Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (14. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


77113. LadyBird 20152017-02-10 18:15
Az Aldiban is hasonló áron volt, de olyan vastag a bőre, hogy szinte csak filézve ehető...:( Visszatérünk a befőttekhez és savanyúságokhoz.
(válasz Klingy 15 77103. hozzászólására)

77112. Klingy 152017-02-10 17:58
Én ettem már ezt zöldborsóból,és az is nagyon finom volt.
(válasz *virág 77082. hozzászólására)


77111. Klingy 152017-02-10 17:54
A múlt héten,ahogy írtam is,tettem a húslevesbe gyömbért,és ízlett is,de utólag azt mondta a férjem,hogy maradjunk inkább a megszokott zöldségeknél,és mégse szeretne máskor bele.Na kell nekem újítani???

77110. smudlaagi542017-02-10 17:52
Nagy a család,és ha megyünk látogatóba mindig viszünk 1-2 rekesszel.
(válasz lúdanyó 77093. hozzászólására)

77109. tumbo2017-02-10 17:51
tavaly raktam e káposztás céklát,gyanús volt a recept,mert sokalltam az ecetet.magamra kellett volna hagyatkozni,akkor finom lett volna.

77108. Klingy 152017-02-10 17:50
Mi a hordós káposztát műanyag hordóba rakjuk, jól belenyomkodjuk,és a pincében tartjuk.

77107. smudlaagi542017-02-10 17:46
Mi is szoktunk elrakni savanyú káposztát,de 20-30 literes műanyag edényekben.Ősszel most keveset raktunk el,olyan 50 kg lehetett,előzőleg 80 kg volt.De imádjuk minden formában.
(válasz fehérke111 77080. hozzászólására)

77106. tumbo2017-02-10 17:44
és mindennek fölemelték az árát 20-30 forinttal,de ez a száz forint durva volt.
(válasz Klingy 15 77103. hozzászólására)

77105. smudlaagi542017-02-10 17:43
Igen,már nagyon régóta,de anno az eredeti receptben is csak 20 dkg só volt,de nekem az is sós volt.
(válasz Klingy 15 77102. hozzászólására)

77104. tumbo2017-02-10 17:43
hát persze.még egy bolt van,de az sokkal messzebb van.
(válasz Klingy 15 77103. hozzászólására)

77103. Klingy 152017-02-10 17:40
Lehet,hogy ez a kisbolt átka,mert a Tescoban ma 469 Ft volt,igaz,hogy még nem kóstoltuk,hogy elég édes-e.
(válasz tumbo 77081. hozzászólására)

77102. Klingy 152017-02-10 17:32
Ezt már többször is így készítetted? Mindig attól félek,hogy " felforr",ha nincs benne elég só,de megkóstoltam a miénket,hát nagyon-nagyon sós.Még jó,hogy csak ízesítésre használjuk.
(válasz smudlaagi54 77079. hozzászólására)

77101. ... én2017-02-10 15:43
Nagyjából ez az én receptem is, de krumplit én nem teszek bele.Úgy tapasztaltam, hogy könnyen megromlik így a lé, és több ízesítés is kell, mert a krumpli felszívja.
A pontytöpörtyűt pedig úgy csinálom,hogy a kockára vágott filézett halhúst besózom, állni hagyom. Ezután a saját panírkeverékembe forgatom, pirosra, szárazra kisütöm. Felkockázott krumplit is pirosra sütöm, összekeverem a sült ponttyal, egy kevés (vagy sok..) felkockázott lilahagymával és tálalom.A panírkeverék : 6 evőkanál liszt,6 evőkanál prézli, 2 evőkanál pirospaprika, 2 evőkanál halak fűszerkeverék.Ezt összekeverem és minden halfélét ebben megforgatva sütöm.
(válasz *virág 77087. hozzászólására)

77100. tumbo2017-02-10 15:21
inkább egy hálóinget adtak volna,mikor bementem,persze lehetett volna annyi eszem,hogy nem engednek haza,de két emeleten nem volt egy tiszta.
(válasz tumbo 77099. hozzászólására)


77099. tumbo2017-02-10 15:19
tőlem is kérdezték,áthúzzák az ágyat,mondom minek.
(válasz fehérke111 77090. hozzászólására)

77098. tumbo2017-02-10 15:17
amikor én voltam,akkor is katasztrófa volt.hatágyasba tettek,volt egy bolondokházából hozott nő,aki egész nap ordított,éhes vagyok szomjas,kapcsolják föl a villanyt.már a második nyugtatót kapta,mégsem hagyta abba.aztán behozták a cigány öregasszonyt,kiabált bepisálok,én bicegtem ki a nővérekhez,mondták nyugodtan,katéter van benne.a két bolond aztán egész nap ordított egymásnak.a főorvos mondta,hogy hazamehetek,ha akarok,csak harmadnap menjek vissza.mikor készülődtünk,a folyosón röhögött a fél osztály,hogy ez a cirkusz hiányozni fog.
(válasz fehérke111 77090. hozzászólására)

77097. tumbo2017-02-10 15:08
hogy ez nem jutott eszembe,pedig a kaprot így teszem el,a jégkockatartóba pici víz,aztán ott vannak a kaporkockák.
(válasz lúdanyó 77095. hozzászólására)

77096. lúdanyó2017-02-10 15:07
Sziasztok!
Ma nagy beruházást eszközöltem. Vettem egy szénmonoxid mérőt sokszor fájdogál mostanában a fejem szerintem valami nem stimmel.. na majd kiderül..:O)
Na + bementem ilyen bizi szerűségbe..tudjátok amit a sógorok + egyéb gazdagabb népek kidobálnak azokat árulják...no szóval vettem magamnak egy nagyon aranyos bögrét + egy 2 személyes teás készletet olyan szép jó lesz ajándéknak..:)és olyan jót sétáltam és mind ezt egyedül nagyon jól esett..:)

77095. lúdanyó2017-02-10 14:57
én úgy csinálom, h a mindenfélét össze darálom, zöldség + paprika+ paradicsom + hagyma... + ami eszembe jut... és beleteszem a jégkocka tartóba bele simítom és ha megfagyott kirázom belőle és zacskóba kis helyen elfér és annyit teszek az adott kajához amennyit akarok. De jó a bonbon tartó mélyedéseibe is le lehet fagyasztani..:)
(válasz globus 77083. hozzászólására)

77094. lúdanyó2017-02-10 14:52
nekem a hordós káposzta majd az egész megromlott idén nem teszek el..:(
(válasz Klingy 15 77075. hozzászólására)

77093. lúdanyó2017-02-10 14:49
akkor te nagyon hosszú télre rendezkedtél be..:O)
(válasz smudlaagi54 77070. hozzászólására)

77092. lúdanyó2017-02-10 14:48
mindig valamit teszek bele így sosem fogy ki a fagyasztó + a kamra tartalma..:)ma is olyan jó dolgokat vettem a lidlibe vettem derelyét 230ft néha jó kicsit enni tudom olcsóbb ha én csinálom de most így gondoltam..:)
(válasz Klingy 15 77065. hozzászólására)

77091. Datolya2017-02-10 14:46
Ezt még végigolvasni is rossz, hát még szállításra váró betegként átélni.
Jól is vagy már, vagy csak elég volt odabenn?
Hivatalosan meddig kellett volna még benn feküdnöd?
(válasz fehérke111 77090. hozzászólására)

77090. fehérke1112017-02-10 14:31
A múlt héten kórházban voltam, úgyhogy friss tapasztalat: a betegszállítás (a nővérkék szerint is) katasztrofális állapotban van. Egyedül maradtam a 6 ágyas kórteremben, mert másnap műtéti nap volt, kellettek a szabad férőhelyek - ez egészen késő délutánig működött. 5 óra körül áthoztak egy beteget (ideiglenesen) a pszichiátriáról, azzal, hogy majd reggel szállítják tovább. Este 8 körül hoztak egy mozgássérült hölgyet, aki délelőtt óta a sürgősségin volt orrvérzéssel, amit sikeresen elállítottak, de aznap már nem tudta a betegszállító elvinni, tehát ő is ideiglenesen állomásozott. Egy óra múlva a belgyógyászatról hoztak egy szintén ideiglenest, másnapig. Még éjfél előtt hoztak a baleseti sebészetről is egy frissen gipszelt hölgyet, másnap reggelig-délelőttig való "tárolásra". Én másnap reggel már a főorvos ajtaja előtt posztoltam, mert alá kellett írnom, hogy saját felelősségre távozom. Mire visszaértem a szobába, a felsoroltak közül egy (!) főt szállítottak el, közben már megérkezett az első két műtétes felvételre.
Az én lelkiismeretem tiszta :-), én távoztam, hogy legyen hely! (Ez vicc volt, jónak nem jó, de vicc!)
Szóval keserves a helyzet.
Ja, és hiába tudtak előkészülni az adott osztályon (gégészet) a másnapi műtétekre, az éjszakás nővérke "megnyerte" a más osztályokról átmenetileg itt elszállásolt betegeket, két helyről kellett az éjszaka orvost áthívnia. Nem beszélve arról, hogy egy csomó ágyat újra át kellett húzni...
(válasz Guruljka 77034. hozzászólására)

77089. fehérke1112017-02-10 14:03
Köszönöm! :-)
(válasz ... én 77085. hozzászólására)

77088. tumbo2017-02-10 12:40
én vagyok az,aki kiszalad a konyhából,amíg a halat agyonverik,hiába van a törvény.utána megpucolom,fölbontom,darabokra vágom. be a mélyhűtőbe.a húgom ,aki fél napig főzi,passzírozza.tavaly már készen vettük,majdnem ugyanolyan volt.
(válasz ... én 77086. hozzászólására)


77087. *virág2017-02-10 12:13
Töpörtyűnek? Wow! Jó ötlet!

Apukám receptje:
Személyenként 1 nagy fej vöröshagymát, egy közepes krumplit, valamint az uszonyokat és a farkat (Ő a fejet is), valamint egy kis sót felteszek főni. A hagymát és a krumplit apróra vágom.
25 percet (vagy kuktában 5 percet) főzöm, majd az egészet kézi passzírozón áttekerem. Nagyon jó kis szerkezet, mert a halból a szálkát szépen összegyűjti, csak a hal húsa és a hagyma, krumpli passzírozódik át.
Az átpasszírozottakat visszateszem a főzőlébe, és beleteszem a halszeleteket, valamint személyenként az 1-1 evőkanál őrölt pirospaprikát.
A hab elforrása után (kb. 10 perc) kész a halászlé.
(válasz ... én 77086. hozzászólására)

77086. ... én2017-02-10 11:56
Én mindig egész pontyokat szoktam venni-kapni, én filézem ki, a csontokat,uszonyt, fejet felfőzöm kicsi ízesítéssel, hagymával, aztán kihűtöm, kézzel kibogarászom a csontot, szálkát, a maradékot meg botmixerrel krémessé mixelem. ez adja a halászlé és a pontypaprikás alapját. A csontról lefejtett halhúst úgy nagy lapokban, ahogy az oldalán van, beirdalom, aztán be a fagyóba. Ha kell, akkor kiveszek egy lapot,feldarabolom, lehet hallébe főzni, paprikásnak, rántani,töpörtyűnek...nagyon szeretjük.
(válasz *virág 77084. hozzászólására)

77085. ... én2017-02-10 11:51
Teljesen ugyanúgy, mint a kovászos uborkát, csak a kapor nincs benne, vagy csak kevés (az ubihoz én sokat használok)A kenyeret a tetejére gézbe teszem, és én fűszereket is teszek alá, azt is gézbe téve.Ha kész, akkor ezeket kiszedem, leszűröm, aztán át egy másik üvegbe, rá az átszűrt lé, és 85-90 fokos vízben fél órát dunsztolom.Mehet a kamrába.Az ubit is így csinálom.Van egy 15 literes forraltbor készítő, befőző masinám, abban dunsztolom.
(válasz fehérke111 77080. hozzászólására)

77084. *virág2017-02-10 11:41
Nálam is elég sok minden van még a fagyasztóban, és hétvégére halászlé lesz.
Kaptam halfejet, haluszonyt és halfarkat - ezeket nem használták fel egy ünnepségen, és ingyen megkaptam. Ezekből is nagyon finom halászlét lehet készíteni.
Kaptam két halszeletet is, de annyira nem értenek az irdaláshoz, hogy ezeket csak hosszas bogarászással lehetett elfogyasztani, mert tele volt másfél-két cm-es szálkákkal - vagyis én jártam a legjobban, mert a fejben nincs szálka. :)
(válasz ... én 77078. hozzászólására)