Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (24. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


81897. fehérke1112017-07-21 13:43
Micsoda ötlet, tényleg! :-)
Mi joghurttal esszük, mert hiányzik az az íz, és talán nem olyan zsíros, mint a tejföl.
(válasz forrest2010 81841. hozzászólására)

81896. fehérke1112017-07-21 13:40
Gyümölcslevesbe valónak szoktam úgy eltenni, hogy a kimagozott, felezett sárgabarackot, (és a többi ilyen gyümölcsöt is) beszuszakolom üvegbe, felengedem vízzel, kis darabka fahéj, pár szem szegfűszeg társaságában, esetleg egy kis borkősavat vagy citromsavat is kaphat (tényleg csak egy picit, hogy a színe megmaradjon), lezárom és kidunsztolom, másnap újra kap egy dunsztot. Amikor nincs friss gyümölcs, akkor csak kiborítom a kis fazékba, és készülhet a gyümölcsleves.
Persze, az én fagyasztó kapacitásom véges, a spejzban pedig többnyire tudok helyet szorítani.
(válasz szabot.88 81807. hozzászólására)


81895. fehérke1112017-07-21 13:33
Azért is koppanhattam, mert nekünk volt az u.n. "gumibarack" őszibarack, amit inkább a konzervgyárak használnak. Tönkrement a barackos, de azért ami termés még volt, kár lett volna érte, így ismerősöknek szóltunk, nagyon boldogan fogadták el, és két-három kiló számra vitték, mert frissen ugyan nem volt valami jajde, viszont gyümölcslevesbe, süteményre valónak lefagyasztva, vagy akár csak natúr befőzni és nagyon jó volt. Nem esett össze, nem színeződött el, guszta maradt kiengedés után is.
(válasz Guruljka 81831. hozzászólására)

81894. csikil4ny2017-07-21 12:37
Vacsorára pont ilyet készítek. :) Igaz sütni kell, de akkor is!
(válasz Anyagi 81857. hozzászólására)

81893. lovelyly2017-07-21 12:26
A párom évek óta emlegeti a nagymama krumplistésztáját, hogy "az olyan sült volt és milyen jóóó volt", hát nagyon köszönöm Neked!
(válasz Anyagi 81884. hozzászólására)

81892. Bubi 542017-07-21 12:21
Most dühöngök én is,elhatároztam,hogy jövőre már nem lesz kertecském,csak a virágok.Uborka pár darab,pedig rengeteg szokott lenni,vödrös savanyúságnak,kovászos uborkának.Paradicsom rengeteg zöld, de még ebben a melegben sem érik,most van először 2 db.Paprika az van bőven, pedig az nem szokott lenni.Mindent időben ültettem,a megszokott fajtákat,a fene se érti ezt.pedig nagyon szerettem foglalkozni vele,meg bőven volt a családnak frissen.
(válasz forrest2010 81887. hozzászólására)

81891. csikil4ny2017-07-21 11:57
Áu, valaki "cukiborifőzit" főz. Felnőtt nő, hogy gyalázhatja így meg az ékes anyanyelvünket?!

81890. csikil4ny2017-07-21 11:52
Júj, erről eszembe jutott, hogy gyermekkoromban szombatonként elég gyakran volt "szombati pityóka". A hasábolt krumplit olajon sóval-borssal megpároltuk, szalonnát sütöttünk rá. Már évek óta nem ettem.

Fogalmam sincs mit lehet holnap főzni, amiből csak másfél tányérnyi lesz. Vasárnap megyünk nyaralni, maradékot nem szeretnék hagyni. A kicsi miatt azért jó lenne főtt étel, főleg leves. És már semmi nincs a hütőben.
(válasz Anyagi 81884. hozzászólására)

81889. forrest20102017-07-21 09:57
Ági ! mióta írtad :) azóta én is így szoktam :)))))
(válasz Anyagi 81879. hozzászólására)

81888. forrest20102017-07-21 09:54
na az enyém ettől kapna röhögőgörcsöt , mert nálunk / igaz h hajdanán / de ő volt a szép :( jó ! attól még mondhatom :))))))
(válasz Anyagi 81872. hozzászólására)

81887. forrest20102017-07-21 09:50
egyik szomszédasszony nemrég hozott valami kórót ! mondja h ültetett retket , hónapos retket , kukacos lett + nem nőtt meg csak a lombja , de az aztán v 70 centi magas lett :( a csirkék annak is örültek :)))))) én éveken át nem ültettem semmit , mert az utolsó sárgarépámat + a céklámat úgy kizabálta valami a földből , csak a zöldje maradt ! a paradicsomomat megette a csiga , a zöldbabomat is :( évekig nem is ültettem semmit :(
(válasz Anyagi 81868. hozzászólására)

81886. forrest20102017-07-21 09:42
+ ráadásul sok sok emberkének más a hobbi , a kellemes , kedves időtöltés ......nem baj ez ! csak legyen valami ! rettenetes azt látni , h emberek nem tudnak magukkal mit kezdeni !!!
(válasz globus 81867. hozzászólására)

81885. forrest20102017-07-21 09:34
:)))))) én meg vasalni ! mosónő voltam :)))))) sok évig :(
(válasz Anyagi 81864. hozzászólására)

81884. Anyagi2017-07-21 09:22
Apróra vágott hagymát dinsztelt a mama és rádobta a vékonyka szeletekre vágott krumplit. Sütötte egy ideig, majd tetőt tett rá. Ha már szétesőben volt a krumpli, egy fakanállal kevergette, megsózta és pirospaprikát tett rá. Még 1-2 perc kevergetés, átsütés után kész a mű! :)
(válasz lovelyly 81881. hozzászólására)


81883. Anyagi2017-07-21 09:19
De Te osztottad meg a tudást velünk/velem!!!!!
(válasz forrest2010 81882. hozzászólására)

81882. forrest20102017-07-21 09:16
....és sajnos nem is én találtam ki :( 1x valami kávékrémporos üvegen / completás ? / volt 1 tájékoztató füzet abba olvastam , h mi mindenre használható még :)))))
(válasz Anyagi 81871. hozzászólására)

81881. lovelyly2017-07-21 09:07
Hát így már nagyon megértem, miért nem durrantod be a sütőt, Patakit én is meghagyom a kánikula utánra 😋

Próbálom elképzelni azt a krumplis tésztát
Mit csinált a sütés után a krumplival?
(válasz Anyagi 81879. hozzászólására)

81880. Anyagi2017-07-21 09:04
Sorstárs???? :))
(válasz mmacus 81878. hozzászólására)

81879. Anyagi2017-07-21 09:01
Én fedeles, pataki (cserép) edényben sütöm a rakott krumplit, mert én lusta vagyok és simán nyers krumpliból rakom össze. Nagyon finom, még senki nem panaszkodott rá! :))
És virslit is karikázok közé, mert nekem a sok kolbász "túl sok" lenne és a gyerekek meg sem ették egy időben. A virslit viszont igen, tehát így öröködött meg a recept.

Viszont a szaftosság - szerintem - csak zsíradékkal fokozható, mert a vizes jellegű anyagok felszívódnak a krumpliban és eltűnnek. Ha első evésre esetleg még nem is, az másodikra biztosan...

Az anyósom csinálta a világ legfinomabb krumplis tésztáját! Csak később tudtam meg, hogy ő süti a vékony karikákra vágott krumplit és max a vége felé fedőt rak rá, de vizet egy kanálnyit sem! Ez a fajta tészta még másnap-harmadnap is finom, nem "nyögvenyelős"!!!
(válasz lovelyly 81877. hozzászólására)

81878. mmacus2017-07-21 08:48
:)
(válasz Anyagi 81864. hozzászólására)

81877. lovelyly2017-07-21 08:46
Akkor az alufolia a titok nyitja, köszönöm :) Sose tettem eddig rá, kolbaszzsir fűszeres tojásos tejföl megvolt :)
(válasz Anyagi 81875. hozzászólására)

81876. Anyagi2017-07-21 08:45
Nagyon várom!!!! :)
Puszi!
(válasz lovelyly 81874. hozzászólására)

81875. Anyagi2017-07-21 08:44
A kolbász zsírjától és a ráöntött fűszeres, egy nyes tojással elkevert tejföltől.
Meg az alufóliától a tetején...
(válasz lovelyly 81870. hozzászólására)

81874. lovelyly2017-07-21 08:43
Pest megye.
Küldöm!!!! ⛅
(válasz Anyagi 81873. hozzászólására)

81873. Anyagi2017-07-21 08:40
Te hoooool laksz???? Küldj egy kis hideget!!!

Hallottátok, hogy Dél-Brazíliában esett a napokban a hó????
(válasz lovelyly 81866. hozzászólására)

81872. Anyagi2017-07-21 08:36
Imerős! Nálunk is az a szöveg, hogy én sokkal szebben tudom megcsinálni, ügyesebb vagyok, mint a ház ura! :)
De én ilyenkor azt szoktam válaszolni, hogy én csak szebb vagyok!!!
(válasz forrest2010 81846. hozzászólására)


81871. Anyagi2017-07-21 08:32
Kávétejszín - mekkora ötlet!!!!!!
(válasz forrest2010 81841. hozzászólására)

81870. lovelyly2017-07-21 08:32
Én télen nyáron azt eszek, amihez épp kedvem van, nem a naptár vagy az előírt szokások határozzák meg. Azt se lehet tudni, nem 100fele zöldséget ettem e egész héten 😄
Aztán még télen se csak a kolompir megy
Viszont van e jó ötleted arra, mitől lesz extran szaftos a rakott krumpli?
(válasz *gumibogyó* 81814. hozzászólására)

81869. Anyagi2017-07-21 08:27
Nyilván nem a végtelenségig tárolható, de rengeteg benne a só, úgyhogy a sima hűtőben is eláll - szerintem...
A mindég emlegetett zöldség alaplé házias, E szám mentes változata lehet.
(válasz Guruljka 81832. hozzászólására)

81868. Anyagi2017-07-21 08:23
Azért a gazdálkodás közben is kell boltba járni....
Gazdaboltba! Magért, palántáért, permetszerért, műtrágyáért...! Mert nélküle nekem az újhagyma és a és a retek is kukacos lett!
És locsolni is kell, mert különben csípősek lesznek és nem finom zsengék!
Most a takácsatkák miatt kell majd permetezni...
Szóval, aki nem kedveli a kertészkedést, annak tényleg nem biztos, hogy jó ötlet belekezdeni....
(válasz pomponlány 81828. hozzászólására)