FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Kedvenc idézetek

Kategória: Összes fórumtéma » Szex & Psziché » Psziché

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

46834. Cilumiluci2014-07-22 19:39
A kutyám jön, hogy kitöltse a hűtlen barátok által hagyott űrt a szívemben. Nincs benne irigység, rosszakarat vagy gyűlölet. Nem árulja el a titkaimat, nem lesz féltékeny a sikereimre, és nem leli örömét a bánatomban.
George Eliot

46833. Emy 352014-07-22 18:29
Veled az órák másodpercnek tűnnek, a mesék valóságosak lesznek, a képzeletből létezés terem, és melletted mindig sokkal
szebb leszek!


46832. Emy 352014-07-22 18:29
Van egy lány, szíve érzékeny. Sokszor morcos, boldog, fáradt, vidám, néha nem találja a helyét a világban, sokszor szomorú,és néha pesszimista, sokszor hiányzik neki valaki, van amikor összetörik a szívét. Sokszor elbotlik, hibázik, de mindig tovább lép, hol segítséggel, hol egyedül. Hisz, az életben, tele van reménnyel. Ő csak egy lány, egy hétköznapi átlagos ember, akinek szíve tele van érzelemmel.

46831. krisz112014-07-22 13:17
Ne higgy annak, aki azt mondja, nem vagy rá képes! Ha van egy álmod, ne mondj le róla! Ha valaki nem tud valamit, azt szeretné, ha te sem tudnád. Ha akarsz valamit, tegyél érte!

46830. Cilumiluci2014-07-22 12:20
"Nincs szebb kora az emberiségnek, mint az első ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem barátainkban leltük fel az egész világot."
Kölcsey Ferenc

46829. Cilumiluci2014-07-22 11:14
"Minden ember okkal lép az életünkbe. A kérdés csak az, hogy nyitottak leszünk-e arra, hogy ezt az okot felkutassuk, még akkor is, ha a válasz, amelyre rábukkanunk nem minden esetben az, amelyre éppen várunk. Egyes emberek úgy adnak, hogy örömet okoznak, mások úgy, hogy fájdalmat. De mindkét esetben olyasmit kapunk tőlük, amelyet késleltethetünk ugyan, de elkerülnünk nem érdemes. Légy türelmes és kitartó, járj nyitott szemmel, hisz olyan kincsre is bukkanhatsz egy embertársadban, amely értékesebb bármely földi jónál. "

~ Szepesi F.

46828. Cilumiluci2014-07-22 11:11
Az élet nem masnival jön, mégis ajándék: így gyakorold az optimizmust.
Manapság az emberek rendre a boldogságról beszélnek. Könyveket írnak róla, tanfolyamokon tanítják, néhányan még megvásárolni is megkísérlik. Világunkban a boldogság joggá vált, és ezt hajszoljuk. Pedig a felé vezető út optimista hozzáállással van kikövezve…

Vannak, akik természetüknél fogva sokkal pozitívabbak az átlagnál, de az optimizmus nem állandó tulajdonság. Ez választás kérdése, ami felett kontrollunk van. Minden reggel megvan az irány a jókedv, vagy a morcosság felé. Kutatások igazolják, hogy hosszú távon az optimista embereknek áll a világ, hiszen ők jobban kezelik a stresszt, ritkábban betegednek meg, hosszabb ideig élnek, boldogabbak és sikeresebbek, mint pesszimista társaik.

A jó hír az, hogy a készség mindenkiben ott rejlik, hogy morcos dulifuliból örömteli jelenséggé váljon. Íme, hét ötlet a kezdéshez:

1. Találd meg a lehetőséget minden nehézségben!

Az "optimista" szót arra a személyre alkották, aki összpontosít a jóra. Ez nem azt jelenti, hogy figyelmen kívül hagyjuk a problémát. Hanem felismerjük, hogy a kudarcok elkerülhetetlenek, de átmenetiek is. Ezeket nem csak túlélhetjük, de önmagunkat meglépve még többek is lehetünk a problémák súlya alatt, ha továbbra is bizakodó a hozzáállásunk.

Tény: kihívások idején az optimizmus ösztönöz, míg a pesszimista gondolatokkal maximum félelmeinket növeljük, és összezsugorodunk lélekben. Ne vágd magad alatt a fát negatív hozzáállással!

2. Vedd körbe magad pozitív emberekkel!

Társas lényként az ember általában annyira érzi jól magát, amennyire környezete is az. Elég kicsi az esélye, hogy végigmosolygod a napot, ha mogorva és szomorú emberekkel veszed körbe magad. Vagyis, ha szeretnél szárnyalni a sasokkal, ne közösködj a kacsákkal. Az optimizmusra nem születni kell, ez egy tanult szokás, ami szerencsére pozitívan ragályos.

Tény: a mosoly, a nevetés ragadós. Nyugodtan tedd ki magad jókedvű, örömteli emberek társaságának, kisimulsz majd.

3. Szeretet: add, fogadd és invesztálj bele!

Ez a legnagyobb erő az univerzumban: egy olyan kincs, ami nem kerül semmibe, és mégis mindent megad. Végtelen kínálat áll rendelkezésünkre belőle, amibe ha befektetsz a családon, a barátokon keresztül gazdag leszel, és nem buksz rajta. A szeretet növeli a pozitivitást és pajzsként működik a negativitás ellen: megbocsát, gyógyít, ösztönöz és inspirál. Ahol érdemes befektetni a szereteted, ott érdemes befektetni az életedet is.

Tény: A szeretet szabadon elérhető, feltölthető, letölthető és megosztható, mégse fogyunk ki belőle soha.

4. Légy reális: számíts arra, hogy van fent és lent is!

Csak azért mert megrögzött optimista valaki, még nem jelenti azt, hogy nem lehet rossz napja. Viszont a megfelelően pozitív szemlélettel ezeken, a kevésbé rózsás időszakokon is, könnyebb túlevickélni és újra a hullámok fölé kerülni.

Tény: az élet nem csak szivárványok és pillangók halmaza. Ha ezt tisztán látjuk, és nem kesergünk felette, gyorsabban juthatunk egyről a kettőre.

5. Töltsd fel magad mosollyal és pozitív emlékeztetőkkel!

Ha a legrosszabbra számítasz, a legrosszabb fog történni veled. Ha hagyod, hogy zavarjanak dolgok, folyamatosan fognak. De ha mosolyogsz, akkor jobban érzed magad. Tanulmányok kimutatták, hogy ha egy vidám mosolyt megengedsz magadnak, az úgy stimulálja az agyad, hogy valóban úgy érzed, boldogabb vagy. Ez nem önámítás, hanem tudatosság.

Tipp: Tápláld az optimizmusod pozitív emlékeztetőkkel, mint például:
"Bármi lehetséges."
"Az egyetlen dolog, amit teljesen irányítani tudok a hozzáállásom az élethez."
"Mindig van választás."
"Még a leghosszabb utazás is egy lépéssel kezdődik."

6. Számold össze áldásaid!

Mindig van annyi jó, annyi szép és annyi szeretet az életedben, amiért hálás lehetsz. Most van miért köszönetet mondanod, csak szünetet kell tartani annyi időre, hogy mindezt észrevedd és értékeld. Tedd meg. Amint ez megtörténik észrevétlenül is megcsappannak negatív gondolataid.

Tipp: ha szükséged van egy kis nyomatékra írd össze azoknak a nevét akik közel állnak hozzád, azokat a pillanatokat, amikre szívesen emlékszel vissza stb. Kapd elő a listát, amikor megrohan az elégedetlenség, vagy úgy érzed lejtőn vagy.

7. Foglalkozz azzal, amire van ráhatásod!

A pesszimizmus nem praktikus, mert csak rágódsz negatív dolgokon, amik még meg sem történtek. Ez egy időpocsékolás, és az idő korlátozott erőforrás, aminek pazarlását nem engedhetjük meg magunknak. Minden perc, amit aggodalomra fordítasz megakadályozza, hogy élvezd, amit az élet kínál.

A megoldás? Fogadd el, hogy vannak helyzetek, amiket nem tudsz irányítani, és ne legyél áldozat (még ha ez olykor egy kényelmes szerepkör is). Amiben pedig döntést hoztál, utólag ne nyavalyogj rajta. Fejezd be, hogy azon rágódsz mi történik veled, ne elszenvedd, hanem alakítsd az életed.

Tény: nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

Nem arról van tehát szó, hogy a negatív élményeinket, a keserveinket, a bánatainkat hazudjuk el pozitívnak. Arról van szó, hogy fogadjuk el ezeket olyan negatívnak, amilyenek a valóságban, de ha van bennük valami pozitív, akkor azt is vegyük észre - lehet, hogy általában ez a kevesebb, de ugyanakkor a hasznosabb és az előrébb vivő is egyben.

Végére pedig egy hasznos gondolat Bagdy Emőkétől:

"Pszichénk olyan, mint a kaleidoszkóp, amelyben egy apró mozdulat hatására minden megváltozik. Éppen ezért nincs reménytelen helyzet, mert egy kis lépés is hatalmas változást eredményezhet."

46827. gyöngy:)2014-07-22 09:32
"Bármit elveszíthetsz! A vagyonodat, a békességedet, a türelmedet, a hitedet, a családodat, szerelmedet, az életedet, mindent.
Csak egyetlen dolog van, amit soha senki nem vehet el tőled: azt, amit te adtál másoknak."

46826. Szafy2014-07-22 08:53
Nekem a barátság olyan, mint a napsugár, amelyik melengeti az ember szívét. A vita meg olyan, mint a felhők: szét kell oszlatni őket, hogy kisüthessen a Nap!

46825. Cilumiluci2014-07-22 08:28
“Talán úgy kellene élnünk – hiszen ki tudja, meddig élhetünk? – hogy széppé tegyük a magunk, és lehetőleg a mások életét is mindaddig, amíg ez lehetséges.”
(Lőrinc L. László)

46824. Cilumiluci2014-07-22 08:24
"Az élet olyan, mint egy rózsa - egy szálat kapsz, és te döntöd el,
hogy a szépségét és az illatát élvezed vagy inkább a tövisek miatt aggódsz." - Bob Proctor

46823. Cilumiluci2014-07-22 07:08
Az ember nem azért szereti a családját, mert kedvesek és figyelmesek. Azért szereted őket, mert ők a családod.
.
Ken Follett

46822. barai2014-07-21 22:21
:) Igaz :)
(válasz zsuzsanna50 46821. hozzászólására)

46821. zsuzsanna502014-07-21 21:17
Egy buddhista tanár egyszer azt mondta, hogy a mérges kígyó csak akkor mérges, ha közeledsz felé. Ha faképnél hagyod az erőszakoskodót, nem gyáva vagy, hanem okos.

Daniel Gottlieb


46820. Cilumiluci2014-07-21 19:19
"Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül hogy megismernének.
Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy."
Antoine de Saint-Exupéry

46819. krisz112014-07-21 13:27
Fekszem az ágyban és gondolok rád, gondolni is fogok egy életen át.

46818. Cilumiluci2014-07-21 11:05
Minden ház belsejében ott kellene ragyognia ennek aranybetükkel, hogy akik keserű gondolatokat forgatnak fejőkben, emlékezzenek az angyali szavakra.
Nem boldog az, ki a békességet kincsnek nem tekinti. "
(Gárdonyi Géza)

46817. Cilumiluci2014-07-21 11:02
"Felfedezni valamit annyit tesz, mint látni, amit mindenki lát, és közben arra gondolni, amire még senki. " Szent-Györgyi Albert

46816. Cilumiluci2014-07-21 10:43
A boldogság egyszerű...
"Ne háborogj, ne kérdezz, ne várj válaszokat, ne véss jeleket az útszéli fákba. Akinek dolga van veled, az jelek nélkül is rád talál, akinek nincs, az térképpel is eltéved és sosem találkoztok többé."

46815. s'Jones2014-07-21 10:42
"Agyilag nem vagyunk egy súlycsoport."

(Garfield mondja Ubulnak)

xD

46814. s'Jones2014-07-21 09:33
ki mint él, úgy ítél!!!!

46813. Szafy2014-07-21 09:31
A reménytelenül hosszú perceket, napokat, hónapokat, éveket csak egy módon lehet túlélni: ha hiszünk abban, amire, akire várunk. S közben az idő szeretetté alakul, és a percek múlásával egyre növekszik.

Csitáry-Hock Tamás

46812. Cilumiluci2014-07-21 08:58
Minden út visz valahová, az is amelyikről azt hiszed, a semmibe tart. Az is, amelyik már nem dobban a talpad alatt. Az is, amelyiket még érzed de már nem látod, és az is, amelyiknek már a hangjait sem hallod. Talán csak a szívedben döngicsél valami ismerős dallam, miközben távolodsz és egyre messzebb hagyod a keresztutat, ahonnan elindultál.

Engedd el az utat és célba érsz. Szeresd az utat, mert akkor a lábad alá kanyarodik szelíden.

46811. csirike572014-07-21 04:55
"Paranoiás az, akinek van némi sejtése arról, hogy mi folyik itt."
-William Burroughs

46810. barai2014-07-20 21:26
:) vagy :(
(válasz ooo - - - ooo 46809. hozzászólására)

46809. ooo - - - ooo2014-07-20 19:50
Egy este egy unoka a nagyapjával beszélgetett, egyszer csak hirtelen megkérdezte:
- Nagyapa, hány éves is vagy?
A nagyapa így válaszolt:
- Hadd gondolkozzam egy kicsit!

OLVASS TOVÁBB, ÉRDEMES!!!!

A televízió, a gyermekbénulás elleni védőoltás, a fénymásoló gép, a kontaktlencse és a fogamzásgátló tabletta előtt születtem. Nem volt még radar, hitelkártya, lézersugár és pengekorcsolya.
Még nem találták fel a légkondicionálót, a mosogatógépet, a szárítógépet (a ruhát egyszerűen kitették száradni a friss levegőre).
Az ember még nem lépett a Holdra, és nem léteztek sugárhajtású utasszállító repülőgépek.
Nagyanyád és én összeházasodtunk és azután együtt éltünk, és minden családban volt apuka és anyuka.
Én a számítógép, a kétszakos egyetemi képzés és a csoportterápia előtt születtem.
Az emberek nem analizáltatták magukat, legfeljebb amikor az orvos vér- vagy vizeletvizsgálatra küldte őket.
25 éves koromig minden rendőrt és férfit ‘uram’-nak szólítottam, minden nőt pedig ‘asszonyom’-nak vagy ‘kisasszony’-nak.
Párjuk a galamboknak és a nyulaknak volt, de nem az embereknek.
Az én időmben, ha egy hölgy felszállt az autóbuszra vagy a villamosra, a gyerekek és a fiatalok mindenki másnál hamarabb álltak fel, hogy átadják neki a helyüket, de ha állapotos volt, a helyére kísérték és – ha kellett – megváltották a jegyét és odavitték neki.
A nő elsőként lépett liftből ki; alátolták a széket, hogy leülhessen; egy férfi sosem üdvözölt úgy egy nőt, hogy ne állt volna fel, ha éppen ült, kinyitotta előtte az autó vagy bármi más ajtaját, és a férfi segített neki levenni a kabátját.
Az én időmben a szüzesség nem okozott rákot, és a családi erény bizonyítéka volt a lány és a tisztaságé a férj számára. A mi életünket a tízparancsolat, a józan ész, az idősebbek és az érvényes törvények tisztelete szabályozta.
Bennünket megtanítottak arra, hogy különbséget tegyünk jó és rossz között, és hogy felelősek vagyunk tetteinkért és következményeikért.
A komoly kapcsolat azt jelentette, hogy jóban voltunk unokatestvérekkel és barátokkal.
Ismeretlen volt a vezeték nélküli telefon, a mobiltelefonról nem is beszélve.
Sosem hallottunk sztereó zenéről, URH rádióról, kazettákról, CD-ről, DVD-ről, elektromos írógépekről, számológépekről (még mechanikusakról sem, hát még hordozhatókról). A ‘notebook’ jegyzetfüzet volt.
Az órákat naponta felhúzták.
Semmi digitális nem létezett, sem órák, sem világító számos kijelzők a háztartási gépeken.
Gépeknél tartva: nem voltak pénzkiadó automaták, se mikrohullámú sütők, se ébresztőórás rádiók. Hogy videomagnókról és videokamerákról ne is beszéljünk.
Nem léteztek azonnal előhívott színes fényképek. Csak fekete-fehér képek voltak, előhívásuk és másolásuk több mint 3 napig tartott. Színes képek nem léteztek.
Nem hallottunk Pizza Hutról vagy McDonald’sról, se az instant kávéról, se a mesterséges édesítőkről.
Az én időmben a fű olyasmit jelentett, amit nyírtak, nem szívtak.
Mi voltunk az utolsó nemzedék, amely azt hitte, hogy egy asszonynak férjre van szüksége ahhoz, hogy gyereke legyen.

És most mondd, szerinted hány éves vagyok!
- Hát, nagyapó, biztosan több, mint 200! – felelt az unoka.
- Nem, kedvesem, csak 70!


46808. Gretaa2014-07-20 18:43
"Amit elképzelünk,meg is valósul!A vidámság és a jókedv pedig a legerősebb fegyver a betegségek ellen."

46807. ooo - - - ooo2014-07-20 18:41
..."Neked nem hatvanas derék kell, hanem egy negyvenes pasi!..." (reklám)

46806. ubi pretium2014-07-20 16:44
Megaláztak, megvertek, az álmom lebeg előttem
És vérző fejjel magányomban sem lehettem erőtlen
Felállok akkor is, összetörhetsz, de nem török meg
A rossz emlékek hajtanak, ahogy az évek tovább pörögnek!

46805. Cilumiluci2014-07-20 14:37
"...Egyszer neked is el kell számolnod,és azon a napon,bizony lesz néhány megválaszolandó kérdés... Nem az lesz a fontos hogy milyen autód van, hanem az,hogy hány embert vettél fel az autódba... Nem az számít majd, hogy mekkora házad volt,hanem az,hány embernek adtál otthont...És akkor már nem a ruha tesz téged,hanem az a tudat, hogy mennyinek segítettél felöltözni...És akkor már nem számít se pénzed, se aranyad, de számít, hogyan éltél azért, hogy azokat megszerezd... És ott nem az lesz a kérdés, mi volt a munkád, a kérdés az lesz, tettél-e elegendő jót.. Nem az lesz a fontos, hány barátod volt, hanem az, hogy te hány embernek voltál igaz barátja... A bőröd színe és a külsőd akkor már nem lesz fontos, de a mosolyod és a szemed csillogása elárulja majd ki vagy... és, hogy ki voltál..."