Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Sajtimádók ide

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3

76. Cranberry2009-01-27 01:17
Alma meghámozva-vékony cikkekre vágva, hagyma karikára, be egy tepsibe. Mártás: tejszín+különböző sajtok+szerecsendió - ezzel leönteni, fólia rá és 180fok. Ha már majdnem kész, a tetejére is sajt és még 5 perc. Ha még ettetek finomat... Nálunk viszi a pálmát már egy ideje..;)

75. Travels2009-01-27 01:06
Figyi!
Sajtról beszélünk, nem kutyulmányokról.
Ü: Trav...
(válasz pinpilla 74. hozzászólására)


74. pinpilla2009-01-27 00:54
Imádom a sajtot.Azokat a finom francia sajtokat.Tuljdonképpen mindegy csak tej is legyen benne és nelegyen müsajt tele adalékokkal és abból is az E.. fajta.

73. RLindi2008-08-17 17:44
Én is a sajt-imádók táborát gyarapítom.
Most fedeztem fel olyat amin áfonya zselé van isteni,
Amugy a borsos camembert a kedvencem..talán ha választani kell:)

72. charitable2008-08-17 17:37
Odavagyok a sajtért...főleg a füstöltért. A Karaván márka is jó, de az is szerintem tele van mindenféle aromával, stb... ha vki igazi füstölt sajtra vágyik, kóstolja meg a Parenyica sajtot :P Isssteni egy íze van, persze az árát meg kell fizetni, szal ha meg is veszitek, spóroljatok vele :) :P nyami-nyam :D:D

71. dzsingiszkán2008-07-31 12:51
Imádom a sajtot. A barátnőmmel is emiatt szakítottam. Még a hűtőmben sem bírta elviselni a sajtot, sőt tejtermékeket sem, gyerekkora óta utálja. Mindig cikizett, ha azt ettem, fél év múlva az agyamra ment. Keresem az igazit, aki a sajtot is szereti, mert az rossz ember nem lehet.

70. naranja2008-07-31 12:20
Én is éjjel nappal sajtot eszem, egyszerűen imádom. Kivéve a füstöltet :D meg a penészeseket, de azon kívül bármi jöhet!

69. hanita22008-07-25 14:08
Bele tudnék fulladni a sajtba és a paradicsomba. Mindig ezeket enném. Hmm...meg is éheztem.

68. Bee20072008-01-08 11:01
Én valószínűleg előző életemben voltam sajtimádó. :) Nyálcsorogva szoktam nézegetni a sajtos pultokban a klf. sajtokat, nagyon szeretem nézni a sajtkészítős műsorokat a tvben, viszont megenni nem tudom :) max Trappista és Eidami :D
Hogy ez hogy lehet? :)

67. kaaskopje2008-01-04 01:37
Én is imádom a sajtot, és olyan mázlim van, hogy Hollandiában élek :D

66. zezsua2007-12-07 22:09
mindenféle sajtot imádok,nyáron görögben a feta nagyon sok félét csinálnak,imádom

65. Venes2007-09-18 23:42
Köszönöm a tippeiteket. ímajd próbálkozom velük, bár a múltkori sok adagpos adagból csak 2 folyt ki.

64. holo2007-09-14 08:06
A másik módszer: egy tálba beletesszük a felvert tojást, (só)majd lisztet hintünk hozzá, hogy híg joghurt-sűrűségű masszát kapjunk. Ebbe forgatjuk meg alaposan a satszeleteket, majd zsemlemorzsába mártjuk, de aki a morzsát nem szereti, az így is kisütheti. Olyan forrónak kell lennie az olajnak, hogy amikor egy csipet tojásos-panírt dobsz bele, egyből sisteregni kezdjen.
Ha a panírba reszelt sajtot is keversz, különleges íze lesz a rántott sajtnak, mert a panírba finoman belesül a reszelt sajt.

63. holo2007-09-14 08:01
Kétszer kell panírozni, finomra szitált zsemlemorzsában. Van aki így csinálja: először tojásban, majd lisztben, majd ismét tojásban, végül zsemlemorzsában kell megforgatni a csamembertet, és magas hőfokon sütni, rövid ideig. Nem szabad a sajtot lehűteni, mert a hideg sajt visszahűti a forró olajat, és emiatt ki fog folyni.


62. Venes2007-08-21 07:56
Mi is vettünk multkor.
Kirántan pmár próbáltad? És sima camembertet? Van ré jüó tipped, hogy csináljam, hogy ne follyon ki, szét?
(válasz szanád 61. hozzászólására)

61. szanád2007-08-20 15:23
Mostanában nagyon rászoktunk a különböző ízesítésű camambert sajtokra

60. Teráz2007-08-20 15:19
Gorgonzola ..... hmmmmmm......

59. kustiov2007-08-20 14:39
IMADOM A SAJTOKAT!!!!!!MOzzarella, fustolt, sima, kecske,juh,tehen,......akarmi..nagyon jokat lehet beloluk fozni :)es csak ugy enni is

58. Venes2007-06-03 21:26
Kicsit drága a kecskesajt, csak ez a problémó.:/
Egyébként tescoban a leértékelt polcnél sokszor, szinte mindig van sajt. És pl. múltkor olyat fogtam ki, aminek csak 2 nap múlva járt le a szavatossága, szóval nem értettem, hogy miért rakták oda ki...

57. erikpipi2007-05-29 16:28
Épp tegnap vettem finom kecskesajtot, simát és füstőltet:)

56. emagdi2007-05-29 16:26
sziasztok!
tegnap az alábbi receptet láttam a jamie oliver féle műsorban:
citromot felszeletelte, a belsejét kivágta (tehát csak a héja maradt, karikaszerűen). ebbe tett egy szelet mozzarellát, majd egy bazsalikomlevelet, majd egy kis szelet paradicsomot, majd a tetejére újabb szelet mozzarellát. mindezt ő citromlevélbe csomagolta (de mondta, hogy zsírpapír v. alufólia is megteszi), és betette a sütőbe, megpirította, összeolvasztotta. amikor elkészült, pirítósra rá lehet önteni az összeolvadt sajtot+paradicsomot, állítólag kellemesen átveszi a citrom aromáját. ahogy ették, látszott, hogy isteni:))

55. holo2007-05-29 15:37
Itt van néhány jótanácsot tartalmazó cikk:
[link]

54. holo2007-05-29 15:35
A tejérzékenyek is fogyaszthatnak növényi zsiradékot tartalmazó sajtokat, hiszen ezekben nem található tehéntej, az ízük viszont nagyon hasonlít a hagyományos sajtéhoz, főleg ha reszelve, vagy rántottsajtnak fogyasztják. A különböző állagú tehéntejes sajtok is fogyaszthatóak, azonban csak korlátozott mennyiségben, (általában 100gr/nap), erről célszerű az orvos tanácsát kikérni. Nagyon jó például a Tolnai sovány sajt, ebben rendkívül kicsi a tezsír aránya. Laktózérzékenyeknek pedig már célzottan vannak csökkentett laktóztartalmú sajtok, sőt laktózmentes sajtokat is gyártanak már.

53. Venes2007-05-28 08:48
Laktózra vagy érzékeny, azaz a tejcukorra vagy pedig a tejfehérjére?
Utobbi esetben egyáltalán nem ehetnél, semmilyen félét sem. Én is az vagyok, de engem meg nem érdekel, már.:)
(válasz wega 52. hozzászólására)

52. wega2007-05-27 21:59
tejérzékenyként ehetek-e sajtot?

51. Venes2007-05-25 07:39
Tegnap mit vacsiztam...
Vetettem fadobozos camambert-et és megcsináltam azt a receptet amit a tvpaprika Sajtvilág című műsorában a francia szakács mutatott. Fokhagyma szeleteket nyomkordott bele a sajtba, persze fadobozba benne hagyta, majd öntött rá száraz vörösbort és ízesítette kaukkfűvel, petrezselyemmel és borssal a tetejét. Majd megint kis bor és 10 percre be a sütőbe.

Isteni lett.
(Persze a negyed kg-ból marad olyan 50 g, de azt ma beemésztem.;))


50. holo2007-05-25 07:28
Nagyon finom sajtokat lehet már kapni, amelyek rendkívül kis százalékban tartalmaznak tejet, (növényi zsiradék-alapúak) valamint alacsony tejfehérje-tartalmú sajtok is forgalomban vannak, ha esetleg a magas tejfehérje problémát okoz

49. Venes2007-05-14 15:22
Nem laktóz, hanem tejfehérje érzékeny vagyok.
De igazából nem érdekel most már. Teljesen leépültem a tejtermékek nem fogyasztása miatt... hülék a nyugati orvosok. Hüle az összes.:)
Természetgyógyászomra hallgatok inkább. Már a kezem kiszáradása sem jellemes és kezdek hízni is...
Fújj nyugati orvoslás.
(válasz pitzburg 45. hozzászólására)

48. Zsó0012007-05-13 00:22
Aki hozna most nekem fincsi FETA sajtot, azzal nagyon jóban lennék:)

47. Zsó0012007-05-13 00:18
nyami-nyami:)

1 2 3