Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (13. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


90090. ... én2018-02-10 16:29
Biztosan főztetek már kakast.Megmondanátok, hogy a kakastaréj mennyi idő alatt fő meg? A hússal együtt kell a levesbe tenni, vagy később?

90089. ... én2018-02-10 16:27
Ok. Csak sajnos nálunk nincs Lidl, de majd ha bemegyek Vpm-be, ott majd veszek.
(válasz Anyagi 90073. hozzászólására)


90088. Guruljka2018-02-10 16:22
Igen, a ketchup receptje nem az átlagos sima eltett paradicsom.

A zsemle sem kenyér, egyértelmű. Régen lehetett kapni kicsi rozscipókat, azt nagyon szerettük. A fasírtot olyasmibe lenne logikusabb beletenni, de még a zsemle (régebben volt nagy zsemle is!) is istenes a kifejezetten édes molnárkához képest. Azt natur se szerettem.
Nálunk a kilós kenyér is szeletelt, illetve a fiam azt veszi inkább, mert lusta megtanulni kenyeret szelni.
Pedig létezik kilós fehér kenyér, ami kifejezetten finom és tömör a tésztája.

A zsömle-receptben látok tojást is, és cukorral kel meg az élesztő. Kenyeret sütöttem már itthon többfélét is, de az élesztő felfut szépen kicsi liszttel is, és a régieknél sem volt cukros a kenyérkovász, úgy tudom. Az megerjedt volna idővel.
(válasz globus 90086. hozzászólására)

90087. globus2018-02-10 16:02
Dodi, ez rendes piaci ár, vagy az adomány jellege miatt eltér a normáltól?
(válasz Dodi44 90050. hozzászólására)

90086. globus2018-02-10 16:01
Szerintem a hagyományos vizes zsemlében is van cukor, hiába mondják, hogy ugyanabból a tésztából készül, mint a kenyér... a fenét. Zsemlés szendvics teljesen más ízű, mint a kenyérből készült. Kenyerekből is is van ilyen "kalácskenyér" típusú, főleg szeleteltek között. Mi sosem veszünk szeleteltet, nylonban elveszik még az a csepp kenyér aroma is, ami egyáltalán volt benne, miután megsült.
Paradicsomlét szoktunk befőzni, abban nincs cukor, nélküle is édes, ha érett volt a paradicsom.
(válasz Guruljka 90085. hozzászólására)

90085. Guruljka2018-02-10 15:43
Én már akkor megszűntem érdeklődni az amerikai konyha iránt, amikor megjelentek az utcákon (még a mekik előtt!) a hamburgeres bódék. A kapott fasírtféleség abba az édes, molnárka jellegű süteménybe nyomva, jobb híján csak a salátával (mert kecsapot nem eszem) valami borzalom volt.
Ergo egyszer bementem egy mekibe, mert éhes voltam, hogy hátha van valami egyéb is, de nem vártam ki a soromat. Az a tömör kajaszag nem győzött meg.
Olvasom, hogy az édes íz más ízekkel kombinálva mindent überel, de nem értem. A sült hurkát is savanyú káposztával eszem, nem karamellöntettel.
(válasz Anyagi 90072. hozzászólására)

90084. Guruljka2018-02-10 15:37
A marhapörköltről az a fajta pincepörkölt ugrik be, ami kizárólag vörösborral készül, és csakis friss kenyérrel kell enni. Én ahhoz nem kívántam semmi egyebet, de a férjemnek főztem utoljára. Finom, finom, de csak magamra főzni nagyon gazdaságtalan. Nem éri meg a marhahúsra beruházni.
(válasz unom 90076. hozzászólására)

90083. Guruljka2018-02-10 15:34
Én szeretem a káposztát, de amikor kipróbáltam egy (ennél jóval kevésbé "tömör) kiegészítéssel, képtelen voltam megenni.
Az első nap finom volt, utána már csak próbáltam megenni, a többit kidobtam.

Mindezt egy kicsike fej lila káposztával. Amit párolva nagyon szeretek, ettem is olyan 5 éve utoljára. :D

Én valahogy nem esze gyakran azt sem, amit szeretek. Ugyanakkor sok mindent szeretek. :D Széles a skála, most pl. eszembe jutott, hogy megcsinálom a maradék pár darab gombát. Az egyszerűség kedvéért besamelmártással kombinálva és rizzsel. A fiam nem szereti a gombát. Tehát csirkeszárnyat is fogok sütni, ahhoz krumplit főzök majd.
Ha lenne itthon valami zöldségkeverék, párolnék magamnak valamennyit a szárnyhoz, de most nincs.
Annyi húst nem eszem meg, hogy eszembe juthatna mellé a saláta. És mivel csak a saját zsírján sütöm, nem is hiányzik. (Még a bontott üveg uborka is pihenhet... )
(válasz Anyagi 90072. hozzászólására)

90082. Guruljka2018-02-10 15:23
Mintha már próbáltam volna, de nem emlékszem.

Ezt írja a Wiki:

A francia konyha kedvelt fűszere, zöldség- és csontleves, baromfiételek, mártások ízesítője. Kiváló még sült húsok, főleg báránysültek, tojásételek fűszerezésére is. Mindenféle gomba, gombás ételek és gombás mártások elengedhetetlen fűszere. Kora tavasszal megjelenő zsenge hajtásaiból salátát is készítenek, később a levelek már keserűvé és rágóssá válnak. Íze erősen eltér a petrezselyemétől, mivel gyenge, zamatos levelei édeskések és ánizsillatúak – ezért édespetrezselyemnek is nevezik. A francia konyha által használt „fines herbes”, azaz finom fűszernövények egyike.
(válasz LadyBird 2015 90070. hozzászólására)

90081. globus2018-02-10 14:22
Laktózmentesben elvileg már benne van annyi enzim, amennyi kell... ezt méréssel ellenőrizni lehet, volt is belőle botrány pár évvel ezelőtt, nagy tejipari cég lebukott.
(válasz katus3 90077. hozzászólására)

90080. lúdanyó2018-02-10 14:19
jó...:)
(válasz Guruljka 90051. hozzászólására)

90079. lúdanyó2018-02-10 14:18
köszi
(válasz tumbo 90045. hozzászólására)

90078. lúdanyó2018-02-10 14:17
köszi..:)
(válasz tumbo 90045. hozzászólására)

90077. katus32018-02-10 13:01
Nekem abból sem jó minden. Laktáz enzim is vagy használ, vagy nem. Pedig imádom a tejtermékeket.
(válasz mmacus 90074. hozzászólására)


90076. unom2018-02-10 09:30
Nem könnyű köretként, de igen, ezt esszük.
Én pl szeretem marhapörkölt mellé, friss kenyérrel.
Szerencsére nem kell fogyóznom már, de közben is megettem, csak kevesebbet.
(válasz Guruljka 90065. hozzászólására)

90075. tumbo2018-02-10 09:24
rakott zöldbab lesz.

90074. mmacus2018-02-10 09:01
Én is. Csak a laktózmentes tejtermékeket tudom fogyasztani. Amik sajnos sokkal drágábbak.
(válasz katus3 90057. hozzászólására)

90073. Anyagi2018-02-10 08:26
Igen-igen!!!
Próbáld ki a Lidl görög joghurtját is!
240 Ft körül van a 450 grammos és sűrű, finom, össze nem hasonlítható egy sima joghurttal!
(válasz ... én 90066. hozzászólására)

90072. Anyagi2018-02-10 08:23
Az amerikai káposztasaláta - amerikai!
Szóval nem egészséges és nem diétás!!!
Arrafelé még a szalonnára is cukrot tesznek, hogy szebbre süljön!

De a káposztasaláta nagyon finom! Csak egy kis adagban, a többi garnírung mellé!
(válasz Guruljka 90065. hozzászólására)

90071. Anyagi2018-02-10 08:17
Ezen azért nem kell meglepődni!

A majonéz tojás sárgájából ( ami szinte csak zsír) és olajból készül!
1 tojás sárgája 1 deci olajat vesz fel!
Szóval a majonézben úszó "saláták" se nem egészségesek se nem diétások!!!
Nálunk ilyesmi csak nagyon-nagyon-nagyon ritkán fordul elő!

Már írtam, hogy én házilag főtt tojásból készítem. Nincs benne olaj egy csepp sem. Összetöröm a főtt sárgáját, kikeverem tejföllel/joghurttal és ízesítem mustárral, citrommal, édesítővel. Meg ami még eszembe jut.
Ez azért energiatakarékosabb!!!

De a sima görögjoghurt egy csepp édesítővel a legegyszerűbb öntet. (mehet bele egy csepp citromhéj is.) Ebben sem tocsog a saláta, csak rá van öntve kicsi a tetejére - de már csak a tányéron.
(válasz Guruljka 90063. hozzászólására)

90070. LadyBird 20152018-02-10 07:22
A múltkor valamelyik főzős műsorban turbolyát használtak. Nem ismerem. Mihez lehetne használni?
(válasz Guruljka 90053. hozzászólására)

90069. forrest20102018-02-10 06:08
folyt . köv . : a férjem egyik kollégája odaadta egyiknek az uzsonnáját , az is visszadobta :( h neki pénzt adjon !

90068. katus32018-02-10 06:07
Én ma són sütök csirkét görög salátával. 😊
(válasz Anyagi 90061. hozzászólására)

90067. forrest20102018-02-10 06:06
Régi kolléganőm akart egyik rászorulónak a vásárolt élelmiszerből adni , hozzávágta !!!!! neki pénzt adjon ! felkiáltással , hát nem könnyű igazán jó megoldást találni ! van , aki meg szégyenkezve , de elfogadja ! volt hajdanán 1 osztálytársam , a rendszerváltás óta nem dolgozik , csak koldul és megissza , valamennyit kap az önkormányzattól is , na ennek nem adnék ! se nyomorék , se beteg...... csak büdös neki a meló , a testvére + már lassan belezakkan a problémáiba :(
(válasz Dodi44 90050. hozzászólására)

90066. ... én2018-02-10 05:57
az öntetet diétásan szoktam csinálni-már amikor diétázom- krémjoghurt,mustár,só, bors,citromlé,édesítőszer (nálam eritrit),kevés fokhagyma
(válasz Guruljka 90065. hozzászólására)

90065. Guruljka2018-02-10 00:25
Mindegyik elképesztően kalóriadús, ezt eszitek könnyű köretként a főékezéshez?

Hisz a káposzta még önmagában alig valami kis kalória, de szinte csak hordozóanyaga a nagy zsír- és cukortartalmú öntetnek.


90064. unom2018-02-09 23:00
[link]
Én ezt csinálom már évek óta, eddig mindenkinek ízlett.
(válasz Anyagi 90062. hozzászólására)

90063. Guruljka2018-02-09 22:48
Kiegészítésként, 1 evőkanál majonéz:

ENERGIA
107 kcal
FEHÉRJE
0.2 gramm
ZSÍR
12.0 gramm
SZÉNHIDRÁT
1.0 gramm
ROST
0.0 gramm

itt lehet állítani a mennyiséget:

[link]

A Globus Light majonéz se semmi, egy evőkanál:

ENERGIA
64 kcal
FEHÉRJE
0.2 gramm
ZSÍR
6.2 gramm
SZÉNHIDRÁT
1.8 gramm

90062. Anyagi2018-02-09 22:14
Saláta minden mennyiségnem:
Coleslaw saláta változatok... (amerikai káposztasaláta)

[link]

90061. Anyagi2018-02-09 22:05
Sziasztok!
Lasagnét tervezek csinálni...
Meg fasírtot és paradicsomos káposztát!
És a mákos gubán is gondolkodom.