Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Megértem.
Nekem az indukciós vételekor nem volt rendes edényem, csak régi zománcosak. Ahogy azok egyik a másik után tönkremennek, azóta meg igyekszem szendvicstalpút venni, van már indukciósra alkalmas is.
Készletet nem veszek, ilyen kis háztartásra nem lenne értelme.
Jaj. Te semmit nem szeretsz ami olyan finom.... :( Nálunk a tejföl fogyó eszköz. Egy zsemlével, friss kenyérrel kész finomság.
De kicsit megsózott hagymát a tetejére szórva szintén isteni.
Vagy baracklekváros kenyér tetejére kenve is finom!
Vagy némi fokhagymával, sóval, esetleg kicsi borssal összekeverve remek öntet pl a saslikra vagy bármilyen sültre.
Túróval kikeverve és halványan megcukrozva a gyerekek kedvenc uzsonnája volt. Vagy kiflivel vagy gyümölcsökkel.
Van néhány leves (pl. a kelbimbó vagy a tárkonyos) amit csak behabarok. Jó halványan berántva is, de tejföllel új íz az asztalon.
És akkor a gyümölcslevesről vagy szószról még nem is beszéltem.
Meg egy csomó dologról még...
:)
Ha jó, használni kell! Nekem a kuktáim ilyenek, és már gondoltam, pár edényt érdemes lenne kicserélni ilyenre. De nekem nem kell sorozat.
Nekem gáztűzhelyem van, nem cseréném indukciósra.
Vagy 25-30 éve, amikor a szendvicstalpú és márkás edények megjelentek, még a piacokon is vastag talpú, "no name" utánzatokat árultak nagyon olcsón!
Nekem még mindég remekül működnek, és szinte újszerűen szépek, fényesek! Megvan minden méret és mennyiség amit használnom kell!
No, ezért nincs nekem indukciós tűzhelyem! Mert ezek az edények nem mágnesezhetőek... Ezért le kellene cserélnem az összes darabomat! Annyit pedig nem ér!!!!
Kezdésként a cetlit veszem elő, és a felírottakat osztályozom, fontos, halasztható, stb. mert ugye arra is figyelnem kell, hogy a 2 kezemben mit tudok gyalog hazahozni.
Másrészt kb. összeadom, hogy mennyit fogok költeni, és az + 1-2 ezres +-ot rakok a pénztárcámba, nem igazán szoktam teletömött tárcát nyitogatni a pénztárnál.
Az más dolog, a táska belső részében van további tartalék, váratlan akciósra, akármire...
Ezek után megy a cetli a zsebbe! :)
Én rendszeresen otthon hagyom a jegyzetemet, hogy mit is kellene venni. Ilyenkor próbálok emlékezni, hogy mit írtam fel a cetlire... :)
Meg.... időnként lefényképezem, mert a telefon ugye mindég velem van!!!
Tanítsd meg őt elkészíteni a kajákat!
Az én fiam nagyon jól tud főzni, már régóta. Nem árt nekik, ha értenek a házimunkához is! ;)
Ez a nagy serpenyő ezt megoldja, és ennyiben nincs különbség az elromlott asztali sütőhöz képest, az is 1500 W volt és 20 perc alatt sütötte meg.
Illetve hoppá csak, ez az elektromos serpenyő nem a maximális fokozaton sütötte. Tehát elvileg kisebb áramköltséggel.
1x megsütöttem, de a recept szerinti mennyiséget a végén egy 28-32 ??? cm átmérőjű teflonba öntöttem, nagyon sok.
Vagy ha mégis a normál serpenyőbe öntjük, akkor szerintem vastag lesz a tészta. Ezért mondom, kezdésként mindenképpen csak a fele adagot.
Egyébként valóban szépen megsül serpenyőben is, nem kell hozzá a sütőt bekapcsolni.
Viszont a fagyasztott pizza a helyi boltban valami 400 Ft. És megsüti egyedül is.
Ha meg én keverem, akkor külön legyen itthon hozzávaló, rávaló, és nekem kell megcsinálni.
Értem, és köszönöm - de alapvetően tartom azt, hogy én nem eszem meg a pizzát. És a fiam elég nagy ahhoz, hogy már ne kelljen csak az ő kedvére készítenem bármit is. Ahogy általában magamnak sem főzök külön.
Nálam más a helyzet, mustárt nem veszek - ritka, ha eszembe jut, mert legutóbb is a fele rám romlott, ritkán eszem olyat, amihez kellene. Néha a tejfölt se használom el.
A majonézzel nem is a tésztában van bajom, hanem azzal a részével, ami a tészta után maradna... :D Csak én lennék az, aki rájár, de más se hiányzik nekem, mint plusz zsíradag.
Tojás nálam is mindig van.
A majonézt belesütöd a tésztába, nem lesz az krémes, szószos ha már megsült.
De te tudod, én csak tippet adtam, semmi gond, ha neked nem jön be. Nálam nem gond, tejföl, mustár, majonéz, tojás mindig van itthon.
A majonézt a fiam nem eszi meg, semmi ilyen krémes szószos dolgot nem eszik.
Én meg magamnak azért nem veszek, mert nagyon is szeretem.
Hópihe, a boltban a kész fagyasztott pizza olcsóbb, mint a tejföl meg a majonéz! (A tojást nem is számolom, az mindig van itthon.)
Majonézt soha nen veszünk, tejfölt is csak, ha konkrétan kell valamibe, mert kár lenne érte, ha rám romlana.
Ó, dehogy adtak, használati utasítást is épp csak.
Normál serpenyő, jó minőségű, talán közel ennyibe került volna, és még nem is ekkora.
A szendvics talpú meg még nehéz is.
És azzal, ha nagy, megint az a baj, hogy a főzőlap meg akkora, amekkora, nem éri be a serpenyő teljes alját.
Ilyen az enyém, illetve az enyém mélyebb, a fedő üveg. És az enyém szállítással volt 8400.
Napok óta a "serpenyős pizza" forog az agyamban, csak nem igazán tudom beütemezni, mindig valami más jön sorba.
Egyszerű és nagyszerű, percek alatt készen, feltétként azt raksz rá amit akarsz, vagy ami éppen van:
De szerintem először csak fél-adagot csinálj, hogy kitapasztald, hogyan is fog működni és hogy egyáltalán ízlik-e.
Azok a drágák viszont sokáig jók is!
Majd kitapasztalod, mi mindent tudsz benn elkészíteni. ha jól kihasználod, megérte!
Receptfüzetet adtak hozzá?
Neked is köszönöm!
Még nem volt ekkora serpenyőm, pláne amely egyenletesen melegszik mindenütt. Sajnos a mostani edényekből inkább a szenvicstalpú az, ami nem deformálódik, az meg nehéz és aránylag drága.
Ez jókora, de a fedője nehezebb, mint ő maga!
Sűrű raguk, palacsintatésztával "rögzített" zöldségegytálak fogalmazódnak bennem...
Ma csirkacombokat fogok sütni benne, a farrészes olcsó volt a boltban, csak 369 Ft.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)