Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (16. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


88882. tumbo2018-01-05 16:58
itt már harmadik éjjel esik az eső.
(válasz Guruljka 88881. hozzászólására)

88881. Guruljka2018-01-05 16:57
Itt ma gyönyörű idő volt! tegnap is, de azt hiszem. este eső is esett. (Nem néztem ki.)

Bevált a nyár végi kapor tartósítása olivaolajban!
tegnap kevertem tehéntúróba belőle, azt ettem zablepénnyel.
Összevágtam a kaprot, de kicsit elpároltam a nedvességet belőle az olivaolajban, mert féltem, hogy penészedne. A hűtőben volt egy üvegben.
(válasz tumbo 88877. hozzászólására)


88880. tumbo2018-01-05 16:46
a címére sem emlékszem már.
(válasz Guruljka 88878. hozzászólására)

88879. smudlaagi542018-01-05 16:37
Ugye???Ráadásul mivel sikerült jó adag túrót bekevernem,vagy kevés volt a palacsinta.A maradék túróhoz ma hozzá adtam 5 zsemle belsejét,még ízesítettem,és lett belőle túrós zsemle,aminek az aljába 1-2 kanálnyi sárgabarack lekvárt raktam.Nem sokáig tartott.Volt hozzá egy zöldségleves húsgombóccal.
(válasz lúdanyó 88863. hozzászólására)

88878. Guruljka2018-01-05 15:32
Az első, amit Wasstól olvastam, az egy krimi volt. Az nekem se nagyon tetszett.
(válasz tumbo 88876. hozzászólására)

88877. tumbo2018-01-05 15:32
amúgy meg ne politizáljunk,mert kitiltanak.nagy a hó?
(válasz tumbo 88876. hozzászólására)

88876. tumbo2018-01-05 15:30
én gondolkodom,épp azért nem küldök olyan ember sírjára koszorút,aki rengeteg embert küldött a halálba,többek között az én rokonaimat is.és aki Erdélyből jött,az sem mind rendes ember.ezt egy olyan férfi mondta,akinek a felesége erdélyi.ő már csak tudja.amúgy egy Vass könyvet olvastam,nem nyerte el a tetszésemet.
(válasz Dodi44 88871. hozzászólására)

88875. Guruljka2018-01-05 15:29
Hát felteszem a húst, ahogy máskor is, és megszórom gyömbérrel.

A gyömbérnek kellemes tulajdonsága, hogy a paprikától eltérően, nem ég meg. Van, hogy a nyers hús előkészítése során gyömbérrel is megszórom a szeleteket vagy darabokat.

Érdekes, hogy a krumplit is nagyon feldobna a gyömbér. A tejfölös krumplifőzelék már nekünk fura lenne gyömbi-bömbi nélkül. :D

A különféle zöldségek ízét is remekül harmonizálja.

Itt a csajok már nevetik, hogy én ennyire szeretem, írtam is, hogy a tejbegrízbe nem szoktam tenni. :D
(válasz ... én 88874. hozzászólására)

88874. ... én2018-01-05 15:21
Gyömbéres párolt húst még nem ettem, hogyan csinálod? Ma viszont gyömbéres sárgarépakrém levest főztem, egy csöpp csiliolajjal, pirított hagymával a tetején. Isteni lett, még a párom is dicsérte, pedig ő inkább húsevő, mint répa.
(válasz Guruljka 88857. hozzászólására)

88873. Guruljka2018-01-05 15:19
Ó, Dodi...
Ha azt hallja az ember, Sütő Andrásra mondva, hogy román létére szépen tud magyarul...
(válasz Dodi44 88871. hozzászólására)

88872. fehérke1112018-01-05 15:07
[link]

Meséltem már nektek régebben, hogy az általunk vásárolt csirkehús zölden világított. (Ez jó pár éve volt már.)
Itt egy lehetséges magyarázat.

88871. Dodi442018-01-05 15:02
Sok tuske van a leggombod alatt...

"miért lennénk mi különbek,mint mások,sőt."
-Voltal Tamasi Aron szulohazanal?
-Tortel kenyeret a kornyekeben lakok asztaluknal?
-Olvastad Nyiro Jozsef, Vass Albert muveit?
-Mikor gyalazta meg egy magyar is a masik orszag szobrait?
-Mikor lottuk mi szet egy Rac itteni falut is?
-Miert kuldott egy nem regi orszag, havi anyagi segitseget valakinek, miert kuld minden evben ugyan az az orszag, evenkent Februar kilencediken a sirjara ugyan annak a valakinek koszorut Kenderesre?
Gondolkodjunk, ne mas mondja nekunk mit kell hinnunk.
Tartozunk magunknak azzal.
(válasz tumbo 88839. hozzászólására)

88870. tumbo2018-01-05 14:42
egyszer voltam mammográfián,mondtam soha többet,én sem tapogatom.
(válasz Guruljka 88867. hozzászólására)

88869. tumbo2018-01-05 14:40
ez is olyan,mint a lecsó,babgulyás,ahány ház,annyiféle.
(válasz Guruljka 88860. hozzászólására)


88868. tumbo2018-01-05 14:36
bocsi,ha azt tettem volna,de néha elkeserít.a gazdag általában sosem adakozik,pedig lenne miből. most kaptam a szomszédomtól egy adag fekete retket,szabadkozott,ha tossz dobjam ki.de finom volt.
(válasz lúdanyó 88862. hozzászólására)

88867. Guruljka2018-01-05 14:18
Én is sok mindent olvastam a mammográfiáról, aztán az ultrahangos mellvizsgálatról is.

Jó az önvizsgálat is, de jó lenne egy szakember eligazításával rendesen megtanulni. Aztán persze vagy eszembe jut, vagy nem.
Nem rajongok a melleimért, nem jut eszembe, hogy tapogassam.
(válasz lúdanyó 88866. hozzászólására)

88866. lúdanyó2018-01-05 14:07
jártam mammográfiára rendszeresen ..mindig vissza hívtak.. tiszta ideg voltam mig a legközelebbi most már ultrahang vizsgálat eredményét meg nem kaptam.. most kihagyom a tomográfiát egyenesen megyek ultra hang vizsgálatra .. ahol is a doki úgy szidta a mammográfiát, h mennyire árt a nőknek..na most inkább vizsgálgatom magam és bízok a jó Istenbe..:)
(válasz Guruljka 88865. hozzászólására)

88865. Guruljka2018-01-05 14:00
Kitalálnak???

Ok nélkül nem fogják rá az embere, hogy baja van.

Ha viszont régen jártál valami szűrésen, akkor már lehet több probléma is.

Mondom ezt úgy, hogy én sem járok rendszeresen szűrésekre.
(válasz lúdanyó 88861. hozzászólására)

88864. lúdanyó2018-01-05 13:59
ma kivégeztem 5 fiút..:) a 7 kakasból..:)

88863. lúdanyó2018-01-05 13:55
na ez jobb téma..:))
(válasz smudlaagi54 88850. hozzászólására)

88862. lúdanyó2018-01-05 13:53
ne általánosíts!!..:)
(válasz tumbo 88839. hozzászólására)

88861. lúdanyó2018-01-05 13:51
ha viszont elkezded kitalálnak újat + újat!..:(=
(válasz Guruljka 88837. hozzászólására)

88860. Guruljka2018-01-05 11:56
Egyszer utánanéztem, az ex-anyósom gulyása mennyire "igazi".

Annyiféle változatot találtam, hogy ma sem tudom, melyik az igazi. :D

Szóval ez is egyéni, ahogy minden más is. :D
(válasz LadyBird 2015 88858. hozzászólására)

88859. forrest20102018-01-05 07:10
nem is annyira piros alap :( de hagyma az alap ! nálam sok kajának :) szeretem a sok sok hagymát :)

88858. LadyBird 20152018-01-05 06:52
A gyömbér ennyire univerzális felhasználását még szoknom kell.:)) Nálam a gulyás, az piros! Ha volt paprika, ha nem akkor, mikor feltalálták.:) És azt sem állítom, hogy minden ételt úgy főzök, ahogy a nagykönyvben megírva vagyon, de nekünk ízlik.:)
(válasz Guruljka 88857. hozzászólására)

88857. Guruljka2018-01-04 21:38
Nálam az alap a gyömbéres párolt hús.
A pörkölt ritkábban fordul elő, mert meguntam a pörkölt alapot, ennyire nemzeti már hadd ne legyen a konyha, hogy minden étel piros!
A gyömbéresből még mindig lehet tejfölös paprikás.

Én a gulyást sem pörkölt alapról indítom, mert szerintem amikor azt az ételt kitalálták, még nem volt nálunk paprika. - A tokányról a gyerekkorom szuperkonzerve, a csikóstokány jut eszembe, de az sem volt piros! :D
(válasz LadyBird 2015 88855. hozzászólására)


88856. LadyBird 20152018-01-04 21:24
Bár, most pazaroltam😐 Az adagnyi maradék majonézes krumplit kidobtam.😐 Nem illett semmibe és sehova. Megenni már nem akarta senki.
(válasz LadyBird 2015 88855. hozzászólására)

88855. LadyBird 20152018-01-04 21:22
Ha van maradék, akkor az megy a fagyóba. Általában átlényegül, mikor felhasználom. Minden nap frisset főzök. Amit nagy adagban főzök, az a pörkölt. Több kiló húsból, hogy jusson a fagyóba. A csudának van kedve mindig órákig főzni. Így meg jó gulyásalapnak, főzelékfeltétnek, tokánynak...
(válasz globus 88852. hozzászólására)

88854. globus2018-01-04 20:36
Értem, minden bizonnyal döntő szempont, hogy mennyire hajlanak ilyesmire a családtagok. Mi is csak ketten vagyunk, férjem szerencsémre szívesen vállalja a "konyhamalac" szerepét. Megesik, hogy olyasmit főzök, amit csak ő szeret, ilyenkor eszek valami mást, talán éppen tegnapi akármit :)
Mondjuk főzött étellel kapcsolatban nem vagyok kriminális, ha éppen olyan kedvem van, bekapok egy szendvicset. Még akkor is, ha éppen van főzött a hűtőben.
(válasz Guruljka 88853. hozzászólására)

88853. Guruljka2018-01-04 20:21
Nemigen van véletlen maradék.
Esetleg a húsból hagyok, amit át lehet lényegíteni másnapra.

A fiam apja fia ebben is. Az ismétlést kevésbé szereti. De most éppen a tegnap esti csirkepörköltbe "oltott" zöldbabot fogom hamarosan melegíteni. Ritka kivétel.

Ha veszünk pl. csontos sertéstarját, én elég nagyvonalúan csontozom ki. A jó húsos csonttal olyankor hamarosan rizses hús készül. Vagy elteszem szűkebb időkre, a kis mélyhűtőben ennyi azért elfér.
(válasz globus 88852. hozzászólására)