Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)
:)))
Már én is vacsiztam. :)
Fánkokat. :)))
:)))
Én ma megcsináltam. :)))
Több tejet vett fel nekem, habkönnyűek, finomak. :)))
Sziasztok,lányok!
Én is gondolkodtam,ki kéne próbálni a fánksütést,de most egy időre elhalasztom.A férjem és a fiam gyomorrontást kaptak,nélkülük meg nem buli sütit csinálni.De később kipróbálom.
A bableves is a nyakamon fog maradni,beteszem a mélyhűtőbe azt hiszem.
na ha igy sem fog sikerülni hát vissza adom a bizonyiványom..:)
Köszönöm aranyos vagy..:)
A sorrend,ahogy a gépbe teszem:tej,tojássárgája,só,rum,narancshéj(ez tegnap kimaradt,mert nem volt itthon narancs),liszt,cukor,élesztő,és a dagasztás végefele az olvasztott vaj.
Ja,és bár a receptben úgy írja,én nem futtattam fel az élesztőt,csak simán a gépbe tettem mindent!
Miután megkelt,lisztezett deszkán kb ujjnyi vastagra kinyújtottam,szaggattam,letakartam konyharuhával,és hagytam még félórát kelni.
Sütés előtt a közepüket az ujjunk begyével benyomjuk az aljáig,és először ezzel a felével lefelé tesszük a bő,közepesen forró olajba(vigyázzunk,mert ha nem elég meleg az olaj,akkor a fánkok nagyon felszívják,de ha túl forró,akkor meg kívül megégnek,és a belsejük nyers marad!).
Először fedővel letakarva sütjük 1,5 percig,majd megfordítjuk,és a másik felüket szintén 1,5 percig,de fedő nélkül!
Porcukorral megszórva,lekvárral tálaljuk!
Hozzávalók:
60 deka liszt
2,5 deci langyos tej
10 deka cukor
4 tojássárgája
csipet só
2 evőkanál rum vagy vanília esszencia(ez abban segít,hogy ne szívja fel nagyon az olajat)
1 narancs lereszelt héja(el is maradhat,de isteni aromát ad neki)
3,5 deka élesztő
8 deka olvasztott vaj
Ügyesek vagytok,lányok!
Egy baj van csak a kiflivel:ha rákap a család,elég macerás megsütni mindennap.Az én pici fiam legalábbis minden nap azt enne.
Lányok nagyon finom lett a kifli, jó puha még mindig,a magosat is kipróbálom!
Tettem fel képet!:)
Légyszi ird le a fánk tésztát de olyan aprólékosan..:)
Tehát először mit teszel a gépbemeg másodszor..Jó hátha nekem is sikerül..:)
Gabi!Szuper lett a fánkod!:))
A kiflijeim most kelnek még egyszer a tepsiben,nagyon guszták!
Végül csak sikerült megsütni.Mire kiszaggattam,elmentek a szerelők.
Kicsivel tovább kelt,mint kellett volna,de még jót is tett neki,mert olyan gyönyörű szalagos lett,mint még soha:)
Tettem fel egy képet róla a naplómba.
Jaj,képzeljétek el,hogy jártam!
A fánktészta megkelt,kellene süssem,de közben jöttek a gázszerelők,és lekapcsolták a gázt.Szerintetek mit csináljak a tésztával?Kuka?Vagy tegyem a hűtőbe?
Most egy adag fánkot raktam be a kenyérsütőbe dagasztani.Lecsó lesz ebédre,jól fog esni utána egy kis édes:)
A kiflit meg megsütöm vacsira,meg holnap reggelire.
Magos kifli:az ilyen kevert lisztkből készült kifliket mindig olyan lisztekből kutyulom,ami itthon van,mérőpohárban állitom össze,saccra,naggyából:
20dkg búzaliszt
10dkg rétesliszt
10-10-10dkgtelj.kiőrl.rozsliszt,tönköly,gahamliszt(ha nincs valamelyik kéznél,rusztikus,barnább fajta Lid's.Aldi's keverékkel pótolom,bár mostanában kezdem elhagyni őket,drágák)
Ha 65dkg-ra jön össze,az sem baj
1-1-1kávésk.szezámmag,lenmag,szotyi és zabpehely
2kism.só
1kism.cukor
1púp.kism.porélesztő
1 kávésk.sikér(elhagyható)
jó nagy evőkanál zsir(kacsa,liba,disznó)vagy 2ek.olaj
1 kávésk.ecet
3 dl viz
Dagaszt-keleszt program után lisztezett deszkán megdögönyözöm,2 adagban szétválasztva megformázom a kifliket,szilikonlapra tepsire teszem,hagyom kelni még 30-40 percig,majd felvert tojással lekenve sütöm kb.fél órát kb.180C'-on.A hőmérséklettel bajban vagyok,nekem egy amerikai tűzhelyem van,ez Fahrenheitben adja meg a hőmérsékletet,magától beáll 350'-ra,az kb 180C.
Nem volt se tűzhelyem,se sok pénzem,mikor beköltöztünk,valaki ajánlotta,hogy az amerikai nagykövetségen lesz árverés,ott vettük 20000Ft-ért.Nagyon praktikus,mert 6 tepsi fér bele,de rengeteg áramot eszik.
Fehér kifli:nem tudom,kié a recept,az elején csak mindenhonnan kimásoltam,ami tetszett.
50dkg BL80 liszt,Ti már láttatok ilyet? vagy 2/3finom 1/3rétesliszt
1 tojás
1dl kefir v. joghurt
1,2dltej+1-2ek viz,ha kell
5dkg vaj
1,5kk.só
1,5kk.cukor
késhegynyi aszkorbinsav(nálam pici ecet)
1/3 friss élesztő
Ugyanúgy csinálom,mint a magos kiflit,3-4 napig is puha,friss.Én ritkán sütöm,nekünk túl fehér.
Viszont tényleg nagyon jóizű,a barátnőm ma mesélte,hogy a férje az összeset felfalta a múltkor,mire ő észbekapott.
További ajánlott fórumok:
- Premium kenyérsütő használati utasítás, receptek. Tud valaki segíteni?
- Sütireceptek kenyérsütőhöz
- Egylapátos kenyérsütőgéphez milyen recepteket ismertek?
- Van valakinek Orion OBMD-1401 típusú kenyérsütőhöz receptek?
- Kipróbált és bevált recepteket írnál Moulinex Uno OW310131 kenyérsütőgéphez?
- Mulinex kenyérsütőhöz bevált recepteket szeretnék, tudtok segíteni?