Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (40. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


76275. smudlaagi542017-01-16 15:37
Nekem kettő van,az egyik a "leveses" a másik meg az "édes",abba csak fahéj,szegfűszeg megy a gyümölcs levesekbe,meg a befőttekbe.
(válasz lúdanyó 76269. hozzászólására)

76274. lúdanyó2017-01-16 15:10
Sziasztok!
Vettem ma egy kelkáposztát.. mondom azuramnak, h én bizony kelkáposztafőzeléket fogok holnap főzni neked + felolvasztok valami fagyasztottat (mert nem nagyon szereti a főzeléket) és képzeljétek azt mondta, h szivesen eszik kelkáposzta főzeléket mert rég volt..:O nahát folyton meg lep ez az ember engem..:O)


76273. lúdanyó2017-01-16 15:06
ja..:)
(válasz LadyBird 2015 76258. hozzászólására)

76272. lúdanyó2017-01-16 15:05
??????
(válasz LadyBird 2015 76258. hozzászólására)

76271. tumbo2017-01-16 15:05
nekem is van,de talán sosem használtam.
(válasz lúdanyó 76269. hozzászólására)

76270. lúdanyó2017-01-16 15:03
nem kel ezt olyan szigorúan venni ez csak egy jó vicc..:D én is szoktam mondani a fiaimnak..-kérdezd meg a lánytól-főzni tudsz? akkor jöhetsz..-:D de ez csak vicc..:)
(válasz Granada 76246. hozzászólására)

76269. lúdanyó2017-01-16 15:01
na az is jó ötlet..:O nekem is van olyan teatojásom de nem használom semmire..:(
(válasz smudlaagi54 76245. hozzászólására)

76268. lúdanyó2017-01-16 14:59
asztaaaa ez aztán kritérium..:D
(válasz Anyagi 76240. hozzászólására)

76267. Guruljka2017-01-16 13:22
Mi az, hogy bent járt? Bent LAKIK.

Nem tudom, miért gondolják sokan, hogy miniatűr jegesmedve.
(válasz fehérke111 76265. hozzászólására)

76266. Datolya2017-01-16 13:13
:D:D Tényleg úgy néz ki:)))
(válasz fehérke111 76265. hozzászólására)

76265. fehérke1112017-01-16 13:02
Bent járt a macska? :-)))
(válasz LadyBird 2015 76258. hozzászólására)

76264. Guruljka2017-01-16 12:26
Az étel nevéből kiindulva, a gulyások főzték maguknak. Nyilván bográcsban, tehát egytálételként. Sorban beletéve a hozzávalókat, minden "cicó" nélkül.
És marhát régebb óta őriztek Magyarországon, mint ahogyan a paprika beérkezett és a pörkölt divatba jött volna. Tehát a régi, eredeti sűrű marharagu, amit ma a készítőiről gulyásnak hívunk, az biztosan nem pörkölt alapról kezdődött.
Ettől még nyilván lehet úgy is készíteni. Az ételeknek is vannak változatai, sőt ételben is van divat.
Én el sem tudom képzelni krumpli nélkül, pedig eredetileg nyilván az sem volt benne. Viszont ha egy-egy marhát kényszerből levágtak, akkor volt hús elegendő, eltartani esetleg egy részét tudták, szárítva. Lehetett az egész étel szinte csak húsból.
(válasz globus 76251. hozzászólására)

76263. Granada2017-01-16 12:18
Rendben van! :)
(válasz LadyBird 2015 76257. hozzászólására)

76262. Granada2017-01-16 12:18
Nem tudom, ki az a P és ki az az I. Egy helyen fórumozok összesen, ott is évek óta ugyanazzal a a névvel. Semmi értelme nevet váltani, a fórumok anonim helyek, mindegy, hogy valakit Körtefának vagy Globusnak vagy Granadának hívnak.

Bizonyítékom valóban nincs rá, így ha hiszed, hiszed, ha nem, nem.
(válasz globus 76256. hozzászólására)


76261. LadyBird 20152017-01-16 11:21
Ha nem vigyázok, ez lesz belőle, ha más is nyomogatja a gépet.:))
(válasz tumbo 76260. hozzászólására)

76260. tumbo2017-01-16 11:03
én is egyszer hosszabban megnyomtam egy gombot,azóta sem tudom kitörölni azt a sok n betűt.
(válasz LadyBird 2015 76258. hozzászólására)

76259. LadyBird 20152017-01-16 11:00
Bocs, véletlen volt!:)
(válasz LadyBird 2015 76258. hozzászólására)

76258. LadyBird 20152017-01-16 10:58
.l-lk.,lktgik8zh68ui7uizi7ituuuuuuiiuuuuuuiiiiiiu7uuuuuuioii
iiii

76257. LadyBird 20152017-01-16 10:46
Akkor, ha ide jössz, lazíts!:))
(válasz Granada 76255. hozzászólására)

76256. globus2017-01-16 10:44
Interaktivitásod nyomán felmerül néhány gondolat, különösen azzal kapcsolatban, hogy nem először vagy itt.
Isten hozott a fedélzeten, de engedd meg, hogy fenntartással kezeljük a személyiséged. Kedves P... azelőtt I.... :)
(válasz Granada 76254. hozzászólására)

76255. Granada2017-01-16 10:42
Nem veszek mindent komolyan. :) Csak kevés jelet használok. A szakmámból adódóan hátrányos helyzetű csoportokkal foglalkozom, emiatt egyes témák érzékenyen érintenek.
(válasz LadyBird 2015 76248. hozzászólására)

76254. Granada2017-01-16 10:39
Ezt elmagyaráznád?
(válasz globus 76250. hozzászólására)

76253. tumbo2017-01-16 10:20
az anyám szokta úgy főzni a babgulyást,hogy külön főzi a pörköltet,aztán egybeönti.nekem az nehéz étel.
(válasz globus 76251. hozzászólására)

76252. tumbo2017-01-16 10:19
én meg rozmaringosat,saját rozmaringgal.hát olyan illata van?!
(válasz Anyagi 76242. hozzászólására)

76251. globus2017-01-16 10:11
Van egy olyan gulyástípus, amelyikben szinte főtt hús van, ez meg sem közelíti a pörköltes elkészítési módot - de ez csak az én ízlésem, ettől lehet mindkét módon főzni.
(válasz Anyagi 76240. hozzászólására)

76250. globus2017-01-16 10:06
Kíváncsi vagyok, ezen a néven meddig bírod :) A személyiség mindenhová megy veled!
(válasz Granada 76246. hozzászólására)


76249. Datolya2017-01-16 09:59
Szerintem ezt ne így nézd, mert a nők munkájának van családon belül elismert értéke.Sosem jutott eszembe hogy cseléd lennék.A férfit a hasa éppúgy érdekli mint a nő.Akkor boldog, ha mindkettővel elégedett.A nők nagy többsége örömmel főz, ha látja a család elégedett ábrázatát az asztalnál.Ettől még a személyiségem is megmaradt.Ott van ahol lennie kell...bennem.
(válasz Granada 76246. hozzászólására)

76248. LadyBird 20152017-01-16 09:50
Ne vegyél mindent ennyire komolyan, árt az emésztésnek!:))
(válasz Granada 76246. hozzászólására)

76247. Granada2017-01-16 09:33
Milyen arányban? Az is számít a fűszerezésnél.

Én pl. soha nem teszek karalábét a marhahúslevesbe vagy a kakaslevesbe, mert kiszól belőle az íze, nem áll össze. Azért kakas, mert azt főzök tyúkleves helyett, hiszen rendes tyúkot nem lehet kapni, az Újházy is kakasleves, nem tyúk, ahogy tévesen elterjedt a szocializmus alatt.

Ha gyömbért teszel a szárnyaslevesbe, akkor hagyd ki karalábét, de tégy bele egyetlen gerezd fokhagymát a karika gyömbér mellé. Érdemes az arányokat úgy tartani, hogy 2.5 kg állat, 2 kg zöldség, 5 liter víz. Ez adja a gyógyító, erős levest.
(válasz LadyBird 2015 76238. hozzászólására)

76246. Granada2017-01-16 09:26
Ez végtelenül lealacsonyító, és nem vicces "szokás". A nő értékét a cselédsége mértéke szabja, nem a személyiség ... fújj.
(válasz Anyagi 76240. hozzászólására)