Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (7. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


78225. Klingy 152017-03-15 16:30
Köszönöm szépen.
(válasz LadyBird 2015 78224. hozzászólására)

78224. LadyBird 20152017-03-15 16:15
Nem. Mindig őszi aszalót rakok a fagyóba, az nem túl nagy, pont gombócba való méret, és nem olyan lédús, mint a többi ilyen-olyan szilva.:)
(válasz Klingy 15 78222. hozzászólására)


78223. tumbo2017-03-15 15:39
hát leszopogatjuk.
(válasz lúdanyó 78219. hozzászólására)

78222. Klingy 152017-03-15 15:28
Nem áztatja el a tésztát???
(válasz LadyBird 2015 78218. hozzászólására)

78221. lúdanyó2017-03-15 15:00
képzeljétek Ruszlit csinálok..nagyon kíváncsi vagyok a végén milyen lesz:O)
Ma nagy takarítottunk a lánykám megpucolta az összes ablakot. Nagyon örültem neki..az uram elmosogatott a többit én csináltam ja és sütöttem 2 tepsi olajos kiflit most éppen sajtkrémmel..:) de minden elkészült és a húsvéti nagy takaritáson is túl vagyunk..:)

78220. lúdanyó2017-03-15 14:54
na jól vaaaan..:( légkeverés...???..:O Majd néha kinyitom a gázsütőt és megkeverem a levegőt...:DD
(válasz Granada 78203. hozzászólására)

78219. lúdanyó2017-03-15 14:47
azon nem sok husika van..:O)
(válasz tumbo 78177. hozzászólására)

78218. LadyBird 20152017-03-15 14:45
Én ugyanúgy készítem, mint a friss gyümölcsből. Soha nem olvasztom ki sem a szilvát, sem a sárgabarackot, úgy fagyosan teszem bele a gombócba. Nagyon finom a cukros-fahéjas leve a gombócban.:)
(válasz Klingy 15 78194. hozzászólására)

78217. Klingy 152017-03-15 13:57
Ok.Kipróbálom.
(válasz smudlaagi54 78216. hozzászólására)

78216. smudlaagi542017-03-15 13:37
Nyugodtan csináld meg belőle,nekem is azért van a fagyasztóban szilva meg sárgabarack lefagyasztva.
(válasz Klingy 15 78211. hozzászólására)

78215. smudlaagi542017-03-15 13:36
Nekem meg a lila hagyma még az ujjaimat is beszínezi!
(válasz Guruljka 78207. hozzászólására)

78214. Klingy 152017-03-15 13:31
Igen,azt hiszem,így lesz.
(válasz Guruljka 78212. hozzászólására)

78213. Klingy 152017-03-15 13:30
Szerintem nálunk ez a salotta hagyma nem lehet nagyon elterjedve,mert életemben egyszer láttam a zöldségesnél,csak akkor volt bőven hagymám,azért nem vettem,így nem is tudom,milyen az íze,a külleme,az tetszett. Sajnos most a saját hagymáink nem túl elállósak,szinte már csak a pici fejek a használhatók,a többit ki kellett dobni,de ami használható,annak jó az íze.
(válasz Granada 78204. hozzászólására)

78212. Guruljka2017-03-15 13:26
Jaaa! :D Akkor alaposan olvaszd ki, csepegtesd le a levét, azt igyátok meg. Akkor mehet a gombócba. :D
(válasz Klingy 15 78211. hozzászólására)


78211. Klingy 152017-03-15 13:22
Köszi Guruljka, süti,meg lepény receptjeim vannak szilvából,csak az jutott eszembe,hogy ideje lenne már gombócot is főzni,csak visszatart,hogy fagyasztott a szilvám,és még ilyennel soha nem készítettem,meg sok szép krumplink is van a pincében.Majd kitalálok valamit,köszi.
(válasz Guruljka 78209. hozzászólására)

78210. Klingy 152017-03-15 13:18
Meg is ették,illetve csak a kutyu,mert a cicc az mostanában elmegy udvarolni,aztán meg sérülten,étvágytalanul jön haza,biztos szerelmes.
(válasz fehérke111 78196. hozzászólására)

78209. Guruljka2017-03-15 12:37
Hacsak nem sütsz szilvatortát... A németek odavannak érte, keressek receptet?

Nem kell mindjárt gombóc.
(válasz Klingy 15 78194. hozzászólására)

78208. tumbo2017-03-15 12:35
én is csak a tévében.
(válasz Guruljka 78207. hozzászólására)

78207. Guruljka2017-03-15 12:34
Nekem a gyenge hagymák jutnak. de ez így pont jó is. Ritkán használok hagymát egyébként.

A néha kapható lilával az a bajom, hogy inkább csak a héja lila, régebben a húsa is picit lilás volt.

Salottát még életemben sem láttam, nemhogy rendszeresen vehetném.
(válasz Granada 78204. hozzászólására)

78206. smudlaagi542017-03-15 12:17
Itt a környéken helyi termelőktől vesszük a krumplit,hagymát egyebeket.Igaz hogy erős a hagyma,de én különben is megsiratom a hagymát állandóan,de mind a két szemem műtve volt.
(válasz Granada 78204. hozzászólására)

78205. fehérke1112017-03-15 11:20
:-))) Ilyenünk is volt :-) Klassz kis alkalmi cucc lett neki belőle.
(válasz Datolya 78199. hozzászólására)

78204. Granada2017-03-15 10:27
Erről jut eszembe, hogy mostanában nagyon rossz hagymákat lehet kapni. Miután néhány, egymást követő alkalommal olyan hagymát kaptam, ami nem is csípett főzés közben, hanem szinte mart, és az ételből is kikiabált. Magyar hagyma volt miden alkalommal, ellenőrizetten.

Azóta csak lilahagymával, salottával és fehér főzőhagymával főzök.

Ti nem tapasztaltatok ilyesmit?
(válasz smudlaagi54 78067. hozzászólására)

78203. Granada2017-03-15 10:22
Soha nem lesz olyan, mint amikor megszívja magát olajjal, mindazonáltal nem érezzük száraznak. Finom, ropogós a bunda így, zöldségeken és a húson is.
Egy trükkje van: olajjal spriccelés után 210 fokon, légkeveréssel kell sütni, mindkét oldalon 12-13 percig és nem tovább. Mi nem is szoktunk olajban süni.
(válasz lúdanyó 78063. hozzászólására)

78202. tumbo2017-03-15 09:59
a lányom is elment a boltba,amit eredetileg hálóruhának vettünk.a derekán volt egy öv,nagyon jól nézett ki.
(válasz Datolya 78199. hozzászólására)

78201. tumbo2017-03-15 09:57
tegye el ünnepre,engem is mindig szid a lányom,minek takargatok.
(válasz fehérke111 78198. hozzászólására)

78200. Granada2017-03-15 09:57
Sziasztok! Délután lesz egy kis időm, és elolvasom az elmúlt hetek termését, most főzés kezdődik családi körben. A legidősebb gyermekünk látott egy receptet a neten, azt fogjuk elkészíteni: gnocchit édesburgonyából és padlizsánból krumpli helyett, zályás vajjal és ropogós pancettával.
Kíváncsi vagyok, milyen lesz! :)


78199. Datolya2017-03-15 09:56
Régen azért adhatták meg a módját, mert nem csak egy generációt szolgált ki.Most ha megveszel egy gyerekgarnitúrát, még ki sem nő a gyerek a paplan alól mire több is szétmegy.Ennyi a különbség az anyagok között.
:DD A nagymamám fehérrel dúsan hímzett fehér hálóingét az unokatesóm használta diszkóba ruhának, mert akkor az a stílus volt a divat.A többiek nagyon irigyelték a mutatós "ruha" miatt, el sem merte árulni honnan van:)))
(válasz fehérke111 78192. hozzászólására)

78198. fehérke1112017-03-15 09:52
Szép anyag lehetett az is :-) Erdélyből áttelepült ismerősömnél sajgott a szívem, amikor a ruhaszárítón megláttam a gyönyörű szép, régi ágynemű huzatokat - ő ugyanis rendeltetésszerűen használta, szívfájdalom nélkül :-)))
(válasz forrest2010 78195. hozzászólására)

78197. fehérke1112017-03-15 09:47
Gombócra nincs, de egy jó nagy tepsi szilvás lepény esetleg? Bőven megrakva szilvával, és jó fahéjasan megcukrozni...
Megyek is a hűtőhöz, köszi az ötletet! :-)))
(válasz Klingy 15 78194. hozzászólására)

78196. fehérke1112017-03-15 09:45
Kutyunak és ciccnek is jár a vitamin :-)))
(válasz Klingy 15 78193. hozzászólására)