Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Fundamenta, tapasztalatok?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


7752. mesemama2017-05-22 17:07
Szerződésemet Állami támogatás nélkül,felmondtam.Szeretném megkérdezni,hogy megtakaritásomat 3 hónapon belül,vagy azon tul várhatom?Válaszát köszönöm.
(válasz FundaRichárd 7750. hozzászólására)

7751. gabor2922017-05-20 17:37
Nagyon szépen köszönöm a választ.


7750. FundaRichárd2017-05-20 15:24
Első sorban már a személy bankárod jelzi, hogy kiutalták a kölcsönt.(persze személye válogatja)
(ha nekem privátban leírja valaki az adószámát, amire a kölcsönt felvették, megtudom nézni)
Másrészről az eladó is szokott jelezni, hogy megvan/vagy az ügyvéd ha letét volt. De egy egyszerű telefonnal megkérdezitek a központot és ennyi. A levél lassan megy.

7749. mmcy2017-05-20 04:33
Sziasztok!Fundamentánál veszek fel kölcsoönt.Az lenne a kérdésem,hogy én honnan fogom tudni azt hogy a fundamenta utalt a tulajdonosnak?

7748. gabor2922017-05-19 19:54
Sziasztok.
Valki tudja,hogy honnan tudom meg, az elado megkapta-e a pénzt?

7747. Csillubincs2017-05-11 22:47
Kedves Richárd!
Köszönöm a gyors választ!
Az aláírás dátumát kellett átjavítanom a szerződésen, amit minden hitelügyletben szereplő aláírt, viszont nem írtam oda a javítás helyszínét ami Budapest, így visszaküldték a szerződéseket.(nem is tudtam elsőre hogy sírjak vagy nevessek ezen)
Holnap hívom a központot hátha meg tudjuk picit gyorsítani. Az eladónk egy igen érdekes személyiségű hölgy akinek lövése sincs miről beszélünk mikor ezeket a folyamatokat magyarázzuk neki, számára csak annyi jön át hogy még nincs pénz holott a fizetési határidőnk 05.26 tehát nem vagyunk elkésve szerintem semmivel.
(válasz FundaRichárd 7746. hozzászólására)

7746. FundaRichárd2017-05-11 12:00
Talán a Fundamentánál is meglehet fizetni ezt a díjat, úgy emlékszem!
(válasz FundaRichárd 7745. hozzászólására)

7745. FundaRichárd2017-05-11 11:59
Kedves Csillubincs!

Más dokumentum beérkezése nélkül, el szokták kezdeni előbb a földhivatali tul. lap lekérését.
Biztosítás/földhivatali eljárási díj megfizetése/ esetleg adósok adatai közül hiányzott valami.
Mi volt a hiánypótlás tárgya?

Ezek nélkül nem tudnak belekezdeni. Általában a beérkezés után, 10 munkanappal kérik le, addigra bejegyzi a földhivatal a Funda jelzálogjogát a teherlapra. Ezután tud folyósítani. Van gyorsított eljárás, aminek a díja 4.200 Ft, de ettől nem fogják előbb lekérdezni a Fundától, hiába jegyzik ott be hamarabb.

Nem régiben még ezeket tudták az ügyfelek intézni, addig gyorsabb volt,(már aki haladt vele) de a legtöbb ügyfél ezzel csúszott, akik nem értek rá, nem tudták hová menjenek, mit csinálják, mit kérjenek stb.
Ezért automatizálták inkább, viszont így hosszabb lett.

Ha volt hiánypótlás, az mindig megnyújtja sajnos a az ügyintézés idejét. Bár mindenki igyekszik a legjobb összeállításban és maradéktalanul beadni mindent.

Viszont 20.-án biztos ,hogy nem kérdezik le! Szombatra esik sajnos.
A lekérdezés után 1-3 napon belül szoktak folyósítani, nem várják ki a 15 napot szinte egy esetben sem.

A központtól érdeklődje meg, hogy ha kifizetik az eljárási díj megsürgetését(ami azt jelenti, hogy ott azonnal megcsinálják) lekérik-e előbb a tul.lapot!? Ha igen tudnak nyerni sok időt vele.

A határidő túllépésétől függetlenül a Fundamenta fizetni fog, kérdés az eladókon van. Fognak-e problémát csinálni a dologból? Kérdezze meg őket, legyenek kapcsolatban, ők is szeretnék tudni, hogy lesz-e pénz a dologból. Nyugtassa meg őket, így nem szokott még ebből (pár nap kicsúszás) sem gond lenni.

7744. Csillubincs2017-05-10 14:09
Kedves Richárd!
Egy gyors kérdésem volna, hátha tud nekem segíteni!
Pozitív hitelbírálat és minden leadott dokumentum után aminek beérkezési ideje hétfőn volt hiánypótlás miatt,mi lehet az oka annak hogy a funda csak május 20.-án kéri ki a tulajdoni lapot? (Ezt az infót kaptuk ma) egy kollega szerint a jelzálogbejegyzés attól elindult hogy valamit visszaküldtek. Nekünk a lakás vételárának kifizetési határideje május 26. Nem hiszem hogy 6 nap alatt kiutalják a pénzt miután az átállás és rossz információ kiadás miatt az ügyletünk február közepe óta húzódik. Ha minden papírunk rendben van nem lehet a tulajdoni lap lekérését megsürgetni?

7743. András0012017-05-06 20:31
Köszönöm a gyors és pontos választ Richárd!

7742. FundaRichárd2017-05-06 17:31
Kedves András!

A közjegyzői díj, én Bp-re szoktam küldeni az ügyfeleimet, ott átlag 30-40 közötti értéken végzik az okirat kiállítását. Vidéken horror 1-1,5%-kal is találkozhatsz sajnos.

Ami még díjként meg fog jelenni az egy újabb takarnetes tul.lap (4.500 Ft) lehívásának a díja amit az első törlesztőrészlethez fognak hozzá csapni. (egyszeri díj)

Mivel több mint valószínű, hogy tört hónapot fogsz elsőre fizetni, így általában bele is olvad a havi díjba. Plusz tétel nincs.

Ha vásárlásra vettétek fel a kölcsönt, abban az esetben féléven belül egy tulajdoni lappal igazolnod kell,hogy a tulajdonodba került az ingatlan. Erről fognak küldeni levelet is.
(hiteles tul.lap 6.250 Ft)

Más tétel nincs.
(válasz András001 7741. hozzászólására)

7741. András0012017-05-06 08:46
Sziasztok!

Ha a hitelszerződés megvan akkor ugye elvileg csak a következő díjakkal kell pluszban számolnom:

- közjegyzői díj (ez mennyi általánosan? Tud valaki olcsó közjegyzőt a Gödöllői Járásban? )

- lakásbiztosítási díj

- kiutalási díj amit majd az eladóknak kell kifizetnem

Ugye másról nem kellene tudnom?

Üdv,
András

7740. FundaRichárd2017-04-28 11:25
Kérek mindenkit aki privátban ír, hogy inkább a profilomon belül megtalálható e-mail címre írjon mert itt eltűnnek a leveleim sajnos.
Köszönöm!

7739. FundaRichárd2017-04-28 10:28
Szia, hitelkérelem befogadásánál el kell telnie a két évnek és a felveendő hitelösszeg 10%-ának már a megtakarítási számlán kell lennie, Ha nincs meg kitudod pótolni, hogy jogosult légy a kamatkedvezményre.

A folyósítás beadástól számított (ahogy mondtad) 5-6 hét alatt megvan. De ehhez rendesen össze kell tenni a hitelkérelmi csomagot, nem szabad lyukakat hagyni (ez nincs meg, azt pótoljuk stb.)

Ha találkozol normális személyi bankárral, é ős figyel mindenedre akkor nem lehet gondod!

2 évnél kamatkedvezményt kapsz, előtte is igényelhetsz de addig Azonnali áthidaló kölcsön lesz ami picivel magasabb kamaton megy. Bár gondolom ez az egy hét már nem oszt nem szoroz! :)


7738. máska2017-04-25 11:28
Szívesen válaszolnák a feltett kérdéseidre, de nem tudok...

Bízzál az ügyintézőkbe...meg SZeMélyedre szabott-bankárokban is !
Ezt tudom, csak mondani, avagy leírni...

Olyan kérdéseket feszegetsz, amire nincs válasz!!
:DD

7737. teafaolaj972017-04-23 23:37
Arra szeretnék választ kapni, hogy ha 2 éve május 8-án kötöttem a szerződést, akkor leghamarabb május 8-án kérhetek áthidaló kölcsönt?
A kérelem, vagy a folyósítás dátuma számít a kamat szempontjából?
Mennyi idő szokott mostanában eltelni a hitel kérelemtől az átutalásig?
1-másfél hónapot is hallottam, 30-90 napot is, illetve az adásvételi szerződés feltételeinél legalább 60 napot ír és javasol 90 napot a függőben tartás idejére.

7736. máska2017-04-20 13:26
Az emberek nem gépek és tulajdonképpen a gépektől se várjunk emberi hozzáállást...:)

Köszi a választ!
:D
(válasz FundaRichárd 7735. hozzászólására)

7735. FundaRichárd2017-04-17 12:16
Nem! A postát csak a ''gyors kézbesítés'' miatt nem szeretem. A hiba a miénk, illetve a cégé, hogy nem szerződik le egy futár céggel a francba, aki kézbesíti a küldeményeket akár másnap.

A dolgozókról, 2-3 panasz után etikai eljárást indítanak ellenük és mennek a levesbe ha jogos. Pénzügyi területen nem ilyen fekete kisboltos megoldások vannak, (majd jól levonom a béredből)
Itt kivágják szó nélkül.

Tudod az is gond pl. hogy a legtöbb ember, nem tudja mit kellene tudnia az ügyintézőnek(aki a cég hibájából értékesít fajankó módra) így nem is tudják mi zajlik a háttérben. Avagy nem. Ha írnának levelet, kommunikálnának, felhívnák néha a központot mi hol jár, megtudnának gyorsítani sok dolgot. De mára sajnos elkényelmesedtek az emberek is.

Pl.
Felhív egy ügyfél, ilyen és ilyen megtakarítása van, rendben. Telefonon megkérdezem mire szeretné felhasználni, adok tippet tanácsot, elmondom érthetően miből gazdálkodhat.
Sok esetben kérnek, hogy egy személyes találkozó során szeretné eldönteni, hogy mire használja fel a megtakarítását. (meglátja milyen lehetőségei vannak) Kérdezem hol. Andrássy úton a munkahelyén délután 1-kor szeretne találkozni.

Legalább annyi gondoldás és erkölcs szorulhatna az emberekbe, hogy igen, talán neki is van dolga, a munkanapja megy el azzal, hogy bebóvlizik a város közepére a legforgalmasabb úton próbál meg parkolni a nyomorult.
Felmész, faarccal ül előtted egy ember, aki benyögi, hogy gyorsan-gyorsan mert csak negyedórája van beszélgetni. A telefonban még volt ideje.
Elmondasz mindent amit beletudsz sűríteni ha már bementél a városba, mivel ő otthon nem akar találkozni, de 3 lépést nem megy máshová sem a dologért munkaidő után.
Van aki meg sem köszöni, hogy elmentél hozzá pl. Úgy érzi, hogy ez alanyi jogon jár neki.

Szóval, nem lehetsz jobb értékesítő, mint amilyen ember is vagy! Ugyanilyen emberekből lesznek sajnos sok esetben személyi bankárok is.

Egy pár tanács:

- Ha tudod sose munkahelyre kérj találkozót (annak csak idegeskedés/kapkodás a vége!
- Ha már házhoz megy a bohóc aki adja a cirkuszt, menj bele abba, hogy akár délután/kora este találkoztok, hiszen napközben ő is dolgozik! (jó esetben Fundizik)
- Ha elmondja szívesen telefonon, valószínűleg, azért teszi, mert 3 mondat után kiderül, hogy még két percet beszélgettek, és megspórol ő is egy 4 órás kitérőt az életéből, és neked is egyszerűbb az életed, mert telefonon is kiderült amit tudni akartál. Igaz nem láttátok egymást személyesen, de kit érdekel? :)

A dolgozókra visszatérve Máska, megkapják az alapképzéseket, ami tartalmaz amit tartalmaz, utána szinte semmilyen jellegű segítséget nem kapnak! Tapasztalatok árán tanulnak, és sok esetben ez az ügyfél kárára megy sajnos.
Több papírt váltanak ki, vagy többször pl.

Ez ellen nem nagyon tudunk tenni. Még egy bankfiókban ülő személy is megszívat néha, vagy 5* vissza kell menned mert ő nem mondott el jól valamit. (ergo 5 szabadnap)

Emberek, emberek, emberek mindenhol ők dolgoznak, majd ha a gépek felváltják ezt a szakmát, talán jobban, összeszedettebben fognak tájékoztatást adni.

De van amikor az ügyfél hülyíti be magát, egyik nap ezt akar, másik nap azt. Egyik nap ilyen papírt töltünk, másnap már azt küldjük be.
Szívesen szoktam segíteni, hiszen, van amikor az ember meggondolja magát, de amikor már 2 hét alatt 3* akar célt módosítani :) ott megkérem, hogy az előzőek alapján fogja meg a tollat ő egyedül! :)
Aztán lesz ami lesz belőle, panaszok, tömkelegével, feljön ide, hogy okosodjon, aztán kap 3 hasonló embertől tanácsot, és együtt anyáznak tovább :D (senki ne vegye magára!)
(válasz máska 7734. hozzászólására)

7734. máska2017-04-16 13:05
Fogjuk a Postára mindenféle hibát? ugye, arról még nem írtál, hogy miként 'büntetik' meg a ott dolgozókat, amikor hibáznak?-
:))

Mindenkinek jogában áll tévedni, de legyen már ez a saját kára, ne pedig az ártatlanoké...!!!

Buxus!
(válasz FundaRichárd 7733. hozzászólására)

7733. FundaRichárd2017-04-15 21:51
Abszolút nem biztos, hogy személyi bankáron keresztül mondta fel. A másik, hogy ember ő is tévedhet, sajnos téved is. Ezzel büntetni, anyagilag úgy gondolom felesleges, inkább a 2 hetes postánkat kellene felgyorsítanunk, hogy kiérjen mihamarabb az ilyen jellegű levél. Sajnos nekünk tudtommal ingyen kézbesít a posta, ennek köszönhető a sebességük.
(válasz máska 7732. hozzászólására)

7732. máska2017-04-15 17:00
Mindig erre fogják rá, de akkor miért nem az ügyletet lebonyolító személyi bankárnak kellene ezt megfizetnie?-csak kérdezek?
(válasz FundaRichárd 7731. hozzászólására)

7731. FundaRichárd2017-04-09 23:48
Szia, valami papírt rosszul tölthettetek ki, és hiánypótlást fogsz kapni sejtésem szerint. Ez a tapasztalat, nem szoktak ilyen határidőkkel játszani, megbüntethetik őket. Általában 1-2 hét alatt teljesítik a fizetést, az 1 hónap csak a határidő.
(válasz csikkes 7728. hozzászólására)

7730. FundaRichárd2017-04-09 23:46
1922 Budapest, Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
(válasz drimsi 7729. hozzászólására)

7729. drimsi2017-04-09 21:44
Sziasztok!
Azt tudja valaki pontosan, hogy melyik címre kell visszaküldeni a hitelszerződèst? A postafiók címre?
Köszi.

7728. csikkes2017-04-09 20:08
Sziasztok!
Én Február 21. én adtam le az összes papírt a szolnoki fundamnta irodába ami a kifizetéshez kellet és kitöltöttem a gyorsított (30 napos) kifizetést is ami az összegből minusz 3%. Na most én beszéltem az ügyfél-szolgálattal mert nem jött a pénz március 21. ére és ott mondták hogy a pesti irodába csak március 7. érkezett be a papír így legkésőbb Április 7. ére kapom meg a pénzt, ebbe is belementem. De április 7. én se kaptam meg és akkor azt mondták hogy nem tudják mi van de küld egy sürgősségi levelet annak akihez tartozik aminek 4 nap a feldolgozási ideje. De a kérdésem az lenne ha késnek és nem tartják be a határidőt akkor miért is kell kifizetnem azt a 3% ami kb (50 000ft-70 000ft). Valakinek tapasztalat?

7727. FundaRichárd2017-04-05 19:03
Igen, ti beleestetek a rendszerátállásba amit egy elég fekete időszaknak élt meg az egész Fundamenta. Az átállás ami elvileg egy hetet vett volna igénybe júliusban, az októrbertől-januárig tartott, az összes rendszert leállították és minden papíron cserélt gazdát. Az egy mocsok időszak volt a munkánk és életünk során! Ott nekem is volt 2 hónapos bírálatom!
(válasz demediná 7725. hozzászólására)


7726. FundaRichárd2017-04-05 19:01
Mindenre van hivatalos határidő egyébként. A hitelbírálatra 30 nap pl. a folyósításra ha minden feltétel teljesült, 15 nap.

Viszont azt nem szokták beleszámolni az emberek, hogy az ügyintéző sem szalad a papírokkal sok esetben sajnos. Következő héten viszi be stb. hiába adtuk nekik oda.

Ott felkönyvelik, és rögzítik, arra elmegy pár nap mire az illetékes osztályra jut. Utána hivatalosan 30 napjuk van bírálni,de nem szokott ennyi időt igénybe venni. Általában ott indul a cirkusz amikor lemarad valami igen. Utána persze mire felrögzítik és megint a bíráló kezébe jut ott elmehet megint egy hét is. Ezért kell mindenre nagyon alaposan figyelni. Illetve hajtani, ha hiánypótlást kap az ügyfél, én addig hívom nap mint nap amíg el nem intézi, kiváltja, kikéri stb.

Ha ráhagyom ő is ráül, aztán megy az anyázás miért nem intéződik minden magától. NEM! Ezt nem lehet hagyni.

Ha megvan a bírálat, kiküldik a szerződést, közjegyző, biztosító, földhivatal, visszaküldik. Utána a Fundamenta lekéri a földhivatalból a tul. lapot amin megnézik széljegyen vannak-e, ha minden rendben 15 napon belül folyósítanak, ami általában 1-3 nap alatt meg is van.

A bírálatra 30 napjuk van, de egy hiánypótlás ezt korrigálja sajnos.
A személyi bankáruk pedig fodrász vagy rendőr fő állásban? :D -ezeket illene tudnia.
(válasz drimsi 7724. hozzászólására)

7725. demediná2017-04-05 18:27
Bocs, hogy beleszólok, nem tőlem kérdezted, de nem bírom ki:)
Élek a gyanúperrel, hogy nincs kőbe vésve náluk semmilyen szoros határidő.
Ismétlem: az én lányom novemberben kérelmezte és indította el a hitelkérelmet és március végén kapták meg a pénzt. 4 hónap. Legalább 50 x az ügyintézőre telefonált és többször találkoztak személyesen is. De valami infó mindig lemaradt, mert az ügyintéző azt elfelejtette mondani.

Állítom ha bemegy bármilyen bankba is hamarabb jut a pénzhez. Ja, és előtte 8 évig fizette rendesen ami a szerződésben szerepelt.

Sok türelmet és kitartást:)
(válasz drimsi 7724. hozzászólására)

7724. drimsi2017-04-05 15:39
Kedves Richárd!
Sajnos a mi esetünkben nem a posta volt lassú, hanem a Fundamenta hitelosztálya helytelen címre küldte ki a a hitelszerződést. Nem tehetünk semmit, mert azt ígérték, hogy újranyomtatják a szerződésünket,de két és fél hét alatt még nem sikerült ezt megtenniük, szóval továbbra is várunk. A call center nem nagyon tud érdemben segíteni.... sajnos... Az mondjuk nagyon felelőtlen dolog, hogy a hitelszerződést nem tértivevénnyel postázzák, ez azért alapelvárás lenne. Egyébként azt még meg szeretném kérdezni, hogy a fundamenta milyen határidőkkel dolgozik? Mi a határideje egy hitelkérelem elbírálásának, hitelszerződés kiküldésének, folyósításnak (ezt elvileg 15 nap), illetve a teljes procedúrának? Mert a személyi bankár azt mondta,hogy nincs ilyen. Ez igaz? Köszönöm előre is.
(válasz FundaRichárd 7721. hozzászólására)

7723. demediná2017-04-04 19:55
Ez esetben kívánok jó munkát és az üzletkötők sikeres és hatékony megválogatását hiszen a Fundamenta rajtuk keresztül IS megítélésre kerül. Fontos, hogy tudják mit csinálnak, mi a dolguk, egy esetnél hol tartanak, melyik ügyfélnek mit ígértek és ne a sokadik alkalomra derüljön ki, hogy még mindig hiányzik egy papír amit ő felejtett el és az ügyfélnek kell sokadjára futni vele. Ez kiábrándító és igenis csalódás a cégben.

A 2.-3. állás valóban nem üdvözítő és produktív. Nem csak ezen a területen, máshol sem. Úgy gondolom, hogy a minőség rovására megy.

További termékeny és eredményekben gazdag munkát kívánok.
(válasz FundaRichárd 7722. hozzászólására)