Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Mit főztél ma? Receptek candidásoknak.

Kategória: Összes fórumtéma » Diéta & fitness » Diétás receptek


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


3526. t.ency2017-09-08 23:43
Sziasztok!
Hú, de rég jártam itt, valamikor évekkel ezelőtt. Másfél évig csináltam akkor a diétát és soha nem voltam még olyan egészséges, mint akkor.
Most újrakezdtem, nem betegség miatt, csak fogyni szeretnék egészségesen. Újra elkezdtem begyűjteni a recepteket és pont azt nem találom, ami régen nagy kedvencem volt: az anticandida csöröge receptjét. :(
Ha valakinek megvan vagy szemfülesebb, mint én és rábukkan itt a hozzászólások közt, akkor kérem küldje el nekem! Nagyon hálás lennék érte! Köszi! :)

3525. Cszsuka2017-02-14 15:51
Hát, egy candidásnak nem igazán ajánlott semmi fermentált. Tudod, hogy az mit jelent?
(válasz Párduc789 3524. hozzászólására)


3524. Párduc7892017-02-07 20:28
Lecsó, zöldséges köleskása, kőrözött növényi vajjal, farmfölel mert az fermentált.

3523. Párduc7892017-02-07 20:24
Szia. Teljes kiőrlésű káposztás tészta. Kókusz olajjal készítve.

3522. Tomi90462017-02-03 17:53
Mármint Candida-diéta idején ehető főételekre gondolok leginkább. :)

3521. Tomi90462017-02-03 17:10
Ha vannak ilyen receptjeitek, akkor légyszi írjatok, köszi!

3520. vilmi742015-03-21 22:20
Érdeklődnék, hogy milyen csokoládét lehet enni? Xilitest csak? vagy lehet enni maltitol-ost is?
Szerintetek elég megnézni, hogy mennyi benne a cukortartalom? És ha az nagyon kevés vagy nulla, akkor lehet?

3519. Olive2015-03-04 17:00
Búzahúst (szejtánt) lehet enni a második szakaszban?

3518. warj2015-03-02 12:05
egy másik fánk recept második időszaktól

25 dkg túró
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 kis doboz natur joghurt
1 tojás
3 ek nyírfacukor
1 vanília rúd ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
1 kk szódabikarbóna

Elkészítés

1.A teljes kiőrlésű lisztet a szódabikarbónával elkeverjük, hozzáadjuk a nyírfacukrot, a vaníliát, a citrom héját, az összetört túrót, a tojást, és végül a joghurttal jól összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
2.Forró zsiradékban sütjük, a tészta felső része kerüljön a sütéskor alulra, ekkor fedővel, ha megfordítottuk, fedő nélkül sütjük tovább. Nagyon gyorsan sül.

3517. warj2015-03-02 12:02
Nem próbáltam de átalakítottam egy receptet fánk ügyben, persze második időszaktól

450 g joghurt (natúr cukormentes)
15 g sütőpor
8 g vanilia (vanilií rudból lehet megoldani)
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 ek nyírfacukor
1 csipet só
mangalica zsír (a sütéshez)

3516. warj2015-03-02 11:50
Fánkot nem de pudingot tudok javasolni

Puding
* 1/2 l növényi tej
* 6 ek nyírfacukor (kevesebb is elég szerintem)
* 1/2 csipet só
* 4 ek teljeskiőrlésű liszt
* 2 ek karobpor (ha vaniliás pudingot szeretnél akkor a vanilia rúd kikapart belseje)
* 5 db tojássárga
A növényi tejbe bele kell tenni a nyírfacukrot és a sót, majd melegíteni kell. Amikor már langyos, kivesszünk egy keveset és ráöntötjük a liszt-karobpor-tojássárga keverékre és híg, csomómentes masszát készítetünk belőle. Ezt gyors kavarás mellett belecsurgattam a többi növényi tejbe. Nagyon gyorsan besűrűsödött!!
-2.időszak

3515. warj2015-03-02 11:50
Amerikai palacsinta
• 2 tojás
• 1 tk nyírfa cukor
• 1 csipet só
• 3 dl növényi tej
• 225 g teljes kiőrlésű liszt
• 2 ek olvasztott vaj
• 2 kk sütőpor
A tojást a nyírfa cukorral és a sóval habosra keverjük.
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a szója tej felét és a sütőporral összekevert lisztet, és simára keverjük.
Végén a maradék szója tejjel hígítjuk a tésztát.
A bekavart tésztát legalább fél órát pihentetjük.
Sütéskor palacsintasütőt hevítünk, és száraz serpenyőben kisütjük. A tésztát akkor kell megfordítani, amikor már majdnem az egész tészta buborékos a serpenyőben.
-2. időszak

3514. warj2015-03-02 11:49
Bár én ezt a fajtát csináltam, és szerintem bővel elégi is, meg ha nem ízlik azért nem olyan sok alapanyag kell hozzá mint az előző receptehez

Palacsinta tészta
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 tojás
egy csipet só
ízlés szerint fahéj
és szóda 2 dl kb
Ebből 10 db palacsintát kapsz. Ha dupla adagot csinálsz elég hozzá 3 tojás.
Ha szójatejet használ valaki, akkor elég hozzá 1 tojás is. Dupla adagnál pedig 2 tojás.

3513. warj2015-03-02 11:48
palacsinta:második időszaktól
40dkg tkt.liszt
pici só
viz és szója tej
kikeverjük a tésztát ,és lehet is sütni,pici olajat is tehetsz a tésztába.
Töltelék.
4-5 db alma
fahéj
Lereszelem az almát mikróba berakom 2 percre és utána a fahéjat(izlés szerint).
Nagyon fincsi és kielégiti az édesség utáni vágyat :)
Jó étvágyat!


3512. warj2015-03-02 11:43
A kefír nem ehető a diétában csak a natur cukormentes joghurt.
(válasz bebi85 3506. hozzászólására)

3511. Pirosmami2015-03-01 18:58
Szia!
Írtam email címet,elküldöd?
Köszi szépen!
Piroska
(válasz Mukusz 3511. hozzászólására)

3510. zsanna542015-01-13 12:33
Szia! A durum jó lehet, én is próbálkozom vele. Én sajna búza érzékeny vagyok.Amúgy a tészta nem jó, pláne az elején.
(válasz bebi85 3509. hozzászólására)

3509. bebi852015-01-12 21:56
Én ma nagyon egyszerű kaját csináltam...káposztás tésztát,persze csak is durumtésztából!

3508. zsanna542015-01-11 11:38
Szia! Ne keseredj el! Az utóbbi hetekben, nekem is ott landolt 3 dolog is.Máklisztből muffin, Kókuszos palacsinta,Rozskenyér élesztő nélkül.Viszont, sikerült a Mezei Elvira banángolyója.Nekem most nem szabadna, de lányom is szereti.Én most pihenek egy kicsit.Ezekkel elég sokat dolgoztam.Még hiányzik az édesség!Kellemes vasárnapot Mindenkinek! Üdv.
(válasz Lindy83 3507. hozzászólására)

3507. Lindy832015-01-11 10:11
Rengeteg új recept! Köszönöm lányok! :) További szép napot mindenkinek! :)

3506. bebi852015-01-11 08:52
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy ti melyik lisztet használjátok főzésekhez és sütésekhez!? Tegnap akartam csinálni kefíres fánkot,rizsliszttel csináltam de a kukában landolt! :-/ Előtte palacsintát zablisztből,de annak is ugyanaz lett a sorsa! Ez a kaja kísérletezés elég drága mulatság...!

3505. fulopnoemi2014-12-01 16:31
Kedves diétázók/ex diétázók!
Én már két hónapja próbálkozom, küzdök a diétával, de semmi eredmény. Borzasztóan el vagyok keseredve! Az első időszakot nem csináltam végig, mivel nagyon le vagyok gyengülve így is. Viszont most lehet rá kéne vennem magam, mert ez így már nem állapot, hogy nincs életem!
Kérlek benneteket, ha tudtok tanácsokat adni, hogy az első időszakban miket ettetek,receptekkel, ötletekkel segítsetek. Bármit megtennék a javulásért már, de nem tudom hol és hogy kezdjem. :( Köszönöm előre is!

3504. ezsezs2014-11-27 12:20
Hello, tud valaki ajanlani dietas karacsonyi suti-receptet?

3503. ezsezs2014-11-11 11:49
Udv,

hatha segit valakinek, Candida dietas oldal:

[link]

3502. warj2014-06-12 09:57
Lányok második időszaktól fagyi helyett, natur joghurtba tegyél a megengedett gyümölcsökből és fagyaszd le, vagy turmixold bele a gyümölcsöt és így fagyaszd le és már ehető is.

Pl meggy és eper ami éppen aktuális gyümölcs

3501. warj2014-06-06 12:55
Sajni nics összegyűjtve receptem pedig jó lenne, amit csináltunk azt ide töltöttük fel.


3500. zsof332014-05-13 13:19
Sziasztok, valakinek nincsenek meg esetleg összegyűjtve a receptek? Nagyon köszi!! Isteni, hogy van ez a fórum! Üdv: Zsófi

3499. anicska042014-05-09 14:12
Sziasztok! Nagyon sok szupi recept található itt, már főzöcskéztem belőlük :). Nagy segíség! Köszönöm!! Olvastam, hogy többeteknek van saját receptkönyve is, megosztanátok velem is? email címem: ancsis@gmail.com Köszönöm előre is! :)

3498. warj2014-04-19 08:15
Húsvéti ételek candidásoknak (második időszaktól)
Mátkám féle sajt recept
Hozzávalók:

1 l tej (120 Ft)
½ kg túró (250 Ft)
5 dkg vaj (nem margarin) (kb. 80 Ft)
1 tojás (30 Ft)
1 mk. szódabikarbóna
só, ízlés szerinti fűszerezés

Összesen kb. 480-500 Ft-ból jön ki az itteni piacos árakkal számolva kb 35-40 dkg-os kemény, szelhető sajt. És nem utolsó szempont, hogy tudod mi van benne. Íme az elkészítés:

A tejet felforralom, belemorzsolom a túrót, pár percig kevergetve hagyom a tűzön, míg megjelenik a savó. Leveszem a tűzről, hagyom egy kicsit állni, míg teljesen szétválik túró a savótól. Ekkor egy filteres kávéfőző szűrőjében leszűröm, hagyom jól lecsöpögni.

Egy edényben felolvasztom a vajat, beleteszem a túrót, sózom és lassú tűzön kevergetve addig főzöm, míg kissé nyúlóssá nem válik. Leveszem a tűzről, beleszórom a szódabikarbónát és a tojást, jól elkeverem, és egy formába nyomkodom a masszát. Már így is jól összeáll, de hagyom teljesen kihűlni, majd a formából kiborítva is hagyom egy kicsit szikkadni a külsejét.

Hát én alig bírtam elkeverni benne a tojást és szerintem a nélkül is finom lenne.
Körözöttel töltött tojás
8 főtt tojás, 15 dkg körözött, díszítőelemek.
A kemény tojásokat meghámozom, hosszában elfelezem, majd a sárgákat bent hagyva ráhalmozom a körözöttet.
Olcsó és könnyen elkészíthető előétel!

Kaszinó tojás

A megfőtt tojásokat ketté vágjuk, a sárgáját kivesszük és turmixba rakjuk pici só, fehér bors, teavaj, és natur joghurttal lágy tojáskrémet készítünk. Ha nincs habzsák amiből a krémet vissza lehet a tojásokba ízlésesen tölteni, akkor egy nylon zacskó egyik sarkába teszed a krémet, alul kicsi lyukat csinálsz rá és vissza tudod tölteni a tojásokba.
Rántott brokkoli/karfiol/hagyma/padlizsán/cukini (első időszakban is)
Fél kg brokkoli, 2 tojás, tk élesztő mentes zsemlemorzsa, tk liszt liszt, olaj. A brokkolit rózsáira szedem és sós lobogó vízben 2-3 percig főzöm. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban mindkét oldalát szép aranysárgára sütöm. Barna tálalom.
Ugyanígy lehet karfiolt, padlizsánt, cukkinit, hagyma is készíteni.

Fasírt vagy sült szelet (ezt lehet egyébként paradicsomos káposzta főzelékbe is tenni fasírtnak, vagy töltött káposztát készíteni vele)

Kb 50 dkg darált csirkemell
Köles főve (1:3) ízesítve
1 tojás
Ízlés szerint:

Bors kevés
Bazsalikom
Majoránna
Kakkukfű
Kömény
Szerecsendió (reszelővel egy húzásnyi)

A kölesnél egy pohár köles 3 pohár víz arányban készíthető el, a fenti fűszerekből keveset a vízbe is teszünk. A fövő vízbe rakjuk a kölest, egy pár percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzhelyről és lefedjük. Akkor jó amikor a köles beszívta a vizet (lehet kusz-kusz-szal is csinálni). Ha kihűlt akkor a hozzávalókat összekeverjük és lapítva Hot-planben sütjük, vagy fasít golyókat formálunk és élesztőmentes prézlibe forgatjuk majd kisütjük.

Spenótos pulykamell
80 dkg pulykamell, 30 dkg friss spenótlevél, só, 1 ek olaj, biozöldségkeverék.
A pulykamellet óvatosan kettévágom úgy, hogy szét lehessen hajtani. Kissé megveregetem, hogy egy nagy szeletet kapjak. A spenótleveleket megmosom és egy evőkanálnyi bio-zöldségkeverékkel ízesített 7 dl vízben 5 percig párolom. A pulykaszeletet megsózom, elterítem rajta a leszűrt, lecsepegtetett blansírozott parajleveleket, majd szorosan feltekerem. Néhányszor átkötöm konyhai zsineggel, majd egy kanálnyi olajjal megkenve és fél deci vizet aláöntve egy tűzálló edényben előbb lefedve, majd 15 perc után fedetlenül, többször locsolva megsütöm. Lecsepegtetve hűlni hagyom, majd szépen felszeletelem.

Blansírozás

Hevesen lobogó (sós)vízben nagyon rövid ideig főzzük az alapanyagokat, elsősorban zöldségeket. Ennél az eljárásnál a legfontosabb azonban a főzés utáni (jég)hideg "megijesztés", amivel a főzési folyamatot megszakítjuk. Így őrzi meg pl. a zöldbab világító zöld színét.
A blansírozott zöldségeket aztán tovább felhasználhatjuk, pl. serpenyőben vajjal pirítjuk vagy panírozhatjuk és süthetjük.
A fagyasztóba került zöldségeket is először blansírozzuk.

Karfiol fasírt
Egy nagy fej karfiol, 2 tojás, tk élesztőmentes liszt, tk élesztőmentes zsemlemorzsa, só, víz, olaj. A karfiolt rózsáira szedem és enyhén sós vízben megfőzöm, vagy megpárolom. A tojást elkeverem tk liszttel és tk zsemlemorzsával, majd hozzákeverem a karfiolt. Kevés olajba kanállal kis halmokat rakok és lelapítom (sütés közben megdagad). Fedő alatt világosra sütöm. Süthetem olajozott tepsiben sütőben is

Padlizsán krokett
Hozzávalók: 1 padlizsán, 2 db vöröshagyma, 1 db fokhagyma, 1 tojás, 1,5 kanál tönkölyliszt, só, csipetnyi fehérbors.
A padlizsánt félbevágjuk, és sütőben megsütjük. Kikaparjuk a belsejét, összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, fűszereket, tojást, és kanál lisztet. Összekeverjük, majd kanállal kroketteket szaggatunk, és kisütjük. Nagyon finom köretnek, de önálló ételként is megállja a helyét.

Tzatziki saláta candidás módra (első időszakban is)
Hozzávalók: 1 uborka, 2 dl joghurt, fokhagyma, csipetnyi fehérbors, só.
Az uborkát lereszeljük, besózzuk, és félretesszük állni, míg levet enged. A joghurtot összekeverjük a sóval, zúzott fokhagymával, majd a kinyomkodott uborkát is hozzátesszük. Kicsit hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Megjegyzés: A tzatzikinél nem kell lesózni az uborkát, ha feta sajtot is reszelünk bele és lehet még beletenni kaprot is.

Párolt zöldségek (első időszakban is)
Rántott csirke vagy pulykamell

Ötlet

A Tatziki saláta alapra szépen rá lehet tenni a rántott zöldségeket, husokat a kaszinó vagy körözöttes tojást és a fasírtokat is. Mutatós.

Emelet az asztalra kerülhet még gyümölcs is. Sőt a vendégeknek is biztosan jól esik a frissen facsart gyümölcslé.

Süti ötletek

Fahéjas kifli (anti-candida): (Dorka29 és Mátkám rakta fel a Hoxára)

Stalh Judit receptje alapján:
Tészta:
1. tál
50 dkg tönkölybúza liszt (nem candidásoknak sima liszt)
1 hideg darabolt vaj (10 dkg)
1 citrom reszelt héja
vanília (nem candidásoknak vaníliás cukor)

2. tál
1 tojás sárgája
Só, édesítószer (vagy cukor)
Fél pohár natúr joghurt Danone Activia (nem candidásoknak 4 evőkanál mascarpone sajt és 2 evőkanál tejföl)

Töltelék:
Candidásoknak: A maradék joghurtot édesítőszerrel és fahéjjal összekeverni,

A kb. 25-30 cm átmérőjű körré nyújtott tésztára kenni a tölteléket, majd körcikkekre vágni. (nyolcadokra=16 kifli)
Hosszabbik oldaláról indítva feltekerni, maghajlítani, hogy kifli formája legyen.
Kivülről is megkenni tojásfehérjével, majd 200 C fokon 15-20 percig sütni.
Tanácsok: A tönkölyliszt felszívja a joghurtos tölteléket, nem fog átázni.

A fél óra pihentetés ki lehet hagyni, de nem érdemes, mert azzal finomabb lesz.

A töltelék lehet darált dió vagy mák is, de szerintem akár lekvárral is készíthető, igaz, így még nem próbáltam:)

Ebből a receptből csináltam én a sajtos kiflit, azzal a változtatással, hogy 20 dkg tönköly és 5 dkg zabpehelylisztet használtam, fél adaghoz természetesen, kb 1, 5-2 dl joghurtot és fél kk szódabikarbónát + fél kk sütőport tettem bele. Ja és a tésztája a sajtosnál nem édes, csak sót raktam bele. A többi ugyanaz, hűtés, nyújtás, joghurt, sajt, sütés evés!:)

Kókuszgolyó

1 csomag korpovit (vagy más, tk cukormentes keksz)
Ízlés szerinte karobpor,
Kb 5 dkg margarin/vaj,
Stevia vagy nyírfacukor,
Víz
Kókuszreszelék
Esetleg darált diót is keverhetünk bele. Vagy aki nem szereti a kókuszt, az darált dióba vagy mandulába is forgathatja.

(lehet beletenni még cukor nélküli lekvárt)

A kekszet le kell darálni, és a karobport ízlés szerint rászórom és színről ítélem meg, hogy mikor jó. Kb 5 dkg vajat megolvasztok és ebbe lehet a steviát csepegtetni. Annyi vizet teszek bele hogy gyúrhatóvá váljon.

Ha nyírfacukrot használsz, akkor édesebb ízű lesz.

Ha van otthol cukormentes lekvár abból is lehet belekeverni finom ízt ad neki.

A gombócot a kezedben nyomkodó mozgással lehet elérni, mert egyébként szétmorzsolódik. A végén kókuszreszelékbe forgatjuk. (de lehet dióba is, vagy mandulába)

Mátkám receptje
Mákos-almás pite:

Annak, aki ehet mákot és már min. 1-2 hónapja csinálja a diétát. Sima almás pite is készíthető a receptből, de akkor elég 40 dkg lisztből is.

Tészta:
50 dkg liszt(nálam 30 tk tönköly és 20 zabpehely)
fél cs. sütőpor
2 tojás
pici ó
25 dkg vaj vagy margarin
1 pohár joghurt

Töltelék:
1. 5 kg alma
30 dkg mák
fahéj, szegfűszeg
citrom
marék mazsola
édesítő (pl. : stivia)

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, szórunk rá fahéjat, szegfűszeget, kis citromlevet és állni hagyjuk. Fél óra múlva jól kicsavarjuk és a levét eltesszük, mert ezt használjuk folyadéknak víz helyett a tészta összegyúrásához!!!
A lisztet összekeverjük a sütőporral, csipet sóval, elmorzsoljuk benne a hideg vajat/margarint és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, az almalevet fokozatosan adagoljuk és csak annyit öntünk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Három felé vesszük és betesszük a hűtőbe min. fél órára.
Közben ledaráljuk a mákot, alaposan megmossuk a citromot és belereszeljük a héját ill beletesszük a mazsolát és egy kanál joghurtot(kihagyható). Ezt is a maradék almalével keverjük össze így igazából már édesítésre sem nagyon szorul. A tésztát kinyújtjuk és a tepsibe tesszük, rá az almát, még egy réteg tészta majd a mák és ezt is lefedjük tésztával. Megszúrkáljuk villával a tetejét és 180 fokos sütőben sütjük míg szép barna lesz a teteje.
Szerintem karácsonyra is kiváló!
Jó étvágyat!

Mátkám receptje

Alap muffin (12db)

* 2 csésze tk. liszt
* 2tk sütőpor
* 1-2 tojás (ízlés szerint)
* 50 gr vaj megolvasztva
* 1 csésze joghurt
édesítés(stevia, almalé stb. )

1. A lisztet keverjük el a sütőporral, egy másik tálban pedig a vajat, joghurtot, tojást. Adjuk a vajas keveréket a liszthez, és egy fakanállal keverjük el, amíg egy egyenletes masszát kapunk.
2. A tésztát egy evőkanállal muffinpapírral bélelt muffinsütő formába, és 200 fokon süssük kb 20 percig.

Tippek

* 1 tojás bőven elég, de glutén-mentes liszthez érdemes 2 tojást használni.
* Joghurt helyett használhatunk növényi tejet (pl rizs vagy szója) vagy 100%os almalevet is (otthon készítettet)

Variációk

Az alap receptet nagyon könnyen módosíthatjuk. Íme néhány ötlet:

*
Muffin-variációk:

Mákos muffin: az alapmasszához adjunk fél csésze mákot és 1-2 ek reszelt ciromhéjat. Frissessége végett ez egy remek muffin tavaszra, nyárra.
*
Gyümölcsös muffin: a fekete áfonyás muffin a klasszikus, de meggyel, szederrel, málnával, ribizlivel, fekete ribizlivel is elkészíthető. A joghurtos keverékhez adjunk 1 tk vanília kivonatot (vagy 1 vanília rúd kikapart magját) majd keverjük el a masszát. Sütés előtt óvatosan keverjünk a masszába ízlés szerint 1-2 csésze apró gyümölcsöt.
*
Almás muffin: a masszához adjuk 1 csésze reszelt almát és 1kk fahéjat. Adhatunk hozzá fél csésze darált diót is! Nagyon finom őszi napokra.
*
Márványos muffin – a massza feléhez adjunk 1tk vanília kivonatot (vagy 1 vanília rúd kikapart magját) , a másik feléhez 1 ek karobot . A két masszát keverjük össze – de csak egyszer-kétszer – így márvány minta keletkezik. Óvatosan töltsük meg a muffin formákat.

3497. warj2014-04-09 14:47
ha ilyen sokrétű a betegséged, gondolok itt az allergiára, akkor szerintem használhatsz tojást már az első időszakban a zsömlékhez. A tojás önmagában nem táplálja a candidát, csak az első időszak arról szól, hogy méregteleníted a szervezeted és ezt segíted elő az első időszakos diétával, ami segíti a szervezett tisztulását. A tojás és a többi állati eredetű élelmiszer ami a diétában ehető második időszaktól, nehezen emészthető és nem segíti ezáltal a tisztulási folyamatot. De a te esetedben mivel elégé leszűköltek a lehetőségeid az allergia miatt, szerintem mehet a tojás.
A joghurtra visszatérve, ha nincs ráírva a cukor reméljük nincs is benne. Nem ismerem a latkóz mentes joghurtot, esetleg nézz utána a gyártónál, a neten vedd fel velük a kapcsolatot biztos van telószám és kérdezz rá, hogy megnyugodj ezen a téren.
(válasz Betta85 3496. hozzászólására)