Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


104495. Anyagi (válaszként erre: 104425. - Ab61752c45)
2019. márc. 31. 21:25
Én ilyenkor csíráztatni, arasznyira növeszteni szoktam zöldborsót az ablakban. Remek ízű, zsenge hajtások lesznek belőle, ételre, salátába, szendvicsbe!
104494. Guruljka (válaszként erre: 104489. - Anyagi)
2019. márc. 31. 21:25
Igen, a csirkemáj az, amit mindketten csak megeszünk, de nem rajongással.
104493. Guruljka (válaszként erre: 104490. - Anyagi)
2019. márc. 31. 21:24
Sikerült minden felugró ablakot kigyilkolnom, nálam legfeljebb az üres helye látszik.
104492. Anyagi (válaszként erre: 104412. - Forrest2010)
2019. márc. 31. 21:22
A Penny-ben is akciós a karfiol!
104491. Anyagi (válaszként erre: 104407. - Guruljka)
2019. márc. 31. 21:20
Örülök nagyon!!!
104490. Anyagi (válaszként erre: 104406. - Guruljka)
2019. márc. 31. 21:19

Pont mostanában volt szó a házhoz rendelés trükkjeire.

Figyelik a rendelési szokásaidat és sok felugró ablakkal, reklámmal bombáznak, de nem feltétlenül a neked megfelelő árfekvésben. Érdemes jobban elmélyülni a kínálatban...

104489. Anyagi (válaszként erre: 104395. - Guruljka)
2019. márc. 31. 21:13

Sokáig a férjem kedvelte csak a májat. Mára már elértem, hogy mindenki lelkesen megeszi!!!


Szerintem, (főleg a csirkemáj), nagyon sokoldalúan felhasználható és olcsó élelmiszer!

A lényeg az ízesítésben, a fűszerezésben van!

104488. Anyagi (válaszként erre: 104388. - Guruljka)
2019. márc. 31. 21:09

Mindég tudtuk, hogy a fiadat nem egyszerű etetni....

Bár téged sem! :)

104487. Anyagi (válaszként erre: 104383. - Guruljka)
2019. márc. 31. 21:07

Oh, szegény!!!!

Az ügyelet hívta a mentőt?

De jó, hogy már jön haza! :))

Biztos adnak hozzá "használati utasítást"!!!

104486. Anyagi (válaszként erre: 104380. - Globus)
2019. márc. 31. 20:56

Vár, nem figyeltem elég pontosan, de a szűzpecsenyére írtad hogy

"Nálunk sem nagyon szeretik. Sőt, ahol disznóölésben segédkezünk, ők is lepasszolják hozzám. Megsütöm, de pénzt nem adnék érte."

??????

Mert akkor szeretnék jóban lenni veled!!! :)))

104485. Anyagi
2019. márc. 31. 20:50
Nagyon szép idő volt egész hétvégén! Voltunk sétálni és gyönyörű virágzó fákat, bokrokat fényképeztünk. Láttunk több virágban álló tulipánfát is! Gyönyörűek - kár, hogy csak olyan rövid ideig!!!
104484. Guruljka
2019. márc. 31. 20:49
Hú de jó áron adták, szerencséd volt!
104483. Anyagi
2019. márc. 31. 20:48

Sziasztok!

tegnap fokhagymás pulykacomb volt krumplipürével, mert 670 Ft/kg. Volt a bébi pulykacomb ára. Igaz bébi volt, de még mindég 3X akkora mint egy nagy csirkecomb!!!


Ma pedig sertés szívből készült pörkölt volt tarhonyás krumplival.

És persze mindkét nap járt az ételhez, szokás szerint, egy nagy adag mindenféle saláta is! :)

104482. Guruljka (válaszként erre: 104481. - Forrest2010)
2019. márc. 31. 20:43

Ezt a hagymakarikát kipróbálom alkalomadtán, de lehet, kint fogom elkövetni, kiviszem a kis főzőlapot.

A fiam a hagymát sem szeret, nem fenyeget az a veszély, hogy gyakran kelljen sütnöm. :D

104481. forrest2010 (válaszként erre: 104477. - Guruljka)
2019. márc. 31. 20:31
...1x valamire sült hagymát raktak , nem is emlékszem már h min volt feltét helyett , de csodálatos volt az is / aztán lehet ? h azért , mert én végtelenül jó étvággyal tudok még 1 kenyér sarkat is megenni v 1 pohár vizet is meginni :)
104480. forrest2010 (válaszként erre: 104477. - Guruljka)
2019. márc. 31. 20:28
...1x ha sütsz esetleg rántotthusit próbáld meg , ISTENI a rántott hagymakarika , soha , sehol nem ettem , de a fiam ? v a lányom ? hajdanán evett néhány karikát valahol , először nem is értettem , h hogyan lesz ? abból rántott karika , de eccerű ! amikor olyan hagymám van ami olyan szép vastag abból kb 1 centis karikát vágok és azt dobom a masszába majd a morzsába :) viszont még nem próbáltam sütőbe sütni , csak olajba :)
104479. forrest2010 (válaszként erre: 104478. - Globus)
2019. márc. 31. 20:21

....értem , de én elkészíteni is szeretem mindet :) és amit nem szeretek , én sajnos nem érzem ezeknek a szagát se !!!! felőlem vastagon lekozmálhat bármi :( :( én nem érzem :( :(


...épp ma mondja a férjem , h a ház előtt lévő jácintnak érzi az illatát a teraszon , jó neki ! én nem érzek belőle semmit legfeljebb , ha beledugom az orrom :( :( de ha elvirágzott hozok a hagymájából neki a terasz mellé hadd szagolja :) pont elfér 1 sor a nárcisz és a közvetlenül terasz előtti fagyalsor között :) a fagyal is azért lett a terasz mellet mert szereti az illatát , amikor virágzik :) valaha ültettem a terasz elé gyöngyvirágot , nekem az volt a kedvencem :) dehát azt se érzem már viszont nagyon is jól emlékszem az illatára :) volt 1 tő a terasz előtt japánloncból , annak volt még csodálatos illata , hátul tele a kert , mert elszaporítottam , de a terasz melletti már rég elpusztult :( :( 1x a férjem ment valahova , vitt 2-3 szálat a japánloncból és mondta is , h dugja le nyugodtan , hátha megmarad :) évekig virított náluk a bejáratnál :) aztán valaki kivágta :(

104478. globus (válaszként erre: 104476. - Forrest2010)
2019. márc. 31. 19:46
Nem azt írtam, hogy enni nem szeretjük :) Készíteni utálom, büdi szagos. Kicsi a lakás, előtte mindent el kell pakolni még az előszobából is, a fürdőben nem lehet tiszta ruha a szárítón. Szobaajtókat betenni, konyhába bezárkózni, ablakot bukóról teljes szélességre nyitni. Sajna nagyon bent maradnak az illatok. Még azt is észreveszem, ha valamelyik munkatársam büfében járt, vagy otthon kelkáposztát főztek :D Akárcsak pia vagy cigiszagot.
104477. Guruljka
2019. márc. 31. 19:45

Én még nem ettem sem sült hagymát, sem hagymakarikát. Megkóstoltam volna, de azt hiszem, a mekikből terjedt el, oda meg nem járok.

Tényleg akartam egyszer nagyon nyitott lenni, meg éhes is voltam, bementem a mekibe, de nem bírtam végigállni a soromat, a szag miatt. Inkább maradtam éhes.

104476. forrest2010 (válaszként erre: 104474. - Globus)
2019. márc. 31. 19:41

...huh :) nálunk ez mind jöhet :)


... mikor kicsik voltak a szomszéd gyerkőcök , a lányom még állandóan szomszédolt , volt mikor nem volt náluk vacsi , hát sütött nekik palacsintát :) olcsó kaja , azt nem mondanám , h gyors de , ha nem kamasz még , akkor a kevesebb is elég :)

104475. forrest2010 (válaszként erre: 104471. - Guruljka)
2019. márc. 31. 19:37
...ha belegondolok , h gyerekként nem ettem meg a rántott húsból a húst , csak a panírt , a töltött paprikából a paprikát nem szerettem .....nem véletlenül örültem , mikor először ehettem rántott karfiolt , aztán v 20 évvel később rántott hagymakarikát , ehhez képest az én gyerekeimmel ilyen gondok nem is voltak , igaz , h rántott hús ritkán volt , gombócokat tettem csak a paradicsomszószba....és próbáltam olyan praktikákat bevetni , h meg is egyék , amit megfőztem :) egyik kolléganőm még rizseshúst is darált pörköltből főzött a gyerekeinek , h ne piszkálják ki belőle a húst :)
104474. globus (válaszként erre: 104450. - Guruljka)
2019. márc. 31. 19:35

Az elkészítési mód miatt nálunk is viszonylag ritkán van rántott dolog az étlapon. Utálom készíteni: olajban-zsírban sültek, hurka, palacsinta, bundás kenyér, sült hagyma, ragozhatnám...

Na, ehhez képest ma sütöttem kb. 20 db palacsintát és rántott karfiol- merényletre készülök :) De utána egy darabig semmi!

104473. Guruljka (válaszként erre: 104470. - Forrest2010)
2019. márc. 31. 19:32

Én a morzsás edénybe (néha csak papírtálca)csak kevés morzsát teszek, abba fektetem a csepegős dolgot, és a többi morzsát rászórom, közben egy kanál hátával rálapogatom.

Ha nem lapos, amit panírozok, akkor óvatosan a kanálra hengerítem és arról is gurítom bele az olajba.

104472. forrest2010 (válaszként erre: 104469. - Globus)
2019. márc. 31. 19:29
... én akkor ettem először pizzát , mikor én sütöttem , a fiam evett itt ott , aztán vett náluk az üzletbe fagyasztottat , de elég sok éve volt már az is :) nem is emlékszem mikor lett divat nálunk a pizza :)
104471. Guruljka (válaszként erre: 104466. - Forrest2010)
2019. márc. 31. 19:29

Én szerettem a paprikáját is!


Tényleg, azt hiszem, mi is kenyérrel kaptuk? Már tényleg nem tudom.

15 voltam, amikor Nagymama meghalt, de előtte már egy ideje nem főzött.

104470. forrest2010 (válaszként erre: 104468. - Globus)
2019. márc. 31. 19:26
...annyira sűrű a masszám , h amíg tartom a csipesszel néhány másodpercig , a java lecsepeg , de elkerülhetetlen h ne csöppenjen pici a morzsába , gyorsan próbálom forgatni a morzsába , h ne legyen az egész tele a csöppekkel , mert nem szoktam kidobni a maradék morzsát , átszitálom , a sűrűje a csirkéké v beleteszem a maradék masszába , de akkor is a csirkéké :)
104469. globus (válaszként erre: 104456. - Guruljka)
2019. márc. 31. 19:18
Huszon-valahány éves voltam, mikor életemben először ettem pizzát, addig nem is láttam :D Sokat azóta sem.
104468. globus (válaszként erre: 104447. - Forrest2010)
2019. márc. 31. 19:15
Éppen kérdezni akartam, hogyan lehet lecsepegetni róla a palacsintatésztát anélkül, hogy mind áthordanánk a morzsába...
104467. globus (válaszként erre: 104463. - Guruljka)
2019. márc. 31. 19:13

Én a töltött paprikának is csak a levét szeretem, magát a paradicsommártást. Anyu régen tett el lecsót paradicsomlében, nem tudom hogyan csinálta, annak a leszűrt leve tökéletes volt ilyen mártáshoz. Benne van a paprika íze. De ha nincs, nekem úgy is finom.

Ketchupot még soha nem ettem, se boltit, se házit, valahogy nem vonzott... ha valamire ilyen trutyi kell, akkor az mindig mustár :)

104466. forrest2010
2019. márc. 31. 19:12
...mi gyerekkoromban a töltött paprikához ettünk 1-2 szelet kenyeret , mikor először láttam főtt krumplival tálalva kicsit meglepődtem rajta , dehát ahány ház.... én abból is csak a csupasz gombócot szerettem , nem is töltök soha , csak ízesítőnek teszek bele 1-2-3 paprikát :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook