Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (25. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


79065. forrest20102017-04-16 21:33
a vékonyra szeletelt kenyérből szoktam belül töltött szendvicset , v melegszendvicset , v bundás kenyeret , v nekem pl mindennap reggelire pirítóst ..... az egyik kisöreg erre azt mondta 1x , ki eszi + ezeket ?! pedig mindegyik finom :)
(válasz Guruljka 79063. hozzászólására)

79064. forrest20102017-04-16 21:29
én ma se dobok ki egy falat kenyeret se ! de valamikor 1x penészes lett , azóta hűtőbe tartom , télen csak kilógatom a teraszra :) viszont kapunk rendszeresen száraz kenyeret a csirkéink számára :) és le vagyok döbbenve azon , h mennyit pazarolnak emberek / jó ! nem vész kárba , mert a csirkék szeretik , belekeverem nekik a nekik főzött ez+az-ba / de kalács-zsömle-kifli...... ilyenkor gondolok azokra , akiknek minden falat számítana :(
(válasz syria 79047. hozzászólására)


79063. Guruljka2017-04-16 20:09
Kilósat szoktam venni. Nehéz kiszámítani, mennyi fogy, de a fél kilós aránytalanul drágább.

Ki nem dobok kenyeret, de a kutya néha kap egy-egy szeletet, szereti reggelinek. ("hogy ne égjen a gyomra")

Ritka, hogy ránk romlik. Pedig elég nehéz úgy kiszárítani, hogy lereszelhessem prézlinek.

Tudok sütni, szoktam is néha, de a fiam jobban szereti a boltit.
(válasz Anyagi 79058. hozzászólására)

79062. tumbo2017-04-16 19:47
pedig mindig féltem a fasírttól,sose volt olyan,mint a 84 éves anyámé.de a mai nagyon jó lett.
(válasz Anyagi 79060. hozzászólására)

79061. Anyagi2017-04-16 19:46
Láttam a tévében egy márványsajtos reteksalátát. Megfogta a képzeletemet! :)
Szeretem a márványsajtot...

79060. Anyagi2017-04-16 19:44
De jóóóó, akkor neked is van sikerélményed!!!
(válasz tumbo 79059. hozzászólására)

79059. tumbo2017-04-16 19:38
nekem meg a csülköm,tényleg nagyon finom,omlósz.
(válasz Anyagi 79054. hozzászólására)

79058. Anyagi2017-04-16 19:03
Viszont 30 éve nem volt úton-útfélen bolt és pék, hogy friss kenyeret vegyünk!
Miért kellene tehát ma száraz kenyeret enni, ha könnyedén beszerezhető a friss?

Egyébként kb. 40 éve kezdték el az akkori sima fehér kenyér mellett a burgonyás és a kukoricás kenyerek árulását. (Igaz nem 3,60 Ft volt.) Tehát már akkor is igény volt a jobb minőségű kenyérre.

És ha végképp nem megfelelő valakinek a bolti, simán lehet otthon is sütni. És egy-két szem főtt krumpli tényleg csodákat tud tenni a kenyérrel!
(válasz syria 79047. hozzászólására)

79057. Anyagi2017-04-16 18:57
Egészségedre! :))
(válasz LadyBird 2015 79043. hozzászólására)

79056. csikil4ny2017-04-16 18:24
Egészségetekre!
(válasz Anyagi 79054. hozzászólására)

79055. Anyagi2017-04-16 18:18
De jóóóó, hogy van még egy szabad nap!!!!! :))))

79054. Anyagi2017-04-16 18:17
Sziasztok Lányok!
Valami nagyon-nagyon finomra sikeredett a lassan sült tarjám!!! :))))))
Görög saláta, egy kanál kacsazsíron pirosra sütött steak krumpli és rizibizi volt hozzá!
Utána epres-áfonyás-étcsoki darabos parfé volt a desszert. Ami finom volt, de nem igazi tejszínből, hanem Meggléből készült, ami nekem nem volt az igazi. Bár a vendégek nem panaszkodtak, hanem mindet felfalták! :)

79053. csikil4ny2017-04-16 17:41
Szerintem direkt készítik gyorsan romlandónak a kenyereket. Alig kapok olyan fajtát, ami 4-5 napig tárolható.
(válasz LadyBird 2015 79049. hozzászólására)

79052. lúdanyó2017-04-16 17:31
Szép napot!
ma csak kicsit főztem egy kis levest, hús maradt + rizs hozzá és csináltam kráter sütit.. több erőm nem volt kimentünk a telekre ott aztán annyit dolgoztunk, h jaj..


79051. Datolya2017-04-16 17:24
Én már a hűtőben tartom, biztos ami biztos.
A nyári nagy melegben jártam úgy.
(válasz Guruljka 79050. hozzászólására)

79050. Guruljka2017-04-16 17:18
ó nem, senkit semmiről, csak eszembe jutott, hogy nemrég így pórul jártam.
(válasz LadyBird 2015 79049. hozzászólására)

79049. LadyBird 20152017-04-16 15:29
Nem jó fajta kenyeret vettél, nem jól tároltad, meg egyébként is...!:)) Bocs, de le vagyok lassulva, így nem értem pontosan, hogy kit kell meggyőzni, és miről?:))
(válasz Guruljka 79048. hozzászólására)

79048. Guruljka2017-04-16 12:09
8-10 nap nem volt, talán a fele ennek, pár nap.
(válasz syria 79047. hozzászólására)

79047. syria2017-04-16 11:44
"Még csak meg sem szikkadt, sutty egyszer csak penészes volt." A bajok itt kezdődnek.
Nem vagyok kíváncsi a kenyér előéletére. Az érdekel, hogy akár 8-10 nap után se legyen savanyú, penészes. 30 éve ilyen kenyerek voltak. :) Nem is volt kidobva egy falatnyi se.
(válasz Guruljka 78997. hozzászólására)

79046. Guruljka2017-04-15 21:03
Én gyakran sűrítek zabkorpával, azt csak az ételbe keverem.

79045. globus2017-04-15 21:01
Piskótát még nem próbáltam belőle, de sűrítéshez jobban kedvelem a kukoricát, mint rizst. Rizslisztet rántáshoz nem lehet megpirítani. Ha már pirul, szinte azonnal füstöl, kozmás lesz.
(válasz lúdanyó 79026. hozzászólására)

79044. Guruljka2017-04-15 20:52
Van egy szem verse, amit magyarul és németül is megírt. Végül Brazíliában halt meg, de utolsó napján is még olvasott magyarul.
(válasz csikil4ny 79041. hozzászólására)

79043. LadyBird 20152017-04-15 20:29
Ezentúl csak így csinálom. Szerintem sokkal finomabb. Vagy csak nagyon éhes voltam.:))
(válasz Anyagi 79032. hozzászólására)

79042. LadyBird 20152017-04-15 20:27
Biztosan főzhetsz. Csak én vagyok olyan hüle, hogy veszek ki tojásfőző sonkalevet, amit utána már nem használok fel.:)
(válasz lúdanyó 79027. hozzászólására)

79041. csikil4ny2017-04-15 20:09
Hűha, nekem kínainak tűnik. (De már megnéztem, hogy ki ő.)
(válasz Guruljka 79040. hozzászólására)

79040. Guruljka2017-04-15 19:29
Fordításelemzés.
Lénárd Sándor művein át.


79039. csikil4ny2017-04-15 19:19
Oh, akkor hamarosan megszabadulsz tőle. Mi a témád?
(válasz Guruljka 79038. hozzászólására)

79038. Guruljka2017-04-15 19:01
Haladékot kaptam, anélkül ünnep utáni szerdán kellene leadni. De adtak rá még egy hetet.
A beköttetés megvan egy órán belül, azaz amiatt nem idegeskedem. Az egyetemi papírboltban kötik, és onnan egyből vihetem is leadni, a haladék miatt nem lesz már tömeg akkor.
(válasz csikil4ny 79037. hozzászólására)

79037. csikil4ny2017-04-15 18:52
S hogy haladsz a dolgozattal? Mikor kell leadni?

Én csak egy liter tejet vettem, amit a sütibe bele is tettem, így ki kellett menni venni, mert a lányom csak akkor inna tejet, ha nincs itthon. Épp az előbb kért. :)
(válasz Guruljka 79036. hozzászólására)

79036. Guruljka2017-04-15 18:43
Jó ez a négy nap a családoknak, sajnos az időjárás nem az igazi.

Én is meg vagyok elégedve, mert tegnap kinyitott a hentes (ügyes ember, és mást is árul, nem csak húst), ma tudtam venni a mozgóárustól kenyeret és tojást (utóbbi nem a húsvét miatt, hanem hogy legyen itthon), ma nyitva volt a bolt, úgyhogy van kutyakaja is.

Ugyanis kiment a fejemből az előre vásárlás, mert a szakdoli nagyját írtam látástól vakulásig, nem néztem a naptárat. :D De senki nem hal éhen keddig,
(válasz Anyagi 79031. hozzászólására)