Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (8. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


80153. lúdanyó2017-05-16 09:08
Köszönöm a recepteket!!
(válasz Guruljka 80145. hozzászólására)

80152. lúdanyó2017-05-16 09:07
nálam is mit küszködök vele..:O)
(válasz tumbo 80151. hozzászólására)


80151. tumbo2017-05-16 08:45
lehet,hogy elég lett volna egy tő.nehogy úgy járj,mint én a citromfűvel,ki sem lehetne irtani,mindenhol hajt.
(válasz forrest2010 80150. hozzászólására)

80150. forrest20102017-05-16 07:12
lányok ! vettem lestyánt 12 tövet , most fogok gazdulni :) nem kell többet vennem szárítottat :) legalábbis 1 darabig , remélem ! csodálatos íze , illata lesz tőle a levesnek , főzeléknek , ha én már nem is érzem sok éve , de azért a főzéskor nagyon szeretem használni :) régebben a Metr.ba volt nagy dobozos viszonylag jó áron , de már évek óta nem lehet kapni :(

80149. martini642017-05-15 19:08
Egyszer csinaltam ilyet spenóttal. Szétfőtt a vizben és homogén zöld trutymak lett az egész. Többször nem próbáltam.
(válasz ... én 80138. hozzászólására)

80148. martini642017-05-15 19:05
Pl petrezselymes vajon sajat levében párolt vegyes zöldséget kevernék össze nokedlivel híg tejföllel vagy tejfolos maradek pörkölt szafttal meglocsolnám. En megenném magában is. Mármint hús nélkül.
(válasz ... én 80138. hozzászólására)

80147. martini642017-05-15 18:55
Ha kemény a hús tégy hozzá főzés közben szódabikarbónát. De óvatosan, egyszerre csak keveset, mert kifut a lé :)
Nehezen fővő zöldségekhez (oregecske zöldbab) is lehet adni. Csak egyszer próbáld ki, utána mindig így csinálod majd
(válasz lúdanyó 80130. hozzászólására)

80146. smudlaagi542017-05-15 18:54
Főzelék,rakott kel,akár gombásan is,frankfurti leves,
(válasz lúdanyó 80143. hozzászólására)

80145. Guruljka2017-05-15 16:59
[link]

[link]

80144. Guruljka2017-05-15 16:39
Szoktak úgy kelt tölteni, hogy egészben főzik pár percig, lecsöpögtetik, és a fellazított levelek közé gyömködik a tölteléket.

Rákeresek!

(A naggyá vágott hús, az úgy volt, hogy sajnáltam volna azt a szép sovány húst kis szeletekre vágni.)
(válasz lúdanyó 80143. hozzászólására)

80143. lúdanyó2017-05-15 16:30
kaptam 3 szép idei kelkáposztát.. na ebből kel valamit kitalálni....ötletet?

80142. lúdanyó2017-05-15 16:29
asztaaaaaa ez nagyon kreatív.,..:O)
(válasz Guruljka 80139. hozzászólására)

80141. Guruljka2017-05-15 10:28
Angyalbögyörőnek is... (Anyu életének egyik nagy rejtélye volt, mi lehet, amit annyira szeretne a férje...)

80140. globus2017-05-15 08:37
Hát azt én sem :) Régi öregek csinálták, receptkönyvekben is úgy írják, a tésztából kicsípünk, kis hengerekké formáljuk, hát erre nincs időm, de főleg kedvem. Sodrom a tésztát kb. olyan vastagra, mint amilyen vastag nudlit szeretnék, és felvágom.
Férjeméknél a nudlit "pöcsmácsik"-nak hívták :))
(válasz Guruljka 80137. hozzászólására)


80139. Guruljka2017-05-15 07:35
Én a zöldséges galuska tésztáját esetleg zöldfűszerekkel, vagy lereszelt, többféle zöldséggel keverném. A hús szaftja is lehet szósz. :D

Én pároltam már káposztát, a húsba beletekerve. Egy szép darab sertéshúst hatalmas szeletté lehet vágni, ha jó éles késünk van. (A kést szinte teljesen vízszintesen, hosszában rányomni a húsra, úgy elkezdeni vágni, hogy a húst a kés irányába forgatjuk, és spirálban, ahogy a piskótatekercs kinéz, felvágjuk.) Nem tudom, ez a leírás így érthető-e.
A felvágott húst fűszereztem, bekentem olajjal, becsomagolva egy éjszakán át a hűtőben hagytam pácolódni. Másnap rápakoltam a nagy hússzeletre a káposztát, amit a szokott módon fűszereztem, összetekertem az egészet, és megtűztem, hogy szét ne essen. A sütőben sütöttem meg, zsiradékkal időnként meglocsolva.
(válasz ... én 80138. hozzászólására)

80138. ... én2017-05-15 07:18
Látod, te már egyfajta megoldást adtál a zöldséges galuskára. Vagyis valamilyen szószt adnál mellé.
Én pedig adom a következő ötletet: a galuska tésztájába zöldségpürét keverni (pl. spenót,vagy sütőtök), kifőzni, vajon átfuttatni és füstölt reszelt sajttal megszórni.
Van még más variáció???
és egy újabb ételféleség, amit variálhatunk?
(válasz Guruljka 80137. hozzászólására)

80137. Guruljka2017-05-15 05:42
Értem, de valahogy nekem olyan természetes a zöldséges galuska! :D

Ritkán eszem tésztafélét, és elég szabadon kezelem az ételeket. Pl. szeretem a krumplinudlit spenóttal vagy sóskával, de gyakran nem sodorgatom a nudlit, csak kockákra vagdosom a tésztáját.
(válasz ... én 80136. hozzászólására)

80136. ... én2017-05-15 05:26
Ha ez a kérdés nekem szólt, akkor nem összetett ételről van szó, hanem hogy ki mit ért bele ebbe az ételbe, hogyan csinálná.(Az ötlet onnan, hogy lúdanyó elírta a hamis gulyást hamis krumplilevesnek, én megkérdeztem hogy az milyen, és három különböző ételfélére asszociált három válaszoló.)
(válasz Guruljka 80135. hozzászólására)

80135. Guruljka2017-05-15 04:48
Jó, de fejtsd ki, mert így mi benne az összetett?

80134. ... én2017-05-14 21:04
én kezdem: zöldséges galuska
(válasz ... én 80133. hozzászólására)

80133. ... én2017-05-14 20:57
ez sem rossz.. Tehát egy véletlen elírásból rögtön lett három különböző spórolós kaja.Lehetne ebből valami versenyfélét kiírni, ki tudja a legjobb ételt belemagyarázni egy adott kitalált ételnévbe.
Na? Ki kezdi?
(válasz tumbo 80125. hozzászólására)

80132. ... én2017-05-14 20:53
Na, így már más, már értem.
(válasz lúdanyó 80129. hozzászólására)

80131. ... én2017-05-14 20:53
hát ez igazi hóvégi kaja akkor..
(válasz Guruljka 80122. hozzászólására)

80130. lúdanyó2017-05-14 13:34
Vettem múltkor a tacskóba..:) tyúkot nagyon olcsón (közel volt a szavatosság lejárta) 270-300ft között darabja!! az volt ráírva főzési idő 3-5 óra na mondom ez igen csak vénecske.. szóval a hátát megfőztem levesnek a többiből pörkölt lett (kuktába 2 órát főztem és finom puha lett)szóval a mai ebédünk mindennel együtt kb 5-600ft kettőnknek 2 napra..:) nagyon büszke vagyok magamra..:)

80129. lúdanyó2017-05-14 13:29
az hamis gulyásleves akart lenni..:)
(válasz ... én 80121. hozzászólására)

80128. Guruljka2017-05-14 13:01
De van ám! És még hamarabb meg is fő... :D
(válasz forrest2010 80127. hozzászólására)


80127. forrest20102017-05-14 13:00
jobban élnek az állataid :) :) én megiszom , mindenféle kimaradó lét :) nagyon finomak :) bár néha a kutyusoknak főzök bele 1 kis tésztát / kutyatésztát , van , h szebb a kutyatészta megfőzve , mint amit nekünk veszek :(
(válasz Guruljka 80124. hozzászólására)

80126. forrest20102017-05-14 12:57
:D kapsz 1 piros pontot :D
(válasz Guruljka 80119. hozzászólására)

80125. tumbo2017-05-14 11:29
a krumplilébe,akármilyen gombóc.
(válasz ... én 80121. hozzászólására)

80124. Guruljka2017-05-14 10:40
Ha főznék leveseket, nálam is ez lenne.

De így megy az állatkajába, kutya-macska örömére. :D
Habár, néha felhasználom, ha zöldségeket párolok.
(válasz LadyBird 2015 80123. hozzászólására)