Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Finom sajtos pogacsa receptben ki tudna segiteni?(ne csak a tetejen legyen sajt) fórum

Finom sajtos pogacsa receptben ki tudna segiteni?(ne csak a tetejen legyen sajt) (tudásbázis kérdés)


13. Hópihe_ (válaszként erre: 8. - Nagyi1)
2014. aug. 26. 16:37
Nake is nagyon tetszik a recept, mentve! Köszönöm!
12. Guruljka (válaszként erre: 8. - Nagyi1)
2012. dec. 21. 18:13
Nagyi, ezt a pogit elmentettem, és engedelmeddel megosztom a barátaimmal is egy másik portálon! Természetesen közölve az itteni nick-edet.
2010. júl. 5. 19:16

1/2kg.liszt...

20dkg.zsír...

1db.tojás..

1kicsi tejföl...

10-15dkg.sajt....

1evőkanál só.....

Többször hajtogatni!!!!!


(tej,5dkg.élesztő,1kiskanál cukor)


Tetejére tojás,és megszórni sajttal!!!!

10. c95c921ae7 (válaszként erre: 8. - Nagyi1)
2009. aug. 9. 18:54
Ez nekem tetszik, azt hiszem kipróbálom holnap.
2009. aug. 9. 18:37
Ja, fontos! Hidegen dolgozunk a tésztával, és 1 cm-nél ne legyen vastagabb, mert nagyon magasra megnő, és könnyen elborul.
2009. aug. 9. 18:34
Ezt a pogit azért szeretem, mert nem kell pihentetni, nem kell élesztőt futtatni, csak összegyúrni, és éjszakára betenni a hűtőbe. Ott aztán keledezhet reggelig. Íme a recept: 50 dkg liszt, 1 margarin, 1+1 tojás, 1 tejföl, 25 dkg sajt, 1 élesztő, 5 kávéskanál só. A hozzávalókat simán összegyúrom. Az élesztőt is csak belemorzsolom, a sajtból pedig teszek félre a tetejére. Összegyúrás után 2-3-ször hajtogatom, nyújtom. Aztán mehet a hűtőbe. Másnap kinyujtom, megkenem a másik tojglival, megszórom a sajttal, és pogikat szaggatok. Nekem egy kimondottan pogiméretű szaggatóm van, nevezetesen a kindertojás műanyagja. Tökéletes. A sütésnél pedig forró sütőben, a legnagyobb lángon sütöm, és így biztosan nem szárad ki. A só mennyisége pedig ki lett kisérletezve, és nagyobb adagban is működik az arány. Nálunk a minimum 1 kg liszt, amiből úgy 200 db pogi lesz, és ott a 10 kávéskanál só stimmel. Ha kioróbálod, jó étvágyat!
2009. aug. 9. 18:03
koszonom szepen :D
2009. aug. 9. 18:01

Töltött sajtos pogácsa

Hozzávalók: a tésztához:


50 dkg liszt,

25 dkg margarin,

2 tojássárgája,

3 dl tejföl,

pici só

a krémhez:

4 dl tej,

6 dkg liszt,

6 dkg reszelt sajt,

2 tojás,

kevés só,

6 dkg margarin

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk és egy órán keresztül pihentetjük. Azután vékonyra nyújtjuk, majd kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és megsütjük. Krém: 4 dl tejet, 6 dkg lisztet, 6 dkg reszelt sajtot, 2 db főtt tojást, kevés sót simára keverünk, majd sűrűre főzzük, ezután 6 dkg margarint belekeverünk. Az elkészült krémet két pogácsa közé kenjük, majd az összeragasztott pogácsák oldalát is bekenjük és az egészet reszelt sajtba forgatjuk. Nagyon finom süteményt kapunk.

2009. aug. 9. 18:01

Sajtos csigapogácsa

(baranyai recept)


Hozzávalók:


A túrós krumlis pogácsa tésztája,

20 dkg reszelt füstölt sajt,

kiskanál só,

1 kiskanál õrölt pirospaprika.

A tetejére:


1 tojás,

10 dkg olvadós sajt.

Elkészítés: A tésztát tégalalap alakúra nyújtjuk. A reszelt füstöltsajtot, a sót és a pirospaprikát 1-2 evõkanál vízzel kenhetõ krémmé keverjük. A sajtos keveréket széles pengéjû késsel egyenletesen elosztva a tészta tetejére kenjük. Ezután a tésztát az egyik oldalától kezdve szorosan feltekerjük. Az így kapott hengerbõl kb. 1 cm vastag karikákat vágunk, amiket vágott felületükre fektetve sütõpapírral bélelt tepsibe rendezünk. Tetejüket a villával felvert tojással megkenjük, és bõven megszórjuk sajttal. Elõmelegített sütõben addig sütjük, amíg a sajt teljesen ráolvad, és itt-ott picit barnulni kezd.



(Túrós krumplis pogácsa

(baranyai recept)


Hozzávalók:


25 dkg liszt,

25 dkg szitán áttört túró,

25 dkg kicsit puha vaj,

25 dkg krumplipüré,

2 kiskanál só.

A tetejére:


1 tojás, szezámmag,

reszelt sajt,

mandulaszemek,

darabos dió tetszés szerint.

A hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pici pogácsák tetejét villával felvert, megsózott tojással megkenjük, és szezámmagot, reszelt sajtot, diót... szórunk rájuk. Elõmelegített sütõben megsütjük. (A pogácsák kiszaggatása után megmaradó tésztahálót nem gyúrom újra össze, hogy újabb pogácsákat szaggassak belõle, hanem SAJTOS CSIGAPOGÁCSÁT készítek belõle.)

2009. aug. 9. 17:57

Sajtos pogácsa II.

Hozzávalók:


50 dkg liszt,

25 dkg zsír vagy margarin,

5 dkg élesztő,

2 tojás sárgája,

1 csapott ek só,

25 dkg reszelt trappista sajt,

kis tej a gyúráshoz.

Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk, és a többit hozzáadva az egészet összegyúrjuk, de a reszelt sajtból hagyunk a tetejére is. Háromszor hajtogatjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, a többi reszelt sajtot a tetejére szórjuk. Kiszaggatjuk és forró sütőben sütjük.



Sajtos pogácsa III.

Elkészítés: 3 dkg élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. Összedolgozunk vele 50 dkg lisztet, 2 dl tejfölt, 25 dkg margarint, 20 dkg reszelt sajtot, kevés sót, és 4 tojás sárgáját. Kicsit pihentetjük, megkenjük, szaggatjuk és sütjük.



Sajtos pogácsa IV.

Hozzávalók:


25 dkg liszt,

25 dkg margarin,

30 dkg Trappista sajt,

4 tojássárgája,

kevés sütőpor,

őrölt bors,

köménymag

Elkészítés: A hozzávalókat jól összedolgozzuk (a 25 dkg reszelt sajtot is beletesszük), és 12 órára a hűtőbe tesszük. Vékonyra nyújtjuk, megkenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és világosra megsütjük.

2009. aug. 9. 17:57

Van egy olyan h hajas pogácsa..:P:)

Naon tuti,ha gondolod leirom a receptet.

2009. aug. 9. 17:56

Hozzávalók:


1 kg liszt,


50 dkg vaj,


4 dl tejföl,


só ízlés szerint,


2 db tojás,


7 és fél dkg élesztõ,


1 dl bor,


10 dkg reszelt sajt



Elkészítése: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beleteszem a só, pici tejjel élesztõt, tojást, sajtot, tejfölt, a bort. Összegyúrjuk (ne legyen kemény), majd kelesztjük 20 percig. Elnyújtjuk félujjnyi vastagra, elöl-hátul felhajtjuk, és újból elnyújtjuk 20 perc múlva.

A 20 perc elteltével ujjnyira megnyújtjuk, megvagdaljuk a tetejét, kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, megkenjük tojással. Ízlés szerint sajtot is lehet a tetejére szórni. Elõmelegített sütõbe (forró legyen!) tesszük és kisütjük.



Mondjuk én bort nem szoktam bele tenni, de ha sütök mindig ezzel a receptel csinálom. Ja és fél adagból(50 dkg liszt stb) is elég sok pogi lesz.

2009. aug. 9. 17:52
Finom sajtos pogacsa receptben ki tudna segiteni?(ne csak a tetejen legyen sajt)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook