Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (16. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


79324. smudlaagi542017-04-22 21:27
Nem tudom mi a pontos neve annak az őszi baracknak,van sárga,meg fehér húsú,én gumi baracknak ismerem,az isteni finom elrakva.1 liter vízhez 40 dkg cukrot szoktam rakni,meg szegfűszeget,és fahéjat,egy tea tojásba!Isteni finom.Most van egy olyan fám ami sárga kemény húsú,nem egészen olyan mint a gumi barack,de ez is nagyon finom befőttnek.
(válasz forrest2010 79314. hozzászólására)

79323. globus2017-04-22 21:12
Fúú, talán az egyetlen étel a pacalon kívül, amit nem tudnék megenni. Ha a koleszben ezt főzték, le sem mentem az ebédlőbe. Felfordult a gyomrom már a színétől is :) Nem bírtam rávenni magam, hogy megfőzzem.
(válasz Datolya 79316. hozzászólására)


79322. Anyagi2017-04-22 21:08
Nálunk is borzalmas és havas idő volt!!!!
Pedig egyszer már kint is ebédeltünk a teraszon!!!!
(válasz LadyBird 2015 79152. hozzászólására)

79321. Anyagi2017-04-22 21:06
Huh, te nagyon ügyes, kitartó, elszánt és elhivatott vagy!!!!
Gratulálok!!!!
(válasz Guruljka 79147. hozzászólására)

79320. Anyagi2017-04-22 21:04
Anyukám mindég édes káposztából csinálta a töltött káposztát.
Gyerekkoromban nem is tudtam róla, hogy létezik savanyúból is...
De mióta tudom, szinte csak abból készítem! :)
(válasz Datolya 79318. hozzászólására)

79319. Anyagi2017-04-22 21:02
Kenyérre kenve??? No, ez még sosem jutott eszembe...
De pirítóssal simán megeszem! :)

Az jutott eszembe, hogy melegszendvicsnek is jó lehet!
(válasz Datolya 79316. hozzászólására)

79318. Datolya2017-04-22 20:58
Paradicsomos káposzta, dinsztelt káposzta...igaz hogy nem nekem főzöl de én ezeket szeretem édes káposztából.
(válasz Anyagi 79315. hozzászólására)

79317. Anyagi2017-04-22 20:58
A múltkor nagy sikere volt a paradicsomos káposztának!
Anyósom úgy csinálta, hogy először zöldséges/vegetás vízben megfőzött néhány darab oldalast, majd ezt variálta tovább paradicsomos káposztává. Nagggyon finom volt!!!

79316. Datolya2017-04-22 20:56
A vadasnak én is nagyon szeretem a szószát.Mindig nagy adagban csinálok, mert kenyérre kenve is megeszem.
(válasz Anyagi 79312. hozzászólására)

79315. Anyagi2017-04-22 20:56
És van egy közepes fej káposztám is. Nem is tudom pontosan, mit akartam belőle...
Ötletek?????

Lehet egy töltött káposzta jellegű valamit kellene belőle készíteni? A savanyú káposzták már nagyon érettek - mit ne mondjak, büdösek a piacon...

79314. forrest20102017-04-22 20:54
1x kaptam olyan őszibarackot ami borzalmas keserű ! pocsék volt ....nyersen ! 5 l-es üvegbe tömködtem bele jó sokat / kidobni sajnáltam , sok kis üveggel nem akartam vacakolni :( / soha nem ettem olyan finom őszi befőttet , amilyen az lett !!!! az 5 l-es üveggel sem tartott semeddig :)
(válasz smudlaagi54 79309. hozzászólására)

79313. Anyagi2017-04-22 20:54
Holnapra most készült el éppen a kacsaszív-paprikás. Nokedli lesz hozzá, meg ez egyszer igazi, sima saláta, mert van egy fél kissé régebbi jégsalátám.

79312. Anyagi2017-04-22 20:52
Sziasztok!
Milyen satnya időjárás volt ma is... :((

Ebédre vadas (jellegű) szósz volt. Azért jellegű, mert húst nem látott, csak zöldségekből készült. Ezt még az epémmel bajlódva találtam ki, gond nélkül bírtam enni, finom, és akár egy hétig is simán képes vagyok ellenni vele.
Spagetti volt hozzá és aki kívánta, annak (akciós, 450 Ft.) sült csibecomb.

Egy comb nem fért bele a serpenyőmbe bele, ezért ebből és a fagyos aljából egy kis darab karajcsontból leves készült holnapra.
A sültből még maradt, jó lesz hétfőre.

79311. forrest20102017-04-22 20:48
nekem bármelyik volt , nagyon fini volt :)
(válasz smudlaagi54 79309. hozzászólására)


79310. smudlaagi542017-04-22 20:10
Én is szoktam epret,málnát lefagyasztani,először tálcán lefagyasztom,aztán megy tejfölös kannákba.
Aztán télen csak úgy hidegen megeszegetjük.Viszont az üres tejes dobozok nagyok jók a gyümölcs fagyasztáshoz.Lekvárokba meg a végén mindent beleadok,ami éppen kéznél van,körtét,almát,szilvát,szőlőt,ringlót,
ami éppen érik.Talán ha egyszer sikerült a fekete ribizlit leszednem (megelőztem a madarakat)lett majdnem két kiló,abból szörp lett,és nagyon finom volt.
(válasz forrest2010 79293. hozzászólására)

79309. smudlaagi542017-04-22 20:04
A bolgár őszibarack befőtt volt nagyon finom!A szőlő nekem nem jött be.
(válasz forrest2010 79292. hozzászólására)

79308. LadyBird 20152017-04-22 19:28
Én már más évjárat vagyok, akkor volt minden... De a hentesnél soha nem értettem, hogy egy húsra miért mondják, hogy szép, amikor nekem egyforma volt mind... Most már értem.:) Mindig volt anyukámnak csirke-tyúk is, de levágni nem voltam hajlandó...
(válasz globus 79305. hozzászólására)

79307. tumbo2017-04-22 19:14
na,azt az egyet sose vettem a számba,mármint a madártejet.a volt sógornőm,meg a gyerekek is szeretik,az anyám, egy vájdlinggal csinál.
(válasz globus 79305. hozzászólására)

79306. tumbo2017-04-22 19:12
a ribizliből legtöbbször túrós-ribizlist sütünk,azt mindenki szereti.
(válasz forrest2010 79293. hozzászólására)

79305. globus2017-04-22 19:10
Húst nem sütöttünk, talán nem is nagyon volt akkoriban. Egyszerűbb ételeket, bablevest, perecet, túrógombócot, tésztát, főzeléket, ilyesmiket. Madártejet, de ez sosem sikerült.
(válasz LadyBird 2015 79302. hozzászólására)

79304. tumbo2017-04-22 19:10
én csak meggyet teszek el sütibe.a többi megy a mélyhűtőbe.meg persze lekvárt főzök.
(válasz LadyBird 2015 79298. hozzászólására)

79303. tumbo2017-04-22 19:07
én is általános iskolás iskolás koromban.az anyám három műszakban dolgozott.igaz hétköznap néha befizettünk a gyári kosztra.
(válasz LadyBird 2015 79302. hozzászólására)

79302. LadyBird 20152017-04-22 19:04
Én még nem voltam iskolás, mikor kezdtem, és nem kaptam rendes alapanyagot.:(( Mire felsős lettem, nyáron én főztem anyukám helyett...
(válasz globus 79300. hozzászólására)

79301. globus2017-04-22 19:02
Az első piskótából keksz lett, mert folyton nézegettük. Szegény anyu hősiesen legyűrt mindent :)
(válasz globus 79300. hozzászólására)

79300. globus2017-04-22 19:01
Ha minden hozzávaló finom, olyan rossz nem lehet, hogy ne lehessen megenni :) Mi általános iskolás korunkban kezdtük, mire anyu hazaért a munkából, mindig kreáltunk valamit. Emlékszem, összedugott fejjel hárman néztük a tejbe tett élesztőt :)
(válasz LadyBird 2015 79298. hozzászólására)

79299. Klingy 152017-04-22 18:55
Ezt én is raktam el régen,de leszoktam róla,mert a gyerekeim nem voltak soha nagy befőttesek.Én szeretném,de sajnos nekem meg nem hiányzik a súlyomhoz.Nagyon finom volt.
(válasz forrest2010 79292. hozzászólására)


79298. LadyBird 20152017-04-22 18:54
Majd belejön! Valahol el kell kezdeni. Én először a kutyának főztem...:)
(válasz lúdanyó 79280. hozzászólására)

79297. tumbo2017-04-22 18:47
arra én is emlékszem.
(válasz forrest2010 79292. hozzászólására)

79296. LadyBird 20152017-04-22 18:45
A füge lefagyott, majd tőről kihajt, de idén nem tudom, hogy eszünk-e fügét. Az eper úgy néz ki, túlélte a havat, virágzik tovább. Az orgona meg meg sem érezte...

79295. LadyBird 20152017-04-22 18:42
Lekvárként nem igazán szerettük meg, de szörpnek így keverve nagggyon finom.:)
(válasz forrest2010 79293. hozzászólására)