Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (4. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


78446. Anyagi2017-03-26 21:46
Nálunk kisebb a földszint alapterülete, de minden egyben van, látszik. Csak egyszerre lehet festeni és így már sokkal melósabb és pakolósabb. :(
(válasz globus 78427. hozzászólására)

78445. Anyagi2017-03-26 21:44
Csak tépj le egy friss hajtást és kóstold meg!
Édeskés-zöld íze van!
Ne magában, hanem mindenféle zöldség mellé tedd! (uborka, paradicsom, hagyma, retek, saláta, reszelt répa, káposzta vagy bármi...)
(válasz lúdanyó 78423. hozzászólására)


78444. globus2017-03-26 21:43
Én úgy teszem el télre, hogy vajat habosra keverek, apróra vágva hozzáadom, és egy adagos rudakban lefagyasztom, külön csomagolva. Általában pogácsába sütve használom el. Még nem sikerült nagyobb mennyiséget szerezni belőle, nem kellett sokáig eltartani.
(válasz Anyagi 78440. hozzászólására)

78443. Anyagi2017-03-26 21:40
Paradicsomos-fűszeres szósz, de darálthús alappal.
Én jobban szeretem a bolognait, de a férjem meg ezt...
(válasz Granada 78419. hozzászólására)

78442. Anyagi2017-03-26 21:38
Hú, mennyi finomság! :)))
Ügyi vagy!
(válasz Granada 78418. hozzászólására)

78441. Anyagi2017-03-26 21:37
Nem! Ha akarod, próbáld ki, de nekem meghalt az első kerámiabevonatú serpenyőm tőle! És más is ezt tapasztalta!
És talán még a használati utasításban sem javasolják, bár ez nem biztos.
A mosogatógépben használt szerek igen agresszívek!
(válasz Granada 78416. hozzászólására)

78440. Anyagi2017-03-26 21:33
Én kedvelem a medvehagymát, de megfőzve elveszíti a jó fokhagymás ízének nagy részét, ezért pluszban megfokhagymázom.
(válasz fehérke111 78413. hozzászólására)

78439. Anyagi2017-03-26 21:32
:(((
Szomorú dolog, ha ennyire figyelmetlen (lusta) valaki...
(válasz fehérke111 78412. hozzászólására)

78438. Anyagi2017-03-26 21:30
Én is megfőzöm a bulgurt, de igazság szerint különböző szemcsenagyságban lehet kapni! A kicsihez lehet elég az áztatás is...
(válasz Guruljka 78410. hozzászólására)

78437. Anyagi2017-03-26 21:27
Finom volt a brassói sült krumplival és készült tabule/kisir is.
Ez az a zöldséges köret, amit tegnap írtam le nektek. :)

A fagyosban találtam még egy csomag epret, ezt felolvasztottam és egy csöpp édesítővel, kompótként ettük meg.

78436. csikil4ny2017-03-26 21:04
Itt embert még igen, szakembert már nehezen, jó szakembert már nagy szerencsével.
(válasz tumbo 78434. hozzászólására)

78435. Datolya2017-03-26 20:44
Lassan már az is művészet lesz.
(válasz tumbo 78434. hozzászólására)

78434. tumbo2017-03-26 20:00
hát,ha találni rá embert.
(válasz csikil4ny 78433. hozzászólására)

78433. csikil4ny2017-03-26 19:51
Értettem, csak tovább gondoltam a folyamatot.

Ez a hiányosságom ezután fog kiütközni, mert ezentúl minden ilyen jellegű munkát meg kell fizetnem.
(válasz Datolya 78432. hozzászólására)


78432. Datolya2017-03-26 19:34
Nem pont erre értettem, hanem hogy a férjed milyen gyorsan tanult belőle.
Sose bánkódj, van aki még a szétszedéshez sem fog hozzá.
Én ha szétszedek valamit, ugyanúgy össze tudom rakni, na persze jó még attól nem lesz, csak megállapítom hogy nem tudom megcsinálni:)))
(válasz csikil4ny 78430. hozzászólására)

78431. tumbo2017-03-26 19:32
én még szétszedni sem,félek is bármihez hozzányúlni.mondtam is a lányomnak,nélküled összedőlne a háztartásom.szerencsére az apja ügyes kezét örökölte.
(válasz csikil4ny 78430. hozzászólására)

78430. csikil4ny2017-03-26 19:26
Nem. :) De akkor vált világossá: bármit szét tudok szerelni, de semmit nem tudok összerakni, úgyhogy önismereti tevékenységnek is bevált. XD
(válasz Datolya 78429. hozzászólására)

78429. Datolya2017-03-26 19:12
:D Ez jól sikerült, pedig biztosan nem nevelési céllal kezdtél neki:))
(válasz csikil4ny 78414. hozzászólására)

78428. Datolya2017-03-26 19:05
:D Ügyes vagy:))
(válasz fehérke111 78389. hozzászólására)

78427. globus2017-03-26 16:25
Jaaaa... hát ehhez képest tényleg könnyen festek, az egész lakásunk 55 m2 :)
(válasz Anyagi 78383. hozzászólására)

78426. lúdanyó2017-03-26 15:46
addig jó amíg nem tudunk mindent..:D
(válasz Anyagi 78400. hozzászólására)

78425. lúdanyó2017-03-26 15:44
az nem olyan sok 2 tányérnyi..
(válasz Anyagi 78394. hozzászólására)

78424. lúdanyó2017-03-26 15:42
17
(válasz Anyagi 78388. hozzászólására)

78423. lúdanyó2017-03-26 15:42
jaj nem tudom rávenni, h ilyet egyek..:(pedig tele a kert.::)
(válasz Anyagi 78386. hozzászólására)

78422. lúdanyó2017-03-26 15:40
milyen érdekes..:) nem így képzeltem..:O
(válasz Anyagi 78379. hozzászólására)

78421. Guruljka2017-03-26 14:39
Igen, ez lehet.
Mindkettő két szótag és u van benne. De a kuszkusz gyakorlatilag apró szemcseméretű tarhonya (abban az értelemben, hogy búzaőrleményből készül, tésztaként), a bulgur viszont gyakorlatilag hántolt búza.

A tarhonyakedvelők rendszerint nekem esnek, ha a kuszkuszról ezt írom, de nem baj, akkor is igazam van... :))))
(válasz Granada 78417. hozzászólására)


78420. globus2017-03-26 14:21
Gyenge fokhagyma íze van. Vagy másra gondolsz?
(válasz fehérke111 78413. hozzászólására)

78419. Granada2017-03-26 14:20
Ez a pasta sutha, amit írsz, az a suta pasta, az a magyar találmány vagy valami olyan olasz recept, amit még nem ismerek?
(válasz Anyagi 78380. hozzászólására)

78418. Granada2017-03-26 14:18
Ma csirkecombot sütöttünk, tzatzikivel, brokkolipuffanccsal, fokhagymás zöldbabbal.

Előtte medvehagyma krémleves volt.

Azt hittem, marad holnapra is, de a siserehad mindent elpusztított.

78417. Granada2017-03-26 14:16
A kuszkuszt gyakran összekeverik a bulgurral, s míg az az előbbit áztatni, az utóbbi mindenképp főzni kell.
(válasz Anyagi 78404. hozzászólására)