Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Mit rontok el? Soha nem sikerül rendesen a csokimázam sütikre, a boltiból is mindet kipróbáltam már!

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2

35. MelisUK2011-12-22 19:19
Én jó minőségű étcsokoládét tejszínnel a mikróba megmelegítek, ennyi az egész. Mindig tökéletes. Csak ne melegítsd túl, mert akkor összeáll.

34. gemma.2011-12-22 07:37
Találtam egy ősrégi receptet:
140g kevés feketekávéval megpuhított csokit addig keverünk,diónyi vajjal,amíg teljesen sima lesz,125g cukrot 3-as sűrűségi fokig főzünk,majd állandó keverés mellett beleöntjük a csokipépbe.Gyorsan ráöntjük a tortára,hogy egyenletesen befedje.
A 3-as sűrűség az azt jelenti,,hogy hosszú szálkás a cukorszirup,az akkor jó ha a főzőkanál nyelével kivett mintát vízbe mártjuk,hozzáérintjük a hüvelyk és a mutatóujjunkat,összegyúrjuk,és megint széthúzzuk,a két ujj között hosszú szál képződik...Ez a sűrűség való csokimáznak.

Na jó ....most nézem,hogy ez ősrégi topik:D

Boldog Karácsonyt!:)


33. harmatos552011-12-22 06:42
RÁMA PORCUKOR EGY TOJÁS KAKAÓ GŐZ FÖLÖTT KAVARNI MIG BENEMSÜRÜSÖDIK ÉS KÉSZ A MÁZ

32. kriszti712009-08-26 10:43
Köszike az ötletet,megnéztem a naplóját,hát tényleg nyálcsorgató:))))))
(válasz R.H.72 31. hozzászólására)

31. R.H.722009-08-26 00:45
salabakter pontosan, és az Ő naplójától még az emésztés is beindul...

30. R.H.722009-08-26 00:43
Keress rá Salabakter-re, Ő cukrász, még naplója is van: Mesterségem címere címmel...

Nekem is adott már cukrász tanácsokat...
(válasz kriszti71 5. hozzászólására)

29. gyopár2009-08-26 00:25
Szerintem sem a "márkán" múlik, hanem inkább azon, van-e kakaóvaj tartalma a csokinak. Én nem tortabevonót szoktam használni emiatt, hanem rendes étcsokit - bár újabban vannak tortabevonó címén árult étcsokik, 50%-os kakaótartalommal.
(válasz bettike0930 26. hozzászólására)

28. gyopár2009-08-26 00:23
Az mit jelent, hogy "beugrik"?

Valahol receptben olvastam ezt, eddig még nem volt vele bajom.
(válasz szanád 17. hozzászólására)

27. bettike09302009-08-25 23:11
De a mindmegettén olvastam olyat is hogy amikor már pill és kész a süti akkor kiveszi a sütőből széttördeli rá a csokidarabokat és visszateszi.Kiveszi ha megolvadt és egyenletesen elkeni:)
háát nem tudom h működik e.:)
de elég 1szerű

26. bettike09302009-08-25 23:07
Én anyával úgy szoktam csinálni hogy egy edénybe olajat öntünk egy keveset és beletördeljük a csokit.Ezt gőz felett avargatás mellett megolvasztjuk és egyszerűen a sütire kenjük.
Nem fontos hogy minden márkás legyen,de nyílván azért minél jobb minőségű a csoki annál jobb.

25. kriszti712009-08-25 21:46
Az nagyon szuper,ha az embernek van a közelében egy ilyen jó kis bolt:))))
(válasz Rita1971 24. hozzászólására)

24. Rita19712009-08-25 18:36
Nálunk van egy olyan üzlet,ahol az élelmiszeriparban használt anyagokat lehet kapni. Én ott vásárolok a sütéshez.A csokit is itt veszem,jó minőségűt,hiszen másoknak is sütök.És ugye nem mindegy milyen az alapanyag!
Dolgoztam cukrászatban,pékségben,de csakis kizárólag étolajjal hígítottuk a csokit.
Ha vizet raksz bele összeugrik.A cukrászok használnak ilyet,úgy is hívják,hogy "ugrasztott csoki". cseppenként teszik a csokiba a hideg vizet,és ezzel lehet díszíteni,felírni tortákra.

23. p.kati2009-08-25 18:35
10 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj
4 evő kanál tej
Az étcsokoládét és a tejet megolvasztjuk vajjal kikavarjuk és a tetejére tesszük. Vissza tesszük a hütőbe és csak másnap szeleteljük.

gevi1931 " Habosdiós szeletkék " receptjéből másoltam.
December óta ezt a csokimázt használom,finom és mindig sikerül.

22. rencs202009-08-25 18:21
hát csajok ma én is csokimázat akartam csinálni maradék csokikból.Képzeljétek nemhogy megolvadt volna még összébb ment,olyan galacsin lett belőle,hogy nem is igaz.Durván nézett ki.Ki is dobtam és inkább nem csináltam:)


21. Kokorka2009-08-25 18:08
Újabban nekem nagyon bevált a köv: A főzőcsokit a gáz tetejére teszem egy kistányéron míg sül a süti. Kicsit megolvad. Amikor a tészta kisült, ráborítom, késsel rá símítom. A tészta mire kihül, gyönyörűen ráfagy, tökéletes és nem munkaigéyes.

20. zebracsikó2009-08-25 18:07
Ne!!!
Csak tortabevonót ne!
A legrosszab minőségű és a Katicának meg a Marka bevonónak is minősíthetetlen az íze. Tulajdonképpen inkább csak mellékíze van!

SZERECSEN étcsoki a megfejtés, nagyon pici olajjal kikeverve , gőz felett felolvasztva.
(válasz gonoszdi 19. hozzászólására)

19. gonoszdi2009-08-25 17:58
10 dkg tortabevonót vízgőz felett felolvasztani,majd hozzáadni 5 dkg RAMA margarint(kocka vagy tégla alakú,nem poharas).Azzal is addig keverni gőzfelett amíg elnem olvad. Aztán lehet a sütire önteni. Nekem ez mindig tuti siker. Szoktam megrendelésre is sütni. Akinek nemsikerűlt eddig,ezzel sikerűlni fog. Kérdezzétek meg csorocsaj-t itt a HOXán van,Ő nem 1x evett sütieimből.
(válasz cukifalat 2. hozzászólására)

18. kriszti712009-08-25 17:45
Én is nemrég raktam bele egy kis vizet,lehet hogy ez is volt a ziccer,meg a margarin:(((

17. szanád2009-08-25 17:42
vizet ne tegyél bele , mert attól " beugrik " a csoki....a többi jó....
(válasz gyopár 15. hozzászólására)

16. szanád2009-08-25 17:42
Na akkor leírom ezredjére...
egy 10 dekás csokiba 4 evőkanál étolaj vízgőzön felolvasztva.....

15. gyopár2009-08-25 17:41
Egyetértek!

Attól függően, mennyire puha, olvadékony, vagy keményebb mázat szeretnél kell bele étolaj. Egy tábla étcsokihoz ettől függően kell kb. 3-4 evőkanál étolaj, esetleg 1-2 kanál víz is, ha még puhábbat szeretnél.
(válasz Rita1971 11. hozzászólására)

14. kriszti712009-08-25 17:40
Gyönyörűek,és biztos nagyon finomak.És cukormázt hogy kell,mert nekem az sem nagyon szokott sikerülni a karácsonyi mézeskalácsra,pedig a gyerekek nagyon szeretik művelni:))))))
(válasz Rita1971 13. hozzászólására)

13. Rita19712009-08-25 17:21
Nézd meg a zserbóm képét az adatlapomon!

12. kriszti712009-08-25 17:20
Hú én ezeket a praktikákat nem is tudtam,lehet hogy hála nektek legközelebb sikerülni fog.Van egy muffin receptem,arra egyesével kell a csokimázt rákennem,utána kókusz.

11. Rita19712009-08-25 17:18
Helló lányok!
A csokit vízgőz fölött kell felolvasztani és étolajjal hígítani. Nem kell bele túl sok,azt úgy is látod milyen sűrűségű.
Én mindig így használom és tökéletes!

10. szemmelver2009-08-25 17:17
a recept nagyon egyszerű!! soha nem lehet elrontani!:

forralj vizet, kakaót keverj össze porcukorral és annyi forró vízzel keverd lassan össze, hogy folyós legyen egy mogyorónyi tökmindegy milyen vaj, vagy margarin és gyorsan kend a süti tetejére:)


9. kriszti712009-08-25 17:12
És akkor nem lesz nagyon vaj ízű?
(válasz gyöngyi 7. hozzászólására)

8. kriszti712009-08-25 17:11
Például egyszer ezért nem sikerült a zserbóm.
Az egész tiszta hepehupás darabos volt.

7. gyöngyi2009-08-25 17:09
több vajat tegyél bele, mint amit a reept ír.Kicsit folyósabb lesz, de könnyebb vele dolgozni.

6. cukifalat2009-08-25 17:09
hát 1 biztos:
boltit soha nem csinálnék, nem tudom mi van benne...

1 2