Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Megsütöttem ma életem első kenyerét (sima fehér) és hála az itt kapott recept(ek)nek és itt olvasottaknak, szuperül sikerült. Nagyon örülök neki, remélem, a család többi tagjának is ízleni fog!
Ezek után nincs megállás. :)
Köszi Lányok! Tehát akkor az alaprecept az mindenkinél az, hogy veszi a búzalisztet, és abba keverget mást is :)
Vettem rozsos keveréket, de abban már az élesztő is benne volt, már itt gyanúsnak kellett volna lennie, de ezt csak otthon vettem észre. És nem volt egy nagy íze a kenyérnek, olyan semmi extra. Egy picit barnább volt a színe. De semmi.
Akkor én is szétnézek tönkölybúza és más lisztek irányában, csak nehogy megint keverékre bukkanjak... :S
A múltkor lenmagot raktam bele, van hogy napraforgómagot rakok.
Köszönöm a tippeket még egyszer!
Nálunk a félbarna vált be, teljes kiőrlésű rozslisztet teszek a fehér mellé fele fele arányba, fél friss élesztővel.A legfinomabb a Tönköly búzalisztből, ezt is felezem mert drága!!:(
Grahamot nem szeretem mert nekem keserű:((
Tegyél ízesítőt,pirított szezám magot, vagy snidlinget, most lehet medvehagymát, már is más az íze!!:))
Sziasztok Nem mindig olvaslak titeket, de azért időnként bekukkantok. Szeretnék valami finom, reform kenyeret sütni, de tanácstalan vagyok.
Eddig döntően búzalisztet használtam sütésre, semmi extra keveréket, hanem normál lisztet BL-55-et. Nem volt gond a kenyérkékkel, sőt szeretik is itthon, csak hát fehér. Vettem nem rég egy rozsos kenyérkeveréket, raktam hozzá lenmagot. Állagra jó lett, isteni mondhatni, de az íze, felejtős. Műkenyér...
Nem szeretnék túl sokat lisztekre költeni, szóval az olcsóbbakat vásárlom, de csak lehet így is kitalálni valamit :)
Van itthon kukoricalisztem, bár abból nagyon kevés mehet a kenyérbe, mert nem lesz jó a tészta, és most vettem rizslisztet is, még ugyan nem próbáltam. Úgy olvastam az inkább piskótához való lenne.
Mindegy milyen lenne a kenyér, lehetne gluténmentes akár, vagy búzalisztes, valami mással keverve csak ne sima fehér kenyér legyen.
Apropó megkérdezném, hogy a graham, a durum, és a teljes kiőrlésű liszt között, mi a különbség?
Egy időben vettem graham lisztet, abból sütögettem , az végül is nem volt rossz. Van olyan, hogy korpás lisztkeverék?
Vagy azt pluszban adják a liszthez?
Tudom, sok a kérdés. Ezért utólag is bocsi :) és köszi a válaszokat!
Sajnos beszakadt a teteje:( Pedig sokáig úgy tűnt,hogy jó lesz,de a sütés kb 10 percétől szépen elkezdett horpadni.Ettől még ehető,csak nem szép:)
Viszont tény,hogy nem BL55-s liszttel csináltam,mert nemrég kaptam anyáméktól egy zsák lisztet,és most azt használom,amíg el nem fogy.Valami malomból hozták,úgyhogy fogalmam sincs,milyen liszt...Univerzális:)))
Meg volt nyitva a fórum és nem frissítettem, mielőtt írtam, így ez elkerülte a figyelmemet. Köszönöm, akkor megnyugodtam. :)
Amúgy nem áztattam sokáig, csak a könyvében is az van, hogy ha nem jön le sütés után, akkor meleg vízben kell kb. 30 percig áztatni, azért gondoltam, hogy megpróbálom...
Köszönöm szépen az ötleteket, igen, így gondoltam. :D
Egy másik kérdés: mint írtam, nem újonnan kaptam a gépet, a jó ég tudja, hogy mikor volt utoljára használva és nem jön le a lapát a tengelyről. Már áztattam meleg vízben, de meg sem mozdul. :( Az eltávolítására esetleg van vkinek ötlete??? Vagy az nagy gond, ha nem jár le?
Sorrend, arányok:
A tengelyre 2 evőkanál olaj, erre a lapát ( Ez fontos! )
2,5 dl langyos víz
2 kávéskanál só
1 evőkanál cukor
50 dkg liszt
tetejére morzsolni 1,5 dkg élesztőt
1-es program=>Start!
Így gondoltad? :)
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Keresztanyám rám testált egy használt AFK 1 keverőlapátos kenyérsütő gépet. A leírás is meg van hozzá, viszont sem mérőedényt, sem kanalat nem kaptam, így nem tudom az adagokat, mert abban csak így vannak megadva. 450 és 680 g-os kenyeret lehet vele sütni. Nekem a nagyobbhoz kellene egy "kiindulási" kenyérrecept. :) Aztán majd kikísérletezem, mert az olvastam, h minden gépnél más.
Meg mivel totál analfabéta vagyok a témában - még nem is láttam ilyen gépet használni - az is érdekelne, hogy milyen sorrendben kell belepakolni a hozzávalókat. Porélesztő helyett én szeretnék rendeset használni. :)
Előre is köszönöm, ha vki segít!
:)))
Majd legközelebb barnább lesz! :)))
Örülök, hogy sikerrel jártál!♥
Finomnak finom,elfogyott az is 2 perc alatt:))
Természetesen mindenkinek más az ízlése!!:))
Csak azért írtam, mert nekem vízzel jobban hasonlít a bolti kenyérhez.
Szia Lisy50! Érdekes, hogy te kalácsosnak érezted a tejjel margarinnal,de ezen a kenyéren egyáltalán nem lehet érezni, hogy kalácsos lenne. Határozottan kenyér íze van, és az állaga is jó . Kinek a pap kinek a papné :-))))
Nekem ez elsőre bejött, nem is változtattam rajta azóta sem. Gondoltam hátha valakinek szintén ízleni fog.
További ajánlott fórumok:
- Premium kenyérsütő használati utasítás, receptek. Tud valaki segíteni?
- Sütireceptek kenyérsütőhöz
- Egylapátos kenyérsütőgéphez milyen recepteket ismertek?
- Van valakinek Orion OBMD-1401 típusú kenyérsütőhöz receptek?
- Kipróbált és bevált recepteket írnál Moulinex Uno OW310131 kenyérsütőgéphez?
- Mulinex kenyérsütőhöz bevált recepteket szeretnék, tudtok segíteni?