Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (40. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


92387. tumbo2018-04-02 16:53
én is a legtöbb levest rántom.a főzeléket,vagy rántom,vagy habarom,amilyen kedvem van.
(válasz Guruljka 92384. hozzászólására)

92386. Guruljka2018-04-02 16:53
Az ország egyik részében hóvihar volt, amikor itt majdnem napoztunk.
Miért lenne egy növénynek mindegy a klíma? Az se automata... Nekem se a hajtáson járna az eszem, ha hóban van a ...gyökerem!

[link]
(válasz globus 92382. hozzászólására)


92385. globus2018-04-02 16:51
Köszi, megnyugodtam. Úgy emlékszem, innentől felgyorsul a folyamat, oda kell figyelni, hamar virágozni kezd és az már nem jó.
(válasz tumbo 92383. hozzászólására)

92384. Guruljka2018-04-02 16:50
Én a jó kis tejfölös bablevesemet bizony berántom.

Nem is tudtam erről a megkötésről eddig, hogy a tejfölöst azt habarjuk. :D
(válasz demediná 92381. hozzászólására)

92383. tumbo2018-04-02 16:49
nálam árnyékos helyen van.még régebben vettem három tövet a piacon.a nagyobbakat,olyan 10 centisek,ma szedtük le,de sok apró most bújik ki.a fűbe ültettük.
(válasz globus 92382. hozzászólására)

92382. globus2018-04-02 16:40
Lestyánról jut eszembe. Tegnap kiballagtam a helyi, értsd: kerti medvehagyma ültetvényhez, hát még csak most bújik, kb. 5 cm-es levélkéi vannak. Olvastam valahol, hogy jobb helyeken már lement a szezonja. Akkor az naposabb helyen lehet, vagy mitől függhet a növekedése? Kapálást, locsolást, tápoldatozást kizárhatjuk...
(válasz forrest2010 92373. hozzászólására)

92381. demediná2018-04-02 16:35
Ami tejfölös azt én is habarom.
(válasz LadyBird 2015 92377. hozzászólására)

92380. globus2018-04-02 16:33
Habarás az tejfölös, elvileg... sőt gyakorlatilag is :) Ami nem tejfölös, az vízben kevert liszttel készül?
(válasz LadyBird 2015 92377. hozzászólására)

92379. Guruljka2018-04-02 16:33
de nem kell a világon mindent nekem szeretnem. A helycsúcsok messzebbről is szépek, és a hidakról sem muszáj leugrálni.

Nem tekintek minden állatot ételnek egyébként, nem vagyok ragadozó típus.
(válasz Guruljka 92378. hozzászólására)

92378. Guruljka2018-04-02 16:31
Nem.
(válasz LadyBird 2015 92376. hozzászólására)

92377. LadyBird 20152018-04-02 16:30
Elvétve használok rántást, mindent habarok. Ha kevés a habarás, teszek még bele.:)
(válasz demediná 92372. hozzászólására)

92376. LadyBird 20152018-04-02 16:29
Ha már szárazföld.:) A rántott békacombot, nyulat, kecskét biztosan szereted...:))
(válasz Guruljka 92365. hozzászólására)

92375. Mezei Virág2018-04-02 16:27
:)
Valahogy így van!
(válasz forrest2010 92370. hozzászólására)

92374. forrest20102018-04-02 16:20
:)
(válasz demediná 92371. hozzászólására)


92373. forrest20102018-04-02 16:20
ha a léből marad megiszom :) remélem idén lestyán erdőnk lesz :) hajdanán , mikor először volt a kertbe májusba kezdtem el szedni róla és szinte mindenbe belefőztem / jó ! kivéve tejbepapi :))))

92372. demediná2018-04-02 16:19
Én is jobban szeretem a leveses főzelékeket.
(válasz Guruljka 92368. hozzászólására)

92371. demediná2018-04-02 16:18
Ezt mondja a férjem is:)
(válasz forrest2010 92370. hozzászólására)

92370. forrest20102018-04-02 16:17
:) ne bosszantson ! nincs értelme :) a fiam már tudja a titkot :) / v a magyarázatot ? / ha híg ? akkor leves :) ha sűrű ? akkor főzelék :))))))
(válasz Guruljka 92368. hozzászólására)

92369. globus2018-04-02 16:11
Előre készített és tárolt rántással is előfordulhat :) Kedvenc szakács-bloggerem szerint érdemes apránként tenni bele, ha úgy látjuk, inkább ne tegyük mind. Ha megáll benne a kanál, rosszabb, mint ha hígabb marad.
(válasz Guruljka 92368. hozzászólására)

92368. Guruljka2018-04-02 16:07
A rántás az rántás, de hogy mennyi léhez kell, azt én se mindig találom el.
A fiam szereti a "leveses" főzelékeimet, de engem bosszant a dolog.
(válasz demediná 92367. hozzászólására)

92367. demediná2018-04-02 16:00
A rántás nekem is ritkán megfelelő, szentségelek is rendesen:)
(válasz syria 92355. hozzászólására)

92366. forrest20102018-04-02 15:49
nem :) nincs semmi gond vele általában kb 2 hét alatt el is használok 1 adagot
(válasz globus 92364. hozzászólására)

92365. Guruljka2018-04-02 14:58
Soha nem jutott eszembe, hogy ilyesmit egyek.
Ha a Jóisten azt akarta volna, hogy ilyeneken éljek, akkor tengerpartra vitetett volna a gólyával.

De a biztonságos szárazföldön születtem, ehhez is tartom magam. :D

Mondjuk a halat szeretem enni, de inkább megveszem tisztítva és akár fagyasztva.

Biztosan nem ennék meg semmit a belsőségeivel együtt, mert nem tudom, mi lehet benne. (Állítólag a szalonka is úgy jó, aztán még a parazita is benne van - kösz, nem. Máég ha átsült, akkor sem.)

Tudom, hogy a bolti baromfi sem feltétlenül makkegészséges a vágáskor, és azt is tudom, hogy a csirkemájnak hogy kellene kinéznie, és hogy nem úgy néz ki sokszor... az élet veszélyes üzem. De amit el tudok kerülni, azt lehetőleg elkerülöm.
(válasz globus 92354. hozzászólására)

92364. globus2018-04-02 13:17
Nem öntöd fel vízzel tárolás előtt, ugye?
(válasz forrest2010 92356. hozzászólására)

92363. Mezei Virág2018-04-02 13:16
:)
Én is még csak készen ettem, és nagyon finom volt. Étteremben egészen biztosan nem belezték ki! ;)

Így is lehet:
[link]

Akárhogy készíted, biztosan finom lesz!
(válasz LadyBird 2015 92362. hozzászólására)

92362. LadyBird 20152018-04-02 13:10
Köszönöm az ötletelést mindenkinek!:) Döntöttem! Nem pucolok halat! Kisütöm így este. Legfeljebb nem veszek többször...:)


92361. forrest20102018-04-02 12:14
:)
(válasz Mezei Virág 92360. hozzászólására)

92360. Mezei Virág2018-04-02 12:11
:)
[link]
"Ha a recept a mennyiségekről nem mond semmit, akkor azzal lehet számolni, hogy mondjuk négy adag leves berántásához 2 evőkanál lisztet és 3 evőkanál olajat érdemes használni. A főzelékek berántásához is legfeljebb csak másfélszer ennyivel érdemes kalkulálni."

Mondjuk levesbe én csak ennek a felét teszem.
(válasz forrest2010 92359. hozzászólására)

92359. forrest20102018-04-02 12:07
folyt köv / BUndynak adtam enni mert az inzulin után muszáj :( / én mindig leszedek 1 befőttesüvegbe a főzelék levéből , szégyen gyalázat de 40valahány évnyi kotyvasztás után se tudom belőni , h pont annyi legyen rajta a lé amennyi szükséges :( így ha sokra sikeredik benne a rántás , akkor azzal a lével még hígíthatom , ha nem kell is félreteszem , mert v marad másnapra főzelék és többnyire kicsit sűrűsödik az állásba azzal még hígítom v megiszom a maradék lét :) a legtöbb ilyen lé olyan fincsi :) nem ennyire macerás , mint ahogy írtam :) ha + híg marad , lekapcsolok alatta és kap még 1 kis rántást és fözöm tovább hamá' sima / egyik kolléganőmnek sokszor csomós marad , olyankor szűrő felett keverem hozzá a rántást és teljesen elkeverem h ne maradjon csomó / na azért néha előfordul brrrrrr !
(válasz forrest2010 92356. hozzászólására)

92358. Mezei Virág2018-04-02 11:59
[link]
"Ha nagyon finnyás vagy és van pár óra szabad időd, akkor kibelezheted, de olyan kicsik, hogy nem szokás "
(válasz LadyBird 2015 92353. hozzászólására)