FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Hogyan lehet finom lángost készíteni?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2
58. szivi762012-05-23 12:44
Hidegen kelt lángos.
NAGYON FINOM
50dkg liszt
2,5dkg élesztő
fél pohár nagy tejföl
fél evőkanál só
2,5dl tej

+2 evőkanál olaj
+1 zacskó
Hozzávalókat összekeverni (az olaj kivételével)
Jól beolajozzuk a zacskót a 2 ek olajjal ebbe bele a tésztát egy éjszakát kelni hagyjuk a hűtőben.KB kétszeresére fog nőni a hűtőben

57. aranyibarbara2010-06-20 10:27
Nem tudom ezt a lángos receptet írta e már itt valaki, ahogy itt olvastam egy darabig, a legtöbbe kell tojás, vagy áttört burgonya, az én receptembe nem kell, de nagyon finom így is, esetleg ki lehet próbálni ezt is.Elég nagy adag jön ki a recept alapján, de így nyáron szezonja is van,eláll pár napig a hűtőben a nyers tészta,ha egyszerre nincs megsütve az egész, illetve ha valaki kisebb adagot akar készíteni, az arányokat lehet csökkenteni:
1kg liszt, 2 l tejföl, 5 dl tej, 3 dkg élesztő, ízlés szerint só, csipetnyi cukor, 1 evőkanál olaj.
Az elkészítést megelőzően az élesztőt felfuttatjuk. Beleöntjük a lisztbe,majd a tejföllel és a maradék tejjel,sóval lágy tésztát készítünk,s megkelesztjük.Fogyasztás előtt a tésztából pici, tenyérnyi mennyiséget tépünk, s ezt megformázzuk, bő forró olajban aranysárgára megsütjük. Tálaláskor ízlés szerint tejföllel,sajttal vagy fokhagymával esetleg ha valaki úgy is szereti lekvárral megkenjük.A maradék nyers lángostészta ha légmentesen van a hűtőben elzárva, 3-4 napig is eláll.


56. kriszto2008-11-17 13:49
Az a lényeg hogy minden szobahőmérsékletű legyen, mert multkor hideg liszttel csináltam , nem is kelt meg a tészta.

55. gyöngyi2008-09-28 17:00
Ez jó lenne nekem télire, mert akkor egyszerűen nem sütök,mert nincs miben...meg a szag miatt!
(válasz Gaba23 54. hozzászólására)

54. Gaba232008-09-27 21:54
Én a Hot Pan sütőben szoktam az udvaron, teraszon, attól függ, milyen az idő.
Így nem a lakásban van a szag...
Meg tök jó körbe ülni, és várni, hogy kisül....

53. boribakter2008-09-26 14:36
tök jó!
(válasz gyöngyi 52. hozzászólására)

52. gyöngyi2008-09-26 10:08
Nincs szag a lakásban és ha jó nagy a tűz pillanatok alatt készen van.

51. boribakter2008-09-26 00:42
Ez nagyon jó ötlet, eszembe nem jutott volna, pedig milyen kézenfekvő!
(válasz gyöngyi 50. hozzászólására)

50. gyöngyi2008-09-24 11:01
Mi a kertben bográcsban szoktuk kisütni.Isteni!

49. boribakter2008-09-24 10:59
Sóval a kecskék szeretik XD XD XD
(válasz sbandi38@gmail.com 48. hozzászólására)

48. sbandi38@gmail.com2008-09-05 17:38
Én inkább az 1kg só helyett lisztet irtam volna.
üvözlettel:sbandi38
(válasz ZITA9770 12. hozzászólására)

47. Jucczy2008-04-28 20:00
Bocsika 1/2 liter tejcsi is kell hozzá!!!!
(válasz Jucczy 45. hozzászólására)

46. Jucczy2008-04-28 19:59
Ezt lehet még tuningolni,ugy hogy virslit rakunk a kihuzogatott tésztába és ugy sütjük ki!
(válasz Jucczy 45. hozzászólására)

45. Jucczy2008-04-28 19:58
1kg liszt,1 kis dobozos tejföl,1 tojás,só,ebbe a keverékbe beleöntöm a felfuttatott élesztöt,mikor elválig az edény falától némi dagasztás után,kiolajozott zacsiba kell tenni,összekötni a száját,és be a hütöbe.Ott szépen megkel,és csak annyit kell kisütni belöle,amennyi elfogy egyszerre.Vizes kézzel kell széthúzgálni.Napokig eláll,és tök finom!Jó étvágyat!


44. barbi7772008-04-15 21:37
MI az " élesztő"? ' dkg. vagy 1 csomag? Esetleg lehet 1 szárított élesztő csomagot érteni?
Kicsit konkrétabban, bocs.

A lángos standard tésztájába én keverek pirított reszelt káposztát, vagy héjas almát.
(válasz Jázminka 42. hozzászólására)

43. galeva2008-04-15 19:25
Hütös lángos.
2 egész tojás,1 doboz tejföl,csipetnyi só, 4 dl tej, 1 kocka élesztő, 1 evőkanál margarin, 1kg liszt.Kevés tejben az élesztöt lelfuttani.A többi adalékot öszekeverni jól kidolgozni,kézzel. Hütőbe tenni. óra mulva süthetd a lángost. A maradék tészta viszamehet a hütőbe,pár napig tárolhatod benne.Olajban sütni.

42. Jázminka2008-02-15 15:07
Szia! Nekem van egy tuti receptem,ami bármikor elkészíthető,egyszerű,hűtőben 1 hétig eláll a tészta (nem kell megsütni egyszerre),nem szív magába egy csomó zsiradékot,és a kész lángos még 1-2 nap múlva is puha.
1kg liszt
3tojás
1/2 l tej
1 kis doboz tejföl
1 élesztő
1 tk.só
Ezt az egészet jól összedolgozom -én robotgéppel dagasztom be-,amíg hólyagos nem lesz.Közben olajat melegítek,majd olajos kézzel gombócokat tépkedek és egyenként sütöm,amit szintén olajos kézzel széthúzogattam(mert ragad egyébként)

Ha tölteni akarod,úgy egy maréknyi lisztet tegyél még a tésztába,hogy formázni tudd!

Én csak ezt a receptet használom.Próbáld ki,nem fogsz csalódni!!!

41. lily32008-02-14 21:40
Nem bántásképp írom,de már van egy ugyanilyen fórum.Ott is nézelődhetsz.

40. ostkati2008-02-14 18:06
50 dkg liszt
25 dkg áttört főtt burgonya
2 dkg élesztő
3 dl tej
1 kanál cukor


Elkészítés: A lisztet tálba tesszük és meleg helyen tartjuk. Másfél dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt. A frissen főtt burgonyát áttörjük, megsózzuk, elkeverjük a langyos liszttel. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a megmaradt langyos tejet, és félkemény tésztát dagasztunk. Jól kidolgozzuk, azután liszttel meghintve háromszorosára kelesztjük. A megkelt tésztából kis cipókat formálunk, nyújtódeszkára tesszük, és 15 percig még kelni hagyjuk. Ezután a kb. öklömnyi nagyságú cipókat laposra húzzuk, és forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.
Tejföllel megkenve, sajttal megszórva, vagy fokhagymás öntettel (olaj, tejföl, reszelt fokhagyma, só) tálaljuk.

39. badonyimariaeva2008-02-14 17:56
Ajánlom nézz be a receptek közé,ott biztos találsz a lángosokról is leírát.

38. vorozhev2008-02-14 17:29
Tudtok valami jo langos receptet?

37. radica9472008-01-22 15:24
Mindegyik lángos recept nagyon finom, ki kell próbálni, hogy melyik "jön be", de próbáljátok meg, hogy a krumplis lángoshoz nagyon pici olajon reszelt káposztát /mint a káp. tésztához/ kevertek, és úgy sütitek ki, vagy 1/2 virslit hosszában bevágni, mustár vagy kechup csíkot, és egy hosszúkás sajtot bele, és ezt tekertek bele egy jó tenyérnyi lángostésztába. Nem nagyon lehet abbahagyni, jó étvágyat, Icamama

36. anyuci742008-01-22 10:00
Hu, köszönöm lanyok!!!

35. ZITA97702008-01-21 19:50
De igen:D bocsika.
5dkg élesztő
(válasz Sylva 32. hozzászólására)

34. lullancs2008-01-21 19:50
Na, látom sokan küldtek receptet, de ilyen nincs:
1 kg lisztbe elkeverjük a sót, pici cukrot és 1 csomag szárított élesztőt /1 kg liszthez valót/ öntünk hozzá 1 pohár kefirt és annyi langyos vizet, hogy jól dagasztható legyen. Kelesztjük és forró olajban kisütjük. /Ez is lángossütő receptje/

33. coline2008-01-21 19:33
1kg liszt, 2db főtt, áttört burgonya 1/2L meleg tej vagy víz, 2,5 dkg élesztő, 1 kanál cukor, 2 kanál olaj, só.
Isteni, és a tésztája másnap is nagyon jó, bár nekünk egy kicsit sok, így csak felét szoktam megcsinálni.


32. Sylva2008-01-21 19:20
A 25 dkg nem 2,5 dkg vagy 5 dkg akart lenni?
Mert ez így egy kicsit sok!
(válasz ZITA9770 28. hozzászólására)

31. kutilivi2008-01-21 19:18
Hűtős lángos

1 kg liszt, 3 tojás, 1 cs. élesztő 2 dl tejföl, 0,5 l tej.
Élesztőt a tejjel felfuttatom, a tojással, tejföllel és a liszttel összekeverem. Kb. 5 l-es fazékba letakarva hűtőszekrénybe tárolom, másnap sütöm. Az alapanyagot 2 hétig lehet a hűtőből folyamatosan sütni.

30. anyuci742008-01-21 19:12
A többieknek is köszi!!!!

29. anyuci742008-01-21 19:12
Amikor megtalalod kuld majd el, nem surgös, csak nagyon szeretnek csinalni!
(válasz Ritus40 25. hozzászólására)

1 2