Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (26. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


77604. lov.ildi2017-02-26 20:37
Sziasztok!

Bocsi,hogy eltűntem,de sajna semmire sincs időm. :-(
Márciusban lesz 1 éve,hogy gyámja lettem egy most 4 éves kislánynak. Imádom mind a két lányom.
Mivel mind a két gyerek nagyon problémás így minden percem be van táblázva.
Nem panaszkodom,mert a lányok szeretete, ragaszkodása mindenért kárpótol.
Már csak valami munkát kellene találnom. Mivel Krisztike is beteges,így nem sok esélyem van.

Ha van kipróbált tejmentes receptetek,akkor légyszíves írjátok meg nekem,mert Krisztike semmi olyat nem ehet amiben tej, tejtermék van. Így most bajlódok a főzéssel. Rengeteg recept van az interneten,de nem merek kísérletezni.

77603. Guruljka2017-02-26 20:27
Nekem fel se tűnt, hogy farsang van. :D Ettől azért még nem fogok fánkot enni.

Ahogy sonkát már csak azért sem veszek húsvétkor, hogy ne kelljen emiatt sorba állni. Máskor is finom az!

No de azt akarom mondani, hogy néha fánkot szoktam sütni, van egy sütőben sütős receptem. :D
A lángost illetően, a hűtőben kelt lángos nem szív fel olyan sok olajat, de azt is már 10 évnél régebben sütöttem utoljára. Nem esik jól a zsiradékba sült étel.
(válasz Klingy 15 77574. hozzászólására)


77602. forrest20102017-02-26 20:26
igen , csak mivel én szárazon pirítom , utána a vizet csak apránként adom hozzá , nem egyszerre :)
(válasz katus3 77593. hozzászólására)

77601. LadyBird 20152017-02-26 20:24
Kacsazsírral nagyon finom volt, és még találtam hozzá egy kis erős zöldpaprikát is. Igazi kímélő vacsora....) És ne hagyd reggelre, mert kell egy éjszaka, hogy elmenjen a hagyma szaga.:)))
(válasz globus 77597. hozzászólására)

77600. Anyagi2017-02-26 20:20
Mindenkinek szép hetet kívánok!!!!!!

77599. Anyagi2017-02-26 20:20
Huh, már ennyi az idő???
Akkor már csak reggel egyél ilyesmit!! De akkor mindenképp!!! ::::
(válasz globus 77597. hozzászólására)

77598. Anyagi2017-02-26 20:17
Mea culpa!!! :)))
(válasz LadyBird 2015 77594. hozzászólására)

77597. globus2017-02-26 20:17
Gondoltam rá, de mint írtam, ellenálló vagyok... :D
(válasz LadyBird 2015 77594. hozzászólására)

77596. Anyagi2017-02-26 20:16
Egy kolleganőm mindég tarhonyával ette a lecsót - nem értettem... Tojással nem szeretem, de rizzsel finom. Aztán egyszer megkóstoltam : hát tarhonyával az igazi!!! :)))
(válasz katus3 77590. hozzászólására)

77595. Anyagi2017-02-26 20:13
Jó ötlet! Ügyes vagy!!!

Néhány éve vettem egy szódagépet és csinálok egy nagy kancsóba gyümölcsteát. Ez van szörp helyett.
Néha veszek 1-1 üveg ízesített ásványvizet, de a saját szódába is bele lehet dobni egy karika citromot vagy narancsot...
(válasz tumbo 77588. hozzászólására)

77594. LadyBird 20152017-02-26 20:09
Kellett nekem olvasgatni! Ki kellett mennem a konyhába zsíros kenyeret kenni. És most azt eszem hagymával! Ez a Ti bűnötök!!:)))
(válasz Dodi44 77573. hozzászólására)

77593. katus32017-02-26 20:08
Akkor gyakorlatilag úgy kèszíted mint a tarhonyàt ugye?
(válasz forrest2010 77591. hozzászólására)

77592. globus2017-02-26 20:05
Mi is fánkot évente egyszer eszünk, lángost soha.
Gyakorlatilag zsírban sült liszt.
(válasz tumbo 77585. hozzászólására)

77591. forrest20102017-02-26 20:03
ilyen apró tészta mint a tarhonya , apró kagyló....pirítva isteni finom :) szárazon megpirítom és amikor enné valaki akkor egy alaplével nyakon öntve készre főzöm , nem sokat öntök rá , mindig csak egy kevés forró lét :)))) nagggyon finom :))))))daráltpörkölttel is , gombával is / kolléganőm gyerekei nem akarták megenni kiskorukba a húst , darálva + legalább nem látták benne a zsírosabb darabokat :)
(válasz katus3 77590. hozzászólására)


77590. katus32017-02-26 19:55
Köszönöm neked is és a többieknek is , jegyzem az ötleteket. :-) Tarhonyát én nem vagyok hajlandó megenni, de kicsi fiam üresen is kèpes felfalni, annyira szereti, így szoktam készíteni.
(válasz Anyagi 77580. hozzászólására)

77589. tumbo2017-02-26 19:55
csak ötvenszer sütöttek benne.
(válasz Anyagi 77587. hozzászólására)

77588. tumbo2017-02-26 19:54
pár éve csináltam sütőtökből,birsből szörpöt.cukor nélkül,tartósítóval.picit besűrűsödött,de vízzel hígítottam,aztán tettem bele az édesítőt.szerintem így minden gyümölcsből lehet.
(válasz Anyagi 77586. hozzászólására)

77587. Anyagi2017-02-26 19:51
Nem is tudom....
A fánkért sosem voltam oda igazán, de a lángost szerettem. Manapság viszont inkább eltántorít az illata, mint hogy vonzana... :((
(válasz tumbo 77585. hozzászólására)

77586. Anyagi2017-02-26 19:49
Igen, van néhány olyan étel amit azért nem készítek, mert látom, hogy mennyi cukor van benne...

Szörpöt is ezért nem főzök már sok év óta...
(válasz tumbo 77581. hozzászólására)

77585. tumbo2017-02-26 19:46
egy két személyre nem is lehet.bár a fánkot mindig utáltam,de a lángosért sem vagyok oda.
(válasz Anyagi 77584. hozzászólására)

77584. Anyagi2017-02-26 19:44
Évek óta nem sütöttem fánkot - és lángost sem. Sajnálom rá az olajat - és nem is kell nagyon sem az epém helyének, sem a fenekem nagyságának ... :(
(válasz Klingy 15 77574. hozzászólására)

77583. Anyagi2017-02-26 19:40
Már nagyon várom a tavaszt! Olyan fáradt, kedvetlen vagyok a napsütés nélkül...

Persze nem a nyári 40 fokra gondolok!!!!!!
(válasz Dodi44 77570. hozzászólására)

77582. Anyagi2017-02-26 19:35
Köszi szépen!
(válasz LadyBird 2015 77558. hozzászólására)

77581. tumbo2017-02-26 19:35
nem tudom,de amikor azt írják,hogy 25 deka liszt,meg 25 deka cukor,mondom,itt halok szörnyen.
(válasz Klingy 15 77566. hozzászólására)

77580. Anyagi2017-02-26 19:34
Nem emlékszem mihez akartál köretet, de finom a tarhonya és a tarhonyás krumpli is.

Tavasszal szoktam olyat készíteni spárgából vagy zöldbabból, hogy félig megfőzöm a zöldséget, majd belekeverem tejföl, 1 nyers tojás, és mennyiségtől függően néhány teáskanál liszt keverékébe. Só, bors ( vagy amit még kigondolsz) és mehet a kizsírozott-zsemlemorzsázott kis tepsibe. Sütés után kockára szeletelhető.
Egytál étellé lehet változtatni egy marék apró kockára vágott sajt , sonka vagy akár főtt tojás belekeverésével!
(válasz katus3 77556. hozzászólására)

77579. tumbo2017-02-26 19:33
sosem sütök mérleg nélkül,igaz talán 40 éves voltam,mikor elkezdtem.de nekem nem kell olyan recept,amiben nem írják le pontosan.igaz tegnap úgy csináltam a zserbót,de féltem is vajat,meg zsírt tettem a tésztába.de nem szeretek kísérletezni.
(válasz Klingy 15 77566. hozzászólására)


77578. Anyagi2017-02-26 19:27
Igen!
A paszternák eléggé édes!
Viszont sütve nagyon finom köret!
(válasz lavanda 77554. hozzászólására)

77577. Dodi442017-02-26 19:26
Az X-tol sokat hallottam, annak a nevet...
(válasz globus 77576. hozzászólására)

77576. globus2017-02-26 19:25
Én is imádom a hagymát, sajnos leginkább zsíros kenyéren. Ha elkezdem, nem bírom abbahagyni, ezért inkább ellenállok, amíg lehet... :)
(válasz Dodi44 77573. hozzászólására)

77575. Anyagi2017-02-26 19:25
Egy kicsi kacsazsíron gyorsan átpárolom a vékonyan felszeletelt hagymát, majd rádobom a petrezselymet és azonnal a megfőtt, leszűrt krumplit is. Teflon serpenyőben csinálom és még hagyom pirulni is kicsit. Nem keverem meg, mert nagyon összetörik, hanem ahogy a tévében mutatják, feldobva feldobom a megforgatáshoz. Igaz, csak a mosogató felett merem, mert nem vagyok egy főszakács! :)))

Volt már olyan is, hogy akkor sütöttem a kacsazsírt és a nagyon apróra darabolt, kisült tepertőt is a krumpli közé kevertem. Ilyenkor sütés közben, személyenként egy-egy kis lyukat (fészket) csinálok a krumpliban és egy-egy tojást ütök bele. Ehhez már csak egy finom saláta kell!!! :)))
(válasz katus3 77553. hozzászólására)