Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (10. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


78135. globus2017-03-13 09:58
Neves téesz volt addig, míg voltak téeszek :)
(válasz fehérke111 78130. hozzászólására)

78134. tumbo2017-03-13 09:35
az biztos.mindenkinek volt kartonja,legalábbis nálunk,fel volt vezetve a havi munkaóra,fizetés,a levonások.egy-két év táppénzes iratokat nem találtam meg,biztos kiselejteztük.
(válasz forrest2010 78131. hozzászólására)


78133. ... én2017-03-13 07:14
Szívesen.
Magkenyér
150 gr szotyi
100 gr mandula (vagy dió,mogyoró,tökmag,lehet vegyes is)
60 gr hajdina
60 gr köles
200 gr zabpehely
80 gr lenmag
20 gr szezám
3 ek. egész kömény opc.
30 gr chia mag
30 gr utifűmaghéj
2 teáskanál só
1 evőkanál méz
3 evőkanál olívaolaj (én szőlőmagolajat használok)
7 dl víz
Keverd össze, hagyd állni fél órát, keverd át még egyszer, és süsd sűtőpapírral bélelt formában 170 C-on 1 és negyed órát. Rácson hűtsd ki.

Nekem a napi két vékony szelettel 12-14 napra elég.(ha más nem eszik bele)
Soha ne csomagold be, mert bepenészedik, sőt 4-5 nap után a maradékot felszeletelve inkább tedd hidegre, akár a fagyóba is lehet.Lehet kenyérpirítóban pirítani is.
A magok aránya tetszés szerint változtatható, mert a folyadékot a zabpehely, az utifűmaghéj és a chia veszi fel. Többször előfordult, hogy valamelyik kifogyott, hát tettem bele ami volt.A nagyobb magokat, mint pl.a dió, tökmag, érdemes felaprítani, sőt szárazon előtte megpirítva még jobb.
Egy kb.30x10 cm-s szögletes forma van tele.
Nem olcsó, de tényleg rendbe teszi az emésztést.Őzgerincbe talán a fele is elég.
Sok sikert, ha kipróbálod.
(válasz Anyagi 78111. hozzászólására)

78132. forrest20102017-03-13 07:12
3 volt :( 1m x 1m x 1m-es gödör volt 1-1 fának :( úgy látszik akkoriba még nem volt ? markoló ?!

78131. forrest20102017-03-13 07:10
a férjem a helyi tsz-nél + az erdészetnél dolgozott 6.-7. utáni nyáron , mindkét nyári szüneti munka bele volt számolva a nyd évei közé :) , hamá" be volt jelentve :))))) úgy látszik hajdanán becsületesebbek voltak a munkáltatók ?! papírja neki sem volt róla , aztán , mikor a körtésbe 1 ft-ért kellett kiásni 1m x 1m-es gödröt a csemetének :( rájött , h ő ebből sose lesz gazdag :( ott is hagyta :(
(válasz fehérke111 78130. hozzászólására)

78130. fehérke1112017-03-13 06:42
Attól függ, hogy hol dolgoztál. Az én általános iskolai szünidei munkáimat igazolták a nyugdíjhoz (mindkettő nagy vállalat volt), pedig akkor, 12-13 évesen még írást sem kaptunk róla. Az ezen kívüli málna- és ribizliszedés nem szerepel sehol :-), az magánszemélyeknél volt napszámban.
(válasz globus 78129. hozzászólására)

78129. globus2017-03-12 19:59
Közben eszembe jutott, hogy iskolás éveim alatt nyilván nem volt munkakönyv, tehát a nyári munkák nem lehetnek igazolva nálam.
(válasz tumbo 78128. hozzászólására)

78128. tumbo2017-03-12 19:53
az enyémben is.azért tudtam pontosan mikor mehetek el a 40 évvel.
(válasz globus 78127. hozzászólására)

78127. globus2017-03-12 19:38
Igen. Abban nem szerepel, csak az első igazi munkahelyem.
(válasz Klingy 15 78125. hozzászólására)

78126. Klingy 152017-03-12 19:37
Engem a cukros kávétól kiráz a hideg,de ezt szó szerint kell érteni.
(válasz tumbo 78095. hozzászólására)

78125. Klingy 152017-03-12 19:27
Neked volt még munkakönyved?
(válasz globus 78123. hozzászólására)

78124. Klingy 152017-03-12 19:26
Ha kipróbálom,szerintem én is hozzád hasonlóra fogom vágni a hagymákat,hogy lehessen érezni a darabokat.Nagyon jónak tűnik.
(válasz smudlaagi54 78067. hozzászólására)

78123. globus2017-03-12 19:23
Nem számolok vele. Annál kellemesebb lesz a meglepetés, ha mégis meglesz :)
(válasz Klingy 15 78121. hozzászólására)

78122. Klingy 152017-03-12 19:20
Én is szeretném, köszi előre is.
(válasz Anyagi 78111. hozzászólására)


78121. Klingy 152017-03-12 19:18
Ha be voltatok jelentve,akkor biztos,hogy van adat a nyugdíjfolyósítónál,ezt azért mondom,mert nekem is volt ilyen. Én,amikor úgy gondoltam,hogy közeledem a negyven évhez,akkor megkértem írásban,hogy számolják ki a ledolgozott időmet,és ki is számolták,megírták,hogy hány napot kell még dolgoznom.Nekem van három gyerekem,de nem tudtam kitölteni a háromszori GYES-t,mert visszahívtak hamarabb dolgozni,aminek akkor nem örültem,de most jól jött.
(válasz globus 78101. hozzászólására)

78120. smudlaagi542017-03-12 19:17
Nagyon szeretjük a hagymát fokhagymát,és nagyon sokat eszünk belőle,nyersen,sütve is,na meg persze kajába.Fokiból is kb 30-40 dkg elfogy havonta.
(válasz Anyagi 78109. hozzászólására)

78119. globus2017-03-12 19:13
Azért ez a vége felé nagyon tud hiányozni... nem mindegy, hogy rá kell-e húzni fél évet, vagy elő tudják keresni.
(válasz Anyagi 78116. hozzászólására)

78118. smudlaagi542017-03-12 19:13
Nálunk érett,mert az saját.
(válasz Anyagi 78103. hozzászólására)

78117. Anyagi2017-03-12 19:08
Mindenkinek csupa jót kívánok a jövő hétre!
És kellemes szerdai munkaszüneti napot!!!

78116. Anyagi2017-03-12 19:06
Jó kérdés????
Már nem is nagyon emlékszem, de minden nyáron dolgoztam egy hónapot!
(válasz globus 78101. hozzászólására)

78115. Anyagi2017-03-12 19:05
A bort sem szeretem! :((( Püfff neki!!!
(válasz globus 78096. hozzászólására)

78114. tumbo2017-03-12 19:04
ritkán csinálok rántott húst,de akkor zsírban,vagy olajban sütöm.
(válasz Anyagi 78108. hozzászólására)

78113. Anyagi2017-03-12 19:03
Kívánom neked, szeretettel! :)
(válasz smudlaagi54 78092. hozzászólására)

78112. tumbo2017-03-12 19:02
én is tarhonyával szoktam a lecsót.ha sült csirkecomb volt,akkor köretnek.
(válasz Anyagi 78106. hozzászólására)

78111. Anyagi2017-03-12 19:00
Megosztanád velünk a receptjét???
(válasz ... én 78081. hozzászólására)

78110. Anyagi2017-03-12 18:58
Mi lenne, ha egy tálkában összekevernéd a zsemlemorzsát és az olajat és ez után paníroznál vele????
(válasz Guruljka 78075. hozzászólására)


78109. Anyagi2017-03-12 18:55
Köszi!
Én nagy hagymás vagyok, így ez nekem mindenképpen nagyon finom lehet!!!
(válasz smudlaagi54 78067. hozzászólására)

78108. Anyagi2017-03-12 18:52
Sosem lesz olyan, mint az olajban/zsírban sütött!
(válasz lúdanyó 78065. hozzászólására)

78107. Anyagi2017-03-12 18:51
De örülök!!!!!
Használd egészséggel és jó szerencsével a tűzhelyed!
(válasz lúdanyó 78062. hozzászólására)

78106. Anyagi2017-03-12 18:49
Sokáig nem értettem a kolleganőt, aki tarhonyával ette a lecsót... Aztán megkóstoltam : Isteni!
(válasz smudlaagi54 78054. hozzászólására)