Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (34. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


78559. forrest20102017-03-31 07:54
mivel én marhára öregszem már sok sok éve , nem dobok ki semmit ! ami még bármire is használható , bárki által :) / a férjem szokott időnként ezt azt amazt összekészíteni , h kidobandó , aztán visszahordja :( amikor még volt a faluba meghirdetett lomtalanítás vadiúj zsákokba kirakta a lomot ! azok a piszok dögök , akik ilyenkor végigtúrják a falut , kiborították a kacatokat és elvitték a zsákokat :) / régen a kolléganőim a megunt ruhákat behordták a munkahelyünkre , hátha van akinek kell még valamire :) gyerekruhák , nem mindig koptak el mire a gyerek kinőtte :) viszont volt 1 olyan kolléganőm , akinek a rongyai nem kellettek már senkinek :( akárcsak az én rongyaim , mert én amit szeretek , azt addig hordom , amíg tényleg semmire se jó már :))) van 1-2-3 kedvenc csíkos pólóm azokat hordom amíg le nem szakad rólam :) és fütyülök rá , h azt hiszik , h ez olyan csóró , h állandóan egybe jár :)
sok évvel ezelőtt meghalt a kedvenc szomszédnénim , ott hagyták a konyhai dolgait , amit aztán az új lakó kihordott mindent a konténerbe , nekem + vérzett a szívem mikor hallottam éjjel , h belezuttyan , összetörik minden olyan darabja , amire egész életében annyira vigyázott :( jó ! neki már nem volt rá szüksége soha többé :(
(válasz globus 78549. hozzászólására)

78558. forrest20102017-03-31 07:41
valamikor régesrég pékségbe dolgoztam :) azok a nagy csészék , amibe a tésztát dagasztották soha nem voltak kimosva :) a megkelt tésztát ahogy kicsipkedték belőle abba nem volt beleragadva semmi ! / na ezt most nem azért írtam h ne mosd el másnap :) mert tényleg könnyebb ! /
(válasz Klingy 15 78550. hozzászólására)


78557. Datolya2017-03-31 07:24
Mindig van valami amit tudományosan igazolnak.Nem győzünk hol erről, hol arról leszokni hogy egészségesebbek legyünk, közben meg egyre több a beteg ember.
(válasz globus 78547. hozzászólására)

78556. Datolya2017-03-31 07:21
Ilyenről nekem is vannak emlékeim hogy nagymama miként főz a konyhába, de messzebb kerültünk mire akkora lettem hogy megtanulhassam tőle.
(válasz Guruljka 78551. hozzászólására)

78555. LadyBird 20152017-03-31 07:15
Én szivacs nélkül mosom, folyó víz alatt, körömkefével. Amivel a villákat is szoktam...
Én is kidobtam korábban a szivacsot nokedli után, de a kefébe nem ragad bele.:)
(válasz ... én 78553. hozzászólására)

78554. Datolya2017-03-31 07:15
Nem beszélve arról hogy az a nyúlós trutyi a lefolyóba is végigmegy és szerintem lerakodik.
(válasz ... én 78553. hozzászólására)

78553. ... én2017-03-31 06:39
Így csináltam én is a nokedliszaggatóval. Mert a hidegvizes mosogatás után a szivacsot (bár filléres) de ki kellett dobnom mindig, és úúúútálom a nyúlós, ragacsot.
(válasz Klingy 15 78550. hozzászólására)

78552. Dodi442017-03-31 03:01
(Regan)
(válasz globus 78547. hozzászólására)

78551. Guruljka2017-03-30 21:56
Régen Nagymama a kicsi deszkával, a kiskéssel elképesztő mennyiségű nokedlit szaggatott. Még én is megtanultam tőle.
No, azt könnyen elmosta.

78550. Klingy 152017-03-30 21:34
Én a kelesztő tálamat mindig csak a használat másnapján mosom el,mert addig rászárítom a maradék tésztát, így egy pillanat alatt ki tudom szedni belőle,és utána jöhet a mosogatás.
(válasz ... én 78544. hozzászólására)

78549. globus2017-03-30 19:53
Nálunk az évekig tárolt, szükségtelen holmik kidobás utáni napon kellenének:)
(válasz LadyBird 2015 78548. hozzászólására)

78548. LadyBird 20152017-03-30 19:52
Ha a nokedlis eszközöket azonnal, hideg! folyó vízzel leöblíted, nem kell várni napokig. Ha egy edényt nem mosogatok el azonnal, biztosan az kellene még akkor is, ha előtte hetekig nem használtam...:))
(válasz ... én 78544. hozzászólására)

78547. globus2017-03-30 18:56
Valamelyik Alzheimer kóros amerikai elnökkel kapcsolatban kezdték emlegetni a témát, pedig ő biztosan nem evett alumíniumból...
(válasz Datolya 78530. hozzászólására)

78546. globus2017-03-30 18:55
Én a megszokott, hajtogatós leveles pogácsát sütöm, vajban elkeverem összevágva, így kerül bele. Külön receptem nincs hozzá. Bármilyen pogácsa recept jó, mert csak ízesítőként használjuk.
(válasz Bubi 54 78535. hozzászólására)


78545. Datolya2017-03-30 18:51
De jó ötlet.Köszönöm!!!
Kipróbálom, mert ezért utálok nokedlit gyártani.
(válasz ... én 78544. hozzászólására)

78544. ... én2017-03-30 18:47
ötlet: (bocs ha már írtam volna, de egy másik oldalon olvasgatva jutott eszembe, gondoltam víz, idő, energia és stressz spórolásra jó lesz.)
úúúúúútálom a nokedli szaggatás utáni mosogatást. Volt egy kolléganőm úgy 30 éve, aki azt mondta, hogy ő bizony a nokedli szaggatása után a nokedli szaggatót és az edényt amiben a nokedlitésztát keverte, ki szokta tenni a szőlőtőkék közé, had száradjon meg a rajta maradt tésztamassza. Ha megszáradt, egy kis kocogtatással az utolsó morzsáig lejön a tészta, és csak el kell öblíteni a szaggatót.
Na, kellett 30 év mire rászántam magam ennek a kipróbálására. És bevált. Csak nem a szőlő közé teszem ki, hanem a teraszra.(hogy ne lássa senki. DDD..)

78543. Datolya2017-03-30 16:55
Szerinted akinek ennyire nem ízlik az mért nem otthon eszik?Most komolyan.Ha annyira nem ízlett nekik akkor mért kínozták magukat?
Hozzám közelebb áll a menzás, mint a zsírosabb, vastagabb étel.
(válasz lúdanyó 78541. hozzászólására)

78542. lúdanyó2017-03-30 15:20
nekem van egy lábosom + egy serpenyőm már nem szépek le is ragad az étel bennük de ha áztatom szépen ki jön ..hát semmi nem tart örökké..:( rossz, h nem lehet reklamálni..:(
(válasz fehérke111 78525. hozzászólására)

78541. lúdanyó2017-03-30 15:17
én is szeretem.. sokszor voltam zavarba mikor dolgoztam és a közös étkezéseknél ott fújkodtak a kollégáim, h fúj ilyen sz@r + olyan rossz én meg megettem mindent jóízűen.. aztán egyszer kifakadtam, h nem kéne az étvágyamat folyton el venni na utána magukba fujkodtak..
(válasz tumbo 78524. hozzászólására)

78540. lúdanyó2017-03-30 15:14
szerintem is..:)
(válasz Datolya 78523. hozzászólására)

78539. smudlaagi542017-03-30 11:31
Van olyan alutepsim amit még az anyukám csinált,még kb a 70-es évek elején csinálta azóta is használom,és imádom,pedig nagyon csúnya már.
(válasz fehérke111 78528. hozzászólására)

78538. fehérke1112017-03-30 07:58
Igen, nekem még alumínium tejforralóm van :-)
Lehet, hogy én is pengeélen táncolok?! :-)))

(Kéthetente forralok benne tejet.)
(válasz Datolya 78530. hozzászólására)

78537. ... én2017-03-30 07:19
Mi nagyon szeretjük a medvehagymás vajat.Egy csokor apróra vágott medvehagyma, 2 gr. fokhagyma, csipet só, csipet bors, és 2 db 10 dkg-s puha vaj alaposan kikeverve.
Ilyenkor sokat szoktam szedni, lefagyasztom adagonként-még összevágni sem kell, mert fagyottan könnyű felaprózni-és vajat, tésztamártást,krémlevest, hústölteléket szoktam csinálni belőle.
(válasz Bubi 54 78535. hozzászólására)

78536. LadyBird 20152017-03-29 19:25
Krémlevesnek is nagyon finom. Fagyasztani is lehet. Érdemes vagy apróra vágva, vagy hengerré csavarva fagyasztani. Így fagyosan is apróra vágható. Lehet húsdarálón is ledarálni, sóval elkeverni, olajjal felönteni. Így hűtőben hetekig, dunsztolva évekig eláll.
(válasz Bubi 54 78535. hozzászólására)

78535. Bubi 542017-03-29 19:18
Sziasztok!
Ma kaptam egy nagy csokor medvehagymát,valaki leírná a pogácsás receptet? Enni szeretjük,de ez rengeteg,mit lehet még vele kezdeni? Esetleg lefagyasztani?

78534. globus2017-03-29 17:31
Nem tudom :) Nálunk egy tekercs alufólia kb. fél évig elég. Biztosan nem vinném túlzásba az alutepsit sem.
(válasz fehérke111 78528. hozzászólására)


78533. Guruljka2017-03-29 17:26
Hát még a a napi használata káros is, időnként szerintem lehet használni.
Talán más az anyag ötvözete is, nem tudom. :D
(válasz fehérke111 78528. hozzászólására)

78532. tumbo2017-03-29 17:09
ennyi erővel még levegőt sem vehetnénk.
(válasz fehérke111 78528. hozzászólására)

78531. tumbo2017-03-29 17:08
nekem még a kórházi is ízlett.
(válasz fehérke111 78526. hozzászólására)

78530. Datolya2017-03-29 16:47
Emlékszel?Régen voltak alumínium edények is amire ezt mondták.
(válasz fehérke111 78528. hozzászólására)