FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Hogyan kell a "dinnyét" savanyítani?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

15. one852009-08-06 15:10
Köszönöm
(válasz terike0 13. hozzászólására)

14. Cepheus2009-08-05 21:46
Kecskeméten sárgadinnyét is ettem savanyítva, isteni volt. Ha valaki tudná a receptjét, biztos megcsinálnám.


13. terike02009-08-05 21:22
Hordós savanyítás!
Ez egy olyan savanyítási recept, amelyben ha elkészíted a levet, utána ahogy érik a zöldség (pl. paprika, paradicsom, uborka, karfiol, stb.)folyamatosan csak bele kell tenni.

Hozzávalók:

5 liter hideg víz
1/2 kg só
1,5 kg cukor
10 db babérlevél
1 csomag szemes bors
1/2 csomag köménymag
1,5 liter 20 %-os ecet
jó evőkanál szalicil
1 evőkanál borkén (egy kis vízben old fel és ugy tedd bele)

Csináld meg a levet, forrald fel és 15 literre higitsd fel hideg vízzel.

12. princes472009-08-05 21:06
Hozzávalók:
éretlen, apró görögdinnye, tetszés szerinti mennyiségben (a dinnye húsa ne piros, inkább rózsaszínű legyen),
ízlés szerint alma- vagy egyéb gyümölcsecet,
cukor,
literes üvegenként 1 darabka tormagyökér,
2-3 szál friss kaporzöld,
1 mokkáskanál szemes bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

A dinnyét ledörzsöljük, megmossuk, és vékony gerezdekre vágjuk. Üveg- vagy műanyag tálba rakjuk, és annyi almaecetet öntünk rá, amennyi egészen ellepi. Befedve egy napig állni hagyjuk, majd a levével együtt ép zománcú befőző lábosba öntjük. (Ha az edény zománca sérült, az ecet megbonthatja és kioldja a fémet, ami igencsak káros az egészségünkre!) Felforraljuk, és addig főzzük, amíg üveges nem lesz. Szűrőkanállal kiszedjük a léből a dinnyeszeleteket, és tiszta előzőleg kiforrázott üvegekbe rakjuk. Jó, ha az üveg alját tenyerünkkel megütögetjük, hogy jól összetömörödjön benne a dinnye. A megmaradt levet újra felforraljuk, és sóval, cukorral, valamint borssal ízesítjük. Egy-két percig főzzük. A lángról lehúzva hagyjuk kihűlni. A tisztított tormát megmossuk, és vékony hasábokra vágjuk. A megmosott kaprot lecsöpögtetjük. Egy-egy szál tormát és kaprot a megtöltött üvegekbe dugdosunk, végül ráöntjük a már teljesen kihűlt levet. Az üvegeket azonnal lekötjük, és sötét, hűvös kamrában tároljuk. Mindenfajta húsétel mellé illik, de vegyes salátákba is keverhető. Különösen kiskerttulajdonosoknak ajánljuk, akiknél esetleg nem érik be a dinnye.

11. princes472009-08-05 21:05
Bocsika, de volt egy nagyon hosszú telefonom.
Ha megtalálom megírom.

10. one852009-08-05 20:49
köszi hátha te találsz:)
(válasz princes47 9. hozzászólására)

9. princes472009-08-05 20:26
keresem

8. one852009-08-05 20:10
Találtam egy receptet.Beraktam a receptjeim közé,csak az a furcsa , hogy nem látok benne tartósító anyagot?Jó lehet ettől?

7. one852009-08-05 20:03
az a baj ,hogy nem igazán találtam semmi jót,ezért indítottam topicot.:)
(válasz princes47 6. hozzászólására)

6. princes472009-08-05 19:58
Kis dinnye, zöld paradicsom, apró hagyma, sárgarépa, babérlevél, kapor, bors, só, ecet, cukor kell hozzá. Szerintem mindenhol találsz eltevési módokat. Amit én tudok az egy kissé macerás a kezdőknek, anyósomtól tanultam.

5. one852009-08-05 19:56
Köszönöm,csak az a baj én még savanyút nem raktam el egyáltalán:)Idén raktam el először gyümiket is és megmondom őszintén azt se tudom , hogy mit kéne bele rakni.Úgymond nekem egy pontos recept kén!:)
(válasz princes47 4. hozzászólására)


4. princes472009-08-05 19:52
Régen kisdínnyét tettünk el paradicsommal, hagymával és mi egyébbel úgy mint az uborkát.

3. globus2009-08-05 19:52
Amit felénk lehet az idén kapni, alapból ilyen.
Az összes a kukában végezte.

2. one852009-08-05 19:50
Szeretnék egy-két tippet ötletet.Nem csináltam még ilyet ,de ki szeretném próbálni?Hogy is kell?

1. one852009-08-05 19:49
Hogyan kell a "dinnyét" savanyítani?