Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek fórum

Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... ❯❯
322. Gubóka
2011. júl. 22. 08:40

azert probaltam ki a kesz kenyerlisztet mert egyszeruen nem keltek meg a eknyerek amiket sutottunk ha mi kevertuk ossze.. es kiakartam probalni egy amsik technikat h nem a sutoe a hibas, de nem és rajottem mit szurtam el :)


huha én németorszagban vagyok, ne mtudom h magyarul hogy hivjak a liszteket, én a rustikales vollkornbrotot vettem, sztem ez iylen parasztkenyer jellegu.

321. LauraJones (válaszként erre: 316. - Lisy50)
2011. júl. 22. 07:49

tejóég :) ezekben van élesztő is? :)))

Egyszer vettem parasztkenyereset (bauerbrot vagy mi volt ráírva), de ugyanúgy csináltam mint a normál lisztnél. Szépen megkelt, olyan lett, mint más liszteknél, cask volt neki egy halvány barna színe, és rettenetesen sz*r íze volt... :(

Nekem nem tetszett. Kétlem, hogy a több élesztő miatt lehetett rossz íze... Inkább a lisztre gondoltam.

320. gabilive (válaszként erre: 311. - Mariann63)
2011. júl. 21. 21:38

Igen,sokan követendő példának tartják,úgy akarnak kinézni,viselkedni,mint ő,de azt nem tudják,mi van a háttérben,vagyis nem mind arany,ami fénylik!

Pl az,hogy szülés után 2 héttel már edzést tart,szerintem durva túlzás.Csak az a baj,hogy sok átlagnő elkezdi utánozni,mert azt gondolja,ettől lesz olyan "szupermami",mint ő.És nem veszik észre,hogy ez az egész csak egy reklámhadjárat,ami arra megy ki,hogy minél több terméküket eladják.

Nekem is van Norbi-dvd-m(Réka nincs),és jónak tartom,semmi bajom vele.Előttem az egészségesnek beállított termékeikkel járatták le magukat.Na meg Réka az eltúlzott "csini anyuka" kampányával.

319. gabilive (válaszként erre: 313. - Mariann63)
2011. júl. 21. 21:28
Egyetértek veled!Én is azért nem használok kész lisztkeveréket,mert plusz adalékanyagokat is tartalmaz,amire semmi szükség egy kenyérben.És ráadásul drága is.
318. Lisy50 (válaszként erre: 317. - Kismazsi)
2011. júl. 21. 21:18
Általában igen, de ha sütőben, akkor 1 egész élesztőt teszek bele.
317. kismazsi (válaszként erre: 316. - Lisy50)
2011. júl. 21. 19:27
Köszönöm a választ, kipróbálom fokozatosan mindegyiket!Gépben sütöd a kenyeret?
316. Lisy50 (válaszként erre: 314. - Kismazsi)
2011. júl. 21. 19:15

Szia!

Én vettem mind a négy fajtát, a magos is finom, a teljes kiőrlésű nem keserű,a Ciabattáért meg a párom van oda. Én teszek hozzá még egy negyed friss élesztőt:)

315. kismazsi (válaszként erre: 313. - Mariann63)
2011. júl. 21. 19:08
Szia Mariann! Te milyen lisztkeveréket használsz a kenyérhez?? Én is régóta sütögetek, és isteni finom is, a párom imádja, de nekem a fogyi miatt igencsak korlátozni kell. Bár most szeretném kipróbálni teljeskiörlésű lisztből is, mert olyat még nem sütöttem, és azt mértékkel én is eheteném!
2011. júl. 21. 19:02
Sziasztok!!Jaj, Gubóka, Te vagy az emberem! Valamelyik nap az egyik fórumon a Lidl-is kenyérlisztről érdeklődtem, de sajnos nem jött rá válasz!!És végre egy ember, aki próbálta! Nálunk a boltban kb. 4 féle van, Te melyiket használtad?? Tudsz valamit, hogy ez mennyire hasonlít a ch csökkentett lisztekhez?? Mert , természetesen fogyizok, (állandóan), de hosszú távon nem megy a kenyér megvonása, és van olyan kaja, amihez muszáj is ennem! Köszönöm előre is a válaszokat!
313. Mariann63 (válaszként erre: 312. - Gubóka)
2011. júl. 21. 18:33

Kenyérsütőben sütötted,vagy sima sütőben?

Ha nem akarsz túl sok adalékot a kenyeredben,próbáld meg magad osszekeverni mindenféle lisztből,ne kész lisztkeverékből.Sajnos a zömében mindenféle adalék van,amiket jobb elkerülni.(És sokkal olcsóbb is)Én a megspórolt pénzen inkább magokat veszek(lenmag.tökmag,szotyi,zabpehely,szezámmag)és jobb minőségű,drágább liszteket.

312. Gubóka (válaszként erre: 311. - Mariann63)
2011. júl. 21. 17:02

köszönööm közben en is erre jutottam. most lett kész, levagtamegy proba szeletet h ha nem jo legyen ido elmenni a pékségbe és isteni..


ajanlom indnekinek a lidl-ös kenyerlistet :))

311. Mariann63 (válaszként erre: 310. - Gubóka)
2011. júl. 21. 16:53
Nem kell bele,csak amit odairtak.
310. Gubóka
2011. júl. 21. 13:02

sos kerdes!!


a kesz kenyer liszthez kell külön élesztő? azt irja h csak meleg viz kell hozza. rakjak bele vagy sem?

309. Mariann63 (válaszként erre: 306. - Gabilive)
2011. júl. 15. 08:34
Jól mondod,talán az a megoldás ha megbizható pékségből veszünk lisztet.Kérdés, hogy adnak-e?
308. Mariann63 (válaszként erre: 304. - Gabilive)
2011. júl. 15. 08:32
Visszatérve fittneszgurunkra,régen én is nagyon csiptem,jártam hozzá tornázni évekig,akkor még rendőr volt.Sok év múlva összefutottam vele 9 hónapos veszély.terhesen.Úgy leorditotta a fejemet,hogy hogy nézek ki,hogy szólni sem tudtam.Nem akarlak fárasztani senkit a történettel,szerintem nagyon megváltozott,kifordult önmagából.Szerinte a fogyás nem pénz kérdése.Hát akinek sok van,annak biztos nem.Az anyukája elmesélte, hogy tablettákkal fogyóznak Rékával.A gyerekeiket meg sofőr viszi az óvodába.
307. Lisy50 (válaszként erre: 304. - Gabilive)
2011. júl. 14. 16:54
Lehet hogy ő a szintetikus anyagoktól fogy!:))Biztos nem olvasta mi van benne!!:))
306. gabilive (válaszként erre: 295. - LauraJones)
2011. júl. 14. 15:15

Kezdő kenyérsütő koromban nem értettem,hogy mitől lehet egy liszt "gagyi",elvégre ez egy természetes alapanyag,nem lehet belőle márkásat meg gagyit gyártani.

Pedig de!:)

305. gabilive (válaszként erre: 302. - Mariann63)
2011. júl. 14. 15:10
Én is nagyon sokáig raktam a kenyerekbe egy kanálnyi ecetet,aztán mostanában lustaságból "kifelejtem",de őszinténszólva semmi különbséget nem látok,hogy így rosszabb lenne a kenyér.
304. gabilive (válaszként erre: 301. - Mariann63)
2011. júl. 14. 15:07

Sajnos én is nagyon kenyeres vagyok:(

Na,a fittneszgururól megvan a véleményem!Pedig régebben még nagyon bírtam...

Múltkor láttam a tévében:"-Amikor felforrt a víz,beleöntjük a burgonyapüréport..."(egészséges étkezés álá Rubint Réka!)

303. Lisy50 (válaszként erre: 302. - Mariann63)
2011. júl. 14. 11:45
Köszi!:)
302. Mariann63 (válaszként erre: 297. - Lisy50)
2011. júl. 14. 08:25
Azt olvastam,hogy az aszkorbinsav helyett jó bele,segiti a kelést talán?
301. Mariann63 (válaszként erre: 295. - LauraJones)
2011. júl. 14. 08:23
Én is fogyóznék,de sajnos a kenyert nem tudom hosszú ideig elhagyni.Ezért sütök magamnak külön a fogyis lisztből.Sokkal jobb izű lesz, mint pl.fittneszgurunk kenyere,amit nálunk nem is lehet kapni.
300. Mariann63 (válaszként erre: 294. - LauraJones)
2011. júl. 14. 08:19
Igazad lehet,az első időkben szoktam tenni rá konyharuhát, jobb is lett,csak valahogy ebben a kánikulában elfelejtettem.Kis családom is ilyenkor találja ki, hogy rántott dolgokat szeretne enni,mire mindennel kész vagyok,estére teljesen kipurcanok.De hát lehet ellenállni egy hatéves könyörgésének?Mára például muffint rendelt.
299. Mariann63 (válaszként erre: 293. - Lisy50)
2011. júl. 14. 08:14
Köszi, megpróbálom,mert amúgy jó izű kenyér lesz a Lidl lisztkeverékekből.Ilyen melegben jobb géppel sütni,mint formázgatni.Csak a meghintés jöhet szóba, mert az élesztőmennyiség adva van.
298. Mariann63 (válaszként erre: 281. - 0c7cb4959f)
2011. júl. 14. 08:10
Én is szeretném a receptet,előre is köszi.
297. Lisy50 (válaszként erre: 296. - LauraJones)
2011. júl. 13. 19:35
Én még sosem raktam bele ecetet, miért kell??:)
2011. júl. 13. 18:41

Egyébként sok apró dolgon el tud csúszni ez a kenyérkészítés :)

Pl egy kicsivel több ecet után már nem kel úgy, vagy ha túl száraz a tészta, akkor sem lesz olyan jó a vége...

Ezt csak úgy tudja kitapasztalni az ember, ha sokat süt :)


De én még mindig várom azt a kakaós kalács receptet, Blondevica! Bár ez csak azt eredményezi, hogy megsütöm és én is eszek belőle :S

295. LauraJones (válaszként erre: 289. - Gabilive)
2011. júl. 13. 18:39

Amikor én túl sok élesztőt raktam bele, akkor annyira visszaesett, hogy már majdnem kikelt a formából, és aztán kb a fele lett, és nem csak a közepe, hanem úgy az egész kb.


Én is észre vettem, hogy egy-két lisztből valahogy nem akar jó kenyér lenni. De most egy tök gagyit használok (nem kenyérliszt). És ez eddig a legjobb.

Vettem egyszer egy parasztkenyér keveréket, hát az borzasztó volt :S Barna színes kenyér lett a vége, de nuku íz...

Nálunk nem nagyon megy a kenyér, én fogyózom, párom eszi, meg a gyerekek...

294. LauraJones (válaszként erre: 288. - Mariann63)
2011. júl. 13. 18:36
Csak egy kicsit esik be a közepénél? Én úgy gondolom, hogy az azért van, mert nem zár jól a teteje a gépnek. Szoktam rá konyharuhát tenni, akkor mindig szép lesz :)
293. Lisy50 (válaszként erre: 288. - Mariann63)
2011. júl. 13. 16:45
Szerintem sok a víz, hintsél rá még egy kicsi lisztet, picit se legyen a külseje nyirkos!Élesztőből is kicsit kevesebbet tegyél!
❮❮ ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook