Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (20. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


79215. Guruljka2017-04-20 15:17
Nem kell elszállni, én is ettem rossz ananászt.
Attól még lehetne kicsit támogatni a hazai termelést.

Nem hiszem el, hogy Franciaország északkeleti részén, Normandiában jobb alma terem, mint nálunk Szabolcsban.
Ott almabort csinálnak, amiből párlat készül, és whisky-áron lehet árulni, mert isteni. Van ebből is olcsóbb, de a jobbakat több éven át kezelik, mire a piacra kerül. Ez a Calvados. Védett márkanév, pedig nem egyetlen nagy cég gyártja, hanem aki csak teheti. :D Udvaronként.
Nálunk az alma töltelék a lekvárokhoz, vagy kivágják a fákat.
Holott ha nem is Calvados néven, de lehetne több pénzt is csinálni belőle.
Persze amióta Kí
(válasz tumbo 79210. hozzászólására)

79214. Datolya2017-04-20 15:08
Romlott volt vagy csak nem ízlett az íze?
(válasz tumbo 79210. hozzászólására)


79213. Datolya2017-04-20 15:07
Azt hittem vannak gyümölcsfáid a kertedben.
Nem igazán lehet már nagyüzemi gyümölcsösöket látni,Régen sokkal több volt.Igaz hogy akkor ott voltak mögötte a konzervgyárak is felvevőpiacnak.
Lehet hogy le sem fényképezték azt a sorozatot?Mi lesz ha nem tudom meg milyen volt?
(válasz Guruljka 79209. hozzászólására)

79212. Datolya2017-04-20 15:03
:DD A kis kíváncsi:)))
(válasz tumbo 79208. hozzászólására)

79211. Datolya2017-04-20 15:02
Pont ezért nem vacakolok a gombóccal mert úgyis nyakon öntöm még és a nudli egyszerűbb.Olyat csak akkor csinálok ha magam vagyok.Gombócot utoljára gyerekként kértek enni, azóta köszönik szépen...nincs más?
A vajas-lekváros pirítóst én is szeretem, nehogy azt hidd hogy még nem próbáltam ki:)))
(válasz forrest2010 79206. hozzászólására)

79210. tumbo2017-04-20 15:02
nem kell azért a magyaroktól elszállni.én is vettem olyat,ami rossz volt,mint a bűn.pl a kék ringló
(válasz Guruljka 79203. hozzászólására)

79209. Guruljka2017-04-20 14:58
Én nem termelek, az országra értettem a többesszámot.

Kerestem már, egyelőre nincs kép...
(válasz Datolya 79207. hozzászólására)

79208. tumbo2017-04-20 14:57
most sütöttem lekváros kiflit.hát a szemtelenje,nem kijött,pedig keménynek látszott.
(válasz Datolya 79196. hozzászólására)

79207. Datolya2017-04-20 14:56
Nem emlékszek ezekre.Ha ráérsz keress már róla képet, hátha úgy beugrik.
Nálunk nem mindig van szilva.Azért van többféle gyümölcsfa, mert valami biztosan jól fog teremni.Mindegy mi, csak gyümölcs legyen.
Mik azok a baracknál drágábbak amit termeltek?
(válasz Guruljka 79205. hozzászólására)

79206. forrest20102017-04-20 14:55
akkor pluszba öntsd nyakon egy kis szilvalekvárral a gombócot :) én mostanába reggelire vajas-szilvalekváros pirítóst eszem :) naggggyon finom :)
(válasz Datolya 79196. hozzászólására)

79205. Guruljka2017-04-20 14:17
Az a sorozat literes üvegekben volt kapható. Ezért is volt különleges az üvegek széles szája. És paradicsomlé is volt a sorozatban, sokak örömére.
Mi mindig a szilvát vettük, a gyerekek is azt kérték.
Igen, változnak a fogyasztói szokások. Amiatt is, mert felgyorsult a kommunikáció és a szállítás, és jobb a raktározási technológia.
Nyugaton más az éghajlat, náluk a szilva az, ami megbízhatóan é s sokat terem. Hát a szilvaszezon komoly kereskedelmi tétel lett.
Mi a barackkal és a drágábbakkal kínlódunk nyaranta, és vagy sikerül, vagy nem.
(válasz Datolya 79204. hozzászólására)

79204. Datolya2017-04-20 14:08
Nahát!
Nem értem mért kell nekünk a nyugat után menni, amikor voltak nagyon jó magyar termékek is.Isszuk és esszük azt a sok vacakot amit ott gyártanak nekünk.
(válasz Guruljka 79203. hozzászólására)

79203. Guruljka2017-04-20 14:02
De nem ám.
Úgy 30 éve a békéscsabai konzervgyár slágere lett az ivólé-sorozat, vagy hatféle, pohárszélesség-szájú üvegekben. A szilva volt a legjobb.
(válasz Datolya 79202. hozzászólására)

79202. Datolya2017-04-20 13:43
Az nem a pálinka?
(válasz tumbo 79201. hozzászólására)


79201. tumbo2017-04-20 13:30
szilva ivólét.
(válasz Guruljka 79198. hozzászólására)

79200. Guruljka2017-04-20 13:06
A németek sütibe használják tonnaszám, kész hiszti a szilvaszezon.
(válasz Guruljka 79198. hozzászólására)

79199. Datolya2017-04-20 12:57
Pl. pálinkát:)))
(válasz Guruljka 79198. hozzászólására)

79198. Guruljka2017-04-20 12:55
A szilvából mást is lehet készíteni, mint gombócot.
Érdekes azért, hogy a pasik azok, akik odavannak érte, nem? :D Nem ők csinálják!

Én megutáltam, a fiam nem evett itthon gombócot. Nem fogja ezzel nyüstölni a feleségét.

79197. csikil4ny2017-04-20 12:33
Én szülés után egy héttel tanultam meg szilvásgombócot főzni. A férjem hazaállított egy kg szilvával, hogy ő megkívánta. Hát én azóta sem kívánom a főzését. A végén már sírtam mellette, hogy miért nem mondtam nemet. A gombócok viszont jók lettek, elrontani nem nagyon lehet.
(válasz Klingy 15 79193. hozzászólására)

79196. Datolya2017-04-20 12:02
Akkor minek is főznél olyat.Én meg több gyümölccsel szeretem mint ami belefér.
(válasz tumbo 79195. hozzászólására)

79195. tumbo2017-04-20 12:00
hát a gombócra én sem vállalkoznék.főleg,hogy nem is szeretem.a fasírtba több fokhagymát,párolt hagymát tettem.
(válasz Klingy 15 79193. hozzászólására)

79194. Datolya2017-04-20 11:57
Egyszerűsíts.Csinálj prézlis nudlit és egyétek meg hozzá a szilvát.
(válasz Klingy 15 79193. hozzászólására)

79193. Klingy 152017-04-20 11:24
Ugyanúgy csináltad,mint eddig,vagy változtattál rajta valamit? Én sajnos annyira gyáva vagyok a szilvás gombóc gyártásához,hogy kb.egy hónapja készülök főzni,mert még van sok régi krumplim,meg a fagyasztóban szilvám,de félek,hogy nem fog sikerülni.Nekem nagyon ismeretlen a gombóc készítése. Régebben nem tanultam meg az anyukámtól, sajnos ma meg már nincs kitől ellesnem a fortélyokat.
(válasz tumbo 79190. hozzászólására)

79192. Klingy 152017-04-20 11:15
Ebben teljesen igazad van, sajnos egyik húsvéti ünnepen én is így jártam.
(válasz forrest2010 79186. hozzászólására)

79191. tumbo2017-04-20 11:01
de lényeg,hogy megeszik.
(válasz forrest2010 79189. hozzászólására)

79190. tumbo2017-04-20 10:59
így voltam én a fasírozottal,olyat sose tudok csinálni,de most sikerült.
(válasz forrest2010 79189. hozzászólására)


79189. forrest20102017-04-20 10:10
Anyósom husilevese nagyon finom volt és gyönyörű tiszta :) az enyém ? nem olyan ! szép tiszta .... de az íze ? sajnos nem érzem , de azért ehető lehet , mert elfogy :( régen mindig kérdezte Anyóskám , h nem szeretek húslevest főzni ? nem igazán , mert ha belegebedek se lesz olyan , mint az övé :) pedig beleteszek mindent , amit hajdanán ő is , de mégse lesz olyan , neki még 80 felett is nagyon jó volt az ízérzékelője , az enyém már 30 évvel ezelőtt se működött rendesen / ezért aztán úgy főzök : ahogy esik :) úgy puffan ! :( :)))))) / van , h eltalálom :)
(válasz tumbo 79188. hozzászólására)

79188. tumbo2017-04-20 09:31
nálunk meg a lányom barátja csodálkozott,ilyen szép tiszta húslevest még nem látott.az anyja sem egy konyhaművész.én meg a matekhoz voltam mindig hülye.mert az anyja matektanár.
(válasz forrest2010 79186. hozzászólására)

79187. Datolya2017-04-20 07:34
:DD Nem is értem hogy nem lett a kedvence?:)))
(válasz forrest2010 79186. hozzászólására)

79186. forrest20102017-04-20 07:17
hajdanán a férjem lebacta Anyósomat , h nem tud tojást se főzni ! / aztán csodálkozott , h nem volt sose Mama kedvenc kicsi fiacskája :( / de az tuti , h a mai v a tegnapi friss tojás héja rettentő nehezen akar lejönni :( pedig már bevetettem minden praktikát :) / annyira szétosztogattuk a húsvétra gyűjtögetett tojást , h nekünk nem maradt :) így minden nap a frissből kellett főzni :) és hát cefetül ragaszkodott a héjához :(
(válasz Klingy 15 79183. hozzászólására)