Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)
Én élesztők között is a sárga papíros Budafokit szeretem (50gr.)Vettem már Tesc@st, meg Lid.l-st, nem olyan jó!
Kb 70dkg liszthez, Húsvétkor megtanultam a 6-os fonást, olyan gyönyörű lett!!:))
A lisztektől nagyon sok függ!Már megfigyeltem,hogy bizonyos lisztek több élesztőt kívánnak,vagy több/kevesebb folyadékot.Hiába használok pl mindig sima fehérlisztet,a különböző márkájúakkal más lesz a kenyér.
Én mostmár igyekszem mindig ugyanazt a 2-3 fajta lisztet venni,amiről tudom biztosan,hogy jó.Vagy,ha újat próbálok ki,akkor először csak 1-2 kilót veszek belőle.
Ha beesik a teteje,az lehet a túl sok élesztőtől is,mert túl gyorsan kel,hirtelen felfújja a tésztát,aztán a sütés elején visszaesik.
én legeslegelőször használtam rendes élesztőt, és összeesett sütés közben a kenyerem. Azt írta a mindenttudó :), hogy azért volt, mert túl sok élesztő lett hozzáadva. Akkor mennyi az az annyi?
Azóta porélesztővel csinálom, és eddig nem volt okom a panaszra.
Én is mindig frisset használok.A szárítottban valahogy nem bízok:)
Dagasztásra szoktam még rengeteget használni a gépet(kenyérsütésen kívül).Pizzatészta,lángos,bukta,fánk,pogácsa,stb...mindenféle kelttésztát azzal dagasztok.
Lehetséges! Nálunk a kalács a favorit, szinte minden másnap van lesütve, mert reggelire ezt szereti a pici fiam. Kakaósan készítem!:)
Én a szárított élesztőkkel szoktam bajban lenni, mert nem mindegyik jó! Inkább frisset használok már ki kísérleteztem mekkora darab kell.
Nekem a géphez adott füzetben lévő kenyér recept nagyon bevált.
Mi kalácsot is sütünk benne, és az is nagyon finom, csak azt a sötét színre kell állítani, akkor lesz szép piros!
Aki kéri a receptet szívesen átküldöm.
sziasztok!
én még csak barátkozom a kenyérsütéssel :)
fekete sötétbarna receptet tud valaki ajánlani? végig olvastam a fórumot, de nem láttam tipikus fekete sötétbarna kenyér receptet
Sose gondoltam volna régebben, hogy a kenyérsütéssel
fog sikerülni a fogyás.Már attól is jobban éreztem magam, hogy teljeskiőrlésű kenyereket sütöttem,kb.
negyedére csökkent a kenyérfogyasztásom, mégsem voltam éhes.Azóta áttértem a csökkentett szénhidrát.
tart.lisztre,keverem mindenféle egészséges liszttel.
A pizzatésztát is sokkal egyszerűbb a keny.sütőgép-
pel dagasztani,és ami nem mellékes 4 hét alatt 4 kg-t fogytam.
A km=kismérő a kenyérsütőgéped mérőkanalával, a kk=kiskanál vagy kávéskanál.A sütőkeverékek is jók, én is használom őket, de csak mint lisztösszetevőket
Nekem jobban sikerülnek a kenyereim,ha mindenféle lisztet összekeverek a mérőkancsóban, megdagasztom és kelesztem a géppel, utána pedig sütőben kisütöm.Az én családom imádja a kiflit, zsemlét,azt pedig nem tudom kenyérsütőgépben megsütni.Csak akkor
használom, ha nagyon sietek, kell a kenyér vagy ha pl.toasztot szeretnék sütni,mert a gépi kenyeret szép vékonyra tudom szeletelni.
Köszi a receptet, de milyen mértékegység a km és a kk, és sikért hol lehet venni?
Eddig még csak kalácsot sütöttem abba nem kell és olyan kenyeret ami már elve kevert liszt volt, csak víz kellett hozzá.
Mi van veletek,csajok,csak én irogatok itt magamban?
Senki nem sütött semmit?Én ma is alkottam,meg tudná mondani valaki, hogy tudom feltenni a naplómba?A fényképezésig eljutottam,de a szám.géphez nagyon béna vagyok.Segitsetek,legyetek szivesek
Szivesen:30dkg liszt(BL80 v.BL55 és rétesliszt)+30dkg tönköly,rozs,graham liszt,bármi, amit szerettek+1-1ek.lenmag,zabkorpa,búzacsira,búza-korpa,szezámmag izlés szerint.2km só,1kmcukor,1kk sikér,nm ecet,1.5dl kefir,nagy ek.kacsazsir1.5km szár.élesztő,3.2dl langyos viz.Dagaszt-keleszt program után lisztezett deszkán tetszés szerint megformázod(kifli,zsemle,pacsni,buci)bevizezed a felületét,beleforgatod zabpehelybe,szotyiba,szil. lapon v.sütőpapiron tepsiben keleszted kb fél órát
Megkened tojássárgájával,sütöd izlés szerint 20-25
percig(alatta másik edényben vizzel a gőz miatt)
Mikor szép sült szine van, megszúrtam fogpiszkáló-val,rácson hagytam kihűlni,konyharuhával letakartam.2napig eláll, már ha marad.
A hozzávalók az alapvetően fontos dolgokat kivéve
elhagyhatóak ill.cserélhetőek.Nekem az volt a célom,hogy minnél több rost legyen benne az 'E'-k
elhagyásával.A recept E.Margit alapján készült,az ő 'Borzas Zsömléje'.
Tegnap vettem a bioboltban Kenyérvarázs Diabestar kenyér és sütilisztet, most azt fogom kipróbálni, mert szeretnék fogyni.Ha megsütöttem, megirom.
Először én is bennehagytam a keverőlapátot, de most a sipolás után figyeltem, mikor hagyja abba a keverést, és simán kivettem belőle.Ne féljetek belenyúlni, semmi baja nem lesz a tésztának.
Tegnap megsütöttem életem első zsömléit, a férjem el se akarta hinni, hogy én csináltam.Szerinte 70-80Ft darabja, mert telj.kiőrléső és magos.9db jött ki 450gr.kevert lisztből.Tényleg olcsóbb és sokkal finomabb volt, mint a bolti zsemle.
Azért édesítőszer, mert a cukor lehúzza a tésztát, nem kel meg olyan szépen.
Mert ha rendes kalácsot sütünk, azt töltjük, és ott a töltelék édes, az még dob a kalácson, de itt max aszalt gyümölcs van.
Porélesztőből másfél teáskanál a sütőhöz kapott adagoló kanállal.
Én a kalácsot a legkisebb kenyérméreten, világos fokozaton sütöm, és nagyon szép, laza a tészta.
3 dl tej
1 csipet só
5 dkg olvasztott margarin
1 tojás a tejben elkeverve
1 cs. van cukor
1 ek. cukor
25 szem édesítőszer kevés vízben feloldva ( Süssina)
50 dkg liszt
2 ek kakaó vagy aszalt gyümölcs ízlés szerint( áfonya isteni :) )
2 dkg élesztő
Második dagasztás után lapát ki, és nagyon szép lesz a kalács.
További ajánlott fórumok:
- Premium kenyérsütő használati utasítás, receptek. Tud valaki segíteni?
- Sütireceptek kenyérsütőhöz
- Egylapátos kenyérsütőgéphez milyen recepteket ismertek?
- Van valakinek Orion OBMD-1401 típusú kenyérsütőhöz receptek?
- Kipróbált és bevált recepteket írnál Moulinex Uno OW310131 kenyérsütőgéphez?
- Mulinex kenyérsütőhöz bevált recepteket szeretnék, tudtok segíteni?