Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (6. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


81811. Guruljka2017-07-20 19:13
Ja, a borsót!
Iigen! És sokan azt hiszik, más okból lesz keserű fagyasztás után. Pedig csak nem blansírozták.
(válasz *gumibogyó* 81809. hozzászólására)

81810. lúdanyó2017-07-20 19:11
sziasztok!
Mit főzzek holnap??


81809. *gumibogyó*2017-07-20 19:08
Borsot is blansirozni kell olyan mintha frissen szedted volna ha előveszed télen.
(válasz Guruljka 81808. hozzászólására)

81808. Guruljka2017-07-20 17:48
Azt találtam könyvemben, hogy a barackot (őszit vagy kajszit) hámozva, magozva, szűrőkanálban egy pillanatra lobogó forrásban levő vízbe kell mártani, majd ruhán szétrakosgatva megszárítani, utána kell fagyasztani.

81807. szabot.882017-07-20 17:41
Köszönöm. lekvárt már főztem, ami amúgy se nagyon fogy. Gondoltam gyümölcs levesbe jó lenne. :)

81806. smudlaagi542017-07-20 17:34
En szoktam fagyasztani,de meg felig fagyosan megesszuk
(válasz szabot.88 81801. hozzászólására)

81805. Guruljka2017-07-20 17:33
Amit én vettem. eredetileg gyümölcsleveshez való keverékben volt. Direkt olyat kerestem, amiben (tapogatásra) több volt a fél kajszi.
Az apraját megettem desszertbe, a fél barackokat sütire használtam fel. Nem találtam felengedés után sem gusztustalannak. Igaz, a héja rajta volt, de szép egyforma félbarackok voltak.

Lehet,hogy valami előkészítés kell neki, nem tudom.
(válasz fehérke111 81803. hozzászólására)

81804. fehérke1112017-07-20 17:32
Két és fél nap alatt kész lett egy gáztepsi napon szárított (aszalt) paradicsom. Most bedugtam az üvegbe, tettem mellé fokhagymát, borsokat és felöntöttem olajjal.
Most pironkodik a második tepsire való adag...
Nem szárítottam csörgősre, és jó vastag darabokra vágtam, hogy húsos maradjon.

81803. fehérke1112017-07-20 17:28
Előfordult már, de ha kienged, nem valami guszta.
(válasz szabot.88 81801. hozzászólására)

81802. Guruljka2017-07-20 17:16
Én találkoztam már fagyasztott sárgabarackkal. Felezve, kimagozva.
(válasz szabot.88 81801. hozzászólására)

81801. szabot.882017-07-20 16:55
Sárgabarackot szoktatok fagyasztani?

81800. Guruljka2017-07-20 15:05
Egy régi berlini barátnőm egy itteni látogatásakor tejfölt vett a boltban, és rajongva mondta, milyen finom és krémes nálunk a joghurt. Sehogy nem akarta elhinni, hogy az tejföl.
Szóval tejföle válogatja, de a mienk tényleg finom!
(válasz globus 81799. hozzászólására)

81799. globus2017-07-20 15:00
Abba nem, de frankfurti ízét a tejföl megkoronázza.
Tejföl-nemzet vagyunk :)
(válasz Guruljka 81798. hozzászólására)

81798. Guruljka2017-07-20 14:58
Én nem szoktam frankfurti levest főzni (de jóízűen megeszem, fpleg ha nem olcsó virsli van benne), de sosem gondoltam még arra, hogy tejföl kell-e vele.
A kelkáposzta-főzelékbe sem szoktam tenni, azt hiszem.(Nagyon régen volt már...)
(válasz csikil4ny 81796. hozzászólására)


81797. pomponlány2017-07-20 13:56
Bántottalak én téged valamivel? Mert, ha igen, elnézést kérek, de ha nem, akkor légyszíves te se beszélj velem ilyen hangnemben. Köszönöm!
(válasz Bubi 54 81792. hozzászólására)

81796. csikil4ny2017-07-20 11:20
Nahát, megfőztem a frankfurti levest tejföo nélkül. :( Ahhoz képest a tegnap kétszer ettem belőle.

81795. fehérke1112017-07-20 10:25
Jaaa, én szó szerint értettem, hogy főzzünk kakukktojást :-), csak nem tudtam mire vélni. :-)))

Most, hogy mondtad, megnéztem - ész, ész, ész... :-)
(válasz LadyBird 2015 81794. hozzászólására)

81794. LadyBird 20152017-07-20 09:27
Nem kell érte menned sehova! Itt van a fórumon! :))
(válasz fehérke111 81786. hozzászólására)

81793. fincsi52017-07-20 08:44
Valami beteg elme, szó nélkül kell hagynunk. Hadd beszélgessen magával, amíg meg nem unja.
(válasz Bubi 54 81792. hozzászólására)

81792. Bubi 542017-07-20 08:35
Annyi más fórum van, igazán elhúzhatnál másokat szórakoztatni,ha itt csak kötözködni tudsz!
(válasz pomponlány 81724. hozzászólására)

81791. Datolya2017-07-20 08:17
:DD A dolog lényege hogy mindent a haszonszerzés irányít...bocsánat hogy így lerövidítettem:)))
(válasz Dodi44 81780. hozzászólására)

81790. fincsi52017-07-20 08:15
No, azért nem annyira tömör, mint pl. a Trappista, nem lehet reszeni, inkább olyan mint a Feta sajt.
(válasz csikil4ny 81789. hozzászólására)

81789. csikil4ny2017-07-20 08:10
Ízre hasonló kell legyen a mi juhsajtunkhoz, de fura, hogy tömör. Birizgálja a kíváncsiságomat.
(válasz fincsi5 81788. hozzászólására)

81788. fincsi52017-07-20 08:05
Ja. Én meg voltam győződve, hogy tőletek jött.
Látod, itt milyen drága...ma azt fogok reggelizni, megírom, milyen.
Ja; nálunk néhány út mellett is árulják.
(válasz csikil4ny 81787. hozzászólására)

81787. csikil4ny2017-07-20 08:02
Megnéztem képen. Nálunk nem kapható. A hagyományos juhsajt nem ilyen, az lyukacsos. Abból készítjük a juhtúrót, ami sós. Érdekes a brindza megnevezés eltérő értelme.
(válasz fincsi5 81766. hozzászólására)

81786. fehérke1112017-07-20 07:44
Hát, én gondolkodtam! (micsinátam?!) Először is: hogyan teszek szert kakukktojásra? Odaállok a fészek alá, és várom, hogy (le)tojjon egyet? :-)))
(válasz LadyBird 2015 81747. hozzászólására)


81785. forrest20102017-07-20 07:18
energia :( de nem lehet ? h negatív energia ?!
(válasz pomponlány 81725. hozzászólására)

81784. forrest20102017-07-20 07:15
h mi lesz a hétvégi zaba ? azt még nemtom :( de próbálom fejleszteni v inkább bővíteni ? a cukkinis repertoárt :)))))) remélem senki nem kerül mérgezés közelébe tőle :) volt már belőle tökfőzelék-fasirt-puffancs-rántott-töltött-lecsós-rakott -hamis ubisaláta-kovászoscukkini / ez nem sikerült túl jól , azt hiszem sok volt a só :( / de az ubisaláta utánzat fini lett ! még kipróbálom a héten a palacsintamasszába keverve kicsi reszelt biszbaszt , mert régebben sütöttem káposztásat , az is finom volt , hátha a cukkini se ront rajta :)))))) raktam a fagyosba is 4 ? 5 ? főzelékre valót :) tésztára is finom :))))))
(válasz Guruljka 81729. hozzászólására)

81783. forrest20102017-07-20 07:05
mázlid volt , h sikerült finomat venned :) mi még idén nem vettünk , de tavaly is talán 2x ettünk finom dinnyét , idén a szomszédok dobáltak a csirkéinknek hatalmas db-okat volt , h 3 fél dinnyét kaptak 1 nap / hát ez is 1 vélemény :( mióta a férjem nem eheti , azóta nem is vesz :(
(válasz Anyagi 81758. hozzászólására)

81782. forrest20102017-07-20 06:26
Dodi ! szerencsés voltál valahol , h képes voltál megállni a lábadon :) én rettenetesen nehezen tanultam meg beosztani ! pedig jól kerestem az első időbe :) Anyumtól nem tanultam + ! majd megtanultam a lányomtól a beosztást , spórolást ! :) nem volt könnyű :))))))
(válasz Dodi44 81781. hozzászólására)