Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (33. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


84064. Guruljka2017-09-29 18:17
Hát nem. De mi az olcsó manapság? Már ami vacak, az is drága.
(válasz tumbo 84063. hozzászólására)

84063. tumbo2017-09-29 17:49
hát nem olcsó.
(válasz Guruljka 84060. hozzászólására)


84062. smudlaagi542017-09-29 17:46
Fénypostával megy!
(válasz fehérke111 84053. hozzászólására)

84061. Guruljka2017-09-29 17:44
De jó az itteni ccopban ez a halászlé alap is. Pláne ha van halszelet is bele.

Rajta van, mennyi vizet kell hozzátenni, belefőzni a halat, ha van, és kész.

Ha sikerül, itt a kép, ilyesmi a doboz:
[link]
(válasz Guruljka 84060. hozzászólására)

84060. Guruljka2017-09-29 17:40
áááá, én meg a teszkó... olyan messze van, és nem ingyenes a buszjárat! Annyiért már kapok étteremben is szinte...
(válasz tumbo 84059. hozzászólására)

84059. tumbo2017-09-29 17:38
a teszkoban néha lehet kapni kész halászlét.nekem ízlik.
(válasz Guruljka 84058. hozzászólására)

84058. Guruljka2017-09-29 17:33
Ovis lányaim szépen ették a szálkásat is. :D Ügyesen .

Én nem foglalok állást az ügyben, tésztával vagy anélkül, mert a hal a lényeg. :D

Szeretem a halászlét, képes vagyok minimalista módon is elkészíteni, mert pl. a műanyag dobozos, fagyasztott halászlé alap nekem ízlik. És néha lehet kapni fagyasztott ponty szeleteket, hát nincs vele nagy baj. Nem víz mellett nőttem fel, nem volt pecázó rokon sem, azaz nem tudom, milyen az igazi, házi halászlé. De amilyen csökött az ízrézékelésem, talán nem is érezném nagyon a különbséget. :D
(válasz fincsi5 84056. hozzászólására)

84057. tumbo2017-09-29 17:29
dehogy szóltam le.ahány ház,annyi szokás.
(válasz Guruljka 84055. hozzászólására)

84056. fincsi52017-09-29 17:26
Mi a gyereket úgy szoktattuk a hal ízéhez, hogy halászléből csak a leve, tésztával.
És kb. 8 éves korától evett halat, nem bíbelődtem azzal, hogy széttrancsírozzam a halat, van-e benne szálka.:))
(válasz tumbo 84047. hozzászólására)

84055. Guruljka2017-09-29 17:09
A vendéglőben is emberek főznek.

Nem az a baj, hogy nem vagy nyitott egy-egy új ételre, hanem ahogy az előbb leszóltad a más ízlés szerint való ételt. A "meg nem enném" is kellemetlen annak, aki szereti a tésztás halászlét.
Ln ettem már így is, úgy is. Ha szívesen kínálják, még akár vendéglőben is, hogy ha nem ettem még, kóstoljam meg - hát ha már elfogadtam, akkor megeszem piszkálás nélkül.

Mint amikor régi szomszédasszonyom nekem szánt valamit. Azt akarta mondani, hogy "én ezt nem tudom használni, nem fogadod el?" - de ezt mondta: "Kell a f*-nak, elviszed?"
(válasz tumbo 84051. hozzászólására)

84054. globus2017-09-29 16:58
Idén még nem láttam gombát :D Pedig szeretem. Ilyen értelemben maximálisan városi lány vagyok.
(válasz smudlaagi54 84048. hozzászólására)

84053. fehérke1112017-09-29 16:56
Csúzlizd át nekem! :-)))
(válasz smudlaagi54 84048. hozzászólására)

84052. tumbo2017-09-29 16:48
és nem tudom,hogy a tésztát beleteszik-e,de lehet hogy külön tálalják.
(válasz Guruljka 84049. hozzászólására)

84051. tumbo2017-09-29 16:47
mivel csak vendéglőben ennék ilyet,de valószínű,hogy ott sem,nem hiszem,hogy valaki megsértődne. már olyan drága a vendéglő,hogy nagy érvágás lenne.
(válasz Guruljka 84049. hozzászólására)


84050. Guruljka2017-09-29 16:43
Én meg itt rakosgatok egy üveg konzervgombát, habár az messze nem ér fel a frissel... Hajdinakásával fogom enni, és jó hagymásan. Hogy paprikás léesz, azt nem mondhatom, mert vagy egy hónapja nincs itthon pirospaprika. Annyira nem fontos, hogy eszembe jusson, hihi (gyömbér bezzeg van)!
(válasz smudlaagi54 84048. hozzászólására)

84049. Guruljka2017-09-29 16:41
Én meg ha megkóstolok valamit, akkor úgy kóstolom, ahogy főzték. Nem sértenék meg azzal senkit, hogy kipiszkálom belőle pont azt, amitől egyedi.
(válasz tumbo 84047. hozzászólására)

84048. smudlaagi542017-09-29 16:41
Gombás napok vannak nálunk.Egész héten minden nap van valami gombából,a többi megy a mélyhűtőbe.Volt már leves,rántotta,gombás palacsinta meg egyebek.Holnapra is lesz,mivel ma is gombázott.Kezdem nem szeretni.

84047. tumbo2017-09-29 16:38
a tésztát a levesben sem szeretem.a levét megenném,a tésztát otthagynám.
(válasz Guruljka 84046. hozzászólására)

84046. Guruljka2017-09-29 16:32
Ha nyitott vagy, és olyan helyre utazol, ahol tésztával főzik, miért ne kóstolhatnád meg? lehet csak néhány kanálnyi kóstolót is kérni, azért senki sem haragszik meg.
(válasz tumbo 84045. hozzászólására)

84045. tumbo2017-09-29 15:16
halászlébe tészta,meg nem tudnám enni.de hát szokás kérdése az is.
(válasz forrest2010 84042. hozzászólására)

84044. lúdanyó2017-09-29 14:56
ma kedveskedni akartam azuramnak..:) (+ magamnak:) volt halészlé + sült hal olyan finom volt..:)

84043. lúdanyó2017-09-29 14:53
:)
(válasz Dodi44 84030. hozzászólására)

84042. forrest20102017-09-29 12:44
végülis a spagettivágó tisztára olyan tésztát vagdos , mint a gyufatészta , van aki azt szereti a halászlébe :))))))
(válasz Guruljka 84034. hozzászólására)

84041. fehérke1112017-09-29 12:31
"A krumplileves legyen krumplileves..." :-)))
Én a görögdinnyével vagyok így: édes legyen és piros - és a magokat is hajlandó vagyok kerülgetni :-)
(válasz mmacus 84040. hozzászólására)

84040. mmacus2017-09-29 11:46
Én a sárgát sem kedvelem, bár olyanom volt már. A paradicsom legyen piros:)
(válasz fehérke111 84016. hozzászólására)

84039. Guruljka2017-09-29 11:42
Én jártam úgy gombával, hogy lazán újságpapírba csomagolva, ahogy szoktam, tetem a hűtőbe, és ottfelejtettem. Mire megtaláltam, egészen kiszáradt. De elkészítettem, és azon kívül, hogy rágós volt kicsit, nem volt semmi baja.


84038. smudlaagi542017-09-29 11:26
Szoktak lefagyasztani nyersen gombát.Én is szoktam fagyasztani,de én hagymán megpárolom,és úgy rakom el.Nekem ezt javasolta anno a gombavizsgáló főnököm.
(válasz loch ness 84036. hozzászólására)

84037. Guruljka2017-09-29 11:03
Köszi, majd próbálok figyelni.
(válasz tumbo 84035. hozzászólására)

84036. loch ness2017-09-29 10:59
Sziasztok!
Lenne megint egy kérdésem.
Kb. 12 napja vettem gombát (sima csiperkét), amit nem használtam fel, azt nyersen, felaprítva betettem a mélyhűtőbe. Felhasználhatom még? Van, aki azt mondja, max. egy hétig lehet, aztán nem, más meg azt, hogy hónapokig tárolja a fagyasztott gombát és nincs bajuk tőle. Nektek mi a tapasztalatotok? Előre is köszönöm a válaszokat!

84035. tumbo2017-09-29 10:06
én is írattam,de az elsőt nem jól csinálták meg,nem tudtam benne mozgatni a lábamat.a második nagyon jól sikerült,még mindig hordom,csak új betét kellett bele.
(válasz Guruljka 84034. hozzászólására)