Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (30. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


75646. Anyagi2017-01-03 08:42
Egyébként én is inkább a káposztáját szeretem!
Jó is, mert a fiúk meg a tölteléket!
(válasz smudlaagi54 75642. hozzászólására)

75645. Anyagi2017-01-03 08:40
Én is hasonló méretű gombócokat készítek, de még mindég el vagyok ájulva, hogy fél kilóból 12-t ????!!!!
Te egy varázsló vagy!!!!

Másrészt, én is sok szárnyast használok, de a töltött káposzta olyan dolog, amit nem tudnék elképzelni csirkehúsból.
Majd ha csinálsz, küldj egy fél gombócot kipróbálásra! :)))
Nyitom az ablakot!!!
(válasz smudlaagi54 75641. hozzászólására)


75644. Anyagi2017-01-03 08:36
Ezt a rántott palacsinta dolgot sosem értettem....
Egyrészt rengeteg munka, megsütni a palacsintát, aztán panírozni, és még ki is rántani...
Másrészt rettenetesen zsíros étel és sok-sok kalória.
Ez már túlmegy nagyanyáink spórolós, mindent felhasználó, laktató ételein is. - Szerintem...
(válasz Guruljka 75640. hozzászólására)

75643. Anyagi2017-01-03 08:33
Nem tudom, lehet egyedül vagyok a megállapításommal, de a kínai kelt tovább kell főzni, mint a hagyományosat!
És a torzsája környékén levő részét, a leveleket (vagy inkább már szárakat) nem is teszem bele a főzekékbe.
Viszont abból finom, a káposztasaláta mintájára készült saláta készülhet!
(válasz Guruljka 75640. hozzászólására)

75642. smudlaagi542017-01-03 06:36
Ja,de nálunk éjjel is kimegy az ember káposztázni!Időnként van meglepi amikor marad annyi kaja ami másnapra elég (lenne) aztán jön a meglepi amikor nézem az edény alján a maradékot,amikor melegíteném!
(válasz forrest2010 75630. hozzászólására)

75641. smudlaagi542017-01-03 06:33
Én csirkehúsból szoktam csinálni,ahhoz még hozzáadok kb 10-15 dkg húsos szalonnát,hagymát füszereket,10-12 dkg rízst,és nem sokkal nagyobb gombócokat csinálok mint egy tojás.Nem szeretem a nagy gombócokat.
(válasz Anyagi 75634. hozzászólására)

75640. Guruljka2017-01-03 01:11
Nem, a fejes káposzta azért mégiscsak más állagú, mint a kel. (Főleg a kínai kel, az eleve zsengébb.)

Tudod mit lehetne kipróbálni? A káposztás palacsintát kirántva! (Amelyiknek a tésztájában van a párolt káposzta!)
(válasz Klingy 15 75638. hozzászólására)

75639. Klingy 152017-01-02 21:15
Akkor ez egy másik változat,köszi. Sajnos az ünnepek után ma ráálltam a mérlegre,és nem örültem annak,amit láttam.
(válasz Anyagi 75633. hozzászólására)

75638. Klingy 152017-01-02 21:12
Köszönöm Guruljka! Nem jutott eszembe,hogy szakácskönyvben keressek,a neten meg valami fokhagymás töltés után rántották ki,és az valahogy nem nyerte el a tetszésemet.Igazából már többször olvastam,hogy Hópihe azt készítette,és kedvet kaptam a kipróbáláshoz.Sima fejes káposztát nem csináltál még rántva,mert az is finom lehet?
(válasz Guruljka 75626. hozzászólására)

75637. globus2017-01-02 21:02
Ünnep előtt Metróban olcsó volt a csicseriborsó, gyereket kérdeztem, hogy megenné-e. Határozott nemmel válaszolt, így "anya hanyag anyaga" lett :)
(válasz Anyagi 75631. hozzászólására)

75636. Anyagi2017-01-02 20:58
Holnap már muszáj leszek főzni valamit - pedig nem sok kedvem van hozzá...

A mérlegre meg rá sem merek állni! :(

75635. Anyagi2017-01-02 20:56
3 kiló káposzta + 3 kiló hús?????
Mekkora edény kell annak????
És hány személy????
(válasz forrest2010 75630. hozzászólására)

75634. Anyagi2017-01-02 20:54
Na ezt meséld el! Hogyan lesz fél kiló húsból 12 gombóc?????
mekkorák azok a gombócok?
(válasz smudlaagi54 75620. hozzászólására)

75633. Anyagi2017-01-02 20:53
Emlékszem, már kérdeztük...

A kelkáposztát vékony cikkekre vágja, hogy a torzsa még összefogja és palacsintatésztába mártva kisüti.
(válasz Klingy 15 75619. hozzászólására)


75632. Anyagi2017-01-02 20:45
Már vettem üveges, állítólag készre főzött csicserit is ami kemény volt.
(válasz Arón1 75609. hozzászólására)

75631. Anyagi2017-01-02 20:44
A humusz nekem nem jön be...
Ha még nem ettél, akkor először csak egy kis adaggal próbálkozz!

És a csicseriborsót teljesen puhára kell főzni, ami még áztatás után is sok idő lehet!
(válasz Arón1 75607. hozzászólására)

75630. forrest20102017-01-02 20:09
egyik kis kolléganőm hatalmas adagot szokott főzni :) nálunk akkor sem fogyott 3 kilónyi káposzta ugyanannyi husival :) pedig nálunk is voltak valaha kamaszok a gyerekek :)
(válasz smudlaagi54 75620. hozzászólására)

75629. forrest20102017-01-02 20:06
volt is benne annyi :) pedig sose szoktam , raktam bele a tölteléken kívül oldalast + füstöltet is + a férjemnek csirkeszárnyat jó sokat , attól nem emelkedik a cukra , mint a disznótól :)
(válasz tumbo 75615. hozzászólására)

75628. badonyimariaeva2017-01-02 19:33
Ezt nem ide szántam.
Bocsi!
(válasz badonyimariaeva 75627. hozzászólására)

75627. badonyimariaeva2017-01-02 19:32
Narancsot, almát.

75626. Guruljka2017-01-02 19:17
Szia, remélem, Hópihe is jön majd. Addig leírom, hogy nálam melyik változat (mert biztosan van más is) vált be.

Lehet kínai kelből vagy zsengébb, kisebb kelből. A torzsájának a végét levágom, de nem vágom ki egészen. A kelt hosszában cikkekre vágom, a torzsa meghagyott része tartja össze a leveleket.
Sós vízben megfőzöm, jól lecsepegtetem. Úgy rántom ki, hogy kétszer mártom a lisztbe - tojásba, csak a második kör után a morzsába, így a levelek fodrai közé folyik valamennyi lisztes tojás, és krémes lesz, mire kívül megsül. Nagyon finom rizzsel, tartárral. :D (Eredetileg Kelcikkely néven szerepel F.Nagy Angéla szakácskönyvében, de sokszorosan bevált nálunk.)
(válasz Klingy 15 75619. hozzászólására)

75625. Arón12017-01-02 17:10
Megfőtt a csicserim, finom lett.
(válasz LadyBird 2015 75612. hozzászólására)

75624. smudlaagi542017-01-02 16:47
Mi is szeretjük a húst,de a káposztát még jobban!
(válasz tumbo 75623. hozzászólására)

75623. tumbo2017-01-02 16:16
hát mi húsosak vagyunk.
(válasz smudlaagi54 75620. hozzászólására)

75622. lúdanyó2017-01-02 15:12
Nekünk is maradék nap volt..tegnap sütöttem zacskóba egybe tarját...bele dugtam kolbászkát..hát olyan nagyon finom ..:O
Holnap a karácsonyi töltött kápit esszük meg (ha még jó)

75621. lúdanyó2017-01-02 15:09
semmit nem dobunk ki..:D
(válasz forrest2010 75613. hozzászólására)


75620. smudlaagi542017-01-02 14:44
Nálunk a töltött káposzta az minimum 2-2,5 kg káposzta,és 0,5 kg darált húsból a töltelék,(kb 12 gombóc)és a végén ott marad a hús majdnem csupaszon!
(válasz tumbo 75615. hozzászólására)

75619. Klingy 152017-01-02 14:28
Hópihe 14, ha idetévednél,kérlek,írd már le nekem,hogy hogyan készíted a rántott kelkáposztát! Már többször láttam,hogy az volt nálad az ebéd,ezért gondolom,hogy van valamilyen kipróbált recepted. Köszi előre is.

75618. Klingy 152017-01-02 14:23
A fórumot olvasgatva,szerintem eddig is ügyesen spóroltál.Azt hiszem,tanulhatunk tőled.
(válasz forrest2010 75613. hozzászólására)

75617. Datolya2017-01-02 14:16
Aha! Szóval ez a titok hogy kevesebbet esztek.
Nálunk nem eszik meg a káposztát, csak a tölteléket.Kicsomagolják és megkapom én szeretettel.Karácsony után felét bedugtam a fagyasztóba, majd ha ráéhezek kiveszem.
(válasz forrest2010 75613. hozzászólására)