Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (28. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


77595. Anyagi2017-02-26 20:13
Jó ötlet! Ügyes vagy!!!

Néhány éve vettem egy szódagépet és csinálok egy nagy kancsóba gyümölcsteát. Ez van szörp helyett.
Néha veszek 1-1 üveg ízesített ásványvizet, de a saját szódába is bele lehet dobni egy karika citromot vagy narancsot...
(válasz tumbo 77588. hozzászólására)

77594. LadyBird 20152017-02-26 20:09
Kellett nekem olvasgatni! Ki kellett mennem a konyhába zsíros kenyeret kenni. És most azt eszem hagymával! Ez a Ti bűnötök!!:)))
(válasz Dodi44 77573. hozzászólására)


77593. katus32017-02-26 20:08
Akkor gyakorlatilag úgy kèszíted mint a tarhonyàt ugye?
(válasz forrest2010 77591. hozzászólására)

77592. globus2017-02-26 20:05
Mi is fánkot évente egyszer eszünk, lángost soha.
Gyakorlatilag zsírban sült liszt.
(válasz tumbo 77585. hozzászólására)

77591. forrest20102017-02-26 20:03
ilyen apró tészta mint a tarhonya , apró kagyló....pirítva isteni finom :) szárazon megpirítom és amikor enné valaki akkor egy alaplével nyakon öntve készre főzöm , nem sokat öntök rá , mindig csak egy kevés forró lét :)))) nagggyon finom :))))))daráltpörkölttel is , gombával is / kolléganőm gyerekei nem akarták megenni kiskorukba a húst , darálva + legalább nem látták benne a zsírosabb darabokat :)
(válasz katus3 77590. hozzászólására)

77590. katus32017-02-26 19:55
Köszönöm neked is és a többieknek is , jegyzem az ötleteket. :-) Tarhonyát én nem vagyok hajlandó megenni, de kicsi fiam üresen is kèpes felfalni, annyira szereti, így szoktam készíteni.
(válasz Anyagi 77580. hozzászólására)

77589. tumbo2017-02-26 19:55
csak ötvenszer sütöttek benne.
(válasz Anyagi 77587. hozzászólására)

77588. tumbo2017-02-26 19:54
pár éve csináltam sütőtökből,birsből szörpöt.cukor nélkül,tartósítóval.picit besűrűsödött,de vízzel hígítottam,aztán tettem bele az édesítőt.szerintem így minden gyümölcsből lehet.
(válasz Anyagi 77586. hozzászólására)

77587. Anyagi2017-02-26 19:51
Nem is tudom....
A fánkért sosem voltam oda igazán, de a lángost szerettem. Manapság viszont inkább eltántorít az illata, mint hogy vonzana... :((
(válasz tumbo 77585. hozzászólására)

77586. Anyagi2017-02-26 19:49
Igen, van néhány olyan étel amit azért nem készítek, mert látom, hogy mennyi cukor van benne...

Szörpöt is ezért nem főzök már sok év óta...
(válasz tumbo 77581. hozzászólására)

77585. tumbo2017-02-26 19:46
egy két személyre nem is lehet.bár a fánkot mindig utáltam,de a lángosért sem vagyok oda.
(válasz Anyagi 77584. hozzászólására)

77584. Anyagi2017-02-26 19:44
Évek óta nem sütöttem fánkot - és lángost sem. Sajnálom rá az olajat - és nem is kell nagyon sem az epém helyének, sem a fenekem nagyságának ... :(
(válasz Klingy 15 77574. hozzászólására)

77583. Anyagi2017-02-26 19:40
Már nagyon várom a tavaszt! Olyan fáradt, kedvetlen vagyok a napsütés nélkül...

Persze nem a nyári 40 fokra gondolok!!!!!!
(válasz Dodi44 77570. hozzászólására)

77582. Anyagi2017-02-26 19:35
Köszi szépen!
(válasz LadyBird 2015 77558. hozzászólására)


77581. tumbo2017-02-26 19:35
nem tudom,de amikor azt írják,hogy 25 deka liszt,meg 25 deka cukor,mondom,itt halok szörnyen.
(válasz Klingy 15 77566. hozzászólására)

77580. Anyagi2017-02-26 19:34
Nem emlékszem mihez akartál köretet, de finom a tarhonya és a tarhonyás krumpli is.

Tavasszal szoktam olyat készíteni spárgából vagy zöldbabból, hogy félig megfőzöm a zöldséget, majd belekeverem tejföl, 1 nyers tojás, és mennyiségtől függően néhány teáskanál liszt keverékébe. Só, bors ( vagy amit még kigondolsz) és mehet a kizsírozott-zsemlemorzsázott kis tepsibe. Sütés után kockára szeletelhető.
Egytál étellé lehet változtatni egy marék apró kockára vágott sajt , sonka vagy akár főtt tojás belekeverésével!
(válasz katus3 77556. hozzászólására)

77579. tumbo2017-02-26 19:33
sosem sütök mérleg nélkül,igaz talán 40 éves voltam,mikor elkezdtem.de nekem nem kell olyan recept,amiben nem írják le pontosan.igaz tegnap úgy csináltam a zserbót,de féltem is vajat,meg zsírt tettem a tésztába.de nem szeretek kísérletezni.
(válasz Klingy 15 77566. hozzászólására)

77578. Anyagi2017-02-26 19:27
Igen!
A paszternák eléggé édes!
Viszont sütve nagyon finom köret!
(válasz lavanda 77554. hozzászólására)

77577. Dodi442017-02-26 19:26
Az X-tol sokat hallottam, annak a nevet...
(válasz globus 77576. hozzászólására)

77576. globus2017-02-26 19:25
Én is imádom a hagymát, sajnos leginkább zsíros kenyéren. Ha elkezdem, nem bírom abbahagyni, ezért inkább ellenállok, amíg lehet... :)
(válasz Dodi44 77573. hozzászólására)

77575. Anyagi2017-02-26 19:25
Egy kicsi kacsazsíron gyorsan átpárolom a vékonyan felszeletelt hagymát, majd rádobom a petrezselymet és azonnal a megfőtt, leszűrt krumplit is. Teflon serpenyőben csinálom és még hagyom pirulni is kicsit. Nem keverem meg, mert nagyon összetörik, hanem ahogy a tévében mutatják, feldobva feldobom a megforgatáshoz. Igaz, csak a mosogató felett merem, mert nem vagyok egy főszakács! :)))

Volt már olyan is, hogy akkor sütöttem a kacsazsírt és a nagyon apróra darabolt, kisült tepertőt is a krumpli közé kevertem. Ilyenkor sütés közben, személyenként egy-egy kis lyukat (fészket) csinálok a krumpliban és egy-egy tojást ütök bele. Ehhez már csak egy finom saláta kell!!! :)))
(válasz katus3 77553. hozzászólására)

77574. Klingy 152017-02-26 19:23
Én ma fánkot sütöttem,mert már mindjárt vége a farsangnak,és még csak most jutott eszembe,hogy idén nem is ettünk.

77573. Dodi442017-02-26 19:20
Hat a "kinyer" az kimaradt az emlitesbol...
Van a boltba ugy felkilos veknicskek amik ugy 75%-ig vannam megsutve. Itthon meg beteszem ugy 15-20 percre, es micsoda jo illata van! Es persze a kenyerbe meg beleut a hordjak...
Finom is a nallatok lila, itt feher hagymak, nem erosek nagyon, de jo ropogosak es biza etetik magukat...
:D
(válasz hoponopoo 77562. hozzászólására)

77572. Anyagi2017-02-26 19:16
Szerencsés vagy!!!
(válasz lavanda 77551. hozzászólására)

77571. Anyagi2017-02-26 19:15
Ja, és reggel nagy fürdőszoba takarítást is rendeztem! Csillog-villog minden! :)))

77570. Dodi442017-02-26 19:15
Jaj ne mond mar mar szegyenlem magam, hogy felult a Lacko a nyakamba...
Igaz nallam ho lett ma reggelre... van alibim...
(válasz Anyagi 77567. hozzászólására)


77569. Anyagi2017-02-26 19:14
Van még maradék holnapra,
utána meg tejfölös kacsaszív.paprikás lesz nokedlival. Olcsó, finom és kedveli a család! Érdemes kipróbálni : teljesen zsírmentes színhús! Hosszában szoktam a szívet 4-6 darabra vágni (nagyságtól függően) és kuktávan vajpuhára párolom. Ha kész, enyhén behabarom. Finom a szósza is.

77568. Anyagi2017-02-26 19:11
Az ebéd kínai fűszerrel fűszerezett sült csirke volt. A tegnapi petrezselymes krumplit átpirítottam és még zöldséges rizset is csináltam hozzá.
Görög saláta volt még finom öntettel.

77567. Anyagi2017-02-26 19:08
Tegnap ágyneműt mostam és a napsütésben és szélben be is száradt minden estére. Naggggyon jó illata lett!!! Rögtön vissza is húztam.

Ma meg függönyt mostam a hálószobában és végre lemostam-leporoltam a lépcső alatti szekrényt és mindent ami rajta van. Már hetek óta terveztem - nagyon örülök, hogy kész lett! :)))))

77566. Klingy 152017-02-26 18:00
Én a sütésnél ragaszkodom a mérleghez,mert a kanalas mérésnél nagyon bizonytalan vagyok.Szerintetek,ha azt írják,hogy tíz kanál liszt,akkor ez csapottat jelent,és ugyanúgy a cukor is?