Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


104386. globus (válaszként erre: 104383. - Guruljka)
2019. márc. 29. 11:55

Jajjaj. Szerintem a krumplival, csirkehússal nem lehet melléfogni, az minden diétába illik.

[link]

Kenyeret ehet, ez sokat segít. Lekvárral, mézzel. Édesség, pudingok, kényeztetés a köbön :)

Jobbulást neki!

104385. Mezei Virág
2019. márc. 29. 11:53

Szerintem a banán is... energiát ad.

+

[link]

104384. Mezei Virág (válaszként erre: 104383. - Guruljka)
2019. márc. 29. 11:49

Jobbulást a fiadnak!

[link]

VAKBÉLMŰTÉT UTÁNI ÉTREND – MIT LEHET ENNI?

104383. Guruljka
2019. márc. 29. 11:46

Én meg nem is tudom, mivel próbálkozzak.

A fiamat hétfőn mentő vitte kórházba, sürgős vakbélműtétre.

Ma adják haza, jön a hétvége.

Eddig még a hányinger miatt csak a babapiskóta ment le neki, és a víz.

Gondolom, a puffadást és a zsírosat mindenképp el kellene kerülni.

Mi a jó eget adjak neki enni?

104382. 12d083b51b (válaszként erre: 104380. - Globus)
2019. márc. 28. 15:15
Éppen vasárnap készítettem a sült csirke mellé tejfölös gomba ragut, borsóval, kukoricával felturbózva. Nekem tetszett!
104381. ab61752c45 (válaszként erre: 104380. - Globus)
2019. márc. 28. 14:58
én sem szeretem jobban,mint a többi alkatrészt.
104380. globus (válaszként erre: 104377. - Ab61752c45)
2019. márc. 28. 14:56

Nálunk sem nagyon szeretik. Sőt, ahol disznóölésben segédkezünk, ők is lepasszolják hozzám. Megsütöm, de pénzt nem adnék érte.

Van egy olyan recept, amihez a szűzérméket mindkét oldalán elősütjük, tepsibe tesszük. Tetejére kerül egy gomba-borsó-sonka-petrezselyemzöldes, tejjel felöntött ragu, majd reszelt sajt és be a sütőbe. Ezt megeszik, rizzsel. Fogalmam nincs, mi a neve, én Margit húsának hívom, mert tőle kaptam.

104379. 12d083b51b (válaszként erre: 104377. - Ab61752c45)
2019. márc. 28. 14:51
Amikor még vágtunk disznót mi is lekaptuk a bőrét a füstölt kolbásznak, és a felszúrt pecsenyébe azt, vagy olyan hagyományos tojásos, gombás tölteléket bele, de olyankor tepsiben, sütőben sütöttük. Magam miatt már évek óta nem vagyok hajlandó a sütőt bekapcsolni, nem készítek én olyan sokat semmiből sem, hogy megérje felfűteni azt a hatalmas légteret. :))
104378. ab61752c45 (válaszként erre: 104375. - 12d083b51b)
2019. márc. 28. 14:39
épp a hétvégén beszélgettünk a lányommal,hét éves lehettem mikor Ercsiből elköltöztünk.néhány emlékem van,például hogy a kolbászzsírt egy szegény családnak adtuk,mert nálunk senki nem ette.meg volt egy nagy zöld asztal,az tele volt kocsonyával könyörögtem az anyámnak,hogy adjon.előtte hoztak haza a kórházból fertőző májgyulladással,persze,hogy nem tudta megállni.
104377. ab61752c45 (válaszként erre: 104376. - 12d083b51b)
2019. márc. 28. 14:34
igen,ez tényleg kevés sütést igényel.a más hús meg ízlés kérdése,kevésbé,vagy teljesen átsütve.régen,mikor még volt nálunk disznóvágás,azt mondta a böllér,ilyet finomat még nem ettünk.a szűzpecsenyét megtöltötte kolbászhússal,úgy kellett megsütni.nem ízlett.de hány ahány ház,annyi szokás.
104376. 12d083b51b (válaszként erre: 104373. - Ab61752c45)
2019. márc. 28. 14:19
Még sosem mertem kipróbálni azt a sütést, amit a Konyhafőnökben láttam, hogy mind a 4 oldalát, csak pár percig, és hipp-hopp már készen is van. Valami olyasmire gondolsz?
104375. 12d083b51b (válaszként erre: 104370. - Forrest2010)
2019. márc. 28. 14:17
Jó hogy írod. Én is őrizgetek egy csíramálés dobozkában kolbászos sült zsírt. Fíííínom lesz az vacsorára kenyérre kenve. :))
104374. ab61752c45 (válaszként erre: 104370. - Forrest2010)
2019. márc. 28. 14:11
hát én is beteg voltam a hétvégén,bilogit kellett volna a paradicsomos húsgombóctól,délután egy kis csülöktől.gondolkodtam sörben,kólában,végül eszembe jutott a szódabikarbóna.attól egy kicsit könnyebb lett.
104373. ab61752c45 (válaszként erre: 104371. - 12d083b51b)
2019. márc. 28. 14:07
a pácot sajnos nem tudom,de rengeteg van fönn a neten.a hirtelen sütés viszont forró zsírban,olajban rövid ideig sütni,mert kiszárítani nem szabad.
104372. 12d083b51b (válaszként erre: 104369. - Varbóc)
2019. márc. 28. 13:54

Valami olyasmit olvastam tegnap a net-en, hogy a kormány azon "gondolkodik", hogy az idén is kapnak a nyugdíjasok húsvét előtt valami kis ajándékot. Még nincs eldöntve, hogy mennyit és milyen formában.


A cikkben ezen felül írják, hogy egyes városok is döntöttek arról, saját keretükből osztanak valamennyit. Sorolta ott a városokat is, és a pesti kerületeket is.

Ma d.e. hallottam a városban, hogy állítólag Hódmezőv.hely, és Makó már el is indította a 70-en felülieknek, és a minimál nyugdíj alattiak részére a kis ajándékcsomagot kp-ben.

Kíváncsi leszek, végül a kormány meddig rágódik rajta, és marad-e valami a lerágott csonton kívül, vagy csak a szemünk alá kapunk valamit

104371. 12d083b51b (válaszként erre: 104367. - Ab61752c45)
2019. márc. 28. 13:49
A pácot és a hirtelen sütés titkait megosztanád velem? Előre is köszönöm.
104370. forrest2010 (válaszként erre: 104366. - 12d083b51b)
2019. márc. 28. 09:23
... nem pont szűzpecsenye :) ... de ...nemrég , mikor voltunk gyógyszart íratni bementem a cba-ba és olyan szépséges oldalasvég volt nekik 800 ft körül/kg-ja h nem lehetett otthagyni :) megsütöttem , és azóta közel járok a zsírosdeszka mérgezéshez :( de legalábbis azóta szerintem nőtt a körméretem :) :)
104369. varbóc
2019. márc. 28. 08:56
elkezdem a spórolást húsvétra
104368. ab61752c45
2019. márc. 28. 08:50
húsvét előtt mi is elmegyünk bevásárolni.itt a boltban nem nagy választék van,a csirkecombra már rá van aszalódva a bőre.rántott húst már ezer éve nem ettem,persze a lányomnak csirke.és veszek magamnak egy füstölt csülköt.a többit majd meglátjuk.süteménynek mákos meggyes,krémes,szigorúan csak porból,sajtos rúd.majd meglátjuk a többit.
104367. ab61752c45 (válaszként erre: 104364. - 12d083b51b)
2019. márc. 28. 08:44
talán bepácolva és hirtelen kisütve.
104366. 12d083b51b (válaszként erre: 104365. - *gumibogyó*)
2019. márc. 28. 08:18

Igen, az mindig ott van! Csak felénk a karajnak az a része nem szokott az eladó pultban lenni, ahol a szűzpecsenye van.

Gondolom, ebben az üzletben az eladók vagy elfelejtették megmenteni maguknak, vagy itt nem is szokás ilyesmit csinálni.

Persze betyárul megörültem, mikor ráismertem, azért is szeretnék belőle valami extrát készíteni.

104365. *gumibogyó* (válaszként erre: 104364. - 12d083b51b)
2019. márc. 28. 07:53

A bőrös karajon mindig rajta van a szűzpecsenye.

Válaszd le ,felszeled kis karikákra kirántod.

Nagyon finom puha.

104364. 12d083b51b
2019. márc. 28. 07:44

Tegnap legyalogoltam a régi "nagy körömet", út közben maszek hentesnél ki volt írva, hogy birka. Húsvétra akarok egy marékkal palócleveshez, gondoltam bemegyek. Épp az orrom előtt vitték el az utolsó falatot is. Ez az én formám, gondoltam.


Viszont nagyon szép bőrös malachusi volt 800/kg-ért, gondoltam, veszek abból. Választottam egy szeletet a sonka-részből, egyet az oldalas+karaj rész, egyet + csak a karajcsont hússal.

Képzeljétek, az a hús volt benne a szűzpecsenye!! Hát ez az én formám!

:))

Ezer éve nem ettem, persze nem is sütöttem. Valakinek valami jól bevált receptje, amihez nem kell sütő???

104363. unom (válaszként erre: 104357. - Mezei Virág)
2019. márc. 26. 15:44
Köszönöm.
104362. Mezei Virág (válaszként erre: 104361. - Lúdanyó)
2019. márc. 26. 15:43

Hahaha! :D

Én "csak" 85%-ost kaptam egyszer, és a kávémba tettem mindig egy kockányit belőle. Nagyon szeretem a 60-70%-ost, de a több már számomra is ehetetlen!

104361. lúdanyó
2019. márc. 26. 13:30

Sziasztok!

Köszönöm a nagyszerű tanácsokat..:) holnap kiültetem ha nem lesz ekkora szél mint ma..:O

A kukta nagyszerű találmány de mindig elfelejtkezek róra.. időm van hagyom szép lassan fődögélni az ételt..:)

képzeljétek a férjem kapott a szülinapjára egy 90 % kakaós csokit mondván, h szereti az ét csokit.. nahát kérem azt nem lehet megenni olyan keserű..majd bevonok vele valami sütit de előbb teszek hozzá cukrot, h ehető legyen..:)

104360. Guruljka (válaszként erre: 104359. - Mezei Virág)
2019. márc. 26. 09:38

Még azon túl is.

Néha veszünk egy doboz tejet, az sokáig van a hűtőben felbontás után, mert csak pici kell a tejeskávémba. Ha meg éppen senki nem kér tejbepapit, akkor nem is fogy belőle több. A szavatosságra a fiam rápillant a boltban, én itthon nemigen nézem meg.

104359. Mezei Virág (válaszként erre: 104358. - Guruljka)
2019. márc. 26. 09:32
A szavatossági időig semmi bajuk sem lesz! Nekem mindig van itthon. Én ugyan nem iszom, de főzni, sütni szoktam vele. Joghurtot, kefirt pedig a tán 1-2 hetes tartósságú tejből szoktam készíteni, de mindegyik jó hozzá. Mivel felforralom. :)
104358. Guruljka (válaszként erre: 104353. - 9b10f3d7ff)
2019. márc. 26. 09:22
Én úgy tudtam és tudom, hogy a régi zacskós tejek is pasztőrözöttek voltak. Az még nagyjából megaludt, vagy legalább is megsavanyodott. A mostani dobozos ultrapasztőrözöttek lesznek idővel ihatatlanul pocsékak.
104357. Mezei Virág (válaszként erre: 104350. - Unom)
2019. márc. 26. 09:08

Felforralom a tejet.

2 ek. joghurtot/kefirt teszek a kb. 35-40°C-os tejbe. Hőn tartom- vagy a radiátoron, vagy vízben.

Lezárt dunsztos üveget használok. Ellenőrzöm 5-6 óra múlva. Nekem a kefir hamarabb készül el. Hőfoktól függ, mikorra lesz jó. Joghurt van, hogy csak másnapra lesz kész.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook