Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (20. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


77835. tumbo2017-03-06 19:02
hát nálunk sem lett volna több hús,ha nem hordjuk az ebédet a gyárból,mert az anyám három műszakban dolgozott.a gyárnak akkor veteményese,disznai is voltak.disznóhúst disznóvágáskor ettünk.meg tyúkot,csirkét.máskor meg szenvedtem,mert a tésztát utáltam,de a kelt tésztákat is.még jó hogy volt egy kis kolbász,sonka.hát csoda,hogy köszvényes vagyok?
(válasz Dodi44 77831. hozzászólására)

77834. globus2017-03-06 18:58
Friss sóskalevélből igen ritkán készítem.
Általában az összes leszedett, megtisztított, mosott sóskalevelet kevés olajon kevergetve addig-addig párolom, amíg homogén krém lesz belőle. Ezt adagonként lefagyasztom (anyukám üvegekbe is szedte, tetejét olajjal fedte), a krémből, mivel koncentrált, 3 evőkanálnyi elég nekünk főzéskor.
(válasz Klingy 15 77819. hozzászólására)


77833. globus2017-03-06 18:54
Van itt egy régebbi szavazás, sóska cukorral vagy anélkül, hát eléggé vegyes eredmény született :)
(válasz Guruljka 77823. hozzászólására)

77832. Dodi442017-03-06 18:53
Erdekes, ahany haz annyi szokas,
Itt meg pont forditva van, mert ugy szebbnek hallatszik mert ugy szamozzak oket, 90% free vagyis zsirtalan es ot szazalekkal visszafele, egeszen 70%-ig.
Itt az egyik boltban volt egy igen jutanyos aru, olyan vastag muanyag csobe toltott "hamburgernek" arult "daralt hus" hat mondog megprobalom egy kilos adagot. Hu de csalodtam, mert en igazan daralt hust vartam, de az inkabb pep volt... Egyszer csinaltam belole csak hamburgert. A szomszed kutyaja, azota is csovalja a farkat, ha meglat!
(válasz LadyBird 2015 77822. hozzászólására)

77831. Dodi442017-03-06 18:45
Hat nem tudom nallatok hogy volt, de minallunk gyerekkoromban, bizony nem tulsagosan sok hus volt az asztalon. Hetkoznap inkabb fozelek, vagy turos, makos teszta de leves az mindig volt elotte, bar milyen egyszeru is, es persze valamilyen teszta feleseg benne.
De vasarnapra az egy kulonleges nap volt, akkor edesanyam korabban felkelt es feltette a "csirke gyslevest" es utanna vagy rantott csirke volt sult , vagy oure krumplival neha rizzsel, es osztol kezdve tavaszig mindig volt egy uveg befott hozza. {az enyem a sarga barack felek a kedvencem volt. Neha Edesanyam csinalt a szelet disznohust olyan kis mokkacukor nagysagukra ossze darabolta, es abbol volt a husleves, es persze rantott husi volt a rizs, sult vagy pure krumplival. Ahhoz is el sem tudnek mast kepzelni mint a sarga barck feleket befottnek... Mit nem adnek, ha ujra odaulhetnek az teritett asztalahoz...
(válasz lúdanyó 77827. hozzászólására)

77830. ... én2017-03-06 18:01
Én is húslevesből jó nagy kondérral szoktam főzni, úgy 5-6 liter lét. Össze szoktam várni a nyesedék húsokat,csontokat a fagyasztóban,egy kis marha húsos csonttal szép lassan,3-4 órát főzöm. Aztán fejenként 2-3 merőkanál mennyiséget számolva kiadagolom, és megy a fagyóba.Van, amikor hússal együtt. És így min.egy hónapra van húsleves.
(válasz tumbo 77809. hozzászólására)

77829. Datolya2017-03-06 15:28
Milyen a műhús?
(válasz lúdanyó 77828. hozzászólására)

77828. lúdanyó2017-03-06 15:01
Ma finom borsófőzeléket főztem mű hússal finom volt..:)

77827. lúdanyó2017-03-06 14:56
nálunk is vasárnap húsleves + valamilyen hús van vasárnap... enélkül nincs is vasárnap..:)
(válasz forrest2010 77804. hozzászólására)

77826. lúdanyó2017-03-06 14:54
na még sosem hallottam ezt a nevet ..:) a sváboknál sütő volt a sütő..:)
(válasz ... én 77802. hozzászólására)

77825. lúdanyó2017-03-06 14:53
:DDD
(válasz Dodi44 77800. hozzászólására)

77824. lúdanyó2017-03-06 14:51
hát mindent átnézetek az biztos..
(válasz Dodi44 77789. hozzászólására)

77823. Guruljka2017-03-06 13:54
Nálunk nem volt hagyma a sóskában. Viszont egy kanálnyi cukron párolom, ha leveles is. (Csak a nagyobb levelek szárát tépem ki.) Utána leturmixolom.

A mirelit sóskával könnyebb, de azt fel kell engedni. Én is tejjel bolondítom.
(válasz forrest2010 77821. hozzászólására)

77822. LadyBird 20152017-03-06 13:02
Minden darált húsra rá van írva a zsírtartalma. 30%-os a legzsírosabb, ez a legolcsóbb. de van 20, 10, és 7%-os is.
(válasz globus 77810. hozzászólására)


77821. forrest20102017-03-06 12:30
Mamikám valamikor isteni finom sóskát főzött :) aztán 1x ettem olyat a szomszédba , h rádöbbentett , h sóska és sóska között is hatalmas szakadék lehet :( a sóska vadsavanya volt , a krumpli pedig íztelen , amit adtak mellé :( mi hagymazsírra dobtuk a lereszelt főtt krumplit , pici pirospaprikával színezve , pici sóval ízesítve :))

77820. forrest20102017-03-06 12:26
auchanba a zsírosabb olcsóbb a darálthúsból :)
(válasz globus 77810. hozzászólására)

77819. Klingy 152017-03-06 11:47
Az én felnőtt gyerekeim a mai napig úgy szeretik,ahogy a napköziben ették.Egyébként nem tejföllel készítem,hanem tejjel,vagy legutóbb 10 %-os tejszínt tettem hozzá,és az ízlett nekik. Ja,és a sóskát el kell turmixolnom,ami még az én gyerekkoromban nem így működött.Most én is így eszem,ahogy a gyerekek,és szerintem is finom, a férjemnek meg mindegy,mert sehogyan nem szereti.
(válasz globus 77812. hozzászólására)

77818. tumbo2017-03-06 11:08
a sóskába én nem teszek tejfölt,tejjel csinálom.persze,ahány ház,annyi szokás.
(válasz globus 77812. hozzászólására)

77817. tumbo2017-03-06 11:06
a lányomnak én is a felső combból készítek rántott húst.magamnak csontos karajból.
(válasz smudlaagi54 77815. hozzászólására)

77816. LadyBird 20152017-03-06 10:39
Az én gyerekeim minden vasárnap a rendes husilevest kérik. Tehát kizárólag tyúkból készülhet. Próbálkoztam én csirkével, marhával is, de mindig közölték, hogy ez nem az!! Ők olyan igazit akarnak! Hát akkor egyék. Majdcsak megunják egyszer.:))
(válasz forrest2010 77804. hozzászólására)

77815. smudlaagi542017-03-06 10:30
Én ezt úgy szoktam megoldani,hogy a felső combot kicsontozom,kicsit megütögetem a klopfolóval,azt rántom ki.A csont mehet a levesbe,az alsó combokból meg vagy pörkölt készül,vagy valami ragu szerűség,csak egyben van benne a hús.
(válasz tumbo 77809. hozzászólására)

77814. Datolya2017-03-06 10:30
Na ez az!A család gyomra nem menetrend.Évszakonként mást kívánunk.
(válasz smudlaagi54 77813. hozzászólására)

77813. smudlaagi542017-03-06 10:26
Nálunk sem szokás vasárnap a húsleves,meg a rántott hús,meg pörkölt,vagy a fasírt.Azt eszünk amit éppen megkívánunk.
(válasz forrest2010 77804. hozzászólására)

77812. globus2017-03-06 09:34
:) Aranyos gyerekkor... Anno mi ragaszkodtunk hozzá, hogy itthon is olyan zöld legyen a sóskamártás, mint napköziben. Most már tudom, hogy alig volt benne tejföl.
(válasz Klingy 15 77799. hozzászólására)

77811. globus2017-03-06 09:32
Nálam is előfordult, hogy égett a láng a gombnál :) Meg lehet javítani. Úgy emlékszem, nem is kért sokat a szerelő. Azt a tűzhelyt nagyon sajnálom, imádtam, sokkal masszívabb konstrukció volt, mint a mostani. Eltörött az a cső, ahol be kell gyújtani a sütőt, hülye fejemmel ragaszkodtam új készülékhez. Most itt van ez a dizájnos ócskaság :/
(válasz forrest2010 77805. hozzászólására)

77810. globus2017-03-06 09:29
Nem tudom, hogy szabályozza-e rendelet a darált hús összetételét? Megfigyeltem, mostanában elég zsíros. Fasírtban nem tűnik fel, de bolognainál nagyon.
Férjem kolbásztöltő-mániás, szerencsémre pár éve vett egy villanydarálót, ezért inkább színhúst veszek, amikor akciós, pillanatok alatt leviszi a daráló.
(válasz forrest2010 77807. hozzászólására)


77809. tumbo2017-03-06 09:25
az anyám sem tudja elképzelni a vasárnapot húsleves nélkül,de mivel combot vetet,abból nem mindig lehet rántott húst csinálni.én sem tudok olyan húslevest főzni,mint a húgom.igaz főz egy nagy lábossal,eszik három napig,a többi megy a kutyáknak.
(válasz forrest2010 77804. hozzászólására)

77808. forrest20102017-03-06 08:21
a fiam szokott sokszor olyan hozzávalót venni , ami még jó valamire :) tök mindegy h saját fogyasztásra v a kutyusoknak v a csirkéknek :) a lényeg , h ne kuka legyen belőle ! hiszen azért is fizetnek , h elvigyék a hulladékot !

Most a Sparba olcsóbb a karfiol 300/db .
(válasz smudlaagi54 77763. hozzászólására)

77807. forrest20102017-03-06 08:16
én darált húsból pörköltöt szeretek nagyobb adagot készíteni a fagyosnak , mert rakottnak , milánóinak , húsostésztának ..... melegszendvicshez is isteni fini és gyorsan összedobható , szeretek darálthúsból készíteni ezt-azt-amazt , volt a múlthéten 1x tökfőzelék húsgombóccal , 1x paradicsomszósz húsgombóccal , zöldségleves apró húsgombóccal , de paradicsomos káposztába is finom , nem csak savanyú káposztával :)
(válasz *virág 77757. hozzászólására)

77806. forrest20102017-03-06 08:01
....lehet ? rájöttek h az 5ágú villa hozzájuk van nőve :)))))
(válasz Datolya 77739. hozzászólására)