Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (31. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


77508. smudlaagi542017-02-23 16:30
Olvasztott zsírral is megkenheted!
(válasz tumbo 77506. hozzászólására)

77507. fehérke1112017-02-23 16:14
Ne szomorkodj! A kanalas süti is finom :+)))
(válasz lúdanyó 77505. hozzászólására)


77506. tumbo2017-02-23 14:52
mivel kened meg a réteslapot,mert a lányom szerint ki lehetett belőle érezni az olajszagot.nekem ugyan ízlett,grízes,meggyes volt.
(válasz lúdanyó 77505. hozzászólására)

77505. lúdanyó2017-02-23 14:47
ma elhatároztam, h rétest sütök persze kész rétes lapból elfelejtettem a túróba tenni tojást... hát mit mondjak.. kanállal kellett megenni... nagyon szomorú voltam..:(

77504. lúdanyó2017-02-23 14:43
én is így szoktam..:)
(válasz LadyBird 2015 77487. hozzászólására)

77503. tumbo2017-02-23 12:25
én nagyon ragaszkodom mérleghez.anélkül nem is tudnék sütni.
(válasz LadyBird 2015 77500. hozzászólására)

77502. tumbo2017-02-23 12:24
én is csak a húsra teszem.bár lehetne bazsalikomos olajat csinálni,de még nem próbáltam.
(válasz LadyBird 2015 77499. hozzászólására)

77501. Datolya2017-02-23 12:09
Minek koptatnád, ha nem hiányzik?
Én is átszámítottam már mindent kanálra.Az kis helyen elfér és mindig kéznél van.
(válasz LadyBird 2015 77500. hozzászólására)

77500. LadyBird 20152017-02-23 11:02
Ezért nem fogok én szakácskönyvet írni!:) A szomszéd nénim döbbenten kérdezte, hogy mérem a süteményhez az alapanyagokat, ha nincs mérlegem?? Mondtam, hogy kanállal.:)) Nem bírta nézni, vett nekem egy konyhai mérleget. Nagyon megbecsülöm, be is raktam a szekrény aljába...:))
(válasz tumbo 77498. hozzászólására)

77499. LadyBird 20152017-02-23 10:58
Tavaly tettem néhány üveg lecsóba bazsalikomot. Háát, máskor nem teszek. Az a pár levélke teljesen elvette az ízét. Mikor vörös húst sütök, akkor szoktam tenni mellé céklát is. Nagyon finom sütve. Ilyenkor már csak salátának szeretem, mert öreg.
(válasz tumbo 77497. hozzászólására)

77498. tumbo2017-02-23 10:04
Vásáry Tamás anyjától,vagy kitől kérdezték,hogy miből,mennyit tesz bele,hogy ilyen finom. hát,amennyit megkíván kedves.persze meg a tapasztalat.
(válasz LadyBird 2015 77495. hozzászólására)

77497. tumbo2017-02-23 10:00
mikor zöldséges csirkét csinálok,mindig azt a zöldséget teszem bele,ami kapható.pl télen nem paprikát,paradicsomot.és a házi bazsalikom el nem maradhat.lassan akkora,mint hatalmas bokor,de csak egy gyökere van.
(válasz csikil4ny 77490. hozzászólására)

77496. LadyBird 20152017-02-23 09:34
A magos mustár nem olyan jó hozzá. Főzéshez a Lidl-ben kapható olcsó dobozos mustárt használom, elég híg és lágy, könnyen kenhető.
(válasz LadyBird 2015 77495. hozzászólására)

77495. LadyBird 20152017-02-23 09:27
Ízléstől, alapanyag mennyiségtől és mustártól függ!:) Én eléggé fűszeresen főzök, combonként gyenge mustárból 2-3 evőkanálnyit használok. Ha többet teszek, nagyon hangsúlyos lesz. De kísérletezz nyugodtan, elrontani nem lehet.:))
(válasz fehérke111 77493. hozzászólására)


77494. fehérke1112017-02-23 08:27
Áztatgatni szoktam a citromot, aztán mosom le a héját reszelés előtt. Mostanában olvastam valahol, hogy ecetes vízben áztatva jobban oldódik róla a vegyszer (a beszívódott vegyszerről nem szól a fáma :-)))
(válasz Anyagi 77465. hozzászólására)

77493. fehérke1112017-02-23 08:23
Ez a sütőzacskós nagyon jó ötlet! Úgy mégis, mennyi mustárt teszel rá?
(válasz LadyBird 2015 77487. hozzászólására)

77492. fehérke1112017-02-23 08:22
Az alsó combját bepácoljuk, uram felfüstöli (jó, hát ez itthoni madár).
Nővérem úgy szokta, hogy megfőzi (abból van a húsleves), kihúzzák belőle az inakat, és finoman, jól befűszerezve piros-ropogósra süti.
Viszont, mivel elmondása szerint van összehasonlítási alapja :-), már nemegyszer megállapította, hogy a tőlünk származó husi nagyon-nagyon finom, de azt bizony harapni kell rendesen, nem úgy, mint a boltit -)))
(válasz csikil4ny 77474. hozzászólására)

77491. LadyBird 20152017-02-22 19:35
Krumpli, egész vöröshagyma, sárgarépa, zeller, alma. Ami van. Egyforma darabokra vágva. Fűszernek a mustár nagyon finom a pulykához.:)
(válasz csikil4ny 77490. hozzászólására)

77490. csikil4ny2017-02-22 19:32
Milyen zöldségeket szoktál bedobálni mellé?
(válasz LadyBird 2015 77487. hozzászólására)

77489. csikil4ny2017-02-22 19:29
Most nem főzök levest.
(válasz tumbo 77486. hozzászólására)

77488. tumbo2017-02-22 19:22
úgy is finom,a nyáron így csináltam paprikával,paradicsommal,bazsalikommal,stb.nagyon jó lett.
(válasz LadyBird 2015 77487. hozzászólására)

77487. LadyBird 20152017-02-22 19:19
Én nyersen szoktam bedobálni egy zacskóba, fűszerezni, sózni, mellédobálom a zöldségeket, és kb. másfél óráig sütöm. Nagyon finom, és gyors.:)
(válasz csikil4ny 77485. hozzászólására)

77486. tumbo2017-02-22 19:17
én nem szoktam előfőzni.fólia alatt kis vízzel puhítani,utána megpirítani.persze mindenki úgy csinálja,ahogy akarja.de például,ha levesnek előfőzöd,akkor jobban kell fűszerezni.
(válasz csikil4ny 77485. hozzászólására)

77485. csikil4ny2017-02-22 18:47
Ezt én úgy értelmeztem, hogy beirdalva sütőben, előfőzés nélkül. Vagy tévedek?
(válasz tumbo 77475. hozzászólására)

77484. Guruljka2017-02-22 18:42
Én a pulykát ragunak szoktam.
(válasz csikil4ny 77477. hozzászólására)

77483. smudlaagi542017-02-22 18:38
Nincs mit,mi nagyon szeretjük.
(válasz Anyagi 77476. hozzászólására)


77482. smudlaagi542017-02-22 18:37
Én ezt úgy szoktam,hogy ételízesítős vízben főzőm meg,kiszedem a csontokat belőle,befűszerezem,egy csomó hagymát félbe vagy 4-be vágva rárakok,hozzá egy csomó fokhagymát is zsírt,lefóliázom,és úgy sütöm meg a végén leveszem róla a fóliát!A lé meg nagyon jó leveshez!
(válasz Anyagi 77479. hozzászólására)

77481. mazsumazsu2017-02-22 18:32
köszi meg fogom nézni ott is.
(válasz szabot.88 77466. hozzászólására)

77480. fincsi52017-02-22 18:29
Akkor ezután is ezt vesszük, épp ma fogyott ki egy flakon!:))
(válasz globus 77478. hozzászólására)

77479. Anyagi2017-02-22 18:08
Alsó pulykacomb:
Én kukta kedvelő vagyok, így beteszem a kuktába és addig párolom amíg ki nem lehet húzni belőle a csontokat-inakat. Utána zsírjára sütve még átpirítom és kész. Fokhagymával az igazi!!! :)))
(válasz csikil4ny 77474. hozzászólására)