Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (24. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


79084. Guruljka2017-04-17 14:58
Tálcára nem tehetem sehova. Nem csak a macskák, inkább a legyek miatt. Textil szatyorban szoktam fellógatni a verandán.
Radiátorom nincs. :D

Kevés az olyan alkalom, hogy megmarad a kenyér, nem gyakran reszelek.
(válasz Anyagi 79075. hozzászólására)

79083. Anyagi2017-04-17 14:58
Szegény tál, szegény mák és leginkább szegény Te!!!!

Mit szoktál a mákkal csinálni a mikróban? Főzöd? Nekem még sosem jutott eszembe betenni!
(válasz tumbo 79081. hozzászólására)


79082. Anyagi2017-04-17 14:54
:))))
Mennyi idős is ez a kisleány???
De nagyon aranyos!!!!
(válasz LadyBird 2015 79071. hozzászólására)

79081. tumbo2017-04-17 14:52
köszi,pedig összevissza kapkodtunk,mire minden kész lett.pl.a mákot tálastól ki kellett dobni,mert odaégett a mikróban.
(válasz Anyagi 79074. hozzászólására)

79080. Anyagi2017-04-17 14:52
Őszintén szólva (ugye különbözőek vagyunk...) én a világos, lehet félig sült kenyeret kedvelem igazán.
Férjuram a pirosra sültet kedvel-né, de nincs nagy szerencséje,, mert mivel én veszem, világosat kérek.

Anno, még gyerekkoromban, Bulgáriában nyaraltunk és én tényleg félig sült, formakenyéren és joghurton éltem, annyira ízlett!!! Pedig annak a tésztájából tényleg lehetett szobrot gyúrni!!! Anyukám ki is volt akadva rajtam...
De hát, mint mondtam, ízlések és....
(válasz syria 79069. hozzászólására)

79079. Anyagi2017-04-17 14:46
Nyami! Szeretem!!!
(válasz smudlaagi54 79068. hozzászólására)

79078. Anyagi2017-04-17 14:45
Azért arra kíváncsi vagyok mi van azokban a szeletelt kenyerekben, amitől 5-6 nap múlva is finomak????
Mert ha tudnánk, nem vennénk ilyet biztosan...

Persze én is szoktam venni néha ilyet is (korpásat), mert ebből finom az "össze melegszendvics" igazán.
(válasz smudlaagi54 79067. hozzászólására)

79077. Anyagi2017-04-17 14:42
ha megérzem a pirítós illatát, rögtön összefut a nyál a számban!!!
(válasz forrest2010 79065. hozzászólására)

79076. hoponopoo2017-04-17 14:41
Nem vagyok pék (:D), de jóideje magam sütöm a kenyeret.
Biztosan nincs benne tartósítószer, tojáspor, ízfokozó, állományjavító, stb :)
(válasz syria 79069. hozzászólására)

79075. Anyagi2017-04-17 14:40
Télen a radiátorra szoktam tenni a felkockázott, prézlinek való kenyeret szárítani.
Nyáron, egy ritkás szövésű anyaggal letakarva a napra, egy tálcán.
(válasz Guruljka 79063. hozzászólására)

79074. Anyagi2017-04-17 14:37
Ügyi vagy! Gratulálok!!!
(válasz tumbo 79062. hozzászólására)

79073. Anyagi2017-04-17 14:36
Délelőtt kimentünk a temetőbe. Gyönyörű idő volt! :))
Metszőollóval, ásóval, seprűvel és gereblyével próbáltuk rendbehozni - a szomszéd elhanyagolt sírokat, ahonnan mindenféle nem kívánatos kúszónövények és gyökérhajtások sokasága próbált teret nyerni a mi sírunk felé...

79072. Anyagi2017-04-17 14:33
Sziasztok!
Ma ünnepi rántott csirke és - kevésbé ünnepi paradicsomos káposzta volt az ebéd.
Hirtelen ötlettől indíttatva megkívántam és megcsináltam egy adag paradicsomos káposztát. Volt rizibizi, gondoltam a többiek esznek azt. De rosszul gondoltam, mindenki az én káposztámra bukott! Alig maradt egy macskatányérnyi... :(( Vagy :)) ???

79071. LadyBird 20152017-04-17 13:47
A lányom meg van sértődve a világra, mert ő nem mehet locsolkodni. Micsoda igazságtalanság, hogy a fiúk mehetnek, és pénzt kapnak, meg csokit, a lányok meg semmit!:))
(válasz lúdanyó 79070. hozzászólására)


79070. lúdanyó2017-04-17 13:21
Szép napot!
csak kellett főznöm..:)pedig azt hittem megúszom..:O A fiam elment locsolkodni ő bezabált sütikből nem is ebédelt..:)
remélem mindenki annyi locsolót kapott amennyit szeretett volna..:)
jó pihenést!

79069. syria2017-04-17 09:30
Attól, hogy ma már van úton-útfélen bolt és pék, nem kellene kelesztetlen, nem tudom hogyan, miből sütött, pocsék pékárukat gyártani.
Nem ettünk soha száraz kenyeret, mert ha mégsem fogyott el, leszereltük morzsának. És pl. a bundáskenyérnek, melegszendvicsnek való számomra kimondottan a szikkadt kenyérből jó. De ezek a maiak ha nem is mindig penészednek meg, savanyúak lesznek 3-4 nap után.

Igen, emlékszem a 3 Ft-os barna, meg a 3,60-as fehér kenyérre. Az utóbbira már akkor is utálattal néztem, hiába volt minőségi, nem kellett. A burgonyásra és a kukoricásra úgy rákattantak, hogy aki biztosan hozzá akart jutni, felíratta, félretették neki. Nekem nem kellett egyik se. Barna kenyér, zsemle (amit ha összenyomtunk, nem maradt úgy, visszaugrott) és a finom kifli. Nem kellene több tucatnyi elvarázsolt, agyonfinomított lisztből készült pékáru. Bőven elég volna néhány fajta, de az minőségi legyen.

Van szakmám, inkább azt űzöm, mintsem pékesdit játsszak. :)
(válasz Anyagi 79058. hozzászólására)

79068. smudlaagi542017-04-17 06:57
A márványsajt lereszelve (vagy morzsolva)tejföllel összekeverve,kis apróra vágott snidlinggel isteni finom pirítósra.
(válasz Anyagi 79061. hozzászólására)

79067. smudlaagi542017-04-17 06:55
Tőlünk egy saroknyira van egy pékség,frissen finom a kenyerük,de a harmadik nap hiába marad puha a kenyér,olyan száraz fullasztó,hogy nem lehet megenni.Ezért szoktunk rá a szeletelt kenyérre,(nem tőlük)bár nem szeretem,mindig mondom,hogy van nekem késem,és még egyenesen is tudok vágni,az a kenyér még 5-6 nap múlva is finom,és ehető.Inkább veszek 2 db-ot egyszerre,és addig esszük amíg van.
(válasz csikil4ny 79053. hozzászólására)

79066. Guruljka2017-04-16 21:39
Szoktam én is ilyesmit, de nem kívánom naponta.

Lehet, hogy idővel áttérünk a fél kilósra, ha drágább is. Épp azon vagyok, hogy ne egyek annyi kenyeret.
(válasz forrest2010 79065. hozzászólására)

79065. forrest20102017-04-16 21:33
a vékonyra szeletelt kenyérből szoktam belül töltött szendvicset , v melegszendvicset , v bundás kenyeret , v nekem pl mindennap reggelire pirítóst ..... az egyik kisöreg erre azt mondta 1x , ki eszi + ezeket ?! pedig mindegyik finom :)
(válasz Guruljka 79063. hozzászólására)

79064. forrest20102017-04-16 21:29
én ma se dobok ki egy falat kenyeret se ! de valamikor 1x penészes lett , azóta hűtőbe tartom , télen csak kilógatom a teraszra :) viszont kapunk rendszeresen száraz kenyeret a csirkéink számára :) és le vagyok döbbenve azon , h mennyit pazarolnak emberek / jó ! nem vész kárba , mert a csirkék szeretik , belekeverem nekik a nekik főzött ez+az-ba / de kalács-zsömle-kifli...... ilyenkor gondolok azokra , akiknek minden falat számítana :(
(válasz syria 79047. hozzászólására)

79063. Guruljka2017-04-16 20:09
Kilósat szoktam venni. Nehéz kiszámítani, mennyi fogy, de a fél kilós aránytalanul drágább.

Ki nem dobok kenyeret, de a kutya néha kap egy-egy szeletet, szereti reggelinek. ("hogy ne égjen a gyomra")

Ritka, hogy ránk romlik. Pedig elég nehéz úgy kiszárítani, hogy lereszelhessem prézlinek.

Tudok sütni, szoktam is néha, de a fiam jobban szereti a boltit.
(válasz Anyagi 79058. hozzászólására)

79062. tumbo2017-04-16 19:47
pedig mindig féltem a fasírttól,sose volt olyan,mint a 84 éves anyámé.de a mai nagyon jó lett.
(válasz Anyagi 79060. hozzászólására)

79061. Anyagi2017-04-16 19:46
Láttam a tévében egy márványsajtos reteksalátát. Megfogta a képzeletemet! :)
Szeretem a márványsajtot...

79060. Anyagi2017-04-16 19:44
De jóóóó, akkor neked is van sikerélményed!!!
(válasz tumbo 79059. hozzászólására)

79059. tumbo2017-04-16 19:38
nekem meg a csülköm,tényleg nagyon finom,omlósz.
(válasz Anyagi 79054. hozzászólására)


79058. Anyagi2017-04-16 19:03
Viszont 30 éve nem volt úton-útfélen bolt és pék, hogy friss kenyeret vegyünk!
Miért kellene tehát ma száraz kenyeret enni, ha könnyedén beszerezhető a friss?

Egyébként kb. 40 éve kezdték el az akkori sima fehér kenyér mellett a burgonyás és a kukoricás kenyerek árulását. (Igaz nem 3,60 Ft volt.) Tehát már akkor is igény volt a jobb minőségű kenyérre.

És ha végképp nem megfelelő valakinek a bolti, simán lehet otthon is sütni. És egy-két szem főtt krumpli tényleg csodákat tud tenni a kenyérrel!
(válasz syria 79047. hozzászólására)

79057. Anyagi2017-04-16 18:57
Egészségedre! :))
(válasz LadyBird 2015 79043. hozzászólására)

79056. csikil4ny2017-04-16 18:24
Egészségetekre!
(válasz Anyagi 79054. hozzászólására)

79055. Anyagi2017-04-16 18:18
De jóóóó, hogy van még egy szabad nap!!!!! :))))