Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (20. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


81992. Dodi442017-07-23 01:23
Nekem egy igazi jo paprikas krumplit el sem tudnek kepzelni nokedli nelkul!!!
Iga, ugy vagyok a tesztaval. mint a hippolit a lakajban a gazda: hagymat fogk enni hagymaval!! csak en tesztaval helyettesitem... :DDD
(most, hogy bekrepalt a negyeves hutom, kiolvadt a fagyasztoba tartalekba vett csirke combjaim, meg a zacsko szarnyak, igy az egeszbol csirkepaprikast foztem. De mar a konyokomon jon ki... hiaba csinaltam hozza nagy adag nokedlit ketszer is...
Ami sok az mar sok... De azert fogyogat...)
(válasz Guruljka 81967. hozzászólására)

81991. pomponlány2017-07-23 01:05
Nekem is van csigacsinálóm. Igaz, nem nádból, hanem fából. Tavaly használtam utoljára egy úgymond "jótékonysági" ügy kapcsán. Eléggé időigényes... De azért jó volt. kb.20-an körülültük az asztalt, közben meg jókat beszélgetünk. A legfiatalabb 8 éves volt, a legidősebb 85.:)
(válasz Dodi44 81989. hozzászólására)


81990. Dodi442017-07-23 00:48
kedvence = kedvencem

Kapott tolem egy tekeros olasz teszta nyujto gepet, de azt monta az igazit azt kezzel gyurjak, es nyujtjuk...
Ma meglatogattak az unokaim, es bementunk a paradicsom kertbe, es a kis negyeves Szofia, addig tekergette a zold paradicsomot a bokor szaran, mig azt mondta, "nezdmar hat leesett!!!" :DDD
Egybol az jutott eszembe, amikor meg iskolaba sem jartam, es a keresztanyamkenal a kiskertbe vetettel uborka magokat. Szepen cseperedtek, mar olyan ujnyiak voltak, amikor az asszonynep , harman megkapaltak a gaztol. Mindenaron en is szerettem volna veluk kapalni, de diplomatikusan azt mondtak, hogy nincsen eleg kapa! hat amikor vegeztek, szepen meg volt az kapalva, es nekem az elokeritett kapamhoz miutan ok befejeztek a kapalast, nekem semmi gazt nem hagytak, pedig nekem nagyon kapalhatnekom volt... Igy hat fogtam akapat es mindent "gazt" amit a felnottek uborkanak hivtak, azokat en mind aprora felkapaltam...
A fenekem fizette meg a tandijat!!!
-ereztette velem, hogy nem jot csinaltam!!!
- de az en uborka kapalos tettem, amig koztuk voltam, addig az a tortenet mindg a felszinre kerult...
Soha el nem felejtettek! -de nekem sem lehetett...

81989. Dodi442017-07-23 00:34
Edesanyamnak volt olyan regifajta, hasitott nadszalakbol i=osszerakott csigateszta tekeroje, es azzal segitettem en is egyszer ketszer a csigatesztat csavarni, az alltala gyurt tesztabol, mert abban igazi tojasok voltak. Emlekszem a csoroge vago kerekevel szabta fel a tesztat kosckakra, es abbol tekertuk a csigatesztat, mert a kedvence volt a csirkehuslevesbe.
Szegnykem azt monta: Bolond gyerek nincsen, csak bolond szulo!!!
(válasz forrest2010 81982. hozzászólására)

81988. globus2017-07-22 21:55
Én most is gyúrom. Azt nem állítom, hogy gyakran bírom rá magam, kb. másfél-két havonta...
(válasz forrest2010 81982. hozzászólására)

81987. globus2017-07-22 21:54
Vagy legyen benne mindkettő: tejföl és fokhagyma.
(válasz forrest2010 81983. hozzászólására)

81986. Guruljka2017-07-22 21:35
Ó, egy VW!

Vigyázz rá! :D
(válasz katus3 81985. hozzászólására)

81985. katus32017-07-22 21:07
Imádom a Volkswageneket. :-) Főleg a régieket. Az én drágám 35 éves. ☺
(válasz Dodi44 81958. hozzászólására)

81984. Datolya2017-07-22 18:59
Mi volt vele a gond?
(válasz forrest2010 81983. hozzászólására)

81983. forrest20102017-07-22 18:52
szegény Anyóskám 1x készített tejfölös uborkasalátát , mikor náluk voltunk , de a malac ette meg / kinek a pap :) ......mi csak a fokhagymásat szeretjük :))))))
(válasz lovelyly 81966. hozzászólására)

81982. forrest20102017-07-22 18:50
valamikor hajdanán gyúrtam én is a tésztát de max fél kilónyi lisztből v néha 60 dekából :) de mára már nem vacakolok vele :)
(válasz Guruljka 81980. hozzászólására)

81981. forrest20102017-07-22 18:47
Fehérke ! addig a pontig míg a paprikás-hagymás zsírra dobni , összetörni a főtt krumplit , ez pontosan olyan , amit a Mamikám készített a sóska mellé / volt , h lereszeltük a főtt krumplit a hagymazsírra , v h csak apróra vagdostuk , de a lényeg a hagymás-zsír volt / nem emlékszem , h husi v tojás lett volna hozzá , de én gyerekként se voltam nagyon húskedvelő , ahogy hálistennek a gyerekeim se ! úgy is csodálatos finom volt !
(válasz fehérke111 81963. hozzászólására)

81980. Guruljka2017-07-22 18:47
A kellő zsiradék mellett esetleg nem kiszáradt a sütőben, hanem ropogós lett?
Gyerekkoromban elég zsíros volt a kifőtt tészta. Ötünkre főzött Nagymama, annyi tésztát mire megfőzött, össze kellett melegíteni. És nem grammozott a zsiradékkal.
(válasz forrest2010 81979. hozzászólására)

81979. forrest20102017-07-22 18:40
Nagybátyám felesége a sütőbe melegítette át akkor , lehet ? h elfeledkezett róla ? v túl korán berakta ? nemtom :) de isteni volt !
(válasz Guruljka 81977. hozzászólására)


81978. forrest20102017-07-22 18:38
gondolom akkor lefullad :( de itt el se indult , hálistennek :)))) nem volt az túlzottan véletlen , h a gyerek tudta , h mi lehet a bibi !
(válasz Guruljka 81975. hozzászólására)

81977. Guruljka2017-07-22 18:38
Most, hogy mondod... hajjaj!
Néha maradt...
De nem tudom, Nagymama hogy melegítette, nem volt akkor még mikró. Aligha melegítette be a sütőt emiatt, de persze nem tudom.

Esetleg vízfürdőbe tette volna?
(válasz forrest2010 81976. hozzászólására)

81976. forrest20102017-07-22 18:36
nagyon gyerek voltam még , talán 5 éves :) Mamikámmal voltam a 2. unokája születésénél és a menye a mákos tésztát melegítette másnap / tudod :) nem dobunk ki semmit :) / olyan finom mákos tésztát azóta se ettem ! v nagyon éhes voltam ? nem hiszem :)))
(válasz Guruljka 81960. hozzászólására)

81975. Guruljka2017-07-22 18:33
Azért elég rossz, hogy jobban jár az ember, ha a szakemberről feltételezi a hanyagságot. Ez engem elbizonytalanít, pedig sajnos magam is tapasztalok hasonlókat, habár nem autón.
(És ha a forgalomban csúszik szét az az izé?)
(válasz forrest2010 81973. hozzászólására)

81974. forrest20102017-07-22 18:32
én használom több kajára is a daráltpörit , rakottakhoz is nagyon jó , és tésztához nagyon kevés kell belőle :))))))
(válasz Guruljka 81972. hozzászólására)

81973. forrest20102017-07-22 18:29
a férjemben egy autószerelő veszett el :)))) imád szerelni mindent , biciklivel kezdte és amikor a tragacsait vette , sose látta szerelő , amíg az övé volt , a legutolsó , amije ma is van 4 v 5 éves volt amikor pár éve vette , de mivel ez már nem olyan kütyü , mint a régiek voltak , itt az elektronika neki már kínai , 1x szegényt majdnem megütötte a guta , mert éppen pénzt költeni voltunk és lefulladt ! nem indult ! előtte volt vele szerelőnél !!!! és valamit nem dugott össze csak kicsit lazán :( a lányunknak egy szerelőhaverja mondta , h próbálja megmozgatni azokat a kábelkötegeket amin matatott a szerelő , még jó , h a férjem figyelt ezerrel akkor is :))))) el is indult a járgány rögtön !
(válasz Dodi44 81958. hozzászólására)

81972. Guruljka2017-07-22 18:22
Én kipróbáltam a daráltpörit, de egyrészt itt nem olcsóbb a darált hús, másrészt nem igazán jött be. Pedig jóval időtakarékosabb, mint a húskockázás...
(válasz forrest2010 81971. hozzászólására)

81971. forrest20102017-07-22 18:19
délután főztem egy kis daráltpörit + hozzá tarhonyát , a tarhonyát szárazon szoktam megpirítani 1 kilónyit / nemrég akciós volt a spárba a saját termékük , 2 tojásos , most a másik fajta a 4 tojásos akciós / nekünk 1 kiló 3 főzésre elég , még 100 ft-ra se jön ki 1 adag :) még darálthusi se sok kell hozzá , mert rengeteg hagymát vágok alá :) nagggyon finom :))))))

most is ázik 2 edénykém , jó vastagon , már nemtom mi égett le benne !
(válasz Guruljka 81970. hozzászólására)

81970. Guruljka2017-07-22 18:12
Nekem bevált a véletlen leégésnél, hogy az edénybe kevés vizet teszek és rengeteg, azaz több kanál sót. Ezt felforralom benne és állni hagyom.

Rendszerint még a szenes fokozat is fellazul. Edénytől függően fa vagy fém tálalólapáttal felvakarom, utána már elég könnyen kisikálom.
Nálam az indukciós főzőlap érzékeli a leégést és kikapcsol, azaz rendszerint ne ég oda vészesen semmi. De régebben volt, hogy a fúrógépbe befogott drótkefe-fejjel "súroltam"...
(válasz forrest2010 81969. hozzászólására)

81969. forrest20102017-07-22 18:08
v , ha nem sok a zsiradék alatta , akkor kicsit jobban kell vakarni / v 1 hétig is áztatni :( / az edényt :))))))
(válasz Guruljka 81968. hozzászólására)

81968. Guruljka2017-07-22 17:40
Úgy emlékszem, itt írta valaki, hogy finomnak finom a lepirult tészta, de az nem zsírszegény dolog.
(válasz csikil4ny 81962. hozzászólására)

81967. Guruljka2017-07-22 17:38
Régebben előfordult, hogy a paprikáskrumpliból maradt egy olyan kicsi adag, hogy egy főnek is kevés lett volna, nemhogy háromnak. Ilyenkor lényegült át krumplis tésztává, azt a férjem megette, ha volt hozzá elég savanyúság, lehetőleg kovászos uborka. :D
Kicsit átjavítottam, tettem alá még kevés zsiradékot, és még kis paprikát, azzal átrottyantva kevertem a tésztával.
(válasz fehérke111 81963. hozzászólására)


81966. lovelyly2017-07-22 15:23
Paprikaskrumpli-felekeppen csináltam én is eddig, nagyon szeretem, de a lesutottet mindenféleképpen kipróbálom jövő héten. Jó kis tejfölös ubisalival:)
Majd számolj be Te is légyszi, hogy ízlett!:)
(válasz fehérke111 81963. hozzászólására)

81965. lúdanyó2017-07-22 13:28
:)

81964. LadyBird 20152017-07-22 09:53
Jó lesz, ha vigyázol, mert hamarosan arról is be kell számolnod, rendben van-e az emésztésed ilyen táplálkozás mellett...:)))
(válasz Guruljka 81957. hozzászólására)

81963. fehérke1112017-07-22 09:33
Lányok! Én is köszönöm, azt hiszem, hogy forradalmasítom a krumplistészta főzést, ugyanúgy, mint jó pár éve a töltött paprikát :-)))

Én még a történelem előtti időkben úgy tanultam, hogy a krumplit héjában megfőzzük (tehát előtte alaposan, több vízben megmosni, lesúrolni), a főtt krumplit megpucolni, paprikás-hagymás zsírra összetörni és jöhet rá a kifőtt tészta. És nagyon-nagyon igyekeztünk lepirítani, mert úgy a finom :-)
Aztán jött egy módosítás, hogy paprikáskrumplit nagyon rövid lével főzni, összetörni, rá a tészta - de ez valahogy nem az igazi, pedig a paprikáskrumpli szuper kaja.

No de most, majd ezt a lesütöttet - kipróbálom :-)))
(válasz lovelyly 81893. hozzászólására)