Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (29. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


76599. tumbo2017-01-27 15:14
persze,ha minden elő van készítve,pikk-pakk összerakni.
(válasz Granada 76598. hozzászólására)

76598. Granada2017-01-27 15:03
Igaz, a flódni inkább időigényes, mint bonyolult.
(válasz tumbo 76596. hozzászólására)


76597. tumbo2017-01-27 13:57
én recept nélkül semmit sem tudok sütni.mondjuk a dán kuglófot már kívülről tudom.
(válasz LadyBird 2015 76592. hozzászólására)

76596. tumbo2017-01-27 13:55
nekem a flódni sem bonyolult,igaz csak akkor sütöm,ha ketten vagyunk.a házi krémestől tudnék kiütést kapni.igaz,az új gázzal még nem próbáltuk. állítgatni,hogy sűrűsödjön,de ne égjen le,utána kavargatni,míg kihűl.
(válasz Granada 76594. hozzászólására)

76595. Granada2017-01-27 12:55
Habos linzernek tűnik, ki fogom próbálni, nem ismerem ezt a süteményt. Köszönöm!
(válasz smudlaagi54 76570. hozzászólására)

76594. Granada2017-01-27 12:53
Egy órán át simogatni? Egy zserbót? Nincs az a pénz :) Mindennel együtt egy óra, egyszer tíz perc, utána meg kb. harminc. És amikor kihűl, akkor még tíz-tizenöt a máz, mindenestül, de ez már hosszú idő volt, és lassan készült.

Ha kétszemélyes adag készül, ami a tészta harmada, az még kevesebb idő.

Vannak bonyolult sütemények (flódni, croque en bouche) , de ez messze nem az. De mindenkinek más a bonyolult dolog, és más az egyszerű.
(válasz Guruljka 76590. hozzászólására)

76593. Datolya2017-01-27 08:07
Nem vagy egyedül, én sem szeretek türelmesen nyújtogatni.Az más kérdés hogyha van időm és kérik, akkor megcsinálom, de a magam kedvéért sose tenném.
(válasz Guruljka 76587. hozzászólására)

76592. LadyBird 20152017-01-26 20:49
Tudod, én az olyannak fogok neki nehezen, amihez folyamatosan ott kell állni, és foglalkozni vele. A torták, linzerek és a krémes-réteges sütemények ide tartoznak. Kosárkákhoz meg hozzá sem fogok. De valami kelt tésztát, piskótát vagy zserbót bármikor összedobok. Nevetni fogsz, de nekem a kevert tésztákhoz kell recept, amit te találsz egyszerűnek... A tésztanyújtást meg biztosan nem kezdted elég korán.:)) Nekem a nagyapám faragott kb. 3 éves koromban saját nyújtófát. Még most is megvan, a kicsi használja...:))
(válasz Guruljka 76590. hozzászólására)

76591. Arón12017-01-26 19:31
Vékony, méretre szabott tégla lapokat nekem is nehéz kinyújtani, pedig gyakran sütök. Zserbót még soha nem is próbáltam. Szóval megértelek. A "Nem a süti teszi a nagyit" mondásod nagyon tetszik😀
(válasz Guruljka 76590. hozzászólására)

76590. Guruljka2017-01-26 19:27
Ha valaki a zserbót ennyire könnyűnek találja és nem időrablás nála egy órát simogatni a tésztákat, arra csak csodálattal tudok tekinteni, mert nekem az ilyenhez nincs türelmem.

Lehet, ha legalább két unokám a közelemben lakna, más lenne, de ez sem biztos. :D Nem a süti teszi a nagyit! :D

76589. Guruljka2017-01-26 19:23
Miért? Mert nem tudok tésztát nyújtani? Vagy mert tényleg nem tartok gyorsnak egy több rétegű tésztát? Hogy egyszerre sül, az nem érv, mert mindennél létezik még bonyolultabb is. :D

Van még pár écám egyébként, pl. hogy a fiam talán meg se kóstolná, magamnak pedig továbbra sem sütök. :D
(válasz Forever Happy 76588. hozzászólására)

76588. Forever Happy2017-01-26 19:14
:D
Te kifogásgyáros vagy.
(válasz Guruljka 76587. hozzászólására)

76587. Guruljka2017-01-26 19:10
És a nyújtás? Még a levestésztám sem akart kinyúlni, egyenletes vastagra végképp nem. :D

Tudod, a rutintalanság... :D
(válasz LadyBird 2015 76586. hozzászólására)

76586. LadyBird 20152017-01-26 18:58
Nem hiszed el nekünk, pedig tényleg nagyon egyszerű.:)) A tésztát összegyúrni néhány perc, nem kell az élesztőt sem futtatni, anélkül mehet a tésztába. A lapokat egyszerre sütöd, mert nyersen rétegezed a tepsibe. A lekvárosüveg előszedése sem nagy idő. Na jó, ha akkor kell diót darálni, akkor egy kicsit macerásabb. De egyszerre sül az összes tészta és a töltelék.:)) Ha nincs rá csokimáz, az sem tragédia. Nálunk már történt olyan skandallum, hogy mire kihűlt volna annyira, hogy rárakom a csokimázat, nem volt mire... Ha nincs kedved csokimázat kevergetni, jó minőségű tortabevonó sem ugrik le róla...:)) Próbáld ki egyszer:))
(válasz Guruljka 76577. hozzászólására)


76585. smudlaagi542017-01-26 18:57
Azért pikk pakk,mert nem kell a lapokat külön sütögetni.
(válasz Guruljka 76576. hozzászólására)

76584. bozsu552017-01-26 18:48
Mindennek idő kell,gyakorlás.Van erre egy mondás:könnyen beszél aki nem dadog!

76583. bozsu552017-01-26 18:45
Vicces volt mert úgy adta elő hogy mosogatni való csak a tepsi,és a nedves alkotó részek összkeverésére szolgáló edény!A szárazakat a lisztes tasakban rázza össze!
(válasz Guruljka 76579. hozzászólására)

76582. szabot.882017-01-26 18:42
Pedig tényleg nagyon egyszerű :)
(válasz Guruljka 76576. hozzászólására)

76581. Arón12017-01-26 18:32
Ez olyan mint egy linzertészta. Rizs liszttel jó lehet, barna és fehér keverve. Linzert, pitét már csináltam belőle. Kis darabokban kell kinyújtani, mert szakad.
(válasz globus 76571. hozzászólására)

76580. globus2017-01-26 18:25
Jó :)
(válasz szabot.88 76575. hozzászólására)

76579. Guruljka2017-01-26 18:12
Örülök, nekem megvan barackbefőttes változatban is, ismerőstől. :D Az se kutya!
(válasz bozsu55 76578. hozzászólására)

76578. bozsu552017-01-26 18:08
Ah agglegénytúrós!Köszönjük F Nagy Angélának,ő gyűjtötte!Anno a Calypso rádióban adta közre!

76577. Guruljka2017-01-26 18:08
Összelapátolni... kinyújt vagy 4-6 réteget, a végén meg még le is keni nem lekozmált csokimázzal... :D Miután elszöszmékelt azzal, hogy összerakosgatja és kenegeti...

Ha sok rutinnal nincs egy óra, nekem lenne vagy egy fél délután, de tuti belevágnám a sodrófát és nyújtogassa, aki enni akarja. Anyósomé szépséges volt, vékony tésztalapok, ugyanannyira vékony és egyenletes töltelékkel, hát bele se mertem fogni soha.

Nálam a lapátolás még inkább a kevert valami lehetne. :D

76576. Guruljka2017-01-26 18:03
Ahány réteg, annyi részre szedni és nyújtani miért pikkpakk???

Nálam ez már a tejóég-kategória. :D
(válasz Granada 76568. hozzászólására)

76575. szabot.882017-01-26 17:35
Megosztanád, ha gluténmentesítetted ?:)
(válasz globus 76571. hozzászólására)

76574. smudlaagi542017-01-26 17:33
Igen,szoktam azt is sütni,de így gyorsabb.A rácsost azt almával is nagyon szeretjük.
(válasz alidamolnar 76573. hozzászólására)


76573. alidamolnar2017-01-26 17:08
Ez hasonló a mágnás pitéhez, csak ott a diós habra még rács kerül:)
(válasz smudlaagi54 76570. hozzászólására)

76572. smudlaagi542017-01-26 16:29
Nálunk nagyon bejött a családnak,ízre meg hasonló mint a zserbó.
(válasz globus 76571. hozzászólására)

76571. globus2017-01-26 16:10
Jól hangzik. Fejben máris próbálom gluténmentesíteni :)
(válasz smudlaagi54 76570. hozzászólására)

76570. smudlaagi542017-01-26 16:01
London szelet

A tésztához
4 db tojássárgája
25 dkg finomliszt
10 dkg cukor
15 dkg margarin
1 sütőpor

A tetejére
10 dkg sárgabaracklekvár
4 db tojásfehérje
15 dkg cukor
20 dkg dió (darált)
1 csomag vaníliás cukor

A tészta hozzávalóit gyúrjuk kompakt masszává, majd egy kb 30x40 centis tepsit béleljünk ki a tésztával.Kenjük meg bőven sárgabarack lekvárral.A tojások fehérjét verjük kemény habbá, apránként adjuk hozzá a cukrot, darált diót, és a vaníliás cukrot, majd a habot és simítsuk a lekvárral megkent tésztára.Mehet az egész a 180C-ra előmelegített sütőbe kb. 25-30 percre.

Ez az eredeti recept,de nekem a 10 dkg lekvár kevés,azzal nem lehet bőven megkenni a tésztát,én majdnem egy üveggel rárakok.