Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. fórum

Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
3207. Kiscsijke (válaszként erre: 3205. - Norcsi93)
2012. jún. 7. 16:03
És természetesen 2. időszakos.. :)
3206. dianit (válaszként erre: 3204. - Norcsi93)
2012. jún. 6. 21:53
Köszönöm! Majd próbálkozom, hátha sikerül és nagyon-nagyon várom, hogy a gyomrom kibéküljön a tojással :)
3205. norcsi93
2012. jún. 6. 21:22

Ma este pedig Indiai lencselevest készítettem, leírom a receptet:


Indiai lencseleves


Hozzávalók:

1 cs. vörös lencse

1 kis kockára vágott sárgarépa

1 apróra vágott vöröshagyma

1-2 ek. olívaolaj tengeri só

1 apró kockára vágott paradicsom

egy csipet cayenne-bors

1 kk. piros paprika

½ kk. őrölt koriander

½ kk. őrölt római kömény

2 ek. apróra vágott petrezselyem


A hozzávalókat vízzel felöntjük és kis lángon puhára főzzük.


Megjegyzés:

A piros paprika az eredeti receptben nem szerepel, én a színe kedvéért tettem bele.


Elég nagy adag lett a 250g vörös lencséből, szóval akár felezni is lehet az egy csomagot.

3204. norcsi93
2012. jún. 6. 21:14

Én a hétvégén tojás nélküli palacsinta tésztát készítettem.Ha gondolod próbáld ki!


Hozzávalók:

20 dkg tk tönkölyliszt

2 evőkanál olíva olaj

só (ízés szerint)

annyi víz, hogy palacsinta állagú tésztát kapj!

3203. Kiscsijke (válaszként erre: 3201. - Ttimeaa)
2012. jún. 6. 20:46

Ez nagyon szuper!

A palacsinta tésztát is írd le, hátha valakinek jól jön.....szerintem.

Köszike.....



Remélem ízlett :o))))))))))))))))))))))9

3202. dianit (válaszként erre: 3201. - Ttimeaa)
2012. jún. 6. 19:56
uhh ez tényleg jól hangzik :) kár, hogy a gyomrom nem bírja a tojást (gondolom anélkül nem igazán lehet palacsintát sütni)pedig úgy megcsinálnám én is
3201. ttimeaa
2012. jún. 6. 17:38

Mai ebédem:

Hortobágyi húsos palacsinta (haladó)


Csirkemellhúsból készítettem jó szaftos paprikást. Leszűrtem a húst. A léhez adtam liszt-joghurt keverékét, és tovább főztem, hogy sűrűsödjön. A húst villával összetörtem. Közben kisütöttem a sós palacsintákat, majd megtöltöttem a hússal. A kanál levet csurgattam még rá. Tepsibe sorakoztattam, és leöntöttem a maradék lével. Sütőben fél órát sütöttem.


Nagyon finom lett.

3200. Kiscsijke (válaszként erre: 3199. - Dianit)
2012. jún. 1. 13:35
Szupika..gratula..
3199. dianit
2012. jún. 1. 09:02
Juhuuu megsütöttem az első sütimet, bár a recept iszonyat édes, de már tudom, hogy legközelebb fele annyi cukorral csinálom :) és akkor tökéletes lesz. Persze így is örülök :D
3198. dianit (válaszként erre: 3197. - Kiscsijke)
2012. máj. 29. 19:44
Igen, én csak reagáltam a válaszra :)
3197. Kiscsijke (válaszként erre: 3196. - Dianit)
2012. máj. 29. 18:01
Már válaszoltam erre..nem?!
3196. dianit (válaszként erre: 3195. - Kiscsijke)
2012. máj. 29. 15:14

Köszönöm az infókat! A tojást főzve ettem és gondolkoztam is rajta, hogy talán belesütve vagy belefőzve vmibe nem ugyanez lenne, de még nem próbáltam ki. A sütibe nem kell vanilia, sem citrom, viszont teavaj igen, meg joghurt és persze tk liszt, elvileg rendben lesz, csak a nyírfacukor is legyen rendben :) A steviát majd kipróbálom később, de ha nem lesz bajom a nagyobb mennyiségű nyírfától, akkor előbb elfogyasztom, ami van itthon :)


Nemrég botlottam bele a xilit veszélyeibe, ugyanis, nem feltétlenül nyírfából készült cukrot jelent. Találtam olyan terméket, amibe a xilitet kukoricából állították elő, le is voltam döbbenve, de szerencsére eddig nyírfát vettem csak xilit néven is.

3195. Kiscsijke (válaszként erre: 3194. - Dianit)
2012. máj. 29. 12:49

Szia!


Az édesítővel kapscolatban én ajánlanám, hogy próbáld ki a steviát. Igaz drága de sokkal jobb.

A fahéj gombaölő hatású így igen, minnél többet egyél.

A kókuszreszelék nem hiszem h gondot okozna majd...

Viszont a tojást hogy etted?

Mivel itt bele van sütve a sütibe így nem hiszem h okozna gondot.....


Mi is van még a sütiben, vanílií aromát kerüld, max rúd, citromhéj jól megmosva mehet. Rámát nem hazsnálunk, vagy liga margarin vagy teavaj!

...egyenlőre ennyi.

3194. dianit
2012. máj. 29. 10:07

Már az ötödik hetemben vagyok és szombaton névnapom lesz, szeretnék kókuszos sütit sütni, találtam is olyan receptet, amihez nem kell tojás (attól rosszul voltam, amikor megpróbáltam visszavezetni), a többi hozzávaló nagyjából rendben van, ma először nyírfacukrot is tettem a teámba (3g) és úgy tűnik rendben lesz, de majd holnap biztosabb lesz, ha dupla ennyi után is jól leszek... Viszont kókuszreszeléket eddig nem ettem, de úgy tudom az első időszakban is fogyasztható lett volna, csak nem volt mihez enni. Nem tudom, hogy most a kókuszt is új, visszavezetendő ételként tekintsem, vagy ehetem nyugodtan. Szerintetek?

Fahéjat mi ehetünk? Ha igen, mikortól?

Előre is köszi!

Anita

3193. hcs2 (válaszként erre: 3190. - Warj)
2012. máj. 29. 09:55
A witamill-es rozsliszt az tk, a tescoban meg a sparban is lehet venni, én mindig ezt használom, és nekem a 100% tk rozsból ízlik legjobban a kenyér :))
3192. Kiscsijke (válaszként erre: 3191. - Edi23)
2012. máj. 25. 18:46
Ment :o)
3191. Edi23 (válaszként erre: 3189. - Kiscsijke)
2012. máj. 25. 12:15

k.edina2@freemail.hu

Nagyon szépen köszönöm :)

3190. warj (válaszként erre: 3184. - Ttimeaa)
2012. máj. 24. 22:24
Rozslisztből sokkal sűrűbb a kenyér, jobb ha kevered szerintem. Ebből én nem találtam még teljes kiőrlésűt.
3189. Kiscsijke (válaszként erre: 3185. - Edi23)
2012. máj. 24. 20:57

Ha küldesz nekem mail címet küldök neked recepteket!

De arra figyelj hogy a hozzávalókból minden vissza van e vezetve már!!!

3188. Kiscsijke (válaszként erre: 3184. - Ttimeaa)
2012. máj. 24. 20:56
Én mindig kevertem a tk lisztet zabpehely lisztel és mindig jó lett a végeredmény.
3187. Kiscsijke (válaszként erre: 3181. - Keszani)
2012. máj. 24. 20:52

Köszike én jól!

Minden rendben van..már végül is eszem mindent..amit úgy kell érteni, hogy ha úgy adódik egy pogi becsúszik..de pl keményitőt, fehér lisztet, burgonyát, kukoricát..ecetet..élesztőt...stb..azóta sem..sőt mindenben megnézem hogy mi van..kerülöm a tartósító szereket.

Életmód lett a diéta!

3186. hcs2 (válaszként erre: 3184. - Ttimeaa)
2012. máj. 24. 10:42

Szia!


én kenyeret csak tk rozsból sütök, én nagyon szeretem! Szép barna lesz és az íze is (nekem legalábbis) sokkal jobban bejön, mint a tönköly liszté. Az állaga sztem semmiben nem változik.

De sztem először keverd nehogy felfújjon vag yilyesmi, ha eddig még nem használtad!

3185. Edi23
2012. máj. 24. 09:07
Sziasztok. valaki nem tudna nekem torta-, vagy süteményreceptet szülinapra? 3. hónapnál tartok.
3184. ttimeaa
2012. máj. 24. 07:15

Sziasztok!


Teljes kiőrlésű rozslisztet lehet használni? Eddig én csak tk. tönkölylisztet használtam.

Valaki próbálta már? Vagy ezt használja?

A zsemlét mindig tk. tönkölylisztből sütöttem. Milyen állaga lesz, ha tk. rozsliszttel készítem? Vagy inkább keverjem?


Köszi előre is a választ!

3183. norcsi93
2012. máj. 23. 21:36
Mind a három recept AZ ELSŐ IDŐSZAKTÓL FOGYASZTHATÓ!!!
3182. norcsi93
2012. máj. 23. 21:35

Sziasztok!


Kísérletezgettem a konyhában és szeretnék veletek megosztani néhány receptet!:)


Sóskaleves- ELSŐ IDŐSZAK


Hozzávalók:

30 dkg sóska

3 evőkanál barna rizs

2 evőkanál natúr joghurt

1 evőkanál tk tönkölyliszt


Elkészítés:

A sóskát megpucoljuk, majd vajon megfuttatjuk. 1 liter vízzel felöntjük. Ízlés szerint sózzuk,majd 10 perc főzés után enyhe habarást adunk hozzá ( joghurtot kikeverjük a liszttel)Pár percig még főzzük, majd hagyjuk hűlni. Ha kihűlt turmixoljuk össze, és végül adjuk hozzá a rizst.


Citromos Cukkinikrém


Hozzávalók:

2 közepes cukkini

4 gerezd fokhagyma

2 evőkanál natúr joghurt

1 citrom leve

teavaj/liga margarin

1 teáskanál őrölt római kömény

1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld

só, bors ízlés szerint



Elkészítés:


A megmosott cukkiniket lereszeljük, majd vajon megpároljuk, befűszerezzük. A kihűlt cukkinit ( a levével együtt) tálba kanalazzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a citromlevet és a joghurtot. Ha szükséges tovább fűszerezzük, majd jól összekeverjük. Hűtve tároljuk.


Rakott zöldséges rizs


Hozzávalók:

15 dkg barna rizs

1 nagyobb fej karfiol

1 sárgarépa

1 kaliforniai paprika

2 újhagyma

3-4 gerezd fokhagyma

1-2 doboz natúr joghurt

fűszerek: só, bors, kakukkfű, rozmaring


Elkészítés:

A karfiolt a sárgarépával együtt megfőzzük. Egy jénai tál alját kirakjuk a karfiolrózsákkal( kb 2 dbot hagyjunk meg)a tetejét sózzuk, borsozzuk. A megfőzött barna rizst elkeverjük az apróra vágott újhagymával, kaliforniai paprikával, hozzáadunk fél doboz joghurtot, majd befűszerezzük és a karfiolra tesszük. A megmaradt karfiolt a sárgarépával összetörjük, hozzáadjuk az összetört fokhagymát,a fűszereket és a maradék joghurtot, és a rizs tetejére öntjük. Mikróban addig sütjük, amíg elkezd pirulni a teteje.


(én ma ezt ettem ebédre,csináltam mellé salit is, akit érdekel teszek fel majd képet az adatlapomra)

3181. keszani (válaszként erre: 3180. - Kiscsijke)
2012. máj. 23. 18:26

:D csak felfiygeltem rá, de nem igen olvastam vissza, látom keményen tartod a frontot :D

Te hogy vagy?

3180. Kiscsijke (válaszként erre: 3179. - Keszani)
2012. máj. 22. 21:15

Szia!

Jaj de jó hogy itt vagy, régen hallottam felőled!

Igen, a gyümiknél az almát szoktam javasolni elöször...

3179. keszani (válaszként erre: 3176. - Kiscsijke)
2012. máj. 22. 18:00
vigyázat a gyümvel, mert van oylan, ami a második időszakban is tilos még
3178. Kiscsijke (válaszként erre: 3177. - Mingu)
2012. máj. 22. 14:24
igen, de mértékkel!
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook