Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (21. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


79962. Anyagi2017-05-07 17:03
Huh, hagyományos és nagyon finom ünnepi ebéd volt!
Húsleves grízgaluskával, rántott csirke, rántott tök, - borsós, spárgás, petrezselymes rizs, gögögsaláta és végül puncstorta.
Holnaptól fogyózom!!!!!

79961. Guruljka2017-05-07 16:13
Éppen a hétvégén ettünk lapockát. Kockákra vágva pároltam zöldfűszerekkel, mindig felöntögettem, később kölest főztem a levébe. A végén rázuttyantottam még egy egész kiló fagyasztott borsót, tejes habarással fejeztem be.

Soha nem a pörkölt jut eszembe egy húsról, ettem eleget már.
(válasz globus 79954. hozzászólására)


79960. lúdanyó2017-05-07 15:33
azuram nagyon szereti a pacalt én megfőzöm de nem eszem meg tényleg olyan mint egy gusztustalan törölköző na de ha neki ez ízlik..:)
(válasz forrest2010 79959. hozzászólására)

79959. forrest20102017-05-07 13:25
talán 1x 2x ettem pacalt , magamért nem főzöm meg , de , mikor még Anyum élt mire jöttek előkészítettem aztán a lecsóalapot már ő csinálta meg , nagyon finom volt :D nem véletlenül nem lehetett kapni hajdanán , mert az urak minden finomságot elirigyeltek a szegényebbektől :(
(válasz tumbo 79953. hozzászólására)

79958. globus2017-05-07 09:05
Köszi a tippeket, ketten vagyunk.

79957. LadyBird 20152017-05-07 09:04
Vadas, zöldborsós, borsos, gombás, ..., tokány, egyben sült zöldségekkel? :) De attól is függ, hány embert kell megetetned...:)
(válasz globus 79954. hozzászólására)

79956. tumbo2017-05-07 09:04
lapocka,esetleg fasírt,sütve is jó,vagy valamilyen rakottnak.
(válasz globus 79954. hozzászólására)

79955. tumbo2017-05-07 09:02
ezért ágazik ötfelé,szegény,amerre tud.aztán olyan,mint a cérnaszál.
(válasz globus 79952. hozzászólására)

79954. globus2017-05-07 09:01
SOS, 3/4 kg-nyi lapockahúsom van, ha pörköltet nem szeretnék, mégis mit kreáljak? :)

79953. tumbo2017-05-07 09:00
egyszer próbáltak velem pacalt megetetni,egy rokonom,aki szakács volt.a leve jó sűrű,csípős volt,úgy hogy valószínűleg igazad van.a jó lével csak lecsúszik az a beáztatott frottírtörölköző.idézet Hernádi Judittól.
(válasz Guruljka 79940. hozzászólására)

79952. globus2017-05-07 08:55
Itt is csak multinál van, nagyobb áruházakban, piacon nem láttam. Tényleg, homokos talaj sincs, inkább agyagosabb, kötött. Ezért a gyökérzöldségek sem szépek, saját kertünkben inkább zöldjéért termesztjük a petrezselymet, gyökere nem ér semmit.
(válasz LadyBird 2015 79950. hozzászólására)

79951. tumbo2017-05-07 08:54
én is jobban szeretem rántva,pörköltnek.
(válasz forrest2010 79948. hozzászólására)

79950. LadyBird 20152017-05-07 08:52
Így ne is vegyél, mert a multinál már több napot töltött, és gyorsan fásodik. Szálas lesz, fogyaszthatatlan... Ha egyszer tavasszal elkeveredsz olyan helyre, ahol sokat látsz a piacon, ott vegyél. A spárga homokon terem. Én akárhova megyek, első dolgom, hogy felderítem a piacot. Nem vagyok egészen normális, de még nyaraláskor is...:)
(válasz csikil4ny 79949. hozzászólására)

79949. csikil4ny2017-05-07 07:43
Én még nem ettem spárgát, vennék, de nálunk annyira különleges, hogy ritkán van a multiknál is, a piacon egyáltalán nincs és persze az ára is eszerint alakul.
(válasz LadyBird 2015 79941. hozzászólására)


79948. forrest20102017-05-07 07:40
kedvencem a csirkeszárnya akciós most a spar.nál 399 ft /750 gr . lehet , h nem olcsó ez se , nekem finomabb , mint a combja :)
(válasz Anyagi 79938. hozzászólására)

79947. forrest20102017-05-07 07:31
:D lehet ? h pingja sincsen mi az az orda ?!
(válasz Anyagi 79932. hozzászólására)

79946. LadyBird 20152017-05-06 22:09
A májusi cseresznye még nem kukacos.:) A cseresznyelégy még nem éledt fel.:)
(válasz Guruljka 79943. hozzászólására)

79945. *gumibogyó*2017-05-06 20:49
A lábas aljára rá a gombóc és azt is betakarom reszelt karalabbal.Nem fö szét a gomboc apro hamar negfö
(válasz Anyagi 79910. hozzászólására)

79944. Guruljka2017-05-06 20:44
Hát... olvastam spárgareceptet, aszerint zöldhagymaszárral is elkészíthető.

Nekem a roppanós nem igazán számít, rosszak a fogaim.
(válasz LadyBird 2015 79941. hozzászólására)

79943. Guruljka2017-05-06 20:42
Nem eszem cseresznyét.
Kifelejtettem a sorból, illetve egészen enyhe íze van...

Én lenyelem a meggymagot, a cseresznyénél ez nem éri meg a strapát, ráadásul gyakran kukacos.
(válasz LadyBird 2015 79941. hozzászólására)

79942. LadyBird 20152017-05-06 20:32
Az avokádós véleményeddel egyetértek.:))
(válasz Guruljka 79940. hozzászólására)

79941. LadyBird 20152017-05-06 20:30
Gyanítom, hogy a spárgát azért nem értékelitek, mert nem ettetek még egészen frisset. Erre felénk vannak spárgaföldek, a piac pedig teli van zsenge-friss roppanós spárgával. Picit megpárolva, utána vajon megfuttatva, esetleg egy kis sajtot ráolvasztva nagggyon finom. Olyan tavaszi, roppanós zsenge zöldség.:) Azért valljuk be, a májusi korai cseresznyének sem sok íze van, mégis nagyon szeretjük.:)
(válasz Guruljka 79940. hozzászólására)

79940. Guruljka2017-05-06 20:17
Úri vagy nem, sokan megőrülnek érte.
Én sem érzem semmi ízét. z

Az avokádónak sem. Bár el kell ismernem, az avokádó hozzákeverésével a féltégla is krémes lesz.

Szerintem a pacalnak sincs íze, különben miért kellene forrón és csípősen enni?

Érdekes, hogy e három dolog közül egyiket sem ajánlják magában, ezárt nekem eleve gyanús, hogy igazam van.
(válasz Anyagi 79934. hozzászólására)

79939. Anyagi2017-05-06 20:08
És vettem néhány kis muskátlit is. Szépen kiültettem őket és most várom a csodát! :)))

79938. Anyagi2017-05-06 20:07
Ma szárnyas vásárt csináltam:
Vettem 2 nagy adag csirkecombot: az egyik részéből holnap rántott csirke lesz (szülinapi ebéd készül), a másikat lefagyasztottam, abból egyszer saslik lesz.
Aztán kacsanyakat, abból szépen alakul a holnapi leves.
Kacsaszívet paprikásna (ez a fagyosba került).
Bőrös kacsahájat : ott csábítgat a pörc a konyhaasztalon. :)
Cs.zúzát pörköltnek ( + tarhonya lesz hozzá.)

2600 Ft-ot fizettem érte :) és jó hosszan be lehet osztani!

79937. Anyagi2017-05-06 20:00
Akinek mondtam az tudta!
(válasz tumbo 79935. hozzászólására)


79936. Anyagi2017-05-06 19:58
Nálunk 1:1 szokott lenni a káposzta és a hús aránya. mivel a káposztát szinte csak én eszem.... :(
Viszont én szeretem, akár gombóc nélkül is!
(válasz lúdanyó 79923. hozzászólására)

79935. tumbo2017-05-06 19:56
lehet,hogy csak nem tudták mi az az orda.talán az ordas felesége.

79934. Anyagi2017-05-06 19:56
Őszintén szólva én sem értem pontosan, hogy miért olyan úri dolog a spárga???
Nekem leginkább olyan jellegtelennek, íztelennek tűnik...
De hát az én parasztgyomrom.....
(válasz globus 79921. hozzászólására)

79933. Anyagi2017-05-06 19:53
Régebben volt szerencsém kipróbálni a palackos gázt! No, azon forrt fel leggyorsabban a víz!!!
Persze azóta eltelt vagy 10 év, lehet az is megváltozott... :(
(válasz smudlaagi54 79916. hozzászólására)