| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| Ez nagyon szép volt! :) | ||
|
| ||
| A gyerek csodálkozik, hogy anya ideges. Apa is csodálkozik. Nagy borjú szemekkel bámulnak. Hát hogyne lennék ideges?? Idegen nő les a tükörből!! Ez a véglény, akit látok. . . . ez kizárt. . . ez nem én vagyok.
Kisfiam, menj arrébb, apa, zárom az ajtót, hagyjatok itt a fürdőszobában egyedül elmélyülni a reménytelenség tengerében. Kifelé!! Komoly számvetés előtt állok. Valahol elvesztem. Valahol elhagytam azt a tündöklő, tökéletes, feladatait messze túlszárnyaló, gondjai fölött könnyeden átsuhanó, problémáit félkézzel legyűrő, vonzó, szexis, ránctalan nőt, aki én voltam. Pedig vastagon hordom fel a "mertmegérdemlem" kozmetikumokat, buzgón fogyasztom a bifidusz eszenziszt, reggel lazán, asztalon átcsúszva tálalom a fenséges gabonapelyhet, ultravékony intimbetét vigyázza kék véremet, és mohón, vágytól elhomályosult tekintettel szippantom be férjem ellenállhatatlan parfümjét. Hajam korpátlan, testem szőrtelen, lakásom portalan. De akkor ki ez itt a tükörben?? Egy nő. Egy nő?? Szerethető nő?? Szerethető egy nem tökéletes nő?? Szerethető ez a nőnek látszó zombi?? Barátkozzunk! -Ne legyél már annyira tökéletes -mondja a zombi- Hidd el, máshol is elfogy a vécépapír. Mások is elfelejtik befizetni, elhozni, elintézni, lemosni, fölírni, megvarrni! Másoknak is mondták már: szalad a harisnyád, szalad a lakásod, szalad az időd. . . Állj meg! Nézz rám! Ilyenek vagyunk. Fáradtak, kopottak, színtelenek, szorongók, kiszámíthatatlanok, olyan. . . bájosan esendők. A helyzeted nem reménytelen. Kezdheted egy apró mozdulattal. Nem. . . , nem a fésű, nem a maszk. Hmm. . Csak nyisd ki az ajtót! Ott állnak, látod?? Egyik azért vár rád, mert meleget adsz, biztonságot, csillapítod a fájdalmát, fölitatod a könnyeit, becsomagolod az uzsonnáját, számon tartod az edzéseit, kimosod a kedvenc, szakadt pólóját, esténként, -titokban, hogy ne tudják, milyen kisfiú még-Mazsola történeteit meséled neki. És vár a másik is. Nem találja a csíkos ingjét, nem tud nyakkendőt kötni, lyukas zoknijának eltűnt a párja, és a gyerek leette lekvárral a legfontosabb iratait. Rád is vágyik, persze. . . , de majd este megölel. Szépnek lát, de te sosem hiszel neki. Valamit rejtegetnek a hátuk mögött. Azért is toporogtak az imént a reggeli rítusaidat megzavarva a fürdőszobában. . . Kezükben bágyadt virágok sóhajtanak víz után. . . Komoly számvetés előtt állok. Megszülettem, nővé lettem. . . s ha ezt elfelejteném, figyelmeztessetek! | ||
| ||
| "Soha a nőkről csúnyán ne beszélj, nincs oly alantas asszonyi személy, aki ne volna méltó tiszteletre: hisz asszony nélkül férfi nem születne. "
(Pedro Calderón) | ||
| ||
| "Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat. "
(Richard Wagner) | ||
| ||
| "Csodálatos az, amit egy nő megbír!
- Egy nő, aki anya; - egy anya, aki szeret. " (Jókai Mór) | ||
| ||
| "A nő az a lény, amely végletes erejében és gyengeségében: képes elájulni, ha egy egeret vagy pókot meglát, és az élet legnagyobb rémületeivel sokszor rettenthetetlenül száll szembe. "
(Denis Diderot) | ||
| ||
| "Ó, NŐ!
Miért van ez, Hogy se veled, se nélküled? Hol van a tövis, Melyet ha kihúzok Veled is, nélküled is?" (Arany Viktor) | ||
| ||
| Arany Viktor: Ó te drága NŐ
Ó te drága NŐ, Bűbáj, csáberő. Kűzdelem, vagy Béke a nyerő? Hatalmad nagy, De elveszem, Mert szívem Kezedbe teszem. | ||
| ||
| Itt van a Nők Napja, eljött most hát végre
Bánatot és búsbajt most hát félre téve Lehajtott fejjel a Tiszteletet adjuk Mert a Női nemtől a Világot meg kapjuk A női nem, nem más, mint az Isten fénye Örök szépség s öröm örökös emléke Nem létezne a Világ a Női nem nélkül Hiszen minden érzés a Női nemre épül Anya, Gyermek, Szerető és Barát Ők, akik meghallják öröm s bánat szavát Ő lesz, élted párja kinek gyermekeid nemzed Ő lesz ki mindenben ott lesz, bíz melletted Légy hát büszke arra, hogy nőként jöttél a Világra Így lett veled teljes a teremtés imája Ezért szeretjük mi hát a Női nemet S gyarló kutya az ki nem ad tiszteletet Ezt írta egy férfi ki így tiszteletét adja Mert tőletek kincseim a világ szépségét megkapja | ||
| ||
| A Föld legszebb virága a NŐ!
De csak ha fejünkre nem nő! Szépségével gyógyítja szemünk, Testével kényezteti testünk! Megbocsájt ha hülyék vagyunk, Mert tudja, hogy nem változunk! Sok PUSZIT küldök NŐNAPRA, Legyen minden NŐnek SZÉP NAPJA!!! | ||
| ||
| "Én nem hasonlítlak az angyalokhoz:
asszony vagy, nő vagy, ezért áldalak, mert úgy szorítsz forrón, sírva, magadhoz, hogy embernél több leszek általad. " | ||
| ||
| Nincs itt egy férfi sem???))) | ||
|
| ||
| A FÉRFIAK BIZTOS HASZNÁT VESZIK, EZÉRT ELŐ HOZTAM!!!!!!!! | ||
| ||
| Rojtos lett már a ruhám
Rózsacsokrot szedtem már Édesagyámnak készítem Szalagokkal díszítem Adom Neki Nőnapra Legyen neki szép napja. | ||
| ||
| Köszönjük, neked is! : ) | ||
|
| ||
| Sziasztok Lányok!
Minden kedves Nőtársamnak BOLDOG NŐNAPOT KÍVÁNOK:)))))) | ||
| ||
| Tavasz hajnalán Róluk emlékezünk,
A nőkről, kiknek Életünk köszönhetjük. Ki mindent Megtesz értünk, a nő, Dajkál, ápol, És felnevel ő. Hálánk szálljon Lányra, anyára, Ki a családot Összetartja. Szépséges nők, Jó asszonyok, Kívánunk boldog, Víg nőnapot. | ||
| ||
| Minden évben eljön ez a nap
Melyre a férfiak nagyon várnak Hogy elmondhassák a nőknek Mennyire szeretik őket! Mire mennénk nélkülük Ha ők nem lennének nekünk? Valljuk be hát bátran, Nem sokat érne az életünk! | ||
| ||
| Rózsaszirmok legyenek talpad alatt,
Égi fény mossa meg arcodat. Angyalok vezessenek végig utadon, Kerüljön el bánat, fájdalom | ||
| ||
| Rojtos lett már a ruhám
Rózsacsokrot szedtem már Édesagyámnak készítem Szalagokkal díszítem Adom Neki Nőnapra Legyen neki szép napja. | ||
| ||
| "Te vagy a szín középen,
Az életemben, s bennem, Nélküled szürke lenne minden, Boldog Nőnapot Szerelmem. " | ||
| ||
| Ha beköszönt a Nőnap,
virágot minden nő kap, de kívüled nincs egy sem, akit köszönt a versem, mert tollam ahhoz írja, Ki szerelmemet bírja, -- s mert Te vagy, én virágzó Angyalom, a „virágot” éppenhogy én kapom -- a ma lévő illusztris névnapon. . . | ||
| ||
| Tiltakoztam, miért vagy más,
Távol éreztelek tőlem, Rájöttem, az vagy, Mi hiányzik belőlem | ||
| ||
| Egy Angyal jött le hozzám,
S a nap is belesárgult szemei láttán, A Rózsabokrok es szégyenkeztek mikor érezték illatát, Mosolyától még a virágok is kinyílnak, Melyek eddig a télben aludtak, Ez az angyal nemmás mint te kedvesem, S remélem végigkíséred életem! | ||
| ||
| Mi a nő nekünk? Az egész világ maga, a szüntelen változás,
Az anya, akinek testén át e világba léptünk, az első és végtelen önfeláldozás. Ő őrzi első lépteink, törli le könnyeink, testéből etet, szeretetéből nevel, Mindig megbocsát, ha kell és soha nem enged el, ő a fény, a meleg és minden ami jó, semmihez sem fogható és semmivel sem pótolható. Ahogy tudatunk lassan a világra nyílik, ő maga is átalakul, megváltozik. Előbb éteri szépség, ideál, trubadúrok álma, költők ihletője, szerelem és őrület forrása, Majd társunk a jóban és rosszban, életünk néma napszámosa, Vetett ágy, vasalt ing, étel és ital, kedvesség, szerelem, a test gyönyöre, az apokalipszis kínja és a mennyország ígérete. Mindez ő, egy személyben, lelkünk másik fele, aki értünk létezik és mi őérte. Köszöntöm hát őket, a nőket, kívánom nekik mindazt a szépet, amit érettünk ma és minden nap önként megtesznek. | ||
| ||
| Vers:
Rojtos lett már a ruhám, Rózsacsokrot szedtem már, Édesagyámnak készítem, Szalagokkal díszítem, Adom Neki Nőnapra, Legyen neki szép napja. | ||
| ||
| Lassan itt van a március.
Legelső ünnepünk a nőnap. Ilyenkor minden férfi, fiú valamivel megköszönti a számukra közel álló nőtagokat. Édesanyákat, nagymamákat, feleségeket, barátnőket. . . Szeretném, ha ebben a topicban összegyűjtenénk pár sms-nek valót, verset, idézetet, amelyeket akár az ajándékok mellé, vagy csak a nőnap megemlékezéseként megírhatunk 1-1 sms-be. | ||