Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (5. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


87976. Anyagi2017-12-12 18:24
Ma shoppingoltam egyet. Hogy ez milyen fárasztó...

87975. smudlaagi542017-12-12 17:10
Addig dumáltatok a palacsintáról,hogy kénytelen voltam sütni.Úgyis volt túróm!
(válasz forrest2010 87962. hozzászólására)


87974. geranna72017-12-12 16:16
A párom meglepett ma egy jó kilónyi sertés májjal. Nagyon ízlett neki a recepted!! Ebből már fogok ledarálni is májkrémnek. Köszi :)))
(válasz hópihe14 87642. hozzászólására)

87973. Guruljka2017-12-12 15:21
Mármint a szerecsendiót használta így, és én is használom.

Gyümölcslevesbe szegfűszeget nem, mert nem főzök gyümölcslevest.
(válasz Guruljka 87972. hozzászólására)

87972. Guruljka2017-12-12 15:20
Nagymama picit kapirgált bele a húslevesbe (reszelni nem szerette). Meg a krumplifánk tésztájába is. Vagy olyanba, ami krumplival készül, pl. nudlitészta. (Gombócot ritkán csinált.) Talán a pörébe is tett egy keveset, nem tudom. Késhegynyi adagokról beszélek.
(válasz LadyBird 2015 87971. hozzászólására)

87971. LadyBird 20152017-12-12 15:17
Nem szeressem az ízét!:)) Kipróbáltam már, de nem igazán szerettem meg a szerecsendiót. A szegfűszeget is csak forralt borban vagy gyümölcslevesben hasznosítom.:)
(válasz Guruljka 87970. hozzászólására)

87970. Guruljka2017-12-12 14:45
Meg a vöröshagymába szurkálva is, amit egészben főzünk az ételbe, aztán kidobjuk.

Én főztem már bele húsos raguba is.

Tényleg! Szerecsendiót szoktatok pl. krumplihoz tenni? Vagy húslevesbe?
(válasz globus 87967. hozzászólására)

87969. Guruljka2017-12-12 14:41
Nem főzi meg, csak blansírozza.
(válasz lúdanyó 87966. hozzászólására)

87968. lúdanyó2017-12-12 14:37
:)

87967. globus2017-12-12 14:33
Rizsköretbe is finom a szegfűszeg.
(válasz Guruljka 87965. hozzászólására)

87966. lúdanyó2017-12-12 14:32
a meg főtt zöldbabot szárítani..:O érdekes..:O)
(válasz Guruljka 87933. hozzászólására)

87965. Guruljka2017-12-12 14:08
Én mindig kérdezek.

Anno úgy tanultam, hogy ha a piskóta tésztáját nem egy irányban kavarjuk össze, akkor összeesik.

Pedig nem. Csak sokan nem merték kipróbálni. :D

Vagy hogy a szegfűszeg édes ételekbe való.
(válasz forrest2010 87964. hozzászólására)

87964. forrest20102017-12-12 09:16
azért mennyire beleég az emberbe a régi szokás :) aztán marad is :)
(válasz fehérke111 87954. hozzászólására)

87963. forrest20102017-12-12 09:10
Fehérke :))))))de azért :)))))) a végén nem lettek ? öklömnyi nagyok azok a nokedlik :)))) h elfogyjon már az a rengeteg tészta ?
(válasz fehérke111 87956. hozzászólására)


87962. forrest20102017-12-12 09:07
sose kóstoltam az ő palacsintáját mert / az ő bevallása szerint SOHA nem sütött ilyeneket :( mást se ! / nem mindenki szeret ezzel vacakolni :( másik sógornőm kérdezte a lányomat : mi volt az ebéd nálatok ? : palacsinta :) erre az ő lánya megkérdezte tőle : mikor sütsz anyu ? : nem büdösítem be a lakást :(((((( volt a válasz :( pedig ha káposztát főzök , savanyú-káposztát sokkal sokkal szagosabb :) tőle a ház , de még a hűtő is szaglik tőle :(((( de azért szeretjük :)

más : 1x éppen nem voltam otthon , mikor a lányom kihívta a nevelőotthonbeli barátnőjét és az apja nekiállt palacsintát keverni :) / nem tud se sütni :) se főzni :) de az akaratot kell ilyen esetbe értékelni :)))))) szegény Bundy ! a fazék a földön !! és a keverőlapáttal szenvedett , mert csomós volt a massza , hát előkapta a kézi mixert és adott a csomóknak :))) végül jó lett , de mivel ilyesmiből sose tudtak eleget enni a gyerekek a nevelőotthonba , hát ez volt a leggyorsabb :)

azért az nem lehetetlen , h a gyerekeknek van 1-2 kedvenc és hamá' megkérdezik őket :) akkor ez 1 soronkívüli alkalom :) / néztem a képeidet :) a lányod és az egyik unokád ? van a képen ?
(válasz Dodi44 87952. hozzászólására)

87961. tumbo2017-12-12 08:55
egyszer én is próbálkoztam vele,meg a padlizsánkrémmel is.meg sem közelítette a boltit.nem mintha én vennék,a lányom vett.a szárított paradicsomom talán három éves,lehet meg is romlott,pedig mit vesződtem vele.
(válasz forrest2010 87948. hozzászólására)

87960. LadyBird 20152017-12-12 07:39
Hogy örülhettek nektek!:))
(válasz fehérke111 87956. hozzászólására)

87959. LadyBird 20152017-12-12 07:38
Kísérletezzen vele, aki akar!:) Én teszem a fagyosba, meg kiveszem a bolti fagyasztóból, mikor akciós!:)
(válasz globus 87945. hozzászólására)

87958. hópihe142017-12-12 07:37
:)))
(válasz fehérke111 87956. hozzászólására)

87957. fehérke1112017-12-12 07:31
Még sosem romlott illetve savanyodott meg, pedig volt hogy túlkészleteztem magam és maradt a következő télre is (azokat bontottam először, a frissek előtt, biztos ami ziher :-)))
(válasz Guruljka 87937. hozzászólására)

87956. fehérke1112017-12-12 07:28
Óóóóóó, ez milyen jó ötlet! (Bár nekem még nem sikerült túl sok palacsintatésztát keverni :)))

Az első nokedlitésztánk mennyiségének viszont csak a lisztkészlet szabott határt :)))) (A nővéremmel követtük el :)))
(válasz hópihe14 87953. hozzászólására)

87955. fehérke1112017-12-12 07:21
No peeersze, hiszen unalmas is az egyhangú ebéd :-)))
(válasz katus3 87942. hozzászólására)

87954. fehérke1112017-12-12 07:08
Ilyen apróra vágom én is a paprikát - pedig rengeteg lecsót eszünk, úgyhogy tényleg a +
"hibbanat teteje" :-)))
Kész lecsót teszek el üvegben, nem olajjal, hanem zsírral. Soha nem romlik meg, nagyon szeretjük.
(válasz forrest2010 87934. hozzászólására)

87953. hópihe142017-12-12 07:00
Dodi!
Ha legközelebb sok a palacsinta tésztád:
tepsit zsírozod, lisztezed, uborka gyalun vékonyra szelt krumplit rakj bele, (soronként só-bors rá). A krumpli annyi legyen, hogy amikor a bekevert palacsinta tésztát ráöntöd, akkor az lepje el teljesen. Sütőben szépen megsül, majd mint a túrós lepényt tudod kockára vágva tányérra tenni.
(válasz Dodi44 87952. hozzászólására)

87952. Dodi442017-12-12 04:16
"az ő gyerekei nem szeretik a palacsintát :( "
(Te kostoltad mar az o palacsintajat??
Mert ahagy szakacs, annyi iz!)

Jaj ahogy tegnap este bekevertem a palacsintat, hat egy kicsit csalok, mert van egy kis huszdolcsis kezi gep mixerem, es azzal keverem meg jocskan, hogy ne legyen csomo benne, hat no ez jo lesz, mert meg a keverekbe egy kis novenyi Canola olajat is keverek bele, es en csak tejjel keverem, nem teszek bele vizet, vagy szoda vizet(mert az nincs), csak ugy belelottyentem az olajat, is meg a tejet is ( a tejes flakon az 1 galon-os, az az 3.78 literes) es ahogy lottyen hat ugy puffan...
No eleg az hozza, hogy miutan jol meg veretettem a geppel, nem volt csomos, es kisutottem az elsot, de egy kicsit vastagnak talaltam. Mondok lottyentek bele meg egy kis tejet, majd csak vekonyabb lesz. Mert ugy szoktam sutni, ha a keverek eppen jo, akkor egy kicsit meg olajozom a serpenyojet es masfel percig sutom az elso oldalat, es egy parcig meg a masogik oldalat, Ha jo atsul, akkor jo a keverekem, de ezzel a keverekemmel ketpercig kellett az elso oldalat es masfel percig a masodik oldalat sutni, ezert gondoltam, hogy tul vastagra sikerult a kevereke, ezert ontottem bele a kis tejet. De a merce, csak ugy egy a szemhez volt alitva. most meg tul vekony lett! A lisztes dobozomba mar csak egy keves lisz maradt, mondok, a francokat, hozzaontom azt a kicsit! Megint bele a keverot, es abbol mar szepen visszatert a masfelperc/ egy perc sutesi ido! De persze igy azert este 23H kor meg mindig sutottem... :DDD
De bevallom, a keverekekbol mindig felaldozom magam, es muszaly megennem az elsoket... -valakinek meg kell tennie...

Ma az aprokaimat megkerdeztem mit szeretnenek vacsira,: Paradicsomlevest es torsnit ! -volt az egyertelmu valaszuk!
De elgondolkodtam:
1, ezek tenyleg azt szeretik, es azert kerik, mert az izlik, mert jol csinalom.
2, vagy ha mast csinalok azt vagy rosszul csinalom, vagy tenyleg az elsot szeretik nagyon!!??
Nehogy aztan ugy egy deked mulva, amikor mar jocskan felnottek, deruljon ki, hogy azert valasztottuk a paradicsom levest a torsnival, mert mintha azt kerdeztetek volna, most ot pofont akarsz vagy tizet???
:DDD
(válasz forrest2010 87923. hozzászólására)

87951. forrest20102017-12-12 02:34
igaz , h a fagyosba tettem jó ideje , de tavasszal mielőtt elkezd kinőni a hagyma a maradékot feldolgozom hagymazsírnak és irány a fagyos / ha van fincsi szalonna v kolbászzsírom azzal is azt szoktam , sav.káp. alá v paprikás kr. alá direkt jó ízt ad a kajának :)
(válasz Guruljka 87941. hozzászólására)


87950. forrest20102017-12-12 02:29
ez jó :)))))) a 2. a desszert :)
(válasz katus3 87942. hozzászólására)

87949. forrest20102017-12-12 02:29
érdekes , gyerekkoromban volt mellettünk a román határ közeléből idetelepített család , de akkoriban erről nem hallottam , pedig ugyancsak foglalkoztatta őket az ottani nyomorúság :(((és tulajdonképpen a zakuszka az ősszel olcsóbban beszerezhető hozzávalókból v éppen maradékokból készül :)
(válasz forrest2010 87948. hozzászólására)

87948. forrest20102017-12-12 02:25
gyerekkoromban én se hallottam a zakuszkáról , felnőttként a munkahelyemen volt 1 áttelepült család , az asszony készített minden ősszel , megkínált minket is , nagyon finom volt :) én is tőle hallottam először és kaptam kedvet hozzá , h elkészítsem , 1x vettem boltit is / csak a kontraszt :)))) kedvéért / kár volt azért a pénzt kiadnom :(
(válasz globus 87946. hozzászólására)

87947. globus2017-12-11 22:40
Tegnap pár percig ihletet éreztem, hogy süssek, sikeresen legyűrtem. Nehéz nekiállni, aztán már ha megy, akkor nagyon :)
(válasz LadyBird 2015 87919. hozzászólására)