Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (6. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


76234. globus2017-01-15 17:50
Én nem hagymába szúrtam, hanem csak beledobtam a többi zöldség közé.
(válasz globus 76233. hozzászólására)

76233. globus2017-01-15 17:49
1 db-ot tettem a mai húslevesbe, senki sem reklamált :)
(válasz LadyBird 2015 76224. hozzászólására)


76232. ... én2017-01-15 17:47
Nem meghintem, hanem összetöröm villával a cukrot és az élesztőt.Ha csak meghintem, akkor is jó, de tovább tart. Így meg tényleg 1 perc. Egy kocka élesztőhöz 1-2 teáskanállal. Akinek megmutattam, mind így csinálja.
(válasz lúdanyó 76226. hozzászólására)

76231. Klingy 152017-01-15 15:54
Én így jártam a húslevesbe fokhagymával,sajnos nem jött be. Még a gyömbért kellene kipróbálni,mert azt még nem kóstoltam húslevesben,és furdal a kíváncsiság.
(válasz LadyBird 2015 76224. hozzászólására)

76230. lúdanyó2017-01-15 15:19
Ma fritőzbe sütöttem rántott húst + krumplit..nagyon utálom használni na de ha van..:O

76229. lúdanyó2017-01-15 15:08
én nagyon szeretem az élesztőt enni..:)
(válasz LadyBird 2015 76215. hozzászólására)

76228. LadyBird 20152017-01-15 15:08
Igen. Még a hagyma is olyan ízû lett😐 A többieknek ízlett a leves, csak nekem nem... Pedig gyümölcslevesben meg nagyon szeretem. De most már ezt is tudom😊
(válasz Guruljka 76227. hozzászólására)

76227. Guruljka2017-01-15 14:49
A hagymába szúrtad?

Sajnálom, hogy így nem ízlik. Tény, hogy kiérezni belőle, persze. És az is tény, hogy kicsiben nemigen lehet kipróbálni.
(válasz LadyBird 2015 76224. hozzászólására)

76226. lúdanyó2017-01-15 14:49
szóval csak meghinted? és tej sem kel hozzá..:O na kiprobálom
(válasz ... én 76178. hozzászólására)

76225. Edina512017-01-15 14:42
De még mennyire lehet az élesztőt fagyasztani! Nekem mindig van pár csomag a fagyasztóban,felengedés után olyan,mint a friss!!
(válasz Anyagi 76198. hozzászólására)

76224. LadyBird 20152017-01-15 14:14
A múltkor beszéltünk a szegfűszegről. Na, most kipróbáltam tyúklevesbe. Tettem a hagymába kettő, azaz kettő darab szegfűszeget, a húsleves meg kb. 6 liter volt. Soha többé nem teszek!! Kiérzem belőle.:(((

76223. LadyBird 20152017-01-15 14:11
A szomszéd bácsikának, bármilyen ételről van szó, kell bele tenni paprikát, mert egyébként nem eszi meg, ha színtelen. Háát, elég sok étel igen érdekes lesz így...:))
(válasz Guruljka 76222. hozzászólására)

76222. Guruljka2017-01-15 13:52
Én a gulyást nem is pörkölt alappal kezdem.
Szerintem régebbi étel, mint a pörkölt, és egy idő után azt is meg lehet unni, hogy a legtöbb étel piros.
(válasz Klingy 15 76220. hozzászólására)

76221. Klingy 152017-01-15 11:54
Lányok,mindenkinek jobbulást kívánok.Sajnos,nagyon sok a beteg,meg nagyon sok az esés.Nagy telet jósoltak,csak már nem is akartuk elhinni,de sajnos bejött.Vigyázzatok magatokra! Nekem ilyenkor a totyogás jelenti a menést.


76220. Klingy 152017-01-15 11:49
Mostanában csak olvasgattam,keveset írtam.Ma nálunk is pörkölt tésztával lesz ebédre a leves után.Én azon csodálkozom,hogy szinte mindenhol azt olvasom,hogy a pörkölt maradékból gulyást készítenek.Szerintem ezt nem kell feltétlenül így csinálni. én az első napi tészta köret után másnap a pörköltet főzelék feltétjeként még simán felhasználom,de ha maradna belőle,akkor mielőtt pástétomot készíthetnék,már a férjem kenyérrel kitunkolja.
(válasz Anyagi 76184. hozzászólására)

76219. globus2017-01-15 11:46
Szeretem az élesztőt :)
(válasz LadyBird 2015 76215. hozzászólására)

76218. LadyBird 20152017-01-15 11:41
Szegényke!:(( Vigyázz magadra, ahogy lehet!:)
(válasz csikil4ny 76217. hozzászólására)

76217. csikil4ny2017-01-15 11:23
Én szoktam enni, a családorvosom ajánlásával. :) Egészen addig, amíg el nem felejtem. Meg az élesztőpelyhet is szeretem.

Ki kellett menjünk bevásárolni - a volt férjem még nem érkezett meg a kenyérrel. Azt hittem, hogy soha nem érünk haza 100 m-re van az üzlet tőlünk, ebből holnap nem lesz munka. :(
(válasz LadyBird 2015 76215. hozzászólására)

76216. Guruljka2017-01-15 10:53
Nem a madárinfluenzával kapcsolatban írtam.
(válasz tumbo 76214. hozzászólására)

76215. LadyBird 20152017-01-15 10:13
Mielőtt kidobáljátok a finom élesztőt, tudtátok, hogy nyersen is megehetnétek, de akár arcpakolásnak is használhatnátok?
"A csupasz élesztősejtekkel az emésztőnedvek könnyedén reakcióba lépnek, és így gyorsan felszívódnak. A főzés elpusztítja az élesztő vitamintartalmának egy részét. Az élesztő nyersen a B-vitamin és az alkáli elemek, főleg a nátrium és a kálium gazdag forrása.

Ezek értékes ellenszerei a gyomrot, májat és beleket károsító savaknak.

Már a vitaminok felfedezése előtt is tudtak az élesztő gyógyító hatásáról, főleg emésztési zavarok, székrekedés és gyomorégés ellen.

Az élesztő enyhén lúgos kémhatása révén nyugtatólag hat a gyulladt szövetekre és felszívja, közömbösíti a savakat. Az egyik legnagyszerűbb ellenszerünk a savak és a mérgező epe ellen. B-vitamin forrásként pedig semmisem múlja felül.

Az élesztő elősegíti a normális szénhidrogén-emésztést, és megakadályozza a tökéletlenül oxidált zsírsavak felgyülemlését.Ezek a zsírsavak, mint például a piruvinsav, a tejsav és az ecetsav, igen romboló hatásúak a szövetekre. A savas vagy mérgező epe gyakran annyira irritálja a vékonybelet, hogy görcsöket vált ki, ami megakadályozza a normális bélmozgást. /Ez a székrekedés egyik oka/ Az élesztő lúgos kémhatásánál fogva közömbösíti a belek irritációját, és helyre állítja a normális bélműködést.
A bőrnek egy áldás, már régóta használják pattanás és mitesszer ellen. "Az élesztő különösen alkalmas az irritált, aknés, problémás, zsíros bőr kezelésére: a benne található vitaminok és ásványi anyagok nyugtató, gyulladáscsökkentő, ápoló és sebgyógyító hatásokkal rendelkeznek. A legegyszerűbben maszkként vagy arcradírként alkalmazható az élesztő: keverjük össze a friss élesztőt némi meleg vízzel vagy joghurttal és egy kis mézzel."
(válasz tumbo 76213. hozzászólására)

76214. tumbo2017-01-15 09:57
nem értem az egészet.nálunk is van csirketelep,a közelben lakók nem győznek panaszkodni a szag miatt.tehát a csirkék télen-nyáron bent vannak egy zárt helyiségben.ha a libák,kacsák,akik talán kint vannak,elkapják a madárinfluenzát,de a tojótyúkok,csirkék?
(válasz Guruljka 76207. hozzászólására)

76213. tumbo2017-01-15 09:53
én is mindig ki szoktam dobni a maradékot.legközelebb majd elteszem a mélyhűtőbe.
(válasz csikil4ny 76210. hozzászólására)

76212. tumbo2017-01-15 09:52
imádom a kocsonyát.sajnos a köszvényem nem szereti.
(válasz fehérke111 76211. hozzászólására)

76211. fehérke1112017-01-15 09:25
Hoztam nektek, a fészen találtam! Benne van, hogy zselatin+C vitamin, illetve kocsonyát citromlével :-)))
Na ugye hogy ugye?! :-))) Nem ördögtől való a citromos kocsonya :-)

[link]

76210. csikil4ny2017-01-14 20:31
De jó, hogy megkérdeztem. Elég sok élesztőt dobtam már ki. :(
(válasz fehérke111 76208. hozzászólására)

76209. csikil4ny2017-01-14 20:30
Köszönöm kérdésed, egyre jobban. Kicsit meglepődtem, amikor reggeli készítés közben le kellett üljek, mert állni nem tudtam, de délután már kicsit sepregettem is. Hihetetlen, hogy kétnapi fekvés, hogy leszívta az erőm, pedig a múlt héten még 4 edzésem volt.
(válasz Anyagi 76196. hozzászólására)


76208. fehérke1112017-01-14 20:26
Az 5 dkg-os friss élesztőt én is lefagyasztom (mielőtt lejár, ill. ha marad fél csomagnyi). Nagyon jól használható, nem szabad kidobni!
(válasz Anyagi 76198. hozzászólására)

76207. Guruljka2017-01-14 20:25
Azért a hazai termelőket is védeni kell közben, valamiféle köztes megoldás kell. A fene se akar külföldi csirkét enni, miközben a magyar csirkések csak vegetálnak.

76206. LadyBird 20152017-01-14 20:21
Én már ilyen hírekkel nem is foglalkozom. Csirkét sem tudok betárolni több hónapra, meg tojást sem. Csirkét még csak-csak a fagyóban, de tojást semmiképp. Akkor is meg kell venni a tojást, ha 60 Ft. lesz... Majd akkor gondolkodom rajta...
(válasz katus3 76205. hozzászólására)

76205. katus32017-01-14 20:15
Nekem gyanús kicsit hogy rögtön áfacsökkenès után emelni "kell" a tojást és csirkèt is...
(válasz Anyagi 76192. hozzászólására)