Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (26. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


75696. globus2017-01-03 18:17
Aranygaluskához illő vaníliamártást hogyan készítitek?

75695. smudlaagi542017-01-03 18:15
Mi rákattantunk a tepsis krumplira!Megfőzőm héjában a krumplit,akár előző nap,félbe vagy négybe vágom.Tepsibe rakom,kevés olajjal (1-2 kanál)meglocsolom,össze keverem,megszórom sült hús fűszerkeverékkel,megkeverem és úgy sütöm pirosra,


75694. LadyBird 20152017-01-03 18:11
Én is vettem a kényelem jegyében fagyasztott hasábkrumplit, amit sütőben is meg lehet sütni. Nem ízlett senkinek. Valamelyik délután a maradékot olajban megsütöttem, a gyerekem gyanakodva nézegette, végül csak megette, de közölte, hogy anya, legközelebb rendes krumplit süss, ami finom!:)
(válasz globus 75692. hozzászólására)

75693. Guruljka2017-01-03 17:50
Én sütök sütőben hasábkrumplit, de fagyasztottat.
Nem is olcsó a krumpli, mire megpucolom, kevesebb is lesz, az időm is megy vele. És szebb is " a bóti".
Ezek általában elő vannak sütve. A tepsibe szóróm, elterítem, nagyon kevés olajjal megspriccelem és összekeverem, megint elterítem. Megsül, megpirul. Néha sülés közben is keverek rajta egyet.

A házi hasábkrumplit is lehet előfőzni, lehűteni, úgy kisütni, akkor kevesebb zsiradékot vesz fel.

75692. globus2017-01-03 17:37
Ahogy sütőben sült hasábburgonya sem az igazi... nem rossz, de más. Száraz, akár a fűrészpor. Sütöttem ünnepek alatt. Azt hittem, fiúkat át tudom vágni, de észrevették.
(válasz Anyagi 75677. hozzászólására)

75691. smudlaagi542017-01-03 17:29
Ilyeneket nekem ne is mondj!Nyáron átrágták a plafont,kb 20 centis körben,és összevissza csipkedtek.Végül szégyen nem szégyen permetezve lettek egy olyan szerrel amit a méhek miatt nem lenne szabad használni.Pont a karnis felett volt,kísérleteztünk mi mindennel,nem szerették a hypó szagát,kénlapot égettünk,meg még nem is tudom mit,persze a spray is be lett vetve.A lécek közé vették be magukat,és még permetezni is baromi nehéz volt,mert nem fért hozzájuk az ember,pedig még a tetőt is megbontotta miattuk.
(válasz lúdanyó 75685. hozzászólására)

75690. Guruljka2017-01-03 17:28
A palacsintában, ahogy én szoktam, alig van zsiradék, és ha még panírozza is az ember, nem kell sokat sütni belőle, végül is... azaz nem nagy munka.
(válasz Guruljka 75688. hozzászólására)

75689. smudlaagi542017-01-03 17:24
Volt már rá példa,hogy nyugiban voltam,hogy csak melegíteni kell délben a kaját.Akkor volt meglepi,hogy majdnem üres volt a lábos!Nem az a baj hogy megeszi,hanem hogy nem szól!
(válasz lúdanyó 75684. hozzászólására)

75688. Guruljka2017-01-03 17:15
Én sosem rántottam még ki palacsintát, de sokan szeretik... :D
Ettől még lehet régi, habár maga a rántott hús sem éppen honfoglaláskori lelemény.
(válasz Anyagi 75644. hozzászólására)

75687. Dodi442017-01-03 17:13
Nem zsiros, de izletes:
Nem tudom, ti szeretitek e vagy nem, de gondoltam, ide beirom egy egyszeru csirkeszarny, csirke comb sutesi receptemet.
Megmosom, megtisztitom a szarnyat, v, combot megsozom egy kicsit, meghempergetem izeitett prezliben, es egy tepsibe teszem ket "hosszu" sorban. A tepsi kozepebe meg karikara vagott, [de elotte koromkefevel lesikalva] krumplit enyhen megizesitve.
45 percre a sutobe teszem, es miutan megpirosodik egy kicsit, kiveszem, kicsit lehagyom hulni, meg az elso melegeben a legfinomabb, kesz a nem zsiros, de puha, jo izu ebedem.
(válasz Anyagi 75679. hozzászólására)

75686. szabot.882017-01-03 16:56
Van egy biostop nevű termék. Ez végülis egy műanyag pohár amit fel lehet akasztani, adnak hozzá folyadékot amit bele kell tölteni. Nálunk nagyon sokat összeszedett. Obiban vettük, de gazdabolt van is biztos van.
(válasz lúdanyó 75685. hozzászólására)

75685. lúdanyó2017-01-03 14:45
sziasztok..:)
van valakinek tuti tippje a darázs irtáshoz??? nyárig begyűjtöm az ötleteket..

75684. lúdanyó2017-01-03 14:35
akkor lenne csak meglepi igazán ha nem néznéd meg csak délbe...:D
(válasz smudlaagi54 75642. hozzászólására)

75683. Anyagi2017-01-03 14:31
Na, most mégiscsak elmosogatok!

Holnap már munka, ma még lustulok! :)


75682. Anyagi2017-01-03 14:30
:))
Köszi!
(válasz tumbo 75676. hozzászólására)

75681. Anyagi2017-01-03 14:29
Én is kifilézem a csirkecombot, mert könnyebben, gyorsabban átsül. Sőt, még ketté is vágom.
És a csontjából csinálok levest, de az mindég kissé zavaros lesz. Jobb zöldségesen, halványan berántva vagy kis tárkonnyal, tejföllel (tejszínnel) álcázva.
Viszont a csont végéről az összes porcogó az enyém!!!!!
(válasz tumbo 75675. hozzászólására)

75680. Anyagi2017-01-03 14:24
Most, hogy mondod, láttam palacsintatésztában kisütött Mars szeletet a tévében!!! ?????
(válasz Arón1 75670. hozzászólására)

75679. Anyagi2017-01-03 14:23
Miért pont csirkeszárny??????

Sosem értettem, mert hús árban adják a csontot és a sok bőrt????
(válasz forrest2010 75659. hozzászólására)

75678. Anyagi2017-01-03 14:20
OBI
Legalább 200 fokot bíró ragasztót keressél.
(válasz nyuggermami 75656. hozzászólására)

75677. Anyagi2017-01-03 14:19
"Jó kis banda vagytok."
VAGYUNK!!!!!! Veled együtt!!!

Van olyan, aki sütőben süti a rántotthúst. Én is kipróbáltam egyszer, de nem olyan. Száraz és ízetlen. A rántott dolgok zamatát a zsírban piruló prézli adja.
Illetve van olyan, aki sütőben, olajban süti a rántott dolgokat. Ekkor viszont ugyanúgy felszívja a zsírt. (hogy mennyit az kérdéses.)

Saját tapasztalatom: Általában mindent meg tudok enni - egyszer.
Ha este vagy másnap újra eszem belőle, már gond van. Kell egy idő, mire újra megpróbálkozhatom a zsíros, fűszeres vagy füstölt dolgokkal.
(válasz nyuggermami 75655. hozzászólására)

75676. tumbo2017-01-03 14:18
Bacher Iván,Ízlelők.jópofa könyv,csak a gépemen nem találom az umlautot.
(válasz Anyagi 75669. hozzászólására)

75675. tumbo2017-01-03 14:15
én csirke felső combból készítem,kicsontozva,abból lesz a leves,meg a bőréből.magamnak persze karaj.
(válasz Anyagi 75672. hozzászólására)

75674. Anyagi2017-01-03 14:12
Dehogy! Azt egy költözködés után örököltem! És megszerettem!
Bár tényleg volt új valakinek! :)
(válasz Datolya 75654. hozzászólására)

75673. Anyagi2017-01-03 14:10
Igen! Nem azt mondtam, hogy nem finom, hanem azt, hogy az én gyerekkori ízeimhez nem stimmel.
Bár a brassóit más sok éve pulykacombból csinálom - és a családnak már így természetes. Ők már ezt az ízvilágot viszi majd tovább.

Mondjuk azt nem tudtam elképzelni, hogy a férjem cuppogva fogja enni a gyömbéres-mézes-narancsos csirkét, de ízlik neki. Tehát még a megkövesedett ízlésű emberek is képesek új ízeket felfedezni! :))))
És a töltött paprikámat is lelkesen megeszi az Ember, pedig a paradicsommal nincs jóban. A paprika pedig úszik ugye a paradicsomszószban!!!
(válasz smudlaagi54 75653. hozzászólására)

75672. Anyagi2017-01-03 14:05
A rántotthús előnye, hogy egy szem csirkemellből vasárnapi, ünnepi menüt lehet készíteni 4 személyre!

A csontjából, bőréből és mondjuk az egyik vagy mindkét apró részéből készül a leves. Egy marék zöldséggel és grízgaluskával isteni kezdet.

Utána a fél melleket srégen, vékonyan felszeletelve kész a rántotthús alap. Hozzá pár szem krumpli, egy adag párolt zöldség vagy zöldséges rizs és még savanyúság vagy saláta. Garantáltan mindenki örülni fog és jóllakottan áll fel az asztaltól!
(válasz tumbo 75652. hozzászólására)

75671. Anyagi2017-01-03 13:55
Az elektromos tűzhely sütője mindég szebben süt, mint a gázé! Csak rá kell jönni a fokokra és a sütési időre!

Egyébként nálam valószínűleg az a baj, hogy ahol a régi tűzhelyen 180 fok jelzés volt, az ezen az újon alacsonyabb hőmérséklet. Csak én nem mertem feltekerni az ezen jelzésen álló 200 fokra.
Majd legközelebb!!
(válasz tumbo 75651. hozzászólására)


75670. Arón12017-01-03 13:55
Jóvanna! Nekem mindegy, hogy rántott palacsinta vagy rántott Mars szelet, ritkán bundázok, akkor se magamnak.
(válasz Anyagi 75668. hozzászólására)

75669. Anyagi2017-01-03 13:51
??????
(válasz tumbo 75650. hozzászólására)

75668. Anyagi2017-01-03 13:48
Nyilván azért találták ki a bundázást, mert olcsó és laktató!
Viszont az amúgy szintén zsíros palacsinta kirántása már sok nekem - még gondolatilag is.
(válasz Arón1 75649. hozzászólására)

75667. Anyagi2017-01-03 13:44
Nagyon finom lett a karajcsont levesem!
Utána túrós csuszát terveztem, mert volt egy zacskó túróm, de még jó, hogy nem főztem ki a tésztát, mert a túrónak olyan rossz íze volt, hogy ki kellett dobni. Pedig a lejárati időn belül volt!

Így aztán összesütöttem néhány szem krumplit szalonnával, egy ujjnyi felszeletelt kolbásszal és két virslivel és mindenki kapott rá egy tükörtojást.
Még maradt is!!! :)))