Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (13. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


81448. forrest20102017-07-08 12:09
reggel meglátogattam a zsebkendőparcellába a cukkini ültetvényt :))))) és akkora bazinagy db-ok vannak rajta , h hagyom teljesen felnőni őket , lesz belőlük főzeléknek való a fagyosba , rengeteg van rajta , úgy látszik díjazzák a csirkeudvarból köréjük rakott tyúkszaros földet :) valamikor , gyerekkoromban a budi közelébe volt 1 vörös szilva fa , az minden évben roskadozott a szilvától :)
(válasz fehérke111 81436. hozzászólására)

81447. forrest20102017-07-08 12:05
valamikor régen kolléganőm mesélte , h este ment volna fürdeni és a kádba már betelepedett 1 béka , nem volt fent az ablakon szúnyogháló , felmászott , bemászott ! brrrrrr !
(válasz smudlaagi54 81444. hozzászólására)


81446. Guruljka2017-07-08 10:49
Volt egy édes sztori.

Mi alapból nem ölünk betévedő rovart sem, a pókokat is kivisszük. (Pohárral leborítjuk, papírt csúsztatunk alá, közben jól megnézzük.)
Nem okkal az ideköltözésünk után betévedt egy cirip-állat. Mert ugye nem csak a tücsök ciripel.
Rájöttünk, hogy a hangja alapján lehetetlen megtalálni. Villanyoltás után harsány "üvöltözésbe" kezdett. A romantikamás a második éjszaka után távolt állt tőlünk.
Próbáltuk bevadászni az istenadtát, de nem sikerült. Ahogy telt az idő, egyre dühösebben aludtunk el. Ez a dög kivárt! Mát azt hittük néha, napközben kibattyogott a házból, de mire kellemesen elnyújtóztunk volna a csöndes éjszakában, pár óvatos cirp? Cirp? után:Cirp! CIRP! CIRP!!!! Győzedelmesen, hogy CSAK KICSESZTEM VELETEK? ITT VAGYOK!!!

Hetek teltek így el.

Mentem egyszer a boltba, hazaérve a férjem azzal fogad: meglett ám a tücsök! Egyszer csak itt grasszált a konyha közepén!

Mire én, izgatottan: és sikerült kivinned?

A férjem, nagyon elégedett hangon közölte:

Nem. Levettem a papucsomat és agyoncsaptam.

:D

81445. globus2017-07-08 10:36
[link]
Brrrr... valamelyik kis fekete.
(válasz Guruljka 81442. hozzászólására)

81444. smudlaagi542017-07-08 10:34
Nalunk bekak szoktak valahol bejonni
(válasz Guruljka 81442. hozzászólására)

81443. smudlaagi542017-07-08 10:32
Nem kell meghamoznod felesleges.Meg sem tudom mondani hogy uborat mikor kovaszoltam utoljara.Telire is elrakhatod nagyon finom.
(válasz fehérke111 81436. hozzászólására)

81442. Guruljka2017-07-08 10:30
A tücsöknek is sok fajtája van!
És ha a szobádban ordítozik, nem is annyira romantikus.

Van olyan fajta, ami jó nagy és veszélyes. Magyarországon 7 faja él a Wiki szerint.
(válasz globus 81441. hozzászólására)

81441. globus2017-07-08 10:23
A tücsökzene nagyon romantikus, pedig maga a rovar nem éppen szépséges. Visítottam, mikor gyerekkoromban először megláttam. Ocsmány fekete, nagy, ijesztő hirtelen mozgással.
(válasz fehérke111 81437. hozzászólására)

81440. Guruljka2017-07-08 10:13
Nem tudhatod, Dodi nem sóhajtozik-e néha a hazai cinkék után...

Tudod, mint Mikes Kelemen: úgy szereti Rodostót, hogy soha nem feledi Zágont. :D
(válasz fehérke111 81432. hozzászólására)

81439. hópihe142017-07-08 09:55
Ez jó ötlet, erre én is vevő vagyok! Most ugyan csak egy takaros, rántani való cukkinim van, de egész biztosan kipróbálom, csak egy vastagabb példányt + kaprot kell venni. Köszi nektek! :))
(válasz fehérke111 81436. hozzászólására)

81438. fehérke1112017-07-08 08:29
Lehet, hogy kipróbálom - szeretjük nagyon a kovászost.
(válasz LadyBird 2015 81434. hozzászólására)

81437. fehérke1112017-07-08 08:28
Örülj, hogy nem tücsök! Anyócám mindig mondta, hogy vigyázni kell nagyon, mert kirágja a ruhát - rosszabb, mint a moly.

De hallod, legalább szentjani lenne, akkor világítana is neked... :-)))
(válasz LadyBird 2015 81435. hozzászólására)

81436. fehérke1112017-07-08 08:25
Jut eszembe: tegnapelőtt bekovászoltam egy 5 literes üveg cukkinit: kicsit túlnőtték magukat (3 db volt ilyen) felvagdostam ujjnyi hosszúságú, 2-3 cm széles darabokra, a belsejét kidobtam a madaraknak. Ugyanúgy kapor, fokhagyma, sós víz, krumpliszeletek - most várom a sikert :-)
Itt adta valaki az ötletet a cukkini hasznosításhoz :-)
Sötétzöld cukkini, ahol gyengébb volt a héj, ott rajta hagytam - kíváncsi vagyok milyen lesz...
(válasz fehérke111 81431. hozzászólására)

81435. LadyBird 20152017-07-08 08:14
Nekem meg cserebogaram van a szobában valahol. Tegnap már kidobtam egyet, de ma is mocorog a szekrény mögött...:))
(válasz fehérke111 81432. hozzászólására)


81434. LadyBird 20152017-07-08 08:12
Ánizsal nem szoktatok kovászolni? Én évek óta csak így készítem, és nagyon finom tiszta ízű lesz a kovászos uborka. Néhány nappal tovább kell érlelni. Egy 5 literes üveghez 3 teáskanál ánizst teszek, a többi ugyanaz.

81433. fehérke1112017-07-08 08:11
:-)))
(válasz Guruljka 81416. hozzászólására)

81432. fehérke1112017-07-08 08:10
Hogy én milyen irigy vagyok a kolibrikért :-)))
Bár, nekünk vannak cinkéink, rozsdafarkúink, fekete rigóink... és leveli békánk! Irtó aranyos.
(válasz Dodi44 81430. hozzászólására)

81431. fehérke1112017-07-08 08:07
Látom, már válaszoltak - én krumplival kovászolok (káposztát is). Azt vettem észre, hogy nem puhul meg az uborka - régebben kenyérrel csináltam én is, és majdnem mindig úgy volt, hogy mégnemjó, mégnemjó, mánemjó!!! Krumplival két-három nap, és finom ropogós.
Fontos: csak öreg krumpli jó, abból szoktam spájzolni direkt ilyenkorra, de láttam már zöldségesnél is, 2-3 szemenként veszik, szintén kovászolni.
Én csak kaprot és pár szem fokhagyma gerezdet teszek bele, más fűszert nem.
(válasz szabot.88 81415. hozzászólására)

81430. Dodi442017-07-08 07:59
Oszinten bevallom, pontosan nem is tudom, azt hiszem a folyondar fajtaju,
Gynyoru szineik vannak, olyan egett narancstol pirosba, sargaba meno szinu, A kolibrik nagyon surognek forognak korulotte...
(válasz forrest2010 81429. hozzászólására)

81429. forrest20102017-07-08 07:43
Dodi ! milyen trombitád van ? trombitafolyondár ?
(válasz Dodi44 81408. hozzászólására)

81428. forrest20102017-07-08 07:40
valami olyanra , amibe befér a férjem a majd 2 méterével :)))))) nemtom milyen legyen , valami 1 személyeset szeretnék :) köszi a lóherét :)
(válasz Datolya 81412. hozzászólására)

81427. Dodi442017-07-08 07:33
Nem mennek ra a bogarak, legalabb is meg egyet sem lattam egyikensem, es persze a paradicsom karoimat is minden ket-harom evben lekenem az elhaswznalt olajjal.
(en csalok, van egy elektromos krumplisutommint egy elektromos fazek, annak a belso oldalan meg van jelolve, hogy meddig ontsem olajjal, es neha ramjon a sultkrumpli eves, es akkor majdnem minden nap vagy estere vacsorara felszeletelek vekonyra 1x1 cm szeletekre, nem hamozom meg, es addig sutom az elomelegitett olajban, mig fel nem jon az olaj tetejere.) De neha meg honapokig nem csinalok sultkrumplit...)
(válasz fehérke111 81413. hozzászólására)

81426. Guruljka2017-07-07 20:22
A baráti család, aki a receptet feltette, nagyon megszerette ezt a változatot, egyszerűbb és tisztább is.
(válasz globus 81424. hozzászólására)

81425. Guruljka2017-07-07 20:21
Cukkinifasírt, most láttam meg:

Hozzávalók

1 db közepes cukkini
3 db kifli
1 db tojás
pár evőkanál zsemlemorzsa
kevés liszt
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szezámmag
10 dkg sajt

őrölt bors
őrölt kömény
őrölt pirospaprika
A sütéshez :
olaj

Elkészítés

A cukkinit megtisztítjuk , lereszeljük. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a vízben megáztatott és kinyomkodott kifliket, a lereszelt sajtot, és megfűszerezzük. Belekeverünk 2 evőkanál zsemlemorzsát, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük pihentetni.
Közvetlenül sütés előtt rakunk bele egy kevés lisztet, hogy jól formázható masszát kapjunk. Korongokat formázunk belőle, ezeket szezámos morzsába forgatjuk. Végül bő, forró olajban kisütjük.

81424. globus2017-07-07 20:03
Jó lesz krumplival. FB LÉ csoportjában nagyon dicsérik.
(válasz szabot.88 81423. hozzászólására)

81423. szabot.882017-07-07 19:58
Gluténmenteset szeretnék ezért kerestem a receptjét.


81422. szabot.882017-07-07 19:56
Köszönöm mindenkinek! :)

81421. lavanda2017-07-07 19:42
Én már készítettem, de továbbra is maradok a kenyeres változatnál.

Az uborkás üveg (5 literes) aljára 1-2 krumpli karikára vágva, utána kapor, főleg a szára, mert az olyan jó aromás, erre sorakoztatom a levágott végű és mindkét végén behasított csinos uborkákat és 5 csapott evőkanál asztali(!) sót teszek bele, semmi mást. Hideg vízzel öntöm fel. Középre és a tetejére is teszek bőven kaprot.
(válasz szabot.88 81415. hozzászólására)

81420. Guruljka2017-07-07 17:30
Próbáltad már csak sima citromsavas oldattal?
Még szaga sincs.
(válasz forrest2010 81419. hozzászólására)

81419. forrest20102017-07-07 15:58
én + csinálok forróvizes domestoszos vizet abba teszem néhány percre , utána ecetes vízbe , mert a domitól borzalmas büdi lesz // pedig én még csak nem is érzek szagokat , de a gyerekeim húzták az orrukat a domestosz szaga miatt ! viszont ami nagyon szép fehér lesz szintén , a teaszűrők !!!! azt is ilyen domis forróvízbe áztatom be , olyan lesz , mint újkorába !
(válasz aileron44 81406. hozzászólására)