Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szeretnék egy tortát fondanttal beboritani, valaki tud segiteni, hogy hogy lehet szépen rátenni a fondantot? még sose csináltam ilyent fórum

Szeretnék egy tortát fondanttal beboritani, valaki tud segiteni, hogy hogy lehet szépen rátenni a fondantot? még sose csináltam ilyent (tudásbázis kérdés)


2012. márc. 13. 22:43

na hátha más kiírhatja akkor én is :P


ivettkonyha - én innen szerzem be az eszközeimet, de már volt olyan, hogy valamire volt szükségem amit nem árultak és beszerezték nekem azt is.

Szóval csak ajánlani tudom őket.

2012. márc. 8. 18:25
kricky konyhája-- nagyon sok információt találhattok itt. Ha valaki tortát szeretne díszíteni sokféleképpen, itt mindent megtalálhat !!! Nagyon profi és csodaszép műremekek.
19. Erzsébet75 (válaszként erre: 1. - Ildiko0914)
2012. márc. 8. 18:02

Kedves fondant készítők!


Én is mostanság ízlelgetem a fondant rejtelmeit :)

Mivel reklámozni nem lehet itt akit érdekel hogy én hol szoktam beszerezni eszközöket a fondant színezéshez stb megadom az email címem és szívesen válaszolok :)


gedor01@hotmail.com

18. b3ef8ccfb4 (válaszként erre: 1. - Ildiko0914)
2010. okt. 9. 21:38

Az interneten keresd ki a Limara pékséget, ott mindenféle receptet találsz, fondant-t is.

Nagyon jó oldal, csak ajánlani tudom.

17. bared (válaszként erre: 14. - D@nu)
2009. szept. 12. 15:12
köszi, ezt látod én nem tudtam((
2009. szept. 12. 14:34
És én meg a 46 éves szakmai múltammal nem tudtam azt,hogy a hamis marcipán=fondán:))
15. ildiko0914 (válaszként erre: 10. - Salabakter)
2009. szept. 12. 14:32
fondant néven találtam a neten a cukormassza receptet
14. d@nu (válaszként erre: 13. - Bared)
2009. szept. 12. 14:31
Nem mindenhol, sőt... A marcipán sohasem lesz hófehér, ezért nem alkalmas esküvői tortákhoz. A nyújtható fondant viszont igen, hiszen voltaképpen csak cukor plusz egy kis ez+az.
13. bared (válaszként erre: 11. - G1977g)
2009. szept. 12. 14:29
az marcipán.. kéretik nem keverni a szezont, a fazonnal))
12. bared
2009. szept. 12. 14:28

a citromos fondanhoz citromlevet, a csokishoz olvasztott csokit, a puncsoshoz színezőt és rumot stb kell keverni...

persze azokhoz az összetevőkhöz, amit salabakter a 8. hsz-ban írt!

11. g1977g (válaszként erre: 8. - Ildiko0914)
2009. szept. 12. 14:28
akkor ez az a fehér tortabevonó, amit pl. esküvői tortákra szoktak tenni? én azt gondoltam, hogy az marcipán. Az nagyon finom!
10. salabakter (válaszként erre: 7. - Ildiko0914)
2009. szept. 12. 14:27
Akkor az marcipán,vagy hamis marcipán.A fondán folyékony használat közben.
9. salabakter (válaszként erre: 6. - G1977g)
2009. szept. 12. 14:26

Amibe a mignonok vannak mártva:)

Tulajdonképpen csak cokor,és víz.

8. ildiko0914 (válaszként erre: 6. - G1977g)
2009. szept. 12. 14:25
zselatin+ viz+ méz és annyi porcukor amennyit felvesz
2009. szept. 12. 14:25

Köszönöm Renus84!

Nem baj az ha nem fondán mert végül is a nyújtásra voltam kiváncsi, hogy hogy lehet szépen rátenni a tortára. Én elkészitettem a fondantot csak rá kell tegyem a tortára. Remélem sikerül, Köszi Nektek!

6. g1977g (válaszként erre: 5. - Salabakter)
2009. szept. 12. 14:22
mi az a fondán? még sosem hallottam.
5. salabakter (válaszként erre: 3. - 4ece112af0)
2009. szept. 12. 14:17
Ő fondánt kérdezett,nem marcipánt:))
2009. szept. 12. 14:14
Aránylag elég sok fondán kell hozzá,hogy szép legyen az oldala is.Először is a torta tetejét nagyon vékonyan lekvárral lekened,hogy eltömődjenek a pólusok,aztán a kézmelegre melegített,méz sűrűségű(vagy hígabb egy kicsit)fondánt körbecsorgatod a tortán,késsel rásegítesz,hogy mindenhol érje az oldalát is,tetejét is.Legjobb,ha más nincs a mikró rácsán csinálni,és míg mikor már nem ragad a fondán,meleg késsel alávágni,aztán mehet a csipkepapíros tálcára.
2009. szept. 12. 14:10
2009. szept. 12. 14:09
2009. szept. 12. 13:53
Szeretnék egy tortát fondanttal beboritani, valaki tud segiteni, hogy hogy lehet szépen rátenni a fondantot? még sose csináltam ilyent

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook