Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (29. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


89620. Anyagi2018-01-26 19:04
Szóval:
A kókuszreszelékre kétszeres mennyiségű vizet öntöttem és felforraltam, majd hagytam állni egy fél órát. Addigra visszahűlt és lehetett turmixolni. Egy tüllön átszűrtem, kinyomkodtam és tettem bele kis sót meg cukrot.
Finom! főleg ha tejet ízesítek vele!!!!! :)))

89619. Anyagi2018-01-26 19:01
Őőőőőőő......
Ha liszt van benne, akkor milyen lekvár lesz belőle???
Nem romlik meg? És milyen lesz az állaga???

Azért kérdem, mert egyszer én is láttam ilyesmit a piacunkon.
2 literes ásványvizes üvegekbe volt töltve, de akkor nem repültem rá, mert nem volt hozzá otthon semmim és programom is volt.
Érdemes ilyesmit venni?
Honnan lehet megállapítani, hogy lisztes?
(válasz csikil4ny 89617. hozzászólására)


89618. Anyagi2018-01-26 18:58
Semmi! Már kel a tészta!!!
(válasz Guruljka 89615. hozzászólására)

89617. csikil4ny2018-01-26 18:48
Itt még árulják léként, amiből lekvárt lehet főzni, viszont vigyázni kell vele, mert liszttel sűrítik.

Az ántivilágban minket vittek az iskolából csipkebogyót szedni, iszonyatosan nagy mennyiséget gyűjtöttünk be.
(válasz forrest2010 89606. hozzászólására)

89616. tumbo2018-01-26 18:08
csak ma már semmi nincs ingyen,csak ha a tulajdonos megengedi.
(válasz Anyagi 89612. hozzászólására)

89615. Guruljka2018-01-26 17:56
Mi az akadálya?
(válasz Anyagi 89614. hozzászólására)

89614. Anyagi2018-01-26 17:33
Kókuszos bejglit szeretnék sütni!

89613. Anyagi2018-01-26 17:32
Hát én értékelem!

A maiak lehet nem is ismerik, mert a sok munkával járó csipkebogyóval nem foglalkozott a dolgozni járó háziasszony.
(válasz lúdanyó 89608. hozzászólására)

89612. Anyagi2018-01-26 17:30
Igen, én is azért nem csinálok...
De régen örültek az ingyen eleségnek amit erdő-mező nyújtott!
(válasz forrest2010 89606. hozzászólására)

89611. Anyagi2018-01-26 17:28
Lehet, hogy meglelted a megoldást!!! :)

Illetve :((( mert kár azért a jó csipkebogyóért....
(válasz fehérke111 89604. hozzászólására)

89610. Anyagi2018-01-26 17:26
Persze, de köze nincs az ízének se a csipkebogyóhoz!

Nagyon karakteres, talán a bodzalekvárhoz tudnám hasonlítani, de nem az.
(válasz Guruljka 89602. hozzászólására)

89609. Anyagi2018-01-26 17:25
Gyere, de siess, mert nagyon fogy!!! :))
(válasz csikil4ny 89601. hozzászólására)

89608. lúdanyó2018-01-26 14:35
naaaaaagyon macerás csipkebogyó lekvár és nem is értékelik..:(

89607. tumbo2018-01-26 12:44
a legtöbb asszonynak az volt a dolga,hogy főzzön a szekérderék gyerekre ,na meg mosson,takarítson,kapáljon,meg ami munka éppen akadt.
(válasz forrest2010 89606. hozzászólására)


89606. forrest20102018-01-26 12:22
valamikor hajdanán kolléganőm anyuja főzött csipkebogyóból lekvárt :) isteni finom volt / sose főznék / szőrszitán baszakodott vele , azon fennmaradt az a sok szőrszál , h ne a nyelvükön akadjon fenn ! brrrrrr ! mit meg nem tettek azok a régi emberkék , h jóllakathassák a családot :)))))

89605. tumbo2018-01-26 09:48
én nem vagyok oda a gyümölcsért. nyáron megeszek egy kis cseresznyét,barackot.de a legtöbből lekvár készül,vagy ivólé.a lekvár megy a süteménybe,a lé meg belém.azt cukor nélkül teszem el,egy kis édesítővel iszom nyáron.a lányom meg lekváros palacsinta,grízes tészta,valami egyszerű sütemény.
(válasz forrest2010 89603. hozzászólására)

89604. fehérke1112018-01-26 08:10
Nálam előfordult (egyetlen egyszer!), hogy "sikerült" túlfőzni a csipkebogyó lekvárt. No, akkor lett nagyon sűrű és egészen sötét, szinte bordós-lilás, majdnem fekete lett a színe. Sajnos az ízén is érződött a túlfőzés - nem is fogyott el, kidobtam nagy részét :-(

Azért kóstold meg, hátha kiderül, hogy valami más, mondjuk bodzalekvár...
(válasz Anyagi 89600. hozzászólására)

89603. forrest20102018-01-26 07:48
Dodi nem vagy egyedül :) ha dinnyéről van szó :) nem mostanába volt , mert mióta cukros a férjem egyetlen szelettől felugrott a cukra 14-re , de tavalyelőttig ha vett 1 10-12 kilós nagy dinnyét kettévágta és együltő helyében a féldinnyét megette :( a másik felét 3 fele vágtam , de az enyémet szintén megehette , viszont ő kenyér nélkül :) de nálunk többnyire nem maradt amit a hűtőbe tehettem volna :(
(válasz Dodi44 89590. hozzászólására)

89602. Guruljka2018-01-25 20:24
Még a bogyó is lehet sötétebb, ha túlérett. Akkor édesebb is.
A lekvár is sötétedhet idővel.

Megkóstoltad már?
(válasz Anyagi 89600. hozzászólására)

89601. csikil4ny2018-01-25 20:09
Istenien néz ki, megyek ebédelni hozzád! ;)
(válasz Anyagi 89599. hozzászólására)

89600. Anyagi2018-01-25 19:45
Köszi!
De legalább nagyjából el tudtam olvasni a feliratot!! :))

Imádom a csipkebogyót, de ez biztosan nem hasonlít....
(válasz csikil4ny 89598. hozzászólására)

89599. Anyagi2018-01-25 19:43
Az adatlapom képei közé feltettem a holnapi ebéd fényképét!
Hátha megtetszik valakinek!!! :))
A kis sárga micsodák egy szem édesburgonya felkockázva!

89598. csikil4ny2018-01-25 19:43
Hecserlinek hívják felénk a csipkebogyót. Nem tudom, hogy mitől sötét.
(válasz Anyagi 89594. hozzászólására)

89597. Guruljka2018-01-25 19:43
Szerintem hecsedli az, egy betűn nem sok múlik. Sok más szóban is azonos a -dli és a -rli végződés. Lehet, hogy szász vidékről való, ahol más a szokás.
Jó sűrűre főzték. Ha adagonként kis citromlével kikeverve használod el, biztosan finom.

89596. globus2018-01-25 19:41
Kb. 15 évvel ezelőtt balatoni rock-koncerten voltunk. Tök jó buli volt közel állni a hangszóróhoz, ám hazafelé és még másnap is mindenki süket volt. Szó szerint.
(válasz Guruljka 89577. hozzászólására)

89595. globus2018-01-25 19:40
Egy érdekes megfigyelés: ma voltam fodrásznál. Őt műtötték vastagbél tumorral több évvel ezelőtt, de egészen jól van. Mesélte, hogy a háromszáz-valahány forintos faros csirkecombtól mindig puffad, rosszul érzi magát. A drágábbtól nem. Egészséges férje nem érez különbséget.
Elgondolkodtam rajta, hogy ami annyira olcsó, vajon mivel etetik, hizlalják?


89594. Anyagi2018-01-25 19:36
Lányok!
Erdélyből kapott lekváron az a felirat, hogy HECSEZLI vagy HECSERLI. (Kézzel van írva.)

Én tulajdonképpen hecsedli, vagyis csipkebogyó lekvárt szerettem volna, de ez biztos nem az! Nagyon sötét, szinte fekete, nagyon sűrű, szinte alig kenhető, erőteljes ízű valami van az üvegben.
Biztos, hogy nem áfonya. Olyat szoktam én is főzni.
Talán a bodzalekvárhoz hasonlít... de nem tudom.

Tisztában vagyok vele, hogy buta kérdés, de:
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet ez????

89593. tumbo2018-01-25 14:47
azért teszek el diót mézben,mert a lányom is torokfájós.bár mióta kivették a mandulámat a tizedét sem szenvedek,mint azelőtt.
(válasz Dodi44 89590. hozzászólására)

89592. tumbo2018-01-25 14:45
egy hétig is ennék egyet.de a torkom nem bírja a hideget,bár fene a jó dolgát,mikor borkóstolón voltunk a pincehideg bor nem ártott meg neki.
(válasz Dodi44 89590. hozzászólására)

89591. tumbo2018-01-25 14:43
még régen nálunk is volt egy szál tehén a faluban.szoktam venni tejet,aztán,mikor mondta a nő,hogy egy hete hasmenése van,inkább lemondok róla.de eladták,nem a nőt,a tehenet,most már egy darab sincs.