Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek fórum

Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... ❯❯
292. Lisy50 (válaszként erre: 287. - LauraJones)
2011. júl. 13. 16:42
Én a friss élesztő 1 harmadát teszem fehér kenyérhez, felet a barna, vagy a magoshoz.
291. Lisy50 (válaszként erre: 290. - Gabilive)
2011. júl. 13. 16:40

Én élesztők között is a sárga papíros Budafokit szeretem (50gr.)Vettem már Tesc@st, meg Lid.l-st, nem olyan jó!

Kb 70dkg liszthez, Húsvétkor megtanultam a 6-os fonást, olyan gyönyörű lett!!:))

290. gabilive (válaszként erre: 286. - Lisy50)
2011. júl. 13. 16:06
Az egy egész friss élesztő az 4 deka?És ezt mennyi liszthez?
289. gabilive (válaszként erre: 288. - Mariann63)
2011. júl. 13. 16:04

A lisztektől nagyon sok függ!Már megfigyeltem,hogy bizonyos lisztek több élesztőt kívánnak,vagy több/kevesebb folyadékot.Hiába használok pl mindig sima fehérlisztet,a különböző márkájúakkal más lesz a kenyér.

Én mostmár igyekszem mindig ugyanazt a 2-3 fajta lisztet venni,amiről tudom biztosan,hogy jó.Vagy,ha újat próbálok ki,akkor először csak 1-2 kilót veszek belőle.


Ha beesik a teteje,az lehet a túl sok élesztőtől is,mert túl gyorsan kel,hirtelen felfújja a tésztát,aztán a sütés elején visszaesik.

2011. júl. 13. 15:31
Én jobban szeretem a porélesztőt, valahogy könnyebb kimérni a gép mérőkanalával,és mindig sikerült vele a sütés.Ha beesett a kenyerem teteje,azt a vizmennyiséggel tudom összefüggésbe hozni(kelleténél több folyadéknál beesett)meg valahogy a lisztektől is függ.Ha a Lidl's lisztkeveréket sütöm gépben, mindig belapul a teteje,pedig előirás szerint készitem.Nem tudjátok, mit rontok el?
287. LauraJones (válaszként erre: 283. - 0c7cb4959f)
2011. júl. 13. 15:10

én legeslegelőször használtam rendes élesztőt, és összeesett sütés közben a kenyerem. Azt írta a mindenttudó :), hogy azért volt, mert túl sok élesztő lett hozzáadva. Akkor mennyi az az annyi?

Azóta porélesztővel csinálom, és eddig nem volt okom a panaszra.

286. Lisy50 (válaszként erre: 282. - Gabilive)
2011. júl. 13. 10:30
Próbáld ki egy egész friss élesztővel a kalácsot, és sütőben sütve, sokkal nagyobb lesz!:)
285. LauraJones (válaszként erre: 281. - 0c7cb4959f)
2011. júl. 13. 10:23
Én szeretném a receptet! Köszönöm
284. gabilive (válaszként erre: 283. - 0c7cb4959f)
2011. júl. 13. 10:16

Én is mindig frisset használok.A szárítottban valahogy nem bízok:)

Dagasztásra szoktam még rengeteget használni a gépet(kenyérsütésen kívül).Pizzatészta,lángos,bukta,fánk,pogácsa,stb...mindenféle kelttésztát azzal dagasztok.

283. 0c7cb4959f (válaszként erre: 282. - Gabilive)
2011. júl. 13. 10:06

Lehetséges! Nálunk a kalács a favorit, szinte minden másnap van lesütve, mert reggelire ezt szereti a pici fiam. Kakaósan készítem!:)

Én a szárított élesztőkkel szoktam bajban lenni, mert nem mindegyik jó! Inkább frisset használok már ki kísérleteztem mekkora darab kell.

282. gabilive (válaszként erre: 281. - 0c7cb4959f)
2011. júl. 13. 10:02
Ez valószínű gépfüggő,mert nálam pont fordítva van.A kalácsot a legvilágosabb színfokozatra kell tegyem,és így is jóval sötétebb,mint a kenyér a közepes fokozaton.
2011. júl. 13. 09:44

Nekem a géphez adott füzetben lévő kenyér recept nagyon bevált.

Mi kalácsot is sütünk benne, és az is nagyon finom, csak azt a sötét színre kell állítani, akkor lesz szép piros!


Aki kéri a receptet szívesen átküldöm.

280. Mariann63 (válaszként erre: 278. - Gubóka)
2011. júl. 13. 09:23
Régebben próbálkoztam kenyérsütéssel,Rösselmühle liszt Kenyérliszt-keverék hatféle gabonatörettel.Nem lett finom,nagyon sűrű,sötétbarna kenyér lett belőle.Azóta sokféle lisztet kipróbáltam,nálunk a keverékliszt jött be, amit én válogatok össze.Valószinű arra német kenyérre vágysz,amit külföldön lehet kapni.Valószinű hazai lisztből sütik.
279. LauraJones (válaszként erre: 278. - Gubóka)
2011. júl. 12. 16:13
azokban nem vmi színező vagy ilyesmi van? mert a teljes kiőrlésű kenyérnek alapból nem lesz olyan színe...
278. Gubóka
2011. júl. 12. 08:51

sziasztok!


én még csak barátkozom a kenyérsütéssel :)


fekete sötétbarna receptet tud valaki ajánlani? végig olvastam a fórumot, de nem láttam tipikus fekete sötétbarna kenyér receptet

2011. júl. 12. 08:31

Sose gondoltam volna régebben, hogy a kenyérsütéssel

fog sikerülni a fogyás.Már attól is jobban éreztem magam, hogy teljeskiőrlésű kenyereket sütöttem,kb.

negyedére csökkent a kenyérfogyasztásom, mégsem voltam éhes.Azóta áttértem a csökkentett szénhidrát.

tart.lisztre,keverem mindenféle egészséges liszttel.

A pizzatésztát is sokkal egyszerűbb a keny.sütőgép-

pel dagasztani,és ami nem mellékes 4 hét alatt 4 kg-t fogytam.

276. Mariann63 (válaszként erre: 275. - Rohiani)
2011. jún. 23. 08:58

A km=kismérő a kenyérsütőgéped mérőkanalával, a kk=kiskanál vagy kávéskanál.A sütőkeverékek is jók, én is használom őket, de csak mint lisztösszetevőket

Nekem jobban sikerülnek a kenyereim,ha mindenféle lisztet összekeverek a mérőkancsóban, megdagasztom és kelesztem a géppel, utána pedig sütőben kisütöm.Az én családom imádja a kiflit, zsemlét,azt pedig nem tudom kenyérsütőgépben megsütni.Csak akkor

használom, ha nagyon sietek, kell a kenyér vagy ha pl.toasztot szeretnék sütni,mert a gépi kenyeret szép vékonyra tudom szeletelni.

275. rohiani (válaszként erre: 273. - Mariann63)
2011. jún. 22. 23:22

Köszi a receptet, de milyen mértékegység a km és a kk, és sikért hol lehet venni?

Eddig még csak kalácsot sütöttem abba nem kell és olyan kenyeret ami már elve kevert liszt volt, csak víz kellett hozzá.

2011. jún. 21. 18:50

Mi van veletek,csajok,csak én irogatok itt magamban?

Senki nem sütött semmit?Én ma is alkottam,meg tudná mondani valaki, hogy tudom feltenni a naplómba?A fényképezésig eljutottam,de a szám.géphez nagyon béna vagyok.Segitsetek,legyetek szivesek

273. Mariann63 (válaszként erre: 272. - Rohiani)
2011. jún. 19. 10:46

Szivesen:30dkg liszt(BL80 v.BL55 és rétesliszt)+30dkg tönköly,rozs,graham liszt,bármi, amit szerettek+1-1ek.lenmag,zabkorpa,búzacsira,búza-korpa,szezámmag izlés szerint.2km só,1kmcukor,1kk sikér,nm ecet,1.5dl kefir,nagy ek.kacsazsir1.5km szár.élesztő,3.2dl langyos viz.Dagaszt-keleszt program után lisztezett deszkán tetszés szerint megformázod(kifli,zsemle,pacsni,buci)bevizezed a felületét,beleforgatod zabpehelybe,szotyiba,szil. lapon v.sütőpapiron tepsiben keleszted kb fél órát

Megkened tojássárgájával,sütöd izlés szerint 20-25

percig(alatta másik edényben vizzel a gőz miatt)

Mikor szép sült szine van, megszúrtam fogpiszkáló-val,rácson hagytam kihűlni,konyharuhával letakartam.2napig eláll, már ha marad.

A hozzávalók az alapvetően fontos dolgokat kivéve

elhagyhatóak ill.cserélhetőek.Nekem az volt a célom,hogy minnél több rost legyen benne az 'E'-k

elhagyásával.A recept E.Margit alapján készült,az ő 'Borzas Zsömléje'.

Tegnap vettem a bioboltban Kenyérvarázs Diabestar kenyér és sütilisztet, most azt fogom kipróbálni, mert szeretnék fogyni.Ha megsütöttem, megirom.

272. rohiani (válaszként erre: 269. - Mariann63)
2011. jún. 19. 08:43
Leírnád a receptet. Nagyon jól hangzik.
2011. jún. 18. 15:10
Elkövettem az első nagy baklövést:este álltam neki kenyeret sütni.Nem kellett volna.Mire a dagaszt-keleszt program után megsültek a kiflik, zsemlék, én már olyan álmos voltam,hogy a sütőt ugyan lekapcsoltam,de a cuccot bennfelejtettem egész éjszakára.Úgy kiszáradt reggelre,hogy csak a cipók maradtak ehetőek.A többiből krémlevesbetét lesz.Máskor csak teljes kenyérsütőgépprogrammal sütök este kenyeret.
270. 9f98008a3b (válaszként erre: 269. - Mariann63)
2011. jún. 16. 12:00
Ugye, ugye?? :)))
2011. jún. 16. 10:53

Először én is bennehagytam a keverőlapátot, de most a sipolás után figyeltem, mikor hagyja abba a keverést, és simán kivettem belőle.Ne féljetek belenyúlni, semmi baja nem lesz a tésztának.

Tegnap megsütöttem életem első zsömléit, a férjem el se akarta hinni, hogy én csináltam.Szerinte 70-80Ft darabja, mert telj.kiőrléső és magos.9db jött ki 450gr.kevert lisztből.Tényleg olcsóbb és sokkal finomabb volt, mint a bolti zsemle.

268. 9f98008a3b (válaszként erre: 265. - Rohiani)
2011. jún. 16. 05:29
Kb 7-8 ek. cukor.
267. 9f98008a3b (válaszként erre: 265. - Rohiani)
2011. jún. 16. 05:28

Azért édesítőszer, mert a cukor lehúzza a tésztát, nem kel meg olyan szépen.

Mert ha rendes kalácsot sütünk, azt töltjük, és ott a töltelék édes, az még dob a kalácson, de itt max aszalt gyümölcs van.

Porélesztőből másfél teáskanál a sütőhöz kapott adagoló kanállal.

266. rohiani (válaszként erre: 264. - 9f98008a3b)
2011. jún. 15. 20:12
Az élesztő friss v. a szárított? Ha friss, akkor az mennyi szárítottnak felel meg (most csak az van)?
265. rohiani (válaszként erre: 264. - 9f98008a3b)
2011. jún. 15. 20:09
Ha az édesítőszer helyett cukrot raknék bele, 25 szem mennyi cukor?
2011. jún. 15. 18:24

Én a kalácsot a legkisebb kenyérméreten, világos fokozaton sütöm, és nagyon szép, laza a tészta.


3 dl tej

1 csipet só

5 dkg olvasztott margarin

1 tojás a tejben elkeverve

1 cs. van cukor

1 ek. cukor

25 szem édesítőszer kevés vízben feloldva ( Süssina)

50 dkg liszt

2 ek kakaó vagy aszalt gyümölcs ízlés szerint( áfonya isteni :) )

2 dkg élesztő


Második dagasztás után lapát ki, és nagyon szép lesz a kalács.

263. rohiani
2011. jún. 15. 13:54
Ja és sütemény, édes tészta programon kell sütni. 2 óra.
❮❮ ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook