Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (26. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


83138. Anyagi2017-09-03 18:38
Meggyőződésem, hogy a biblia ismerete hozzátartozik az általános műveltséghez. Legalábbis alapszinten.
(válasz forrest2010 83072. hozzászólására)

83137. Anyagi2017-09-03 18:35
Ééééééén is!!!!
(válasz tumbo 83069. hozzászólására)


83136. Anyagi2017-09-03 18:33
Akkor ezért nem ettem még idén igazán jó szilvát.... :((
(válasz forrest2010 83065. hozzászólására)

83135. tumbo2017-09-03 18:33
a mogyorósat én is megenném.de egy egész táblával.nem tudom beosztani.
(válasz Anyagi 83133. hozzászólására)

83134. tumbo2017-09-03 18:31
meg a madártejet brr.
(válasz tumbo 83131. hozzászólására)

83133. Anyagi2017-09-03 18:31
A 70-80%-os étcsokit szeretem! Pl. kandírozott naranccsal, málnával, citrommal, csilivel, igazi kávészem darabkákkal - vagy csak úgy magában (1-2 kockát).
(válasz tumbo 83060. hozzászólására)

83132. tumbo2017-09-03 18:30
szerintem is inkább csak ráfogják.aztán ki tudja.
(válasz Anyagi 83129. hozzászólására)

83131. tumbo2017-09-03 18:29
igaz már bőven kinőttem a gyerekkorból.de akkor sem ettem meg pl.a diós tésztát.
(válasz tumbo 83130. hozzászólására)

83130. tumbo2017-09-03 18:28
hát én a pacalt meg sem kóstolnám,pedig nem vagyok válogatós.
(válasz Anyagi 83128. hozzászólására)

83129. Anyagi2017-09-03 18:27
Na tessék! Én is O-ás vagyok és egyáltalán nem vagyok húsos.... Inkább "kecske". (salátás)
(válasz tumbo 83052. hozzászólására)

83128. Anyagi2017-09-03 18:25
A válogatásról
- szerintem:

Vannak gyerekek akik rájönnek, hogy az evésükkel/nem evésükkel befolyásolni (zsarolni ) tudják a családjukat. Szerintem legtöbbször innen indul a válogatás és az evési problémák.

Ugyanakkor elismerem, hogy nem kell mindenkinek mindent szeretni!!! Viszont kóstolni igen! És 1-2 évenként újra, mert nagyon változik az ember ízlése az idővel....

És most valószínűleg elindítottam egy lavinát... Elnézést!!!!
(válasz Dodi44 83050. hozzászólására)

83127. tumbo2017-09-03 18:13
az az érdekük,hogy sokáig elálljon a boltban.
(válasz Anyagi 83120. hozzászólására)

83126. tumbo2017-09-03 18:11
azért mondta az ismerősöm,aki a tejüzemben dolgozott,ő ugyan a szájába nem vesz semmi tejterméket.régen nálunk is a futószalagról potyogtak a patkányok a paradicsomlébe.
(válasz Guruljka 83119. hozzászólására)

83125. Anyagi2017-09-03 18:09
Mennyi jó ötlet!!!!
(válasz LadyBird 2015 83021. hozzászólására)


83124. Anyagi2017-09-03 18:07
Szomorú... :((((
(válasz Dodi44 83011. hozzászólására)

83123. Guruljka2017-09-03 18:07
Elég hosszas tenyésztői kiválogatással járna, ráadásul szubjektív, tehát néhány évente újra és újra kellene kóstoltatni x számú emberrel...
(válasz Anyagi 83120. hozzászólására)

83122. Anyagi2017-09-03 18:03
Ügyesek vagytok! Erre magamtól biztos nem vállalkoztam volna. Eszembe sem jutott volna megpróbálni... :(
(válasz forrest2010 83003. hozzászólására)

83121. Anyagi2017-09-03 18:01
Nahát... Ez világjelenség!!!!
Már többen is megírták, hogy pl. a 2 dl-es tejföl egy ideig 1.75, de már némelyik 1.25 dl-es. Ja, és nem olcsóbb!!!!
(válasz Dodi44 83001. hozzászólására)

83120. Anyagi2017-09-03 17:58
"Vagy megtudtam, hogy az újabb gyümölcsfajtákat raktár (hűtés)-tűrő képesség szerint nemesítik"

Igen, tapasztalom. És nem örülök neki!!!
Mi lenne, ha finomak lennének inkább???
Vagy ez hülyeség????
(válasz Guruljka 83000. hozzászólására)

83119. Guruljka2017-09-03 17:57
Azért nem bont le egy gyárépületet senki, hogy látványa se maradjon a magyar termékeknek. Hanem azért, mert használhatatlan, a felújítása és az átépítése sokkal többe kerülne, és kényszermegoldásokat hozna.

Megszoktuk, mert más nem volt, és mert beleedződtünk . Most, amikor kezdünk rájönni, mit etettek meg velünk, kapkodjuk a fejünket.

Nehogy azt higgye bárki is, hogy régen nem lopták ki a jó húsokat a készítményekből.
Aki dolgozott valamilyen élelmiszerüzemben, az tudja, és szokás is mondani, hogy az élelmiszeriparnál mocskosabb és gusztustalanabb nincs! - Hát én csak örülök a modern gyáraknak és a jobb higiéniának.
(válasz forrest2010 83116. hozzászólására)

83118. Anyagi2017-09-03 17:40
Szóval, tegnap spenót volt lágytojással, krumpli és némi hurka-kolbász.

Ma csibeleves, grízgaluska, rántott hús és cukkini, rizs és paradicsomos-cukkinis bab. - éhen nem maradtunk... :))

83117. Anyagi2017-09-03 17:38
Vettem egy "tojás indikátort"! :)))
A cslád körberöhögött, de aztán közösen őriztük a tűzhely körül a "csodát"!
Ez egy műanyag, tojás alakú valami, ami elszíneződik a meleg hatására. Jelzések vannak a felszínén, amiből tudni lehet, hogy a tojás lágy, közepes vagy kemény.
Tiszta tudományos!!! :))))
Jót szórakoztunk, de jól működik! :)

83116. forrest20102017-09-03 17:19
hát igen ! azért hatalmas tragédia az országunknak , h az eladott gyárat utána lebontották , h idehozzák a saját országuk sokkal sokkal silányabb termékét eladni , mint a régi jó , megszokott és szeretett magyar árúkat :(((((
(válasz tumbo 83113. hozzászólására)

83115. forrest20102017-09-03 17:17
valamikor régen volt 1 fiatal kis kolléganőm ő úgy volt vele , h megvette az olcsóbb husit , de az legalább nem valami pancsolmány volt és sütötte zsírban , hagymával sok hagymával , fűszerezve , a férje , ha a husi el is fogyott , még a pecsenyezsírt is szívesebben vitte dolgozni , ette , mint a mindenféle vackot , amit ránk tukmálnak ilyen olyan címen :))))))
(válasz tumbo 83112. hozzászólására)

83114. Guruljka2017-09-03 17:14
Én is általában azt veszek, vagy sajtot.
Mostanában csak a változatosság kedvéért valamilyen vastagkolbászt.

Hogy melyiket mivel kezelik, nem tudni. De láttam közel 1800 Ft-os prémium pulykasonkát is, még rajta volt a címke. A boltos lány hangja elcsuklott, mire felolvasta: 58% hús, "műanyagok" hada...
(válasz forrest2010 83107. hozzászólására)

83113. tumbo2017-09-03 16:56
nálunk is elkótyavetyélték egy herbáriásnak a gyárat,az meg eladta az osztrákoknak jó pénzért.volt itt akkor ukrán maffiától kezdve gázolajmaffiáig minden.persze mindenki lopott,amit tudott.
(válasz forrest2010 83109. hozzászólására)


83112. tumbo2017-09-03 16:53
értem én ,az itteni árakból indulok ki,és arra akarok kilukadni,hogy ha a feldolgozott olcsóbb,mint az alapanyag,azt valamivel föltunkolták.
(válasz forrest2010 83110. hozzászólására)

83111. forrest20102017-09-03 16:34
bűrke , zsír víz só :( a só jó nehéz :(
(válasz csikil4ny 83106. hozzászólására)

83110. forrest20102017-09-03 16:33
ok , de a tarja egybehusi , nem darált......
(válasz tumbo 83108. hozzászólására)

83109. forrest20102017-09-03 16:32
azért valahol ez tragédia , h ellopták , lenyúlták , tönkretették , mert nem valószínű h akár 5 ft-ot is fordítottak volna a fenntartására , javítására , hát sajnos ideig óráig kb így működtek azok a gyárak is amiket 46-ba államosítottak majd a váltás előtti években pedig mivel már korszerűtlen...... egyebek ! akkor elkótyavetyélték ......! mondjuk ez ma is kiakaszt , h hozzá nem értő emberkéket helyeznek olyan pozíciókba , amiről halvány fogalmuk sincsen :( pedig alap nélkül semmit se lenne szabad elkezdeni :( erős alapokra kellene mindent a felépíteni :( / és végigjárni a szamárlétrát , túl fiatalon , tapasztalatok nélkül ? mindent könyvekböl se lehet megtanulni :( / tudom magamról :((((((
(válasz Dodi44 83085. hozzászólására)