Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek fórum

Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
1732. Lisy50 (válaszként erre: 1730. - Tmokus)
2012. ápr. 25. 15:57
Gratulálok én is!:))Ügyes vagy! Én 2 hónapig kidobáltam a kenyereimet mire sikerült rendesen!:))
1731. Mariann63 (válaszként erre: 1730. - Tmokus)
2012. ápr. 25. 14:55
Gratula, biztos sikered lesz!
1730. tmokus
2012. ápr. 25. 13:37

Sziasztok!


Megsütöttem ma életem első kenyerét (sima fehér) és hála az itt kapott recept(ek)nek és itt olvasottaknak, szuperül sikerült. Nagyon örülök neki, remélem, a család többi tagjának is ízleni fog!

Ezek után nincs megállás. :)

1729. 9f98008a3b (válaszként erre: 1716. - Mariann63)
2012. ápr. 25. 07:37
Az első üstömnél Nekem se jött le, ennél némi áztatás után mindig lejön, az egyik meg ki is esik a kenyérrel együtt.
1728. Mariann63 (válaszként erre: 1727. - LauraJones)
2012. ápr. 24. 19:59
Ha lisztkeverék van ráírva, akkor az nem kell neked.Bár mi a lidl-st szeretjük, csak drága egy kicsit.Az a tiszta, amit te kutyulsz otthon.
2012. ápr. 24. 19:36

Köszi Lányok! Tehát akkor az alaprecept az mindenkinél az, hogy veszi a búzalisztet, és abba keverget mást is :)

Vettem rozsos keveréket, de abban már az élesztő is benne volt, már itt gyanúsnak kellett volna lennie, de ezt csak otthon vettem észre. És nem volt egy nagy íze a kenyérnek, olyan semmi extra. Egy picit barnább volt a színe. De semmi.

Akkor én is szétnézek tönkölybúza és más lisztek irányában, csak nehogy megint keverékre bukkanjak... :S

A múltkor lenmagot raktam bele, van hogy napraforgómagot rakok.


Köszönöm a tippeket még egyszer!

1726. Mariann63 (válaszként erre: 1722. - LauraJones)
2012. ápr. 24. 18:23
Mi nagyon szeretjük a tönkölylisztet vagy a telj.kiőrlésű rozslisztet keverni a tésztába, max 200g-ot.De szoktam búzacsírát, búzakorpát, mindenféle magokat is belekeverni, az jó az emésztésnek.
1725. Mariann63 (válaszként erre: 1721. - Gabilive)
2012. ápr. 24. 18:20
A másik kenyered nem horpad be?Mert nekem, ha nem takarom le a gép tetejét konyharuhával( szellőzőket szabadon hagyva)akkor behorpad mindig. Igaz, én nemigen sütök gépi kenyeret.
1724. Lisy50 (válaszként erre: 1722. - LauraJones)
2012. ápr. 24. 17:28

Nálunk a félbarna vált be, teljes kiőrlésű rozslisztet teszek a fehér mellé fele fele arányba, fél friss élesztővel.A legfinomabb a Tönköly búzalisztből, ezt is felezem mert drága!!:(

Grahamot nem szeretem mert nekem keserű:((

Tegyél ízesítőt,pirított szezám magot, vagy snidlinget, most lehet medvehagymát, már is más az íze!!:))

1723. matrika (válaszként erre: 1721. - Gabilive)
2012. ápr. 24. 16:51
Sajnálom, de majd próbáld ki 55-ösből is. Lehet az lett az oka. Nekem még minden egyes kenyerem tökéletes lett, egy se horpadt be.
2012. ápr. 24. 10:42

Sziasztok Nem mindig olvaslak titeket, de azért időnként bekukkantok. Szeretnék valami finom, reform kenyeret sütni, de tanácstalan vagyok.


Eddig döntően búzalisztet használtam sütésre, semmi extra keveréket, hanem normál lisztet BL-55-et. Nem volt gond a kenyérkékkel, sőt szeretik is itthon, csak hát fehér. Vettem nem rég egy rozsos kenyérkeveréket, raktam hozzá lenmagot. Állagra jó lett, isteni mondhatni, de az íze, felejtős. Műkenyér...

Nem szeretnék túl sokat lisztekre költeni, szóval az olcsóbbakat vásárlom, de csak lehet így is kitalálni valamit :)

Van itthon kukoricalisztem, bár abból nagyon kevés mehet a kenyérbe, mert nem lesz jó a tészta, és most vettem rizslisztet is, még ugyan nem próbáltam. Úgy olvastam az inkább piskótához való lenne.

Mindegy milyen lenne a kenyér, lehetne gluténmentes akár, vagy búzalisztes, valami mással keverve csak ne sima fehér kenyér legyen.


Apropó megkérdezném, hogy a graham, a durum, és a teljes kiőrlésű liszt között, mi a különbség?

Egy időben vettem graham lisztet, abból sütögettem , az végül is nem volt rossz. Van olyan, hogy korpás lisztkeverék?


Vagy azt pluszban adják a liszthez?


Tudom, sok a kérdés. Ezért utólag is bocsi :) és köszi a válaszokat!

1721. gabilive (válaszként erre: 1720. - Matrika)
2012. ápr. 24. 10:05

Sajnos beszakadt a teteje:( Pedig sokáig úgy tűnt,hogy jó lesz,de a sütés kb 10 percétől szépen elkezdett horpadni.Ettől még ehető,csak nem szép:)

Viszont tény,hogy nem BL55-s liszttel csináltam,mert nemrég kaptam anyáméktól egy zsák lisztet,és most azt használom,amíg el nem fogy.Valami malomból hozták,úgyhogy fogalmam sincs,milyen liszt...Univerzális:)))

1720. matrika (válaszként erre: 1715. - Gabilive)
2012. ápr. 23. 22:10
Remélem jól fog sikerülni!! Nekem minig tökéletes, de a keresztgyerekek is már maguktól készítik, mert ők is megkedvelté, ezt a fajta kenyeret. Az anyukájuknak is vettek egyet karácsonyra- azóta már második gépet koptatják! :-)
1719. tmokus (válaszként erre: 1718. - Mariann63)
2012. ápr. 23. 22:04

Meg volt nyitva a fórum és nem frissítettem, mielőtt írtam, így ez elkerülte a figyelmemet. Köszönöm, akkor megnyugodtam. :)

Amúgy nem áztattam sokáig, csak a könyvében is az van, hogy ha nem jön le sütés után, akkor meleg vízben kell kb. 30 percig áztatni, azért gondoltam, hogy megpróbálom...

1718. Mariann63 (válaszként erre: 1717. - Tmokus)
2012. ápr. 23. 21:11
Most írtam, 1716-os hsz.Nekem se jön le.Ne sokáig áztasd,nem használ neki.
1717. tmokus
2012. ápr. 23. 21:00

Köszönöm szépen az ötleteket, igen, így gondoltam. :D


Egy másik kérdés: mint írtam, nem újonnan kaptam a gépet, a jó ég tudja, hogy mikor volt utoljára használva és nem jön le a lapát a tengelyről. Már áztattam meleg vízben, de meg sem mozdul. :( Az eltávolítására esetleg van vkinek ötlete??? Vagy az nagy gond, ha nem jár le?

1716. Mariann63 (válaszként erre: 1713. - 9f98008a3b)
2012. ápr. 23. 20:42
Az elején én is beolajoztam a lapátot, mégis kb. 2 hónap használat után soha többet ki nem jön belőle.Azóta így használom.
1715. gabilive (válaszként erre: 1705. - Matrika)
2012. ápr. 23. 20:06
Matrika,most próbálom a kenyered!:) Mindjárt kezdi a sütést a gép,eddig jónak tűnik...:)
1714. Mariann63 (válaszként erre: 1712. - Tmokus)
2012. ápr. 23. 18:35
Én mindig a folyadékot rakom először az üstbe, a liszteket viszont kimérem előre, és beleteszem a sót, cukrot, esetleg porélesztőt, sikért.Így öntöm az üstbe, és oda rakom a zsírt, ecetet, esetleg tojást.Olyan recepteket keress, amik 60-70 deka lisztet írnak, abból lesz kb 1 kilós kenyered a 3 deli víz hozzáadása után.Nálam is vannak recik a Mariann receptjeiben, meg az itt a fórumban hozzászólóknak is sok jó recijük van.
2012. ápr. 23. 15:45

Sorrend, arányok:


A tengelyre 2 evőkanál olaj, erre a lapát ( Ez fontos! )

2,5 dl langyos víz

2 kávéskanál só

1 evőkanál cukor

50 dkg liszt

tetejére morzsolni 1,5 dkg élesztőt


1-es program=>Start!


Így gondoltad? :)

1712. tmokus
2012. ápr. 23. 15:31

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Keresztanyám rám testált egy használt AFK 1 keverőlapátos kenyérsütő gépet. A leírás is meg van hozzá, viszont sem mérőedényt, sem kanalat nem kaptam, így nem tudom az adagokat, mert abban csak így vannak megadva. 450 és 680 g-os kenyeret lehet vele sütni. Nekem a nagyobbhoz kellene egy "kiindulási" kenyérrecept. :) Aztán majd kikísérletezem, mert az olvastam, h minden gépnél más.

Meg mivel totál analfabéta vagyok a témában - még nem is láttam ilyen gépet használni - az is érdekelne, hogy milyen sorrendben kell belepakolni a hozzávalókat. Porélesztő helyett én szeretnék rendeset használni. :)


Előre is köszönöm, ha vki segít!

1711. Mariann63 (válaszként erre: 1682. - 051809cc90)
2012. ápr. 23. 10:26
Tepsiben is szoktam sütni,jénaiban is lehet,meg cseréptálban is.Sütőpapír vagy szilikonlap kell alá, akkor nem ragad bele.
1710. Mariann63 (válaszként erre: 1681. - 051809cc90)
2012. ápr. 23. 10:24
Ja, és a gép dagasztja, keleszti, utána formázom, kelesztem konyharuhával letakarva még fél órát meleg helyen(kikapcsolt sütő is jó)és utána teszem a sütőbe.
1709. Mariann63 (válaszként erre: 1681. - 051809cc90)
2012. ápr. 23. 10:23
A Mariann receptjeiben vannak a receptek a kenyérhez, zsemléhez.A második kelesztés után, mielőtt beteszed a sütőbe, megkened felvert tojással, ecsettel.Akkor neked is ilyen fényes lesz.Ez arra is jó, hogy ha akarsz rá szórni nagyszemű tengeri sót, zabpelyhet, mákot, szezámmagot, szotyit stb. ebben megragad szépen, és nem pereg le a sütés végére.
1708. 9f98008a3b (válaszként erre: 1707. - Szindi1)
2012. ápr. 23. 07:53

:)))


Majd legközelebb barnább lesz! :)))


Örülök, hogy sikerrel jártál!♥

1707. szindi1
2012. ápr. 23. 07:36
sziasztok:)Sydneinek hála,kipróbáltam tegnap a gyors programot és tök jó lett így is a kenyérke:)igaz miután beprogramoztam vettem észre,hogy a szín 2-re volt állítva és én jobban szeretem a barnább színt.
1706. Lisy50 (válaszként erre: 1705. - Matrika)
2012. ápr. 23. 06:10

Finomnak finom,elfogyott az is 2 perc alatt:))

Természetesen mindenkinek más az ízlése!!:))

Csak azért írtam, mert nekem vízzel jobban hasonlít a bolti kenyérhez.

1705. matrika (válaszként erre: 1701. - Lisy50)
2012. ápr. 22. 21:05

Szia Lisy50! Érdekes, hogy te kalácsosnak érezted a tejjel margarinnal,de ezen a kenyéren egyáltalán nem lehet érezni, hogy kalácsos lenne. Határozottan kenyér íze van, és az állaga is jó . Kinek a pap kinek a papné :-))))

Nekem ez elsőre bejött, nem is változtattam rajta azóta sem. Gondoltam hátha valakinek szintén ízleni fog.

1704. gabilive (válaszként erre: 1703. - Gabilive)
2012. ápr. 22. 19:07
Mármint kérdezem,hogy olvastátok-e,csak lemaradt a kérdőjel:)
1703. gabilive
2012. ápr. 22. 19:06
Olvastátok Limara új bejegyzését a jól bevált kenyeréről.Újabb jó tanácsokat ír.
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook