Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Serceg a Thomson márkáju 8 éves tv-nk, a kép is pattogott, tegnap egyet sercent és füstszagot éreztem, mi lehet a baja?

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Minden más


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

14. Hegyek Lánya2009-08-17 11:53
buci bácsi hmmm még a végén én is kivülről fújom a tv szerelést:) A fejlemény a következő egyenlőre a házimozi megy reméllem bírni fogja az is kb 8-10 éves de szeretnék 100 évvel ezelőtt élni nem kellene vacak müszaki dolgokon gondolkodni :) édesapám talán megérkezik a héten Erdélyből ő ezer mester talán neki sikerül valamit összehozni hogy müködjön a tévé ha nem akkor marad a szerelő meglátjuk mi lesz a héten:)

13. buci bácsi2009-08-15 22:42
Egészen nyugodt lehetsz! A képcsőnek semmi baja. Néha előfordul ugyan, hogy a képcsövön belül keletkezik zárlat, de az nagyon ritka dolog.
Lehet, hogy ki kell cserélni a sorkimenő trafót. Nyolc éves Thomson? Határeset. Lehet kell bele egy sorvégtranzisztor, meg a tápban egy néhány alkatrész. Ez így, tizen nemsok ezer forint. Azt viszont tudnod kell, hogy a sorkimenő trafó az egyik olyan alkatrész, ami átlagban tíz évenként megadja magát egy Tv-ben. Ha az ki lesz benne cserélve, bízhatsz benne, hogy legalább ennyi ideig jó lesz a szerkezet. Azt hiszem, így még mindíg jobban jársz, mintha vennél egy Isten tudja hol gyártott, hogyan összekókányolt, bár lehet tán olcsó készüléket.
Sok sikert, kevés kiadást, élvezhető műsorokat, jó tv-zést Neked, Nektek!
(Ne próbálkozz tovább. Az a képláda segítség nélkül nem fog beindulni. Esetleg tovább romolhat a helyzet.)
Majd a fejleményekről írj egy néhány sort.
Szia!
(válasz Hegyek Lánya 12. hozzászólására)


12. Hegyek Lánya2009-08-15 09:24
buci bácsi a képe gyönyörü volt most meg hiába kapcsolom be(tegnap kipróbáltuk:)) még kép sincs tehát áramot kap de most vagy a képcső égett ki ami ugye egy levél az angyalkának karácsonyra uj tv-kivánságáról(hmm még hiszek a gyerek mesékbe...szüléssel is igy voltam azt hittem a gólya hozza...hát nem:))))) vagy egy másik probléma amihez én már nem értek no meglátjuk keríttünk egy tv-dokit idővel meglátjuk mit mond:( amugy isten ments hogy felnyissam engem még a bevásárló kocsi is ráz:)

11. buci bácsi2009-08-14 22:43
Ej, ej Hegyek Lánya!
Akkor kellett volna doktort hívni hozzá, amikor legelőször elkezdett sercegni. A Tv-knek ugyanis nincs immunrendszerük. Maguktól soha sem gyógyulnak (javulnak) meg.
Ilyenkor az történik, hogy a nagyfeszültség egy-egy pillanatra áthúz a közeli alkatrészekhez. Ezek egy darabig bírják az impulzusokat, csak az a baj, hogy a helyzet egyre romlik. Egyszer csak elér egy olyan állapotot, amikor az egyik alkatrész nem bírja tovább, zárlatos lesz, és lavinaszerüen tönkre tesz még egy csomó cuccot is.
No nem kell azért megijedni. Nem annyira rossz a helyzet. Ha egyébként szép volt rajta a kép, akkor mindenképpen nézesd meg egy MEGBÍZHATÓ szerelővel. biztosan van a környéketekben olyan. Ő majd megmondja, hogy merre meddig a hány méter.
Remélem megoldódik a gond hamarosan, és nem is kerül túl sokba.
Üdv Neked!
Ja! És bele ne nyúlj!!
Ne is ütögesd.

10. McKenzi2009-08-14 21:05
:))))

jó módszer, kár, hogy most nem jött be!

erről jut eszembe, néhány hete láttam, egy plazmának azért nem mernék így nekiesni, max. ha nincs vesztenivalóm :))))

[link]
(válasz Hegyek Lánya 8. hozzászólására)

9. powerpuffemo2009-08-14 17:37
Nekünk így ment tönkre a tv-nk. Nem tudom mi az ami elhasználódott benne. Apukám kicserélte de aztán azis tönkrement és vettünk inkább egy újat.

8. Hegyek Lánya2009-08-14 17:29
ja ja megvolt az orosz módszer némi inspirációs szöveggel megfűszerezve de csak a kezem fáj utána:
Valamikor régi román snagov tévénket javítottuk évekig ezzel a módszerrel na az még ma is müködik pedig lassan 30 éves lesz:)
Vihar volt néha azt hiszem 3 szor áram kimaradás is volt ez miatt.

7. McKenzi2009-08-14 17:18
Akkor tényleg szerelőt kell hívnod, valószínű az van amit féknyom mondott, az meg lehet kb. 15-20 eFt is mindennel együtt.
(esetleg kipróbálhatod az orosz módszert is, bekapcsolod aztán néhányszor ráütsz)
(válasz Hegyek Lánya 5. hozzászólására)

6. cseteica2009-08-14 17:11
Nem volt mostanában vihar felétek?
Mi nálunk is így kezdődőtt kb. 3 éve, ezekkel a tünetekkel, és a végén kiderült, hogy a vezetékbe villám csapot.
A TV "csereszavatos" lett, igaz a biztosító a készülék harmadát fizette ki. Kiszámolták, hogy a mostani beszerzési ár, mínusz a használt évek száma, (mínusz nagyanyám lánykora).
Gyakorlatilag a 90.000,-Ft-os, 3 éves TV-nkért, kaptunk 30.000,- Ft-ot. Az új TV-be a "beugrót" kifutotta.
(válasz Hegyek Lánya 5. hozzászólására)

5. Hegyek Lánya2009-08-14 16:59
kb fél éve volt kiporszívózva 3 hónapja beköttetük a dekóderes antenna digitál kábeltévét és azóta kezdte el ezt a sercegést:(


4. McKenzi2009-08-14 16:55
nem lehet tudni, úgy ahogy az előttem lévő írta, az is lehet, hogy csak poros - lehet csak ki kell porszívózni, sajnos a por miatt íváthúzások lehetnek.
valószínű ha kihívsz valakit 10.000 Ft-ot akkor is elkér ha csak porszívózni kell.
Mivel már nem garanciális, akár megpróbálhatod te magad is kiporszívózni, ráérsz azután kihívni a szerelőt.
(válasz Hegyek Lánya 2. hozzászólására)

3. féknyom2009-08-14 16:42
A távgyógyítás elég nehézkes, valószínű a sorkimenő füstölt el, de gondolom nem mondtam sokat.:) Ettől független lehet 5 forintos baja is, de akár kuka is, mert nem éri meg megjavítani. Ha közelebb laknál, tudnék segíteni, de így sajnos nem. Minden jót!

2. Hegyek Lánya2009-08-14 16:34
és kikapcsolt és enyhe füst szagot éreztem mint amikor kiég valami azóta nem mertem bekapcsolni sem mi lehet a baja és mennyibe kerülhet a javítása nem kis tévé ezért sajnálnám ha nagy baja lenne.Ha tudja valaki mi baja segítsen

1. Hegyek Lánya2009-08-14 16:32
Tévészerelők S.O.S!!!!! Sercegett a Thomson márkáju 8 éves tv-nk már hetek óta és a kép is patogott tegnap egyet sercent