Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (34. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


79524. Klingy 152017-04-26 13:44
Ne nevess ki,de a nagy húsevő férjem nagyon szereti a papr.krumplit kolbász nélkül,jó lecsósan. Nekünk nagyon szép egészséges a régi krumplink,talán ilyen még soha nem volt ebben az időben,vagyis tavasszal.
(válasz forrest2010 79517. hozzászólására)

79523. tumbo2017-04-26 13:42
a töltött káposztát sok helyen gerslivel főzik,talán inkább Erdélyben.sóletet életemben nem főztem a száraz babot nem nagyon szeretjük.
(válasz Klingy 15 79521. hozzászólására)


79522. LadyBird 20152017-04-26 13:40
Először sokat ne vegyél, próbáld ki, hogy szeret-e nálatok. Nekem csak pár göcsört termett...😐 Azóta is úgy veszem.
(válasz tumbo 79520. hozzászólására)

79521. Klingy 152017-04-26 13:36
Nagyon sok finomságot írtatok,már csak azt kell kitalálni,hogy mivel tunkoljon az ember,ha mérsékelni akarja a kenyér fogyasztását.Nagyon-nagyon tetszenek ezek a tunkolni való készítmények. Egyébként felénk a töltött káposztát gerslivel főzik, és a sóletbe nekem is mindig kell tenni,mert az az egy étel,amiben a gyerekeim szeretik.

79520. tumbo2017-04-26 13:29
majd veszek is pár padlizsán palántát.
(válasz smudlaagi54 79519. hozzászólására)

79519. smudlaagi542017-04-26 13:10
Próbáld ki a pirítóst ömlesztet sajttal megkenve az is isteni finom,na meg padlizsán krémmel.De szoktam csinálni fokhagymás krémmel,párizsis krémmel,de nagyon finom márványsajtos tejfölös krémmel is megkenve,na meg tejfölös tojáskrémmel is.
(válasz Datolya 79516. hozzászólására)

79518. smudlaagi542017-04-26 13:08
Lecsóval is isteni finom.Mivel nem kenyér pirítóval csinálom,hanem grillel,megpirítom a kenyér egyik oldalát,rá a lecsó,és mehet be a forró grillbe.
(válasz Datolya 79516. hozzászólására)

79517. forrest20102017-04-26 12:47
finom lehet :) ki is fogom próbálni ?) én a sárgaborsó főzeléket szoktam rákenni a piritósomra :) valamikor hajdanán , elég csehül álltunk , akkoriba nagyon szerettem még úgy is a papr.krumplit , h nem is volt benne semmi , tettem bele csípőspaprikát és isteni volt :)
(válasz smudlaagi54 79515. hozzászólására)

79516. Datolya2017-04-26 12:33
Te nagyon találékony vagy.Eddig csak a vadas szószával csináltam mindenfélét.
(válasz smudlaagi54 79515. hozzászólására)

79515. smudlaagi542017-04-26 11:56
És tudod milyen finom a paprikás krumplis melegszendvics?A maradék krumplit villával szétnyomkodod,rákened a kenyérre és megsütöd!Nagyon szeretjük.
(válasz forrest2010 79511. hozzászólására)

79514. Datolya2017-04-26 10:40
Én is szeretek nagyon tunkolni...mindig és mindent.
(válasz Guruljka 79495. hozzászólására)

79513. Granada2017-04-26 09:54
Szerintem úgy sokkal finomabb, mint rizzsel.
(válasz fincsi5 79512. hozzászólására)

79512. fincsi52017-04-26 09:29
Ismerős a töltött káposztába teszi, rizs helyett.
Jó. Elég jó. Elmegy. D
(válasz globus 79509. hozzászólására)

79511. forrest20102017-04-26 09:24
nem vagy egyedül :) kedvencem a bármilyen tunkolnivaló / megboldogult gyerekkoromban még ráadásul kinyaltam a tányért is és mondtam a Mamikámnak , h az én tányéromat már el se kell mosogatni :) / régen , mikor első időbe paprikáskrumplit főztem olyan híg lötty lett a leve , mára már inkább kicsit tovább főzöm , hadd főjön szét néhány kisebbre vagdosott krumpli , olyan klasszul besűríti :)
(válasz smudlaagi54 79494. hozzászólására)


79510. forrest20102017-04-26 09:19
sóletbe szoktak gerslit főzni + savanya káposztába is hallottam , h van aki szereti , bablevesbe még nem próbáltam , nem is hallottam :( én v reszelt tésztát főzök bele v nokedlit :( dehát ahány ház ......

viszont , amit imádok :) az elmúlt 2 éjjel is tésztákat pirítottam szárazon :) nagyon szeretjük a pirított tarhonyát-aprókagylót-lúdgégét-copfocskát...... 1-1 adagot szoktam előre , szárazon készíteni , nem kell vele akkor tökölnöm , amikor főzném :) / holnaptól megint akciós a sp.rnál a 4 tojásos tarhonya 139/ fél kiló , nálunk 1 kilónyi elég 3 főzésre és mindenki szereti :)
(válasz LadyBird 2015 79500. hozzászólására)

79509. globus2017-04-26 06:58
Gondoltam, hogy van valamilyen trükkje. Receptek precízen elhallgatják, sőt legtöbben úgy szerepel, hogy "betétként" főzzük bele, hát akkor már főzhetjük :D
(válasz LadyBird 2015 79506. hozzászólására)

79508. smudlaagi542017-04-26 06:54
Én a sóletbe szoktam rakni,és nagyon szeretjük.
(válasz LadyBird 2015 79506. hozzászólására)

79507. Guruljka2017-04-26 03:01
A gersli nem a köles!!! És a kockázott szalonna sem a hurkatöltelék.
(válasz LadyBird 2015 79503. hozzászólására)

79506. LadyBird 20152017-04-25 20:40
Ha szárazbablevesbe teszem, a babbal együtt teszem oda.
(válasz globus 79504. hozzászólására)

79505. LadyBird 20152017-04-25 20:40
Ezt is be lehet áztatni, akkor gyorsabb. Tovább fő mint a zöldség, én kb egy órát szoktam neki adni.
(válasz globus 79504. hozzászólására)

79504. globus2017-04-25 20:32
Gerslit hogyan kell belefőzni, mennyi idő alatt puhul meg? Még nagyon régen próbálkoztam vele, eredménytelenül.
(válasz LadyBird 2015 79500. hozzászólására)

79503. LadyBird 20152017-04-25 20:28
Jaaj, ezt a hurkát ne is említsd! Egyszer elém tettek egy hurkának nevezett valamit, ami kockázott szalonna és gersli keveréke volt hurkaként elkészítve. Na, ez nem lett a kedvencem...
(válasz Guruljka 79501. hozzászólására)

79502. mazsumazsu2017-04-25 20:27
Finom köret a köles és már lehet kapni azt is olyan kiszerelésben mint a gyorsrizs és így könnyen meg lehet főzni. Jó hogy sokféle köret van mert bár nagyon szeretjük a krumplit minden formában de azért nem lehet mindig azt. Mi pld. nagyon szeretjük a vegyes zöldségköretet 350.- Ft körül van egy zacsi és vajon szoktam megpárolni.

79501. Guruljka2017-04-25 20:25
Egyébként régen a hurkába is kölest tettek.

Ha jól megfő, kinézetre is olyan, mint a rizs.

A Tunki linkje egy sváb ételgyűjtemény, az egyik recept birkából is elkészíthető.
(válasz LadyBird 2015 79499. hozzászólására)

79500. LadyBird 20152017-04-25 20:23
Bablevesbe általában gerslit főzök. Mondták, hogy kicsit furcsa tarhonyát találtam, de nagyon finom...:))

79499. LadyBird 20152017-04-25 20:21
GYerekkoromban anyukám a birkapörkölt mellé csakis kölest főzött. Annyira finom volt. Húú, vennem kellene valami birkát, rég főztem.:))
(válasz Guruljka 79498. hozzászólására)


79498. Guruljka2017-04-25 20:18
:D Hát mert finom! Ugyanakkor a köles nagyon hasznos.
(válasz LadyBird 2015 79497. hozzászólására)

79497. LadyBird 20152017-04-25 20:17
Olyan szépen beszélsz az édes kölesről, hogy kap egy esélyt így is.:) Én mindig sósan főzöm, köretnek mondjuk lecsós máj mellé, vagy zöldségesen kásának sült hús mellé. Így még a legválogatósabb kosztosom is megeszi...:)
(válasz Guruljka 79486. hozzászólására)

79496. tumbo2017-04-25 19:26
legalább tisztára töröljük a tányért.
(válasz smudlaagi54 79494. hozzászólására)

79495. Guruljka2017-04-25 19:24
Hozom a Tunki receptjét. Egy kiváló háziasszony barátnőm adta meg.

TUNKI
Jellemzően szilveszter éjszakájára készítették, de máskor is lehetett enni.
Akkoriban még nem volt virsli!
Kolbász, szalonna viszont igen!
ITT EGY LINK
[link]

Én ugyan paradicsom nélkül készítem és a végén tejfölös "habarás" is kerül bele!
Sok-sok hagymát vágunk fel,(4-5 nagy fej) csak nagyobb kockára.
Vízzel feltesszük főni, bele a kolbász(de ez el is maradhat.
Mikor puha (só bors nem kell bele, csak ha kolbász nélkül készül),pici ecetet öntönk hozzá és behabarjuk.
Friss kenyérrel mártogatjuk.
A kolbászból rengeteg zsiradék fő ki,ezért nem kell dinsztelve feltenni,csak főzni a hagymát .
(válasz smudlaagi54 79494. hozzászólására)