Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (12. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


84742. Guruljka2017-10-17 14:06
Nem kóstoltad még a joghurt sűrűjét. Kifejezetten krémsajt jellegű, a lecsepegett savó az, ami savanyú.
(válasz Anyagi 84735. hozzászólására)

84741. LadyBird 20152017-10-17 10:37
Én lusta vagyok, kézzel nem kevergetek palacsintatésztát.:) Belelapátolom az edénybe a tojást, lisztet, csipet sót, csipet cukrot, felöntöm tejjel, és beleküldöm a robotot. Pillanatok alatt csomómentes lesz... Mindenki szereti, kivéve a kölyköket...
(válasz forrest2010 84737. hozzászólására)


84740. fehérke1112017-10-17 08:02
Köszi! :-)
(válasz smudlaagi54 84706. hozzászólására)

84739. hópihe142017-10-17 07:37
Én is így, ahogy írtad. Annyi lisztet kavarok a tojáshoz-tejhez, hogy kb. nokedli sűrűségű tésztám legyen, azt kikeverem símára, és utána hígítom fel amennyire kell.

Napok óta készülök, tegnap ellustítottam, ill. a lekvárt főztem meg. Ma ha jön a postás, utána én megyek ide-oda-amoda. De még mielőtt a lekvárt csak úgy önmagában ki nem nyalakodom,.. :))
(válasz forrest2010 84737. hozzászólására)

84738. forrest20102017-10-17 07:29
tegnap keresgéltem valami nézhetőt a csatornák között és pont belefutottam a : Ridikülbe :) nemtom melyik adón , sose nézem , de tegnap éppen pékek voltak a vendégek és mivel én hajdanán pékségbe dolgoztam , belenéztem kicsit merthát a jó pap is hóttig...... nagyon szerettem ott dolgozni , dehát mikor már voltak a gyerekeim kevésbé macerás munkahely kellett......és 10 év után odébbálltam , de mikor kicsik voltak a gyerekek rengeteget sütöttem nekik , szerették is :))))))

84737. forrest20102017-10-17 07:23
sütöttem a fiamnak reggelire palacsintát :) én beleteszem tálba a lisztet - pici sót , pici cukrot / nálunk a fijjjúk édesen szeretik a tésztáját is :) / 1 tojást bármekkora :)))) valaha sütöttem kódispalacsintát is , amibe tojás se volt :) a kiflibe sincs , a zsömlébe sincs tojás erre hivatkozva :) , tojáshiányos állapotba sütöttem régebben hajtogatott tésztából kakaóscsigát-búrkiflit-ízestáskát...... / a férjem régen mindig hőbörgött , h kisajnálom a cukrot a palacsinta tésztájából , mivel ő főzni sose tudott el se hitte , h abba nem is kell cukor :( megsütöttem akkoriba a gyerekekét , aztán belelapátoltam még 2 kanál cukrot és megsütöttem az övét :( azért valahol meglett az eredménye , mert mára már semmilyen cukorral dúsított biszbaszt nem ehet :((((((
utána a tésztába beleteszem ami kell és én először sűrűre , csomómentesre kikeverem , majd utána higítom csak fel süthető állagúra , de a végeredmény a fontos , tök mindegy , h az ember hogyan jut el oda :)))))) nekem hajdanán még így tanították :)
(válasz hópihe14 84727. hozzászólására)

84736. smudlaagi542017-10-17 07:16
Nálam jöhet mind a kettő!Meg a rakott kelkáposzta is.
(válasz Anyagi 84732. hozzászólására)

84735. Anyagi2017-10-17 07:08
Azt gondolom, hogy ebbe a kajába nagyon más ízhatást eredményezne!
(válasz Guruljka 84723. hozzászólására)

84734. Anyagi2017-10-17 07:07
Jól hangzik nagyon!!!
(válasz ... én 84721. hozzászólására)

84733. Anyagi2017-10-17 07:06
:D :D :D
(válasz lúdanyó 84717. hozzászólására)

84732. Anyagi2017-10-17 07:04
Őszintén.... ? a kelkáposztafőzeléket jobban szeretem, mint a frankfurti levest...
(válasz forrest2010 84712. hozzászólására)

84731. Anyagi2017-10-17 07:03
Ne hagyd magad!!! Gyorsan gyúrjad azt a tésztát!!! :)))
(válasz forrest2010 84708. hozzászólására)

84730. hópihe142017-10-17 07:01
Azt nem tudtam, hogy törvény módosítás volt, de az I-betűs szolgáltató (tv-telefon-net) most módosította a korábbi 2 éves hűséget 1 évre!
(válasz Anyagi 84728. hozzászólására)

84729. Anyagi2017-10-17 07:00
Nagyon köszönöm az infót és az ötletet!!!
(válasz hópihe14 84700. hozzászólására)


84728. Anyagi2017-10-17 06:58
Sziasztok!

A hűségidőkkel kapcsolatban valamit szabályozott a kormány, mert sok cég visszaélt vele.
Nem emlékszem pontosan, mert hál'istennek nincs ilyenem, de az egyik pont talán az, hogy max 1 év lehet...
(válasz smudlaagi54 84697. hozzászólására)

84727. hópihe142017-10-17 06:36
Valamikor én is mértem a palacsintához valókat. Most már tudom, ha normál tojás, akkor elég belőle 1 db, ha kisebb jérce tojás, akkor felütök kettőt. Símára keverem a felütött tojást, egy csipet sóval, és kb. 2 dl tejet öntök hozzá. Ehhez kavarok annyi lisztet, hogy kb. nokedli-sűrűségű tészta legyen, és szép síma, csomómentes. Utána kb. további fél liter tejet hozzá apránként. És egy kicsit hagyom pihenni, amíg minden más egyebet előkészítek hozzá.
Ebből a mennyiségből 8-10 db palacsinta lesz, nekem is 2 napra szépen elosztva elég.
Amit írsz, mi azt nevezzük rakott palacsintának.

Napok óta készülök palacsintát sütni, de tegnap eljutottam odáig, hogy megfőztem hozzá a tök-répa-alma lekvárt!!! Tök jó lett!! :))
(válasz Dodi44 84726. hozzászólására)

84726. Dodi442017-10-17 06:21
Haat... A palacsinta csinalasat mindig ugy fejbol kezdem el, es utanna ahogy sikerul , akkora fog lenni az adag. van egy lisztes budogem, abban nyugszik egy muanyag merce, ami mittudom en mekkora, talan akkora lehet, mint egy kozepes pogacsa szaggato, es azzal merek ugy negy hat adag lisztet, bele tojast utok, egy ugy kaveskanalnyi sot bele, es tejjel higitom. teszek bele egy kis olajat is, ugy ket-hatom evokanalnyit. Eloszorre fakanallal kevergetem, mikor megunom, elo a kezi electromos keverot es azzal jol megkevertetem amig eleg simanak latom a kevereket. Van egy jo meretu erre szant meroti kanalam azzal meregetem a sutobe, ala egy kis olajjal.
Masfel percig sutom az egyik oldalat, egy percig a masik oldalat. Amikor megemgedem magamnak, amikor az elso oldala sul, akkor van masfel percem, akkor gyorsan megkenem lekvarral feltekerem es mar pusztul is!
De utoljara raeheztem egy kis Edesanyam fajta palacsintara, amit en torta palacsintanak neveztem el kiskoromban.
Az az egy sor baracklekvaros, masik sor daralt dios cukorral keverve, egy masik sor cukros-kakaos keverekkel leszorva, es ujra kezdem az egeszet. Igy aztan ugy ot-hat centis magasnyira nol a kupac. Mivel a formaja kerek, igy cikkelyeket vagok ki belole, es meg meleg nekem akkor izlik a legjobban, vissza visz a megboldogult gyerekkoromba.
Ennek ha a felet eltuntetem, (masik felet mar nem engedelyezem magamnak, "mert tobb nap mint kolbasz"!) utanna mar nem is haragszom!!! :DDD
Persze, most mar nem olyan jo dolgom van, hogy Edesanyam csinalja nekem... (Isten nyugosztalja) Magam sutom, es mosogatok utanna...
De ehen sosem maradok, es a sullyom inkabb no, mint kevesebb lenne... :D
(válasz forrest2010 84710. hozzászólására)

84725. Dodi442017-10-17 05:53
Olvaslak benneteket, es egy erdekesseget megosztok veletek...
Otthon vagytok, nektek mindennapos a jo hagyomanyos finom, jo izekkel buszkelkedi kajak, es a masholrol valo, szarmazo dolgok az erdekessebbek otthon. Pl. a joghurt, nekem az aluddtej, nektek a frankfurti leves, nekem a tarhonya leves...
Azt hiszem, a valtozatossag a fo kulcsa a szemleletunknek, egy kis uj egy kis mas valami, fenyessebbe teheti a napunkat...
:D

84724. fehérke1112017-10-16 19:18
Jujj...
(válasz lúdanyó 84719. hozzászólására)

84723. Guruljka2017-10-16 19:09
én kipróbálnám ebbe is a lecsöpögtetett joghurtot. Gusztus szerint ízesíthető, és jóval kevésbé zsíros, mint a tömlős sajt.

(A savóját is fel lehet használni, még akár kenyérsütéshez is.)

84722. tumbo2017-10-16 18:16
na,ezt kipróbálom.
(válasz ... én 84721. hozzászólására)

84721. ... én2017-10-16 17:52
Na, akkor krumplipüré:
hatalmas sikert arattam a krémsajtos, kapros krumplipürémmel.IIIstenííííí!
Sima krumplipüré vajjal, tejjel, nem túl lágyra, majd bele egy tömlős natúr krémsajt (de lehet ízesített is) majd nyersen az apróra vágott friss kapor.
(válasz lúdanyó 84716. hozzászólására)

84720. hópihe142017-10-16 15:45
Elhiszem, hogy hirtelen felment a vérnyomásod! Persze, ha mi, asszonyok csinálnánk ilyet! És mi lett a vége? Volt másik is, vagy holnap ismétlés?
(válasz lúdanyó 84719. hozzászólására)

84719. lúdanyó2017-10-16 15:41
ma mérgelődös napom volt ..:( azuramra rájött, h festeni kell a gatázst egy része fával van borítva és az idő le ette róla a festéket. Vettem is aranyáron "lazúrt" 3880ft volt egy 8dl dobozzal .. na azuram felmászott a létrára a festékes vödörrel a kezébe és úgy a felénél tartott mikor megbillent a vödörke és kiborult a festék..:( azt hittem meg üt a guta..:( na ennyit a spórolásról..:(

84718. lúdanyó2017-10-16 15:34
a maradék krumplipüréből nálunk mindig krokett lesz azt nagyon szeretjük..:)
(válasz fehérke111 84704. hozzászólására)

84717. lúdanyó2017-10-16 15:27
akkor nálatok az a jó a csatornának ha hasmenés van a környéken..:DDDD
(válasz Anyagi 84654. hozzászólására)


84716. lúdanyó2017-10-16 15:23
de engem igen!!!!!! minden krumplipürével kapcsolatost szívesen olvasok!!!!!!
(válasz Smaragdzöld 84636. hozzászólására)

84715. hópihe142017-10-16 15:00
Köszi!
(válasz smudlaagi54 84714. hozzászólására)

84714. smudlaagi542017-10-16 14:47
Csak ha nagyon lágy akkor szoktam lisztet belerakni 1-2 kanállal,rakhatsz bele tojást is,meg a füszereket a végén.
(válasz hópihe14 84711. hozzászólására)

84713. forrest20102017-10-16 13:59
Dodi olyat megboldogult gyerekkoromba ettem / a szürke héjú sütőtököt / Baja ? v Bátya ? környékéről hozta akkoriba Anyum sógora és fejsze kellett hozzá , h feldarabolják :) de valami isteni finom édes volt :))))))
(válasz Dodi44 84670. hozzászólására)