Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (25. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


89922. forrest20102018-02-05 09:10
még a nemlétezőnek se ? :) nálunk is egyedül én szeretném , nem is főzök magamnak :( bezzeg Bundynak megfőzöm a kocsonyát , pedig csak ő eszi :) igaz , egyre kisebb adagot , most csak 2 kis tálkával lett , de 2 vacsira elég neki :)
(válasz Anyagi 89896. hozzászólására)

89921. forrest20102018-02-05 09:07
:) mondtam Bundynak h szeretném még látni a falon :)))))) / háááááát.... nem hatotta meg :) ezért aztán félévente felemlegetem :)
(válasz Anyagi 89900. hozzászólására)


89920. forrest20102018-02-05 09:02
kedves Fehérke :) lehet ? h ennek testvére ? a seggvég-kolbász ? :) / már a seggvége hurkának :) / 1 régi kolléganőm hozott eccer valami ISTENI finom vastagbélbe töltött kolbászt // Anyóskámé naggggyon fincsi volt , de az még a Mamáén is túltett :)
(válasz fehérke111 89786. hozzászólására)

89919. fehérke1112018-02-05 08:50
A gerinc, a tartás, a hogyishíjjákno... :-(((
(válasz Anyagi 89904. hozzászólására)

89918. fehérke1112018-02-05 08:47
Tepsibe terítve, felkockázva?
Jó, hát nem gombóc...
(válasz Anyagi 89894. hozzászólására)

89917. fehérke1112018-02-05 08:46
"...a zabszem ott van, ahol lennie kell, de a vizsgán nem látszik."
Milyen igaz! :-)))
(válasz Guruljka 89892. hozzászólására)

89916. fehérke1112018-02-05 08:44
Ne aggódj! Komolyan vetted, tanultál, készültél rá - sikerülni fog!
Kéz és lábtörést, meg nagy kalappal, meg mindent... :-)))
(Persze hogy az izgalmat nem lehet megúszni, de milyen jó lesz utánaaaaa... :-)))
(válasz katus3 89883. hozzászólására)

89915. Dodi442018-02-05 08:25
Unokaim is tudjak...
-neha meg elo is hozzak a tartojabol es ugy a kis pastizas a fenekukre...
nagy a vigyorgas!
Csak meg a picurke mondja mindig, "csak ugye viccbol, nem igazabol???"
:DDD
(válasz Anyagi 89897. hozzászólására)

89914. Guruljka2018-02-04 21:52
Mindent tudsz, amit a tárgyban valaha is hallottál.
Sokat kaptál az iskolától. Jók voltak a köztes vizsgáid is.

A fejedet pedig nem fogják sehol leenni.
(válasz katus3 89912. hozzászólására)

89913. katus32018-02-04 20:39
Én imádom a majorannát, ha sonkára tojást ütök, azt is megszórom vele. Pörköltbe, sült húshoz is szeretem.

89912. katus32018-02-04 20:38
Köszönöm szépen. Nagyon nehéz volt heti 3 délután 2 évig. Igazából rettegek a vizsga miatt.
(válasz Anyagi 89906. hozzászólására)

89911. mmacus2018-02-04 19:37
Én is csak a májhoz.
(válasz Anyagi 89901. hozzászólására)

89910. Anyagi2018-02-04 19:16
Mindenkinek szép és könnyű hetet kívánok!!!!

89909. Anyagi2018-02-04 19:15
Köszi az infót!
De gyerekkoromban anyukám sem használta. így nem kedveltem meg az ízét.
(válasz Guruljka 89903. hozzászólására)


89908. Anyagi2018-02-04 19:14
:))

Vagy :((

Előfordul az ilyen.
(válasz tumbo 89902. hozzászólására)

89907. Anyagi2018-02-04 19:12
:))
(válasz Guruljka 89892. hozzászólására)

89906. Anyagi2018-02-04 19:10
:(((
Tudom, nem könnyű a tanulás a munka és a család mellett, de ha abban van a jövő?

Nagy dícséret neked a kitartásodért!!!!!
(válasz katus3 89880. hozzászólására)

89905. tumbo2018-02-04 19:09
mert megérdemli?
(válasz Anyagi 89904. hozzászólására)

89904. Anyagi2018-02-04 19:07
A Paudics most egy olyan állami díjnak a havi járadékát fogja megkapni, amit anno nem vett át....
(válasz tumbo 89869. hozzászólására)

89903. Guruljka2018-02-04 18:59
Pedig jó kacsához, pulykához is.

Meg még sok mindenhez.
------
A majoránna használata

Használják kozmetikumok készítéséhez, dekorálásra és a gyógyászatban. Illata miatt már régen is használták illatosítóként. Fertőzésgátló hatása van, és fürdővizekbe is alkalmazzák. A friss vagy a szárított virágokat és leveleket ételek készítéséhez használják, például marhahús, borjúhús, bárányhús, szárnyas hús, hal, zöld zöldségek, sárgarépa, karfiol, tojás, gomba és paradicsom. Ízesítik vele a pörköltöket, a pácokat, a hirtelen sülteket, az önteteket, az eceteket, a vajat és az olajokat. Konténerben is termeszthető fűszernövény. A szárított majoránnát koszorúba is lehet fonni.
(válasz Anyagi 89901. hozzászólására)

89902. tumbo2018-02-04 18:58
én egyszer zsemlemorzsából csináltam grízgaluskát.szét is ment a főzővízben.
(válasz Anyagi 89894. hozzászólására)

89901. Anyagi2018-02-04 18:53
Én a majorannát csak májhoz és kelkáposztához használom....
(válasz Mezei Virág 89799. hozzászólására)

89900. Anyagi2018-02-04 18:52
Már régóta drukkolok neked tükör ügyben!!!
Hátha egyszer mégis felkerül a falra... :)))
(válasz forrest2010 89798. hozzászólására)

89899. Anyagi2018-02-04 18:50
Én egy palacsinta forgatóval jártam így.Egy fekete műanyaggal,a bevonata leolvadt róla."

Nekem is volt már szerencsém olvadós, műanyag forgatólapáthoz és szemre nagyon hasonló olyannal is amit 10 éve használok! :))
(válasz smudlaagi54 89795. hozzászólására)

89898. fincsi52018-02-04 18:48
DDD
(válasz Guruljka 89892. hozzászólására)

89897. Anyagi2018-02-04 18:45
"mert a fakanal fogyo eszkoz."

Nekem az első fakanalaim is megvannak... Azokat használom, semmi bajuk! :))
(válasz Dodi44 89782. hozzászólására)


89896. Anyagi2018-02-04 18:41
Én szeretem/ném a pacalt, de már vagy 10 éve nem ettem.
Egyedül én kedvelem a családban, de mára már az epém sem kedvelné!
:((
(válasz Mezei Virág 89779. hozzászólására)

89895. Anyagi2018-02-04 18:37
Tegnap kelkáposzta volt és rántotthús hozzá.
Ma pedig kacsaszív-paprikás nokedlival. Finom!!! :))

89894. Anyagi2018-02-04 18:36
Sziasztok!
Most akartam csinálni kefires gombócot...
Felnyúltam a szekrénybe a grízes dobozért és már öntöttem is. Sajnos valami csoda folytán zsemlemorzsa volt benne :(((
Hááááát...
Mondjuk feljavítottam az ízét egy kis citromhéjjal, úgyhogy az nem is rossz, de az állaga nem az igazi.
Most várom, hogy kihűljön és kiderüljön mit fogok kezdeni vele.

Így jártam!

89893. katus32018-02-04 18:21
Nem, nálunk semmiféle következménye nem volt annak ha valaki abbahagyta. Nem jött többet és kész.
(válasz Guruljka 89892. hozzászólására)