Sajtimádók ide (beszélgetős fórum)
már nem vagy tejérzékeny? mertmintha azt írtad volna...
egyébként tudtad,hogy a lágy tejszínes sajtokat a magas zsírtatrtalom miatt könnyebben bevszei a lkatózérzékeny gyomor?
Ma juhtúrós sztrapacskát ettem...:) Este is, még leszórva kis sajttal.:D
Egyébként viszek fel albiba sajtot (edamit és trappistát), plussz van fent camabertem és még kaptam anyumtól kis rokforot is.
Magyarán: sajtolós hetem lesz.:)
Én most a sült mozzarellába vagyok beleesve, meg láttam egy klassz receptet tvpaprikán.
Kell egy fadobozos camambert. Tűzálló tálkába rakjuk. Felvágott fokhagymagerezdeket nyomkodunk bele, majd öntünk rá kis száraz vörösbort (édes és félédes bor bűn a társadalomra és a szőlőre nézve!:)) Eztuán jön a fűszerezés. Kis kakukkfű, petrezselyemzöldje a tetejére (vagy tárkony, ízlés szerint), majd frissen őrölt bors. Ezután még meglocsoljuk kis vörösborral és előmelegített sütőbe toljuk, 10 percre. (Mellé almapálinka ivását javasolják!):D
Fennséges lehet...nyam-nyam.
Fadobozos camambert kapható sok helyen. Már olyan 600 Ft-ért a K betűsben, meg drágábban, 1800-ért az M betűsben... De a P betűsben is láttam és szerintem ott is olcsóbb...:)
Hali. Hogy túrbozzam: Rántott Camamber áfonyalekvárral, rizzsel! MMM..... :-)
Isteni meglepi ünnepnapra.
sokak által kedveltcifrus féle a grénfuit .neve szölögyümölcs-öt jelent .elgondolkotatok már azon hogy mi köze is lehet ennek a szölöre sem izben sem megjelenésben nem emlékeztetö gyümölcsnek ?
egy reégi legenda szerint a gréfuitot barbeszrol ered.az elsö rola szolo feljegyzések 18-dik századbol származnak "szülei"az édes narancs és körte alaku citrancs ,ázsiai bevándorlok voltak .két gyümölcs természes kereszbeporzásának végeredménye lett a grénfuit amelyet valamikor régen"tiltot"gyümölcsnek neveztek .késöb változtaták meg a nevét grénfuitra mértpedig azért mert szölöhöz hasolit fürtökben nö a fán
a hazai üzletekben kaphato változatok közül a nagyobb(drágáb)fajta tunik izletesebnek aromásabnak .a sárga grénfuit kicsivel édeseb mint a rozsaszin ez utobi viszont béta karotin is van.az alacsony karoria tartalmu továbá tartalmaz ojan enzimeket amej zsirégetö hatásuak az emberi szervezetben igy fogyasztása tesuj csökenést eredményezhet javasolt evés elötfél orávl grénfuit elfogxasztása .
jelemzö vitaminok c,b,e,k
jeemzöi ásványi anyagok kálium kácim foszfor
egyéb rostok gyümölcs sav
gyogyhatás .vértisztito emésztés segitösuj csökentö imun erösitö (láz meghülés hurut )robráro érvelö (viszér tágulat)
Miért nem?
Én is imádom a sajtot!!! Nem tudok élni nélküle, legyen jóóó büdös. MMMMhhhmmm