Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (7. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


76246. Granada2017-01-16 09:26
Ez végtelenül lealacsonyító, és nem vicces "szokás". A nő értékét a cselédsége mértéke szabja, nem a személyiség ... fújj.
(válasz Anyagi 76240. hozzászólására)

76245. smudlaagi542017-01-16 08:22
Én egy teatojásba szoktam egész borsot,és egész köményt rakni,úgy főzöm bele a levesbe.
(válasz LadyBird 2015 76238. hozzászólására)


76244. Anyagi2017-01-15 22:31
És csináltam két kisebb egyben fasírtot is.
Az egyik feltét lesz egy főzelékbe, a másikat összerakom majd zsemlében mustár-ketchup-majonéz, salátalevél és/vagy uborkával, hasonlóképpen, mint a hamburgert.
Jó vacsorára vagy elvinni a gyereknek is.

76243. Anyagi2017-01-15 22:25
Ma gulyásleves volt , mint írtam, és utána tejbegríz. Úgy megkívántam... :)))

76242. Anyagi2017-01-15 22:24
Én gyömbéres csirkét szoktam sütni...

76241. Anyagi2017-01-15 22:23
Óvatosan a gyömbérrel, ha még nem használtad! Nagyon erőteljes ízű növény.
(válasz Klingy 15 76231. hozzászólására)

76240. Anyagi2017-01-15 22:20
Azért készült nálunk (is) gulyás a pörkölt maradékából, mert a férjem kedvence! :)
Több napig is szívesen megeszi!

Régesrég úgy választott a lányok közül, hogy aki nem tud gulyáslevest főzni annak udvarolni sem érdemes! :))
(válasz Klingy 15 76220. hozzászólására)

76239. Guruljka2017-01-15 20:47
Nyilván, ki hogy szereti. Mindenbe én sem teszek. Mert az ugyanaz lenne, mint a mindenbe vegeta. :D

Hússütéshez is finom, nem ég meg.
(válasz LadyBird 2015 76238. hozzászólására)

76238. LadyBird 20152017-01-15 20:00
Gulyásba még kipróbálom, de a tyúkhúsleves marad nálam a jól bevált összeállítás: gyökér, répa, karaláb, zeller, petrezselyemzöld, vöröshagyma, szemesbors. És a tyúk.:))
(válasz Guruljka 76236. hozzászólására)

76237. Klingy 152017-01-15 19:48
Azt hiszem,hogy hamarosan kipróbálom,mert úgy gondolom,hogy jó lesz.
(válasz Guruljka 76236. hozzászólására)

76236. Guruljka2017-01-15 19:41
Nem is merem mondani. Amiben többféle zöldség van, abba "jár" a gyömbér. Én húslevest nem főzök, de gulyást igen.
Elsőre ne tegyél sokat! Friss gyömbérből egy szeletkét, szárított gyömbérből egy 5 Ft-os méretű darabot, őröltből egy késhegynyit egy fazék levesbe.

Mi gulyást főztünk 10 főre számítva. A fazékba tettünk 5 db szárított gyömbért, amit azért kell megszámolni, hogy mindet kivegyük tálalás előtt, mert ráharapni igen kínos. A vendégek nem ismerték a gyömbért, de nem reklamáltak, sőt!
(válasz Klingy 15 76231. hozzászólására)

76235. alidamolnar2017-01-15 19:24
Én mindig szoktam tyúklevesbe szegfűszeget tenni (abba a teatojásba, amibe a szemes borsot is teszem). Nagymamám is így csinálta a tyúklevesnél (csak annál).

76234. globus2017-01-15 17:50
Én nem hagymába szúrtam, hanem csak beledobtam a többi zöldség közé.
(válasz globus 76233. hozzászólására)

76233. globus2017-01-15 17:49
1 db-ot tettem a mai húslevesbe, senki sem reklamált :)
(válasz LadyBird 2015 76224. hozzászólására)


76232. ... én2017-01-15 17:47
Nem meghintem, hanem összetöröm villával a cukrot és az élesztőt.Ha csak meghintem, akkor is jó, de tovább tart. Így meg tényleg 1 perc. Egy kocka élesztőhöz 1-2 teáskanállal. Akinek megmutattam, mind így csinálja.
(válasz lúdanyó 76226. hozzászólására)

76231. Klingy 152017-01-15 15:54
Én így jártam a húslevesbe fokhagymával,sajnos nem jött be. Még a gyömbért kellene kipróbálni,mert azt még nem kóstoltam húslevesben,és furdal a kíváncsiság.
(válasz LadyBird 2015 76224. hozzászólására)

76230. lúdanyó2017-01-15 15:19
Ma fritőzbe sütöttem rántott húst + krumplit..nagyon utálom használni na de ha van..:O

76229. lúdanyó2017-01-15 15:08
én nagyon szeretem az élesztőt enni..:)
(válasz LadyBird 2015 76215. hozzászólására)

76228. LadyBird 20152017-01-15 15:08
Igen. Még a hagyma is olyan ízû lett😐 A többieknek ízlett a leves, csak nekem nem... Pedig gyümölcslevesben meg nagyon szeretem. De most már ezt is tudom😊
(válasz Guruljka 76227. hozzászólására)

76227. Guruljka2017-01-15 14:49
A hagymába szúrtad?

Sajnálom, hogy így nem ízlik. Tény, hogy kiérezni belőle, persze. És az is tény, hogy kicsiben nemigen lehet kipróbálni.
(válasz LadyBird 2015 76224. hozzászólására)

76226. lúdanyó2017-01-15 14:49
szóval csak meghinted? és tej sem kel hozzá..:O na kiprobálom
(válasz ... én 76178. hozzászólására)

76225. Edina512017-01-15 14:42
De még mennyire lehet az élesztőt fagyasztani! Nekem mindig van pár csomag a fagyasztóban,felengedés után olyan,mint a friss!!
(válasz Anyagi 76198. hozzászólására)

76224. LadyBird 20152017-01-15 14:14
A múltkor beszéltünk a szegfűszegről. Na, most kipróbáltam tyúklevesbe. Tettem a hagymába kettő, azaz kettő darab szegfűszeget, a húsleves meg kb. 6 liter volt. Soha többé nem teszek!! Kiérzem belőle.:(((

76223. LadyBird 20152017-01-15 14:11
A szomszéd bácsikának, bármilyen ételről van szó, kell bele tenni paprikát, mert egyébként nem eszi meg, ha színtelen. Háát, elég sok étel igen érdekes lesz így...:))
(válasz Guruljka 76222. hozzászólására)

76222. Guruljka2017-01-15 13:52
Én a gulyást nem is pörkölt alappal kezdem.
Szerintem régebbi étel, mint a pörkölt, és egy idő után azt is meg lehet unni, hogy a legtöbb étel piros.
(válasz Klingy 15 76220. hozzászólására)

76221. Klingy 152017-01-15 11:54
Lányok,mindenkinek jobbulást kívánok.Sajnos,nagyon sok a beteg,meg nagyon sok az esés.Nagy telet jósoltak,csak már nem is akartuk elhinni,de sajnos bejött.Vigyázzatok magatokra! Nekem ilyenkor a totyogás jelenti a menést.


76220. Klingy 152017-01-15 11:49
Mostanában csak olvasgattam,keveset írtam.Ma nálunk is pörkölt tésztával lesz ebédre a leves után.Én azon csodálkozom,hogy szinte mindenhol azt olvasom,hogy a pörkölt maradékból gulyást készítenek.Szerintem ezt nem kell feltétlenül így csinálni. én az első napi tészta köret után másnap a pörköltet főzelék feltétjeként még simán felhasználom,de ha maradna belőle,akkor mielőtt pástétomot készíthetnék,már a férjem kenyérrel kitunkolja.
(válasz Anyagi 76184. hozzászólására)

76219. globus2017-01-15 11:46
Szeretem az élesztőt :)
(válasz LadyBird 2015 76215. hozzászólására)

76218. LadyBird 20152017-01-15 11:41
Szegényke!:(( Vigyázz magadra, ahogy lehet!:)
(válasz csikil4ny 76217. hozzászólására)

76217. csikil4ny2017-01-15 11:23
Én szoktam enni, a családorvosom ajánlásával. :) Egészen addig, amíg el nem felejtem. Meg az élesztőpelyhet is szeretem.

Ki kellett menjünk bevásárolni - a volt férjem még nem érkezett meg a kenyérrel. Azt hittem, hogy soha nem érünk haza 100 m-re van az üzlet tőlünk, ebből holnap nem lesz munka. :(
(válasz LadyBird 2015 76215. hozzászólására)