Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Meg olyant is kaptam, hogy a zsiroskenyer meg volt szorva kristalycukorral!!!
Akkor az volt am az elvezet csimborasszoja nekem!
Mert eppen lehetett kapni kristalycukrot...
Igaz a veknik akkoriban, amik a teherautoval hoztak a szomszed nagyfalubol, azt biztos a pertoleum hordohoz tamasztva hoztak... De minden kedden es penteken azt lehetett kapni!
Köszi hogy szóltál, egyszerűen áthajtottam rajta, mert a kinézete alapján gyümölcsös bulgurnak véltem, az alatta levő nevét nem is figyeltem.
De a leírása alapján pont úgy, mintha rizsből készítenénk. Csak tökéletes lehet. :))
Én is azzal készítem, de nagyon tetszik a meggyes! :D
Nekem a mélyhűtőben van egy kevés, még a nyáron vettem, kimagozva tettem el. A nagy részét már felhasználtam.
Pergős.
Én eleve nem forgatom át a köretet zsiradékban. Az én elvem, hogy a köretet azért esszük, mert a hús zsíros.
Nekem az is szokatlan, ha rántott dolgot látok hasábkrumlival enni. Még a sütőben süthető hasábkrumplit is zsiradékban elősütötték gyárilag, na meg mindkettő ropogós...
Mi a rántott húshoz krumplipürét kaptunk, vagy hagymás tört krumplit, vagy petrezselymes újkrumplit, esetleg rizst.
Ez az egyik:
Fagyasztott, zsenge parajpüré
Összetevők:
aprított paraj.
Elkészítési javaslat: készítsen világos rántást, adjon hozzá kevés tejet és a tasak tartalmát, majd kis lángon kevergesse. Rövid ideig forralja, majd ízlés szerint fűszerezze.
A másik:
Fagyasztott krémes parajpüré.
Összetevők:
parajpüré (88%), víz, napraforgóolaj, sovány tejpor, kukoricakeményítő, jódozott étkezési só (só, kálium-jodid), fokhagymapor, vöröshagymapor.
Elkészítési javaslat: a fagyasztott Iglo Krémes parajpürét tegye egy lábasba és lefedve, alacsony hőfokon hagyja felengedni, közben többször keverje meg. Majd hagyja felforrni és forrón tálalja.
Az első azért nem konyhakész, mert csak a paraj van benne, a másodikat csak melegíteni kell, az a konyhakész.
Még semmit sem csináltam bulgurból, még kéreti magát, de amit betettem linket, ott bulgurkoch recept is van, megtaláltad?
Biztosan finom az is. Tetszik az anyukád ötlete, a "meggybele". Egyszer még kipróbálom. Csoki öntettel szeretem, az éppen illik is hozzá - szerintem... :DDD
Állítólag a világon 18 féle búza található, a bulgur alapanyaga a durumbúza. Állítólag a durumliszt gluténmentes, persze ez még nem jelenti azt, hogy a bulgur is az, nem tudom.
De hogy miért mondják, hogy jobb a rizsnél, ezt találtam:
Persze ha nekem sem kellene a gömbölyded alakomra vigyázni, akkor egész biztos, én is maradtam volna rizs-evő.
Imádom a rizs-kochot. Tényleg, valaki próbálta már bulgurból???
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)