Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Micsoda krimik: egerekkel, csigákkal, meg nem csókolt varangyos békákkal... zajlik az élet nálatok is. :))
Piaci helyzetjelentés:
zöldbabot ott és akkor kell megvenni, ahol kapni lehet. Az egész piacon csak 2 helyen árultak, amikor virágzott, egyetlen vihar tönkre verte az egészet... majd talán lesz a másodvetésből valami.
Sikerült vennem, 2 kg bement a fagyóba, és még 0,5 kg majd a héten, jövő héten főzök belőle valamit. 800 ft/kg-ért tudtam venni.
A piac tele van sárga barackkal, valóban viszik mint a cukrot, őszintén nem néztem, milyen áron adták. Láttam pirosra érett egrest, abból vettem egy főzetre valót, és vettem egy cukkinit, majd a héten kipróbálom a darált hússal töltve, panírozva. Ha "visszatapsolós" kategóriát kap tőlem, akkor veszek a fagyóba télire is.
...ahogy az én krumplicsíráim is , 4 cserépbe ültettem őket és nagyon szépek :) a végén találtam még 2 iszonyúan fonnyadt de csírával teli krumplit a pincébe azokat is elültettem , valószínűleg azért szebbek , mert nekik van miből táplálkozni / ott van alattuk a krumpli , nem csak a saját gyökerük / az a 2 cserépnyi még szebb !!! kiültetem egyik nap mindet , ha kicsit szikkadt a kert , mert tocsog :( kíváncsi leszek , h lesz-e belőlük valami , régen krumplit is ültettem , mert akkoriba még tele voltam lelkesedéssel a kertünkért , de a dög krumlibogarak akkoriba sokan voltak , mára + a csigák :( hajnalba megyek mindig csigákat gyilkolászni , mindent megrágnak :(
... a káposzta is kigyökerezik mire a végére érek 1 nagyobb fejnek :)
Hát meg, de ha nem vágod a zöldet, szegény akkor is elpusztul.
Hagymazöldet is szoktam így hajtatni tél végén, azt is lehet vágni egy darabig.
De ez a karalábé nagyon kis arany pofa.
Életet mentettél. Szegény karalábé már majdnem meghalt, de adtál még neki egy esélyt.
Én petrezselyem zöldet szoktam "termeszteni". A fehér répa, vagy ahogy másképpen nevezik, gyökér felső végét levágom, vízbe teszem, és nagyon hamar elkezd nőni a közepén a zöld. Arra jó, ha valamilyen ételbe, amibe nem kell sok, beleaprítom. Pl. egy zöldséglevesbe, miután megfőtt. Ott szép zölden virít, de én ezzel megölöm a végén.
Na a múltkor vettem egy karalábét. Mert annyira mondtátok.
Itthon látom ám, véletlenül maradt rajta két kis levélke, amióta megfosztották a lombozatától.
Hirtelen amúgy sem tudtam, mit kezdjek vele (nyersen elropogtatni most nem tudom), egy üveg vízre ültettem.
Másnapra a levélkék egészen felüdültek, ennyi életerő láttán lemondtam arról, hogy "levágjam".
Cserélgetem a vizet, kint van az üvegében, ha nagy a meleg, árnyékba teszem. Az a két levélke szép nagy és sötét, a sima zöld gumó dudoros lett, és kezd nőni a gyökere.
Ha nagyobb lesz a gyökere, kiültetem. Tudom, hogy semmi ehető nem lesz belőle, de nem érdekel... JÓL ÉRZI MAGÁT!!!
... hol vagytok lányok ? mindenki nyaral ?
... főztem fíííínom karalábélevest + sütök pácolt rántott szűzérmét hozzá ubisalátát , most akciós a spá.nál a kígyóuborka ...90/ db-ja , 4 gyönyörűségeset vett a fiam tegnap , múlthéten , mikor voltam bevásárolni , vettem 2.5 kilós szalmakrumplinak valót 5 ? v 600 ? volt , de mivel a régi is + az új is drága ezt pucolni sem kell már és néhány evésre ez is finom , 1-1 százasért már nem kap az ember lánya semmit :)
Persze!
Még egyszer köszi!
400 ft-ért már simán megvettem volna és az üvegekben hűlne a lekvár!!!
Na de 880-ért.... :O
Nem kell főzni!!! Csak kis adagokban, egy szűrőben belemártani a forró vízbe! Úgy értem, hogy a lobogva forró vízbe. És azért kis adagokban, hogy ne hűtse le a vizet a borsó.
Ettől szép színe marad és ami a fő, csírátlanítja a szemek felületét.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)