Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - OTP A, B, C hitelek...

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Közösségi témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

11. becseiagi2009-08-26 17:11
Hát akkor köszönöm a válaszokat!

10. nakedbike2009-08-26 16:18
Ragaszkodj hozzá, sajnos sok ügyintéző nem tudja. Tipikus otp. Ja és néha ha bent jársz a fiókban, ha megkapod az a-hitelt, nézess rá, hogy él e még a kamatkedvezmény, mert rendszerátállásoknál, frissítéseknél, sokszor törlődik a kedvezmény és nem állítódik be újra automatikusan. Tapasztalat, mert így jártam év forduló után januárban.
(válasz rosanegra 7. hozzászólására)


9. nakedbike2009-08-26 16:16
A felvehető hitelek közül még ez aránylag olcsó, kontroll alatt van, látod hogy mennyi, ha nem használod, csak a havi díját kell fizetni, ami ha jól tudom 200 forint. A kamata jóval kisebb mint egy hitelkártyáé, viszont vészesetre nagyon jó szerintem, jó ha ott van. Arra figyelni kell, hogy ne azért váltsd ki, hogy arról megint vásárolgass csak úgy, mert akkor megint ott van egy hitel a nyakadon, ami miatt az egyenleged nem fogod tudni ismét visszatornázni. Inkább olyan kell hogy legyen mint egy megtakarított összeg (ha nem tudsz félrerakni) valahol otthon. Vész esetén segítség. Amiben jobb a hitelkártya, ha a kamatmentes időszak végén mindet vissza tudod fizetni, csak akkor éri meg. De így az éves 1 %-os visszatérítéssel is nyerünk évente 10-15 000 forintot, levonva a havi díj, ami 220 Ft és az éves kártyadíj ami kb. 6000 forint most. Viszont a világon nagyon sok helyen elfogadják, mert dombornyomott. Szóval csak így éri meg, termel kb. 1 %-ot ha használod, de időre mindent visszafizetsz, csak akkor. Egyébként nem szabad hitelként hitelkártyát kérni.
(válasz vikasz 8. hozzászólására)

8. vikasz2009-08-26 15:51
Ezeket nem érdemes igénybe venni, baromi drágák. És valóban, ha csökken a fizud, szó nélül csökkenthetik a hitelkeretedet is. Egy ismerősöm járt így, nem tudta miért nincs pénz a számláján hó elején. Hát ezért. A bank szó nélkül cselekedett.
Szóval óvatosan ezekkel. Olyan mint egy hitelkártya.

7. rosanegra2009-08-26 15:41
Szia!
De jó hogy ezt leírtad!:)))holnap megyek is!!!
(válasz nakedbike 5. hozzászólására)

6. rosanegra2009-08-26 15:38
Szia!
"A" hitel még létezik, elméletileg a fizu 2x lehet vele felvenni, ha náluk van a folyószámlád, esetleg lehet szó a háromszorosáról is, ha mondjuk pl a lakáshitel is ott van, de nem minden esetben adják meg.

5. nakedbike2009-08-26 15:36
Fontos, hogyha OTP pénztártag vagy (egészség, önkéntesnyugdíj, nyugdíj) akkor vidd be a kártyádat, vagy kötvényt, bizonyítékul és akkor 1,5 % kamat kedvezményt kapsz, a mindenkori A-hitel kamatából.


4. nakedbike2009-08-26 15:34
Az otp-nél már csak A hitel van, ami ha rendszeresen jön oda a fizud, min. 3 hónapja, akkor megigényelheted és max. a fizud háromszorosa lehet. Vigyázni kell vele, mert ha az utalt fizud csökken, a rendszer csökkenti a keretet, így átmehetsz mínuszosba is, amit nagyon magas kamat terhel, és erről tájékoztatást sem kapsz, csak lesel amikor vennél ki egy kis pénzt a hitelszámla keret erejéig. Erre figyelni kell.
(válasz becseiagi 1. hozzászólására)

3. Renus842009-08-26 15:34
A hitel a neve:

A folyószámlahitel-keret mértéke a rendszeres jóváírás egyszerese:

* jövedelem fedezete mellett, minimum 3 havi jövedelem jóváírás után.

A hitelkeret nagysága - a hitelbírálattól függően - folyószámlájára érkező jövedelmének kétszerese, ha

* az igénylést megelőzően a számlára legalább 6 havi jövedelem jóváírás érkezett, vagy
* a számlára az igénylést megelőző 3 hónapban érkezett jövedelem jóváírás és a számla Lakossági Net vagy Prémium vagy Elektronikus vagy Aktív Számlacsomag vagy Privát banki szolgáltatás-csomag.

A hitelkeret nagysága - a hitelbírálattól függően - folyószámlájára érkező jövedelmének háromszorosa, ha a számla Lakossági Tempó, Net, Prémium, Elektronikus vagy Aktív Számlacsomag, Lakossági Forint Folyószámla, Privát banki szolgáltatás csomag vagy Junior számla és

* az igénylést megelőzően a számlára legalább 3 havi jövedelem jóváírás érkezett és a számlához már kapcsolódik dombornyomott bankkártya, vagy
* az igénylést megelőzően a számlára legalább 3 havi jövedelem jóváírás érkezett és a számlán a megelőző 3 hónapban legalább 3 csoportos beszedési megbízás teljesül, vagy
* igénylést megelőzően a számlára legalább 3 havi jövedelem jóváírás érkezett és a számlatulajdonosok valamelyike rendelkezik OTP lakáshitellel, vagy
* a számlára az igénylést megelőző 6 hónapban érkezett jövedelem jóváírás és a számla Lakossági Net vagy Prémium vagy Elektronikus vagy Aktív Számlacsomag vagy Privát banki szolgáltatás-csomag.

A lekötött betét fedezete mellett nyújtott Folyószámla hitel összege a folyószámlán mindenkor elhelyezett lekötött betét vonatkozó Hirdetményben meghatározott százalékos mértékének megfelelő összeg lehet.

2. bezike2009-08-26 15:33
Szia, én úgy tudom, hogy ezek a hitelek már megszüntek... de valószínűleg kitaláltak helyettük mást, más névvel. A honlapjukon tudsz utána nézni. Részletesen leírják, amit tudni kell.

1. becseiagi2009-08-26 15:29
Azt hallottam, hogy valami ilyesmi az neve annak, amit keresek. Állítólag az OTP-nél van olyan, hogy ha oda kapod a fizetésedet egy folyószámlára, akkor a fizud 10 x-esét felveheted náluk hitelbe. Mit tudtok róla?