Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Fundamenta, tapasztalatok? (29. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


6394. edkory2015-05-06 09:27
Kedves Firpo!

Lenne néhány SOS kérdésem, mert elég sok bennem a kérdőjel, főleg azok után, hogy végigbogarásztam ezt a fórumot.... remélem tudsz segíteni!

Belevágnék a Fundamentába, a cél a 8 milliós azonnali!!! hitel, használt lakás vásárlására! (Jelenleg albérletben lakunk, ezért van szükség azonnali hitelre, ha lehet, inkább a saját lakásomra fizetnék)

Tegnap volt itt egy Fundamentás emberke, aki azt mondta

- azonnal (kb. 6-8 hét) és tutira megkapjuk, amint megvan a szerződés

- nem kell önerő

- a férjemnek és nekem összesen 270 000 Ft a nettó jövedelmünk, nincs tartozásunk, a Fundamentás emberke szerint ez elég ahhoz, hogy megkapjuk a hitelt

DE a fórum átolvasása után nekem inkább az az érzésem, hogy a lényeg, hogy ugorjunk bele a fundamentába, tegyük le a szerződésnyitáshoz szükséges 80.000 Ft-ot... Én nem tudok CSAK gyűjtögetni, hiszen 55.000 Ft az albérlet havi díja, mellé + 20.000 Ft lenne a havi "gyűjtögetés" a Fundamentánál... Nekünk ez nem jó opció, hogy 10 évig még albérletben lakjunk és mellé gyűjtögessünk, ezért kéne sos a 8 milliós megoldás. De itt azt olvastam bizony kell önerő és egyáltalán nem biztos, hogy holnap megkötjük a szerződést és tutira azonnal meg is kapjuk a hitelt.

Szóval ez irányban érdeklődnék. SOS. Köszi előre is!!!

6393. anyecska86162015-05-06 09:11
Bocsesz, áthidaló kölcsönt vennénk igènybe.


6392. anyecska86162015-05-06 09:07
Kedves Firpo!

Sajnos nem a legjobb ūgynököt kaptuk ki a fundamentánál. Megkötöttūk a takarèkosságit, kinèztūk a házat. Szerződès előtt mondtuk neki, hogy mi kp kapjuk a fizetèst. Akkor azt mondta nem gond. Most kiderūlt, hogy gond. Elkezdtūk utaltatni a fizetèsūnk. Csak ugye, nem annyira vagyunk bejelentve, mint amit keresūnk. Most a párom fizeti a járulékot maga utàn. Így kapunk kèt minimálbèrt. A gond, hogy most várnunk kell három hònapot. Ill 4-et, mivel a mostani utalàs mèg nem jött meg. Így viszont, nem vár a tulaj, ha lefoglaljuk akkor se. Meg hát nen is merūnk belevágni, ezek után. Tartunk ettől az egêsztől már. Volna eegy másik variáció, hogy a navtól kèrjūnk igazolást, de a tavaji èv átlaga nincs meg a minimálbèr összege, csak az angliai munkánkal. Arròl van p45-ös nyomtatványunk. Azt össze lehet csapni a navos jövedelemigazolással? Mert az ūgynökūnk az nudli sajnos.
Sikerūlt bekèrdeznūnk?
Válaszod köszönjūk.

6391. Firpo2015-05-04 22:59
Kedves lúdanyó!

Ez nem egészen így van.
A cégnek nem elsődleges szándéka a forintosított hiteleket átvenni,ez tény.
Hoztak bizonyos intézkedéseket,hogy az üzletkötőknek se ez legyen az elsődleges irányvonala.
(Az okokra most nem térnék ki,érthetőek egyébként,de nem ez a lényeg.)
Megoldás viszont van,akit érint írjon privátban,és segítek eligazodni. :)
(válasz lúdanyó 6390. hozzászólására)

6390. lúdanyó2015-05-04 20:05
Kedves Firpo
nagyon kibuktam ma.. mint korábbi fórum beírásomba már írtam neked, h ha megérkezik az OTP banktól a forintási hitelünkről szóló levél .. nos akkor át megyek a Fundáhozőt veszem igénybe, h segitsen megszabadulni azOTP-től.. ma hívtam az ügynököt na az gyorsan vissza zavarta az elképzelésemet a semmibe.. Dehogy veszi át a funda.. de hogy segit hiába fizetem az előtörlesztést.. ne is állmodjak, h bármilyen segítséget nyújt.. majd ha letelik a még hátra lévő 1 év akkor beforgathatom azt a pénzt amit félre raktam és meg fejelik igaz azz a 30% de akkor is az még csak csöpp a tengerbe.. ad kölcsönt felújitásra na de én nem akarok felújitani.. szóval így jártam oldjam meg az életem ahogy akarom csak kamu minden igéret.. és ennyi..:(

6389. máska2015-05-01 14:13
Azért én nagyon is un. illemtudó vagyok a hivatalos ügyeimben-, s mondom ezt, akár itt és mindenféle téren-,...de azért nem szeretném ha ezután osztana meg+ki mindenki...

Sajnálom nagyon!!..., hogy nem találkoztunk, de még jobban azt, hogy már nem is szeretnéd érteni azt, hogy miről írok, avagy dumálok.

Énnekem tényleg egy 'fehér' Holló voltál itt, de most már mosakodnom kell a sok szenny miatt, amit hagytam magamra rakódni?

Tulajdonképpen már fogalmam sincs arról, hogy mi a fene történik körülöttem...a bűnöm az, hogy hagytuk ezeket a történéseket az egyes eseményeként beváltani a hitelek terén át is?

Tisztelettel kívánok nagyon szép hétvégét!!! -ja az időjósok is ezt darálják...

Éljen a nemzeti szalag+ a logóink Május Elsején : 'a keményen dolgozó kisember' meg menjen a sufnimba pálinkát inni, meg cigizni ilyenkor, a najaaó-nak közben pedig a "gázt" lehet szerelni s az energia takarékos égőkre is kicserélni a régi világítást...
Mennyiért?-kérdezem már én is, mikor közlik velem, hogy pont megfelelek mindenféle feltételnek, Hmm?- hisz nem is értek ezekhez, még meg sem tudom csinálni azt amit rám bíznak. Pont, ezért...-mondják.
-Az árvízvédelem az egy tanult szakmám!-ezért jelentkeztem...Hmm?
-Ja, oda nem kellek, mert minden szakmai poszt be van már előre töltve.

Most túlságosan hosszasan írtam, de a szürkeségnek is vannak árnyalatai, - 50-ven -írták.

:)))
(válasz Firpo 6388. hozzászólására)

6388. Firpo2015-04-27 16:51
Nekem nem fáj semmi,szívesen segítek bárkinek,ahogy Neked is.
Csak őszintén megmondom,nem értem sajna a problémáidat,ennyi.
(válasz máska 6387. hozzászólására)

6387. máska2015-04-27 14:26
Talán ez fáj neked is? A Lányom kötötte a szerződést a részemről a fundával, persze azért előtte is voltak un. furcsának titulált kérdéseim, felé is....

A bizalmam inkább félé billentette a mérlegemet ez ügyben..s tudod-e miért? Azért, mert nekem azt nem kell igénybe vennem!
Ennyi a történetem...
ui: Önmagának kötötte meg a szerződést , nem pedig nekem....
:)

Azért ugye azt már levetted, hogy bizonyára a Fudával kapcsolatban is problémáim vannak? Lenyúlnak s nagyon keményen...-s nem 'cég' hibája ez sem...!

Eszembe sem jutna olyan dolog, hogy a te 'jóindulatodat' összekeverjem az én 'zagyvaságommal'.
... Miről írok...hmm?
-csak a arról, hogy nem árt a gondolkozás, meg a logika, még akkor sem, ha azok egymásnak is feszülnek, olykor.
:D
(válasz Firpo 6385. hozzászólására)

6386. Firpo2015-04-27 11:20
Persze nem szeretnék "rosszfej" lenni,szívesen válaszolok bármire ha tudok,de vannak dolgok amiket felesleges kifejteni,mert a honlap is tartalmazza. :)
(válasz Firpo 6385. hozzászólására)

6385. Firpo2015-04-26 23:33
Csak hogy tisztán lássanak a Kérdezők;
-kérlek ne a "céget" okold azért,mert a rokonod által díjmentesen kötött szerződésed (postai dolgozó...) mellé nem kaptál semmilyen tájékoztatást.
De legfőképp ne az én jóindulatú segítségemet ne minősítsd kérlek zagyvasággal.
(válasz máska 6383. hozzászólására)

6384. Firpo2015-04-26 23:26
Ezt több tucatszor leírtam(olvass vissza),a kapott kötvényed is tartalmazza(az okát),valamint az üzletkötő tájékoztatott az okáról. (Aláírtad a "tanácsadási nyilatkozatot",miszerint a feltett kérdéssel tisztában vagy.)
(válasz máska 6383. hozzászólására)

6383. máska2015-04-26 13:55
Kedves Firpo!
-tényleg sok segítséget adsz-, s nem csak nekem!

De, most abban vitatkozok veled, hogy a Funda az ügyfél pénzét tényleg miért nem utalHATJA A BEFIZETETT ÖSSZEGÉT vissza pár napon belül, amikor már a szerződése is lejárt?...-vajon miért kell erre is 3 hónapot várni a kedves ügyfélnek?

:DDD
(válasz Firpo 6382. hozzászólására)

6382. Firpo2015-04-25 10:44
Van igazság benne,de azért nem tudnak végleges összeget küldeni,mert a kiutalás 3 hónapjában van lehetősége az ügyfélnek fizetni (hogy ne használja a cég ingyen a betett pénz),de nem kötelező.
Kamatozik is a 3 hónap alatt az egyenleg.
(válasz missouri 6381. hozzászólására)

6381. missouri2015-04-24 22:18
Köszi! Nekünk szó szerint ugyanez volt a helyzet, mint amit Botivadász írt (most olvastam vissza), írtam is egy e-mailt az ügyfélszolgálatra, és visszaírták, hogy az utolsó évi állami támogatást és annak kamatait még nem könyvelték le, és megírták ugyanazt az összeget, amit annak idején az ajánlatban kaptunk, hogy annyit fognak utalni. Nem értem miért így csinálják, miért nem már a végleges összeget írják meg?? Illetve hogy a kiutalási időszakban is vonják a csoportost, amíg meg nem kapják a válasz levelünket, és ezt is állami támogatással kamattal visszautalják. Erről is megemlékezhetnének esetleg a tájékoztató levélben, ne kelljen már mindenkinek külön-külön válaszolniuk az ügyfélszolgálaton...


6380. Firpo2015-04-24 20:50
Kedves Klaudia_LL!

Semmi teendő nincs a földhivatali ügyintézéssel,a díj megfizetése után a funda intézi teljesen.
Hivatalosan az összes kifizetési feltétel teljesülése után maximum 15 napon belül utal a cég.
(Csoportos beszedési megbízás,jelzálog bejegyzés,közjegyző,stb,ami a papíron volt!)
A gyakorlatban 3-4 munkanapon belül meg szokott történni az utalás!
(válasz Klaudia_LL 6379. hozzászólására)

6379. Klaudia_LL2015-04-24 19:56
Kedves Firpo!

Fundamentás áthidaló kölcsön igénybevételével vettünk egy lakást. A folyamat ott tart, hogy már csak az hiányzik, hogy a földhivatali jelzálogbejegyzést kell lekérnie a fundának a TAKARNET-ből. Ezt ők azt mondták, hogy május 4-én fogják megtenni. Azt szeretném megkérdezni, hogy a földhivatali jelzálogbejegyzés hogyan történik?
Nekünk ebben azon kívül, hogy befizettük a díját (12.600 Ft.) kell-e valamit csinálnunk? Hogyan kerül rá ez a bejegyzés a tulajdoni lapra? Be kell-e vinnünk valamit a földhivatalba, vagy ezt teljesen a funda intézi, és nekünk nincs vele teendőnk? Mi eddig a földhivatalba nem vittünk be semmit (egyedül az ügyvéd ment be egyszer és érkeztető pecsétet rakatott az adásvételi szerződésre, csak ennyi történt.)
Valamint azt is meg szertném kérdezni, hogy ha 4-én mindent rendben találnak (nem volt előzőleg jelzáloggal terhelt a tulajdoni lap), akkor mikor várható az utalás. Azt tudom, hogy 15 nap a határidő, de ezt ki is szokták várni, vagy átlagban hány nap az utalás ilyenkor?
Válaszodat köszönöm!
Üdv.
Klaudia

6378. Firpo2015-04-24 19:03
Így van,a jelenlegi hirdetmény szerint 3 hónapig tart ez az akció.

6377. Debrecen882015-04-24 17:42
Mert előre láthatólag ez az akció 3 hónapig tart!
(válasz lúdanyó 6375. hozzászólására)

6376. Debrecen882015-04-24 17:42
Szia! Ha a kiutalás junius 30.-a, akkor 04.01.-től indult el a kiutalási időszak. Így 04.01.-től gyűjtheted a számlákat!
(válasz missouri 6374. hozzászólására)

6375. lúdanyó2015-04-24 17:30
mért kel sietni?
(válasz Firpo 6371. hozzászólására)

6374. missouri2015-04-24 15:49
Sziasztok! Nekünk most járt le a Fundamentánk amit felújításra szeretnénk használni, június 30. a kiutalás. Mikor lehet elkezdeni gyűjteni a számlákat, csak akkor ha megjött a pénz?
Köszi!

6373. Firpo2015-04-23 22:21
Igen. Ezt írtam.
(válasz Debrecen88 6372. hozzászólására)

6372. Debrecen882015-04-23 21:28
0,5%-os hitelfolyósítási jutalék!!
(válasz Firpo 6371. hozzászólására)

6371. Firpo2015-04-23 21:09
50%-os hitelfolyósítási jutalék kedvezmény van azonnali és áthidaló kölcsönnél,akit érint,érdemes igyekezni. :)

6370. Firpo2015-04-20 16:01
Kedves Botivadász!

Ha csoportos beszedési megbízás van megadva,akkor a kiutalás 3 hónapjában (csak amíg állami támogatás jogosult a szerződés) vonja a cég a megtakarításokat,amire jár állami támogatás.
(Le lehet mondani a beszedést,nem befolyásolja a kiutalást.)
Az érkező összeg így természetesen nagyobb lesz,mint ami az értesítőben szerepelt!
(válasz Botivadász 6369. hozzászólására)

6369. Botivadász2015-04-20 15:53
Kedves Firpo!

2007 februárjában kötöttünk Fundamentát, aminek az első 20.000Ft-ját áprilisban vonta le a számlánkról. 8 éves - 423 módozat - ami 7év 11 hónap lenne.
De még e hónapban is vonta a 20.000Ft-ot. Megkaptuk a kiutaláshoz aláírandó papírokat, de azon jóval kevesebb összeg szerepel, mint a 423 módozatú táblázatban, és még mindig vonja, pedig ez már a 9.év ha jól számolom.

Kérdésem: meddig vonja a 20.000Ft-ot még, a jövő hónapban is? már 2 havi plussz van
ha aláírjuk, hogy elfogadjuk azt az összeget, ami, szerepel a papíron, ami 04.01. keltezett, akkor az állami támogatás és ezt a dátumot követő befizetéseket már nem kapjuk meg a kamatokkal együtt?

Nincs szükségünk a kölcsönre csak a pénzünkre - így is kettő szerződésünk van.

Köszönöm, ha segítesz megérteni a dolgokat!


6368. Firpo2015-04-16 12:18
Kedves poltan!

Semmi probléma.
Legalább 3 hónapnak kell meglenni,akkor be tudja írni a 3 havi átlagot.
(Aki régebb óta az adott munkahelyén dolgozik,ott be kell írni a régebbi átlagot is. Bár furcsa,hogy aki hiteled intézi,az ezt nem mondta...)
(válasz poltan 6367. hozzászólására)

6367. poltan2015-04-16 09:21
Kedves Firpo

Azt szeretném kérdezni hogy a jelenlegi munkáltatómnál ez a 4. hónapom. A Fundamentás munkáltatói igazolásnál viszont van egy olyan rész hogy 1 éves átlagjövedelem, viszont ezt a jelenlegi munkáltatóm nem tudja kitölteni. Milyen tapasztalatai vannak ilyen esetekben ?

Köszönöm
András

6366. máska2015-04-15 13:53
SSSS-nem szeretném elmagyarázni, hogy a a Funda mibe fekteti a beérkező Ft.-ak.

Akkor, én már direktben...-s mindenféle költségek elkerülése miatt is, nélküle...

:)
(válasz máska 6365. hozzászólására)

6365. máska2015-04-15 13:44
A szerződés választott hossza itt sem a tőkétől függ, hanem a nagy 'haszontól', per/pillanat...

:D
(válasz Firpo 6364. hozzászólására)