FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Fekete ribizli szörp receptjét keresem. Te hogyan készíted?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

11. macika19572013-01-02 18:14
http://www.mindmegette.hu/ribizliszorp-fozes-nelkul.recept

10. Ágota 772009-08-24 22:40
Sziasztok!
Már nekem is van fekete szeder szörp receptem!!! Elkészítettem a szörpöt, nagyon finom lett. A nem főzős változat mellett döntöttem, mert így benne marad a sok vitamin.

A megmosott szedret összeturmixoltam és hozzáadtam kg-onként 1 g citromsavat, és 1 liter felforralt vizet, így állni hagytam 1 napot. Másnap hozzáadtam kg-onként majdcsak 1 kg cukrot és 1 g szalicilt. Ismét egy napot állni hagytam és közben többször is megkavartam, hogy a cukor jól feloldódjon. Másnap leszűrtem, üvegekbe töltöttem és jól lezártam. Nem főztem fel, így a sok vitamin benne maradt.


9. Pné Veronika2009-08-10 21:44
Nincs mit, nagyon szívesen. :-)
(válasz Ágota 77 8. hozzászólására)

8. Ágota 772009-08-10 13:12
Köszönöm szépen!!

Akkor jól gondoltam, hogy így elkezd forrni, nem is hallottam még erről az eljárásról. Köszi, sokat segítettél.
(válasz Pné Veronika 7. hozzászólására)

7. Pné Veronika2009-08-10 10:56
Nem, viszont az időt azért írtam, hogy kb. mert volt már, hogy 2-3 nap alatt megvolt. Attól függ, milyen gyorsan válik szét a lé. Tudod, a málnaszörpöt is úgy csinálták régen nagyanyáink idejében. Bemásolom ide a málnáét:

Az érett, egészséges gyümölcsöt kézzel vagy fakanállal összezúzzuk, és egy nagy befőttesüvegbe tesszük úgy, hogy az csak kétharmadáig teljen meg. Az üveget (celofánnal) lezárjuk, a benne lévő málnát egykét napig állni hagyjuk. (A közben fejlődött gázok az üres térben gyűlnek össze.) Ezután a gyümölcscefrét tiszta tüllzacskóba tesszük, és úgy hagyjuk mindaddig, amíg teljesen kicsöpög belőle a lé.
Az így nyert málnalé minden literjéhez 100 dekagramm cukrot és 2 gramm citromsavat adunk, majd az egészet zománcedényben forrásig melegítjük. Három-négy percen át forraljuk, közben kevergetjük, a keletkezett habot leszedjük. Az elkészült szörpöt tiszta, száraz palackokba töltjük, amit celofánnal vagy befőzőfóliával zárunk le. Ezzel az eljárással ribiszkeszörpöt is készíthetünk.
(válasz Ágota 77 6. hozzászólására)

6. Ágota 772009-08-10 09:10
Szia!
Amíg 5-6 napig állni hagyod, nem teszel bele semmilyen tartósítószert és semennyi cukrot sem?
(válasz Pné Veronika 5. hozzászólására)

5. Pné Veronika2009-08-10 08:31
Én úgy készítem, mint a málnaszörpit szokták:

Gondosan átválogatom és megmosom a szedret.
Paradicsom passzírozógépen átnyomom, és üvegedénybe téve langyos helyen tartom kb 5-6 nap-ig., majd beleöntöm egy vászonzacskóba, és kicsurgatom a levét. Minden liter léhez 1 kg cukrot teszek, és lassú tűzön melegítem, a forrás kezdetétől számítva 10 percig.
Majd végül üvegekbe töltöm, és légmentesen lezárva kigőzölöm.
(válasz Ágota 77 2. hozzászólására)


4. Ágota 772009-08-10 07:02
köszönöm!!!
(válasz kalenda 3. hozzászólására)

3. kalenda2009-08-09 22:39
Az én receptem! 5kg gyümölcs -rászórok 5 dkg citromsavat ezt kézzel jól összedolgozom ,
felforralok 5 liter vízet ezt rátöltöm. Másnapig állni hagyom többször megkavarom. Leszüröm a gyümölcsből is jól kiszorítom a levet. A tiszta léhez 80-100 dkg cukrot kavarok és 5 dkg tartósítószert. Így ezt is másnapig állni hagyom és nagyon sokszor belekavarok,hogy feloldodjon a cukor.Végül jól záródó üvegekbe töltöm. Nem főzöm igy a sok vitamin benne marad. Jó munkát!

2. Ágota 772009-08-09 21:38
Sziasztok! Fekete ribizli és fekete szeder szörpöt szeretnék készíteni. Tudtok receptet?

1. Ágota 772009-08-09 21:37
Fekete ribizli szörp receptjét keresem. Te hogyan készíted?