Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (25. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


75664. tumbo2017-01-03 12:51
ő talán 8 litert mondott.
(válasz Arón1 75662. hozzászólására)

75663. Datolya2017-01-03 11:35
Nem lesz olyan, csak hasonlít hozzá.
Ennek ellenére én is egyre több mindent tepsiben próbálok megoldani.
(válasz nyuggermami 75655. hozzászólására)


75662. Arón12017-01-03 11:25
Hidegen, úgy 4 litert😀
(válasz tumbo 75660. hozzászólására)

75661. tumbo2017-01-03 11:24
hú,de szerettem azt régen.de amióta beszaladtam néhány állott pontyszeletbe,azóta nem veszek.
(válasz forrest2010 75658. hozzászólására)

75660. tumbo2017-01-03 11:21
nézted a Hadházit,hát jó volt,mikor az ember hazamegy talál a hűtőben nagy fazék töltött káposztát.minek ide abrosz,kanál,nem vagyunk vendégségben.
(válasz forrest2010 75658. hozzászólására)

75659. forrest20102017-01-03 11:17
ha van halászlé alapnak való cucc , mindig veszek , mert sokszor nem is tudom milyen levest enne , ebből + akkor is lesz 1-1 leves ha éppen nincsen hozzá belsőség , akkor főzök neki bele 1 marék tésztát :) nem főzőcskézek kétfelé , mi is esszük , amit ő ehet , bár mára káposztás tészta lesz , de neki + főzök csirkeszárnypörit :)

75658. forrest20102017-01-03 11:13
tavaly ilyenkor még az én férjem is villámlátogatást tett a konyhába :) éjszaka :) de mióta tudja h cukros azóta nagyon igyekszik betartani , amennyire csak tudja :( és este sincs már evés ! 5 órakor eszik utoljára és az esti szurkálás után már nem ajánlatos neki enni :( most is vettem neki 2 cs Rio mare halacskát + libamájas valamit 1 kartonnal , + ilyen olyan felvágottat :) azt mondja jobban él , mióta cukros ! naná ! ha kevesebb is elég akkor futja jobbra is :) vettem most megint halszeletet , pontyot , kirántom és a javát berakom neki ecetes hagymával , vacsira könnyű laza kaja :)
(válasz smudlaagi54 75642. hozzászólására)

75657. nyuggermami2017-01-03 11:09
Én is nehezen szoktam meg, de jobbnak tartom mint a gázost. (Na jó, most kicsit problémás, de kinövi remélhetőleg)
(válasz tumbo 75651. hozzászólására)

75656. nyuggermami2017-01-03 11:07
3 éves kombi tűzhelyem sütőjét imádtam, de az utóbbi időben nem voltam elégedett vele. Mintha nem adná le a beállított hőfokot. Nehezen de rájöttem, az ajtajának szilikongumi szigetelése részben elvált, vissza kellene ragasztani, de mivel?
A szerelő, aki egyéb alkatrészt(izzó) ígért bele, nem veszi fel, mert a trehánysága határtalan. Ötletetek van?
(válasz Datolya 75654. hozzászólására)

75655. nyuggermami2017-01-03 11:02
Nap mint nap itt vagyok a fórumon, ritkán szólalok meg, de szívesen olvaslak Benneteket. Jó kis banda vagytok.Annyi igazságot, okosságot lehet tanulni , ami csak így olvasásra tűnik fel. Rántott kel kapcsán kérdezném, mindig bő olajban sütitek? Próbálta már valaki sütőben bepanírozva, éppen csak befújva olajjal?
Nagyon szeretem, de a sok olaj miatt nem vállalom be.Gyomorbántalmakat okoz minden olajban sült az utóbbi időben.

75654. Datolya2017-01-03 10:53
Nem baj, majd megszokjátok egymást.
A régi is új volt valamikor.
(válasz Anyagi 75647. hozzászólására)

75653. smudlaagi542017-01-03 09:40
Én a töltött paprikát is,meg fasírtot,és nagyon sok mindent csirkéből csinálok.Töltött paprikával jártam úgy nyáron,pont az volt,és beállított a család váratlanul.A gyerekek akik az életben nem ették meg,(csak azóta) úgy ették,hogy a szülök csak lestek,még repetáztak is!
(válasz Anyagi 75645. hozzászólására)

75652. tumbo2017-01-03 09:30
nekem meg a rántott hús a gyengém,igaz,hogy ritkán eszem.magam miatt nem macerálok vele.
(válasz Arón1 75649. hozzászólására)

75651. tumbo2017-01-03 09:28
én is úgy vagyok az új tűzhelyemmel,főleg a sütéstől félek,mert az elektromos.és hát havonta egyszer sütök.
(válasz Anyagi 75647. hozzászólására)


75650. tumbo2017-01-03 09:27
az étel tudja,hogy először főzöd,sütöd.be kell csapni.B.Iván.
(válasz Anyagi 75648. hozzászólására)

75649. Arón12017-01-03 09:01
Minden rántott étel rettenetesen zsíros és sok-sok kalória. Én ritkán bundázok, csak ha már nagyon kérik és nem is eszem belőle.
(válasz Anyagi 75644. hozzászólására)

75648. Anyagi2017-01-03 08:47
Pl. sütöttem élesztős, sajtos kiflit. Szépen megemelkedett, úgy örültem neki. Aztán laposabb lett a sütés végére. Nem volt túl lágy a tésztája és nem nyitottam ki az ajtót sem.
Így is finom és lyukacsos lett a tésztája, de mitől esett visszább????
(válasz Anyagi 75647. hozzászólására)

75647. Anyagi2017-01-03 08:44
Fő a karajcsontból levesem! :)
És rögtön ki is futott az új tűzhelyemre... :(((
Még tanuljuk egymást. Egész más hőfokai vannak, mint a réginek.

75646. Anyagi2017-01-03 08:42
Egyébként én is inkább a káposztáját szeretem!
Jó is, mert a fiúk meg a tölteléket!
(válasz smudlaagi54 75642. hozzászólására)

75645. Anyagi2017-01-03 08:40
Én is hasonló méretű gombócokat készítek, de még mindég el vagyok ájulva, hogy fél kilóból 12-t ????!!!!
Te egy varázsló vagy!!!!

Másrészt, én is sok szárnyast használok, de a töltött káposzta olyan dolog, amit nem tudnék elképzelni csirkehúsból.
Majd ha csinálsz, küldj egy fél gombócot kipróbálásra! :)))
Nyitom az ablakot!!!
(válasz smudlaagi54 75641. hozzászólására)

75644. Anyagi2017-01-03 08:36
Ezt a rántott palacsinta dolgot sosem értettem....
Egyrészt rengeteg munka, megsütni a palacsintát, aztán panírozni, és még ki is rántani...
Másrészt rettenetesen zsíros étel és sok-sok kalória.
Ez már túlmegy nagyanyáink spórolós, mindent felhasználó, laktató ételein is. - Szerintem...
(válasz Guruljka 75640. hozzászólására)

75643. Anyagi2017-01-03 08:33
Nem tudom, lehet egyedül vagyok a megállapításommal, de a kínai kelt tovább kell főzni, mint a hagyományosat!
És a torzsája környékén levő részét, a leveleket (vagy inkább már szárakat) nem is teszem bele a főzekékbe.
Viszont abból finom, a káposztasaláta mintájára készült saláta készülhet!
(válasz Guruljka 75640. hozzászólására)

75642. smudlaagi542017-01-03 06:36
Ja,de nálunk éjjel is kimegy az ember káposztázni!Időnként van meglepi amikor marad annyi kaja ami másnapra elég (lenne) aztán jön a meglepi amikor nézem az edény alján a maradékot,amikor melegíteném!
(válasz forrest2010 75630. hozzászólására)

75641. smudlaagi542017-01-03 06:33
Én csirkehúsból szoktam csinálni,ahhoz még hozzáadok kb 10-15 dkg húsos szalonnát,hagymát füszereket,10-12 dkg rízst,és nem sokkal nagyobb gombócokat csinálok mint egy tojás.Nem szeretem a nagy gombócokat.
(válasz Anyagi 75634. hozzászólására)

75640. Guruljka2017-01-03 01:11
Nem, a fejes káposzta azért mégiscsak más állagú, mint a kel. (Főleg a kínai kel, az eleve zsengébb.)

Tudod mit lehetne kipróbálni? A káposztás palacsintát kirántva! (Amelyiknek a tésztájában van a párolt káposzta!)
(válasz Klingy 15 75638. hozzászólására)

75639. Klingy 152017-01-02 21:15
Akkor ez egy másik változat,köszi. Sajnos az ünnepek után ma ráálltam a mérlegre,és nem örültem annak,amit láttam.
(válasz Anyagi 75633. hozzászólására)


75638. Klingy 152017-01-02 21:12
Köszönöm Guruljka! Nem jutott eszembe,hogy szakácskönyvben keressek,a neten meg valami fokhagymás töltés után rántották ki,és az valahogy nem nyerte el a tetszésemet.Igazából már többször olvastam,hogy Hópihe azt készítette,és kedvet kaptam a kipróbáláshoz.Sima fejes káposztát nem csináltál még rántva,mert az is finom lehet?
(válasz Guruljka 75626. hozzászólására)

75637. globus2017-01-02 21:02
Ünnep előtt Metróban olcsó volt a csicseriborsó, gyereket kérdeztem, hogy megenné-e. Határozott nemmel válaszolt, így "anya hanyag anyaga" lett :)
(válasz Anyagi 75631. hozzászólására)

75636. Anyagi2017-01-02 20:58
Holnap már muszáj leszek főzni valamit - pedig nem sok kedvem van hozzá...

A mérlegre meg rá sem merek állni! :(

75635. Anyagi2017-01-02 20:56
3 kiló káposzta + 3 kiló hús?????
Mekkora edény kell annak????
És hány személy????
(válasz forrest2010 75630. hozzászólására)