Receptek száraz kenyérből (beszélgetős fórum)
7. loch ness
2015. nov. 13. 11:44
Zsemlemártásnak is finom, és pirítva levesbetétnek.
6. Julcsi89
2012. aug. 3. 14:47
Én is le szoktam reszelni, de bundás kenyérnek, melegszendvicsnek is jó, ha még nem kőkemény.
5. Guruljka (válaszként erre: 3. - Mmacus)
2012. aug. 3. 14:45
Én simán lereszelem! Még a nagyobb lyukú reszelőn is, mintha bolti prézli lenne.
Fel lehet óvatosan szeletekre, majd kis kockákra vágni. Szárazon, szellősen tartva eláll. Kevés olajon megpirítva lehet enni, levesbetétnek bármilyen krémlevesbe, vagy ki hogy szereti.
(Én a száraz, szellős helyen tartást textil-zacskóban, vagy felesleges kispárna-huzat csücskébe kötve oldom meg.)
4. bnedora
2009. szept. 6. 20:16
Ha nem túl régi a zsömle, akkor készíthetsz belőle töltött zsömlét.
3. mmacus
2009. szept. 6. 19:09
Szia. Töltelékhez is használhatod, vagy összetörve, húsdarálón ledarálva és átszitálva készíthetsz morzsát panírozáshoz.
2. 37403e3af4
2009. szept. 6. 19:04
Szia! Csinálj fasírtot vagy stefánia szeletet.
1. Myrthil
2009. szept. 6. 18:43
Olyan recepteket keresek, amihez fel tudom használni a megmaradt száraz kenyeret, zsemlét!