Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (49. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


86514. globus2017-11-15 19:04
Mostanság ezt már nagyon nem csinálhatják, mert jogszabályi előírással szigorítják a péksütemények összetételét. Nem írhatják rá, ami nem az... Nálunk a korábbi rozskenyér ugyan nem változott meg, de más lett a neve, rajta lévő címkén.
Akárcsak a fagyiknál, szörpöknél: gyümölcs ízű.
(válasz LadyBird 2015 86508. hozzászólására)

86513. forrest20102017-11-15 18:53
tegnap a fiam az üzletbe evett 1 káposztás pogit :( még ma is prüszkölt tőle , h olyat soha ne süssek :(
(válasz lúdanyó 86509. hozzászólására)


86512. Briell142017-11-15 15:37
Zsírral készítetted?
(válasz lúdanyó 86509. hozzászólására)

86511. Briell142017-11-15 15:37
:D
(válasz LadyBird 2015 86510. hozzászólására)

86510. LadyBird 20152017-11-15 14:59
Küld szét nekünk, megkonzultáljuk, mi lehet a baj!:))
(válasz lúdanyó 86509. hozzászólására)

86509. lúdanyó2017-11-15 13:59
Ma sütöttem káposztás pogácsát az nagyon finom lenne de kicsit kiszáradt mire megsült.. valamit nem jól csinálok..:(

86508. LadyBird 20152017-11-15 10:25
A bolti teljes kiőrlésű termékek nagy része csak szemfényvesztés. Ha nagyon hasonlít az állaga és a színe a sima fehér kenyérhez, akkor legyen gyanús!:))

86507. LadyBird 20152017-11-15 10:24
Ezt lefelejtettem: lehet, hogy a kalóriatartalma magasabb, de a lényegesen kisebb szénhidráttartalom miatt mégis jobb.
(válasz LadyBird 2015 86506. hozzászólására)

86506. LadyBird 20152017-11-15 10:22
Alapvetően semmi különbség nincs a kalóriatartalmát tekintve. Annyiból jobb mégis, hogy hosszabb a felszívódási ideje, a rostok jobban telítenek, később leszel éhes. Lehet venni az Aldiban is csökkentett szénhidráttartalmú veknit, pogácsát. Fogyókúránál, diabetesnél a szénhidráttartalomra érdemes figyelni. Míg egy átlagos fehér kenyér 100 grammja 230-250 kalória, a szénhidráttartalma pedig 50-60 gr, addig a szénhidrátcsökkentett termék csak 10-20 grammot tartalmaz.
(válasz fincsi5 86502. hozzászólására)

86505. hópihe142017-11-15 09:33
Állítólag minden jó, ha teljes kiőrlésű. Én is azt a lisztet használom itthon.
(válasz fincsi5 86502. hozzászólására)

86504. tumbo2017-11-15 09:29
a lipóti eleinte jó volt,igaz méregdrága.azóta sokat romlott a minősége,legalábbis Fehérváron.
(válasz Dodi44 86473. hozzászólására)

86503. tumbo2017-11-15 09:24
nem tudom,én a 70-es évek elején jártam gimibe,mikor a pékség előtt mentünk el,olyan illatok jöttek ki,hogy még a nyálunk is csurgott.mellette volt egy húsüzlet, hurka,kolbász,húsok frissen sütve.életem egyik legjobb halászlevét a sárbogárdi vasúti restiben ettem.hol vannak már azok az idők,azok a kaják.
(válasz forrest2010 86494. hozzászólására)

86502. fincsi52017-11-15 09:23
Nem tudjátok, hogy a teljes kiőrlésű búzalisztes kenyér fogyókúránál jó?

86501. globus2017-11-15 09:14
Akárcsak a Fornetti termékei. Még melegen meg lehet enni, később olyan, mint a gumi.
(válasz LadyBird 2015 86477. hozzászólására)


86500. globus2017-11-15 09:11
Enyém Moulinex XXL, ajándékba kaptam, csak dagasztásra használom. Még nagyon régen sütöttünk benne kenyeret, aztán lisztérzékeny lett egy családtag, azóta liszteset is ritkábban csinálok :)
Általában bukta, kalács, sörkifli tészta készül benne, de pogácsát is remekül összegyúr. Üstöt már cseréltem egyszer.
Gluténmentest meg dagasztani sem kell, csak tálban összekeverni.
(válasz LadyBird 2015 86477. hozzászólására)

86499. globus2017-11-15 09:05
Én sem szeretem. Korábban írtam már itt, hogy rosszul vagyok a multik pékség-részlegének illatától, a frissen sült kenyér, zsemle, égett liszt borzalmasan fejfájdító. Ha lehet, nagy ívben kerülöm, sajnos általában az első szekcióban található, azaz muszáj rajta keresztülmenni.
Amúgy eszünk kenyeret, tehát nem ezzel van gondom, csak a készítési "melléktermékkel".
(válasz forrest2010 86494. hozzászólására)

86498. lovelyly2017-11-15 08:59
:))))))
Értem értem :))))))
(válasz forrest2010 86497. hozzászólására)

86497. forrest20102017-11-15 08:57
nálunk Anyum is , a férje is pék volt , a lakás , amibe laktunk :) az is pékségből lett kialakítva :) / v az én nagy orrom :) akkoriban túl jól üzemelt ? :))))
(válasz lovelyly 86496. hozzászólására)

86496. lovelyly2017-11-15 08:12
Én nem éreztem nálunk pékszagot. 😵

Azt meg már el is felejtettem, hogy a nagyszünet 20 percig tartott :))))
Mindenesetre régi szép idők.
De a mának élve:)
(válasz forrest2010 86494. hozzászólására)

86495. szabot.882017-11-15 08:09
Nekem volt, egyszerű tescós, kétlapátos, de miután elromlott kézzel készítettem, a család megállapította, h ez sokkal finomabb. :) Azóta így csinálom. Persze az is fontos szempont, h mennyire érsz rá.
(válasz LadyBird 2015 86471. hozzászólására)

86494. forrest20102017-11-15 08:02
nem tudom :( nem szerettem azt a pékszagot :( egész addig , míg nem mentem oda én is dolgozni :( persze ! valószínű , h akkor már nem is vettem észre :) addig nem sok péksütit ettem , csak itthon a faluba kiflit a suliba a 20 perces szünetbe :))))) de azt nagyon szerettem :)
(válasz lovelyly 86493. hozzászólására)

86493. lovelyly2017-11-15 07:55
Miért gyűlölted? :(
(válasz forrest2010 86488. hozzászólására)

86492. lovelyly2017-11-15 07:54
Igen, biztosan megízesítik a gyerekkori emlékek, élmények azokat a régi kenyereket, süteményeket.
(válasz hópihe14 86487. hozzászólására)

86491. forrest20102017-11-15 07:43
naponta vettünk 2 kiló barna kenyeret + 2 l tejet , de Mamikáméknál 5-en voltunk és elfogyott az a kenyér is , később , mikor már saját háztartásom volt , nálunk 3 tej + 1 kiló kenyér fogyott , mi 4-en voltunk / nemtom hány kilónyit cipekedhetett az , akik voltak 8-10-en ?! :(

86490. forrest20102017-11-15 07:40
valamikor itt a svábházaknál úgy volt megoldva , h a 2 szoba között volt a konyha a szabadkéménnyel :) / gondolom máshol is :) / mert szerintem télen nagyon rizikós lett volna a kenyeret a pékhez lehordani sütésre ! mikor gyerek voltam , akkor már a boltba vettük a kenyeret , nem volt otthon sütés , de nem is hallottam , h télen hogy volt ? a 60-as évek végén már nem sok helyen volt meg a szabadkéményes része a konyhának , elbontották :(

86489. forrest20102017-11-15 07:36
annak a régi tejfölnek nem szerettem a dobozát !!!! valami viaszos nemtommivel volt lezárva a doboz és én soha nem tudtam úgy kinyitni , h abból ne potyogott volna a tejföl tetejére 1 kis viasz :(
(válasz hópihe14 86484. hozzászólására)


86488. forrest20102017-11-15 07:34
az én Anyum is pék volt :( és én gyűlöltem azt a szagot !!!! mindenbe beleette magát az a szag ! ruhába......aztán megszerettem , amikor már én is ott dolgoztam , azután egy darabig éreztem azt a fíííínom illatot , ha elmentem 1 pékség előtt :))) / akkor már nem szag volt :) hanem illat :)))) / sokat sütöttem a gyerekeimnek kakaós csigát , búrkiflit .....amit rettenetesen sajnálok , h akkoriba nem érdekelt különösebben az összetétele és azóta se tudtam olyan kuglófot összehozni , amilyet ott sütöttünk és már régen nincs kitől megkérdeznem se ! :(
(válasz lovelyly 86485. hozzászólására)

86487. hópihe142017-11-15 07:31
A pékség velünk szemben gyerekkoromban. És amikor kivette a kenyereket a kemencéből... Mindig meg kellett rendelni előre, mert csak 1-2 pluszt sütött. Nálunk nagy volt a család, az 5 kg-os kenyeret, azt a cipó alakút rendeltük, nem a veknit.
No azt frissen, melegen, zsírral megkenve, zöldpaprikát-paradicsomot a tetejére... azt hiszem, még ma is ez a legfinomabb kaja a szememben. Csak a kenyér íze már nem az igazi!
(válasz lovelyly 86485. hozzászólására)

86486. forrest20102017-11-15 07:28
mióta a férjem cukros , rengetegféle kenyeret kipróbált , hol ezért , hol azért nem ízlett neki :( mivel az ő házi feladata beszerezni a kenyeret , ha esetleg elfogyott a szomszéd faluból hozott 30 db zsömle , vett aCBA-ba , a maszek péknél...... 1x hozott valami borzalmányt ! fekete volt és savanyú ! és rettenetesen drága / a 75 dekás volt 700 ft körül !!!!!! / ette hősiesen , de a végére azt mondta , ő már ezt nem bírja megenni ! , megkóstoltam , na én nem ettem volna odáig mint ő !!! biztos , h nem csak a sarka lett volna csirkekaja !!! de azóta még abba az üzletbe se ment be ! itt a faluba a korpás kenyér az ami finom , de olyan keveset rendelnek , ha nem sikerül délelőtt lemenni neki akkor már nincsen belőle :( a szomszéd faluba + a korpászsemle ami nagyon klassz ! éppen olyan , mint az itteni korpás kenyér :))))))
(válasz Dodi44 86476. hozzászólására)

86485. lovelyly2017-11-15 07:24
Az tagadhatatlan, hogy amikor megveszi az ember a kenyérsütô gépét, és a frissen sült kenyér illata belengi a házat, néhány sütésig hamarabb fogy a kenyér, mint kellene.. 😊 Aztán meg lehet szokni, hogy uralkodjunk magunkon 😊
Apám pék volt.
Sokszor értem úgy haza az iskolából, hogy az egész lépcsôházban kakaós csiga illat terjengett ... Hát.. meghatározta az is a gyermekkoromat. 😊
(válasz forrest2010 86482. hozzászólására)