Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (45. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


88008. Dodi442017-12-13 06:28
Tudod, en egy kisfaluban noltem fel, de Edesapamat behelyeztek Szegedre, es ott megvettuk a keresztszuleim hazat es abban laktunk, A gyarekeim az itteni Magyar Regos nevu nepitanccsi=oportban tancoltak sokaig meg az itteni allami szinhazban is felleptek egy parszor. Lanyomnak vettuk a Tapei piros papucsot, a piros csizmat es a sok alsoszoknyakat tancolni benne, fiamnak meg a porge szelu kiskalapot mellenyeket nadragokat es a csizmakat...
(de bevallom, hogy akkor tagult a legjobban a mellem, amikor a lanyom fiam egyutt tancoltak a nepitancokat! Fiam is meterkilenven , lanyom majd meternyolcvan... Nekem nagyon szepek voltak egyutt.
Tudod, itteni szokasokazttartjak, amikor a kislany 18 eves lesz akkor az itteni evenkinti negy Magyar Bal rendezvenyen szep magyar nepi viseletben felvonulnak a lanyok, fiuk is Bocskaiban, es a papak bemutatjak a lanyukat a balon, majd az elmaradhatatlan Palotast bemutatjak, majd a Kek Duna keringot persze ez is egy alkalom arra, hogy a diszessebbnel diszesebb magyar nepviseleti ruhaikat is bemutathassak es persze a keringozeshez is mas ruha jar... De a lanyok mar akkor is NOK!!! [Amikor a nyitolanyokhoz keves a fiu, akkor tobben kertek meg fiamat, hogy nyisson veluk a balokban..]
Van am ceremonia es unnepelyesseg, nem beszelve a finom magyaros vacsorakrol es a magyar zenekarokrol, persze mi is rugtuk a port hajnalig...

Errol jut eszembe:, hogy az egyik eskuvon Janibacsi egyutt enekelt a zenekarral, es a vele egy asztalnal ulok kertek Janibacsit, hogy nem e tancolna az enekles helyett?
-Miert, kerdezte Janibacsi?
- mert a portol nem fajna a fulunk!
(válasz LadyBird 2015 88003. hozzászólására)

88007. forrest20102017-12-13 06:20
Dodi :) biztosan látja is Anyud :) h éppolyan szeretettel viselik olykor :) ahogy ő készítette hajdanán :)
(válasz Dodi44 88002. hozzászólására)


88006. forrest20102017-12-13 06:16
v fénypostával :) mint a Mézga-családban volt szokás :))))
(válasz Dodi44 88004. hozzászólására)

88005. Anyagi2017-12-13 06:13
Küldtem! Nyisd az ablakot!!!
Krumplis tarhonya, zúzapörkölttel!!! :)))
(válasz Dodi44 88004. hozzászólására)

88004. Dodi442017-12-13 06:08
Persze, ismerem a krumplis tarhonyat! Edesanyam is sokat csinalta, es meg par karika fustolt kolbaszt is fozott bele, de mar vagy 45 eve nem ettem olyant, mert itt nincsen tarhonya.
De az igazsag az, hogy csak pofatlanul szerettem volna megdezsmalni a krumlis tarhonya foztodet, meg ha csak ugy a legpostan, az ablakon keresztul is jonne! :DDD
(válasz Anyagi 87977. hozzászólására)

88003. LadyBird 20152017-12-13 06:04
Örül is! Hogy van aki viseli, és még évek múlva is emlékezik rá! Gyönyörűek!:))
(válasz Dodi44 88002. hozzászólására)

88002. Dodi442017-12-13 05:59
"a lányod és az egyik unokád ? van a képen ?"

Igen. Az itteni Szent Imre catholikus templomnal volt egy osszejovetel, es ott voltam az angyalkaim...
(annak isejen meg Efesanyam csinalta a ruhakat, es himezte ki a volt felesegemnek es a majdani unokajanak, de sajnos a Szoffancs kisruhajat nem egyformara tudta megcsinalni ami a lanyome volt annak idejen. mar nem tudta befejezni...
De biztos orulne ha latna, vagy ha lenez odafontrol...
(válasz forrest2010 87962. hozzászólására)

88001. forrest20102017-12-13 03:42
amikor kiülök a konyhába spórolni :)))))) szoktam pirítani szárazon tarhonyát , aprókagylót , lúdgégét , aztán ha levesbe kell dobok a majdnem kész levesbe 1-2 maréknyit , a pirítás az ami hosszú ideig tart / pláne ha ott állok felette nem pirul , ha odébb megyek kozmapityu lesz :) / vastag serpenyőbe + vas alátéttel pirítom , aztán ha kihült üvegbe tárolom , így mindig van többféle pirított tésztám :) / is / úgy szerettem régen pepecselni , mára már inkább úgy vagyok vele : akkor spóroljak , ha van miből :) na + jusson is maradjon is :))))) abból a nyögdíjból :))))
(válasz Anyagi 87977. hozzászólására)

88000. forrest20102017-12-13 03:31
mostanába nézegetem állandóan h van-e valahol akciós RUF brikett , hát idedugják az orrom alá a híredetéseiket ! a nagy tesó fidel ?!!!!!!

87999. forrest20102017-12-13 03:29
háááát a piskótát sokszor inkább sütéssel lehet összeesetni :(((((( nekem sikerült jónéhányszor :)
(válasz Guruljka 87965. hozzászólására)

87998. forrest20102017-12-13 03:27
valamikor készítették úgy , h előfőzve , majd szárítva a zöldbabot , lehet ? nem sikerült neki üvegbe téve ?
(válasz lúdanyó 87966. hozzászólására)

87997. forrest20102017-12-13 03:23
finom is :) nagggyon ! a zakuszkát én ízesítőnek , pizzakrének, melegszendvicsre is nagyon szeretem , a padlizsánt nem annyira szeretem , dehát azért van akkora választék , h mindenki megtalálja a fogára valót :))))))
(válasz Anyagi 87990. hozzászólására)

87996. Guruljka2017-12-12 20:49
Te tudod. Ha a lekvárfőzés: azaz az üvegek mosása, a gyümölcs darabolása, főzése, kevergetése, kiadagolása, a dunsztolás a számodra egyszerűbb, mint egy kupac zöldbab két végének lecsipkedése, mosása, szűrővel forró vízbe engedése és kivétele, majd bezsákolása... te tudod.
(A kettő persze nem helyettesíti egymást, de ez nem is érdekes.)

Jó ideje felfigyeltem rá, hogy idegenkedsz a receptjeimtől. Ez nem baj, végül is ki így. ki úgy.
De hogy már a lekvárra is ráfogod, az már muris. :D Simán mondd meg, nem vagyok sértődős. :D
(válasz Anyagi 87994. hozzászólására)

87995. Anyagi2017-12-12 20:15
:)
Pl. pörköltfélékhez nagyon finom!
(válasz globus 87987. hozzászólására)


87994. Anyagi2017-12-12 20:14
Hát, én maradok a lekvárfőzésnél.... :))
(válasz Guruljka 87985. hozzászólására)

87993. Anyagi2017-12-12 20:13
Ahaaaaa....
(válasz smudlaagi54 87983. hozzászólására)

87992. Anyagi2017-12-12 20:07
Vannak márkák amik jók és finomak is. És akciósak is szoktak lenni... :))
(válasz LadyBird 2015 87959. hozzászólására)

87991. Anyagi2017-12-12 20:05
Kipróbáltam. Finom:
Igaz, kicsit turbóztam füstölt sajtkockákkal és apróra vágott lila hagymával.

Guruljka ajánlotta kipróbálásra "krumpli bere" néven pár hete/hónapja.
(válasz hópihe14 87953. hozzászólására)

87990. Anyagi2017-12-12 19:57
Én is felnőttként ismerkedtem meg a zakuszkával, padlizsánkrémmel, de nagyon megszerettem!
(válasz forrest2010 87948. hozzászólására)

87989. Anyagi2017-12-12 19:54
Én is!
A frissen dinsztelt hagymától életre kel az elrakott lecsó is!
(válasz tumbo 87936. hozzászólására)

87988. fincsi52017-12-12 19:34
Errefelé pásztortarhonya. Finom.
(válasz LadyBird 2015 87986. hozzászólására)

87987. globus2017-12-12 19:18
Én sem tudtam elképzelni... gondoltam, megvárom, hátha lesz recept :)
(válasz Anyagi 87977. hozzászólására)

87986. LadyBird 20152017-12-12 19:18
Nálunk ez kemény tarhonya néven fut, pár karika füstölt kolbásszal. Önálló étel.😊
(válasz Anyagi 87977. hozzászólására)

87985. Guruljka2017-12-12 19:12
Nem annyira melós, mint a lekvárfőzés.

Főleg, ha van olyan szűrőd, ami beleillik az egyik fazékba. beleilleszted, felforralod a vizet, beledobod a babot, 1-2 perc után a szűrővel kikapod, leborítod a deszkára. Mire elterítgeted kicsit, újra felforr a víz az újabb marék babhoz.
Utána már csak szárítani kell. Aztán csak valami hálóban vagy párnahuzatba kötve ellóghat magának a padláson vagy a kamrában.

(Persze azt a huzatot előtte aaposan át kell öblíteni, ne legyen mosószerillata.)
(válasz Anyagi 87981. hozzászólására)

87984. ... én2017-12-12 19:04
Imádom!!de én fordítva készítem, először csinálok egy kis paprikás krumplit, ebbe főzöm bele a pirított tarhonyát, aztán mellé a kovi ubi..esetleg kis szalonnával megbolondítva..jövő héten csinálok is.
(válasz Anyagi 87977. hozzászólására)

87983. smudlaagi542017-12-12 19:00
Várjál, én olyan száritott bab recptet láttam amin fel van fűzve egy cérnára vagy mire,és úgy van megszáritva.
(válasz Anyagi 87981. hozzászólására)


87982. globus2017-12-12 18:37
Van itthon, talán valamibe használtam is, de már nem emlékszem rá. Azt hiszem, néhány felvágottban ez adja az alapízt.
(válasz Guruljka 87970. hozzászólására)

87981. Anyagi2017-12-12 18:37
Szárított zöldbab:

Azért ez a recept elég melósnak tűnik... :(
(válasz Guruljka 87933. hozzászólására)

87980. globus2017-12-12 18:35
Ugye? Régebben férjem mondott olyanokat a boltban, ha számára sokáig válogattam, hogy "na mi van, kell vagy nem kell? Ha kell, vedd meg és húzzunk innen" :) Belátom, igaza van.
(válasz Anyagi 87976. hozzászólására)

87979. Anyagi2017-12-12 18:34
30 deka oldalas!!! :))))))
Az egész családnak gondolta a menyecske?
(válasz forrest2010 87925. hozzászólására)