Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek fórum

Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... ❯❯
2011. aug. 18. 20:56
Ja,úgy tűnik,nem gyomorrontás a kacsától,hanem Kalici-virus féleség.Marcikám már nagyon virgonc lett estére,de a párom még nyűglődik.Kár,hogy nincs ellene oltás,mi minden évben többször is elkapjuk.
411. Mariann63 (válaszként erre: 406. - Lúdanyó)
2011. aug. 18. 20:52
Én sem akarlak ingerelni,de csuda jó pizza receptem van,hozzá való pizzaszósszal.Mi is a 300.-Ft-os lidl's pizzát vettük idáig,amig nem volt kenyérsütőgépem.A gép miatt elkezdtem recepteket nézegetni,igy találtam rá a pizza receptre.Ugyan nem a keny.sütővel sütöm,hanem robotgéppel dagasztom be,mert 1 kg lisztre van,az meg nem fér bele az én egykaros gépembe.Tudod mennyi pizzát sütök 300.ft-ból?Vettünk 2-3 db pizzát a boltban,de arra még kellet plussz sajt,sonka,gomba.Azt gondoltam,ennyi pénzből inkább veszek rá egy adag rákot,kagylót,bacont.1kg lisztből 3 óriási pizza lesz,el tudod tenni a mélyhűtőbe,és aznap kiengeded,mikor sütni akarod.Arról már nem is beszélek,mennyivel jobb a tésztája!Finom,ropogós,szoktam a szélébe sajtot tekerni.Ha kéritek,leirom a receptet,vagy megnézem,hol találtam a neten.
2011. aug. 18. 20:30
jaj nekem..:((
409. gabilive (válaszként erre: 405. - 9f98008a3b)
2011. aug. 18. 20:09
Örülök,hogy sikerült és ízlik!:)
2011. aug. 18. 20:08
Mariann,most sült ki a magos kiflid.Nagyon finom,puha lett!Igaz,a család még nem kóstolta,de nekem ízlik.Holnap megyünk strandolni,ezt viszem uzsinak:)
407. 9f98008a3b (válaszként erre: 406. - Lúdanyó)
2011. aug. 18. 19:38

:)))

Már én is vacsiztam. :)

Fánkokat. :)))

406. lúdanyó (válaszként erre: 405. - 9f98008a3b)
2011. aug. 18. 19:20
na netessék ingerelni ..:) már vacsoráztam..vettünk a lidlibe pizzát egész jó volt..:) De ez a fánk egyre jobban izgat..:)
405. 9f98008a3b (válaszként erre: 401. - Lúdanyó)
2011. aug. 18. 19:16

:)))

Én ma megcsináltam. :)))

Több tejet vett fel nekem, habkönnyűek, finomak. :)))

404. lúdanyó (válaszként erre: 403. - Mariann63)
2011. aug. 18. 19:13
jaj szegények..:( ezek a fránya nyári virusosk..:((
403. Mariann63 (válaszként erre: 402. - Gabilive)
2011. aug. 18. 16:55

Sziasztok,lányok!

Én is gondolkodtam,ki kéne próbálni a fánksütést,de most egy időre elhalasztom.A férjem és a fiam gyomorrontást kaptak,nélkülük meg nem buli sütit csinálni.De később kipróbálom.

A bableves is a nyakamon fog maradni,beteszem a mélyhűtőbe azt hiszem.

402. gabilive (válaszként erre: 401. - Lúdanyó)
2011. aug. 18. 16:17
Jajj,remélem,nem szidni fogsz!:)))
401. lúdanyó (válaszként erre: 400. - Gabilive)
2011. aug. 18. 15:18
hamarosan megcsinálom és akkor majd tudni fogod mert sokat foglak emlegetni..:)))
400. gabilive (válaszként erre: 399. - Lúdanyó)
2011. aug. 18. 11:34
Biztos sikerülni fog!:) Én mindig ezzel a recepttel csinálom,és eddig mindig jó lett.Igaz,nem lett mindig ilyen szép szalagos(úgy látszik,ahhoz egy picit túl kellett kelnie:D),de az ízén az nem változtat.
399. lúdanyó (válaszként erre: 398. - Gabilive)
2011. aug. 18. 11:31

na ha igy sem fog sikerülni hát vissza adom a bizonyiványom..:)

Köszönöm aranyos vagy..:)

398. gabilive (válaszként erre: 395. - Lúdanyó)
2011. aug. 18. 10:32

A sorrend,ahogy a gépbe teszem:tej,tojássárgája,só,rum,narancshéj(ez tegnap kimaradt,mert nem volt itthon narancs),liszt,cukor,élesztő,és a dagasztás végefele az olvasztott vaj.

Ja,és bár a receptben úgy írja,én nem futtattam fel az élesztőt,csak simán a gépbe tettem mindent!

Miután megkelt,lisztezett deszkán kb ujjnyi vastagra kinyújtottam,szaggattam,letakartam konyharuhával,és hagytam még félórát kelni.

Sütés előtt a közepüket az ujjunk begyével benyomjuk az aljáig,és először ezzel a felével lefelé tesszük a bő,közepesen forró olajba(vigyázzunk,mert ha nem elég meleg az olaj,akkor a fánkok nagyon felszívják,de ha túl forró,akkor meg kívül megégnek,és a belsejük nyers marad!).

Először fedővel letakarva sütjük 1,5 percig,majd megfordítjuk,és a másik felüket szintén 1,5 percig,de fedő nélkül!

Porcukorral megszórva,lekvárral tálaljuk!


Hozzávalók:

60 deka liszt

2,5 deci langyos tej

10 deka cukor

4 tojássárgája

csipet só

2 evőkanál rum vagy vanília esszencia(ez abban segít,hogy ne szívja fel nagyon az olajat)

1 narancs lereszelt héja(el is maradhat,de isteni aromát ad neki)

3,5 deka élesztő

8 deka olvasztott vaj

2011. aug. 17. 20:20

Ügyesek vagytok,lányok!

Egy baj van csak a kiflivel:ha rákap a család,elég macerás megsütni mindennap.Az én pici fiam legalábbis minden nap azt enne.

396. Lisy50
2011. aug. 17. 18:39

Lányok nagyon finom lett a kifli, jó puha még mindig,a magosat is kipróbálom!

Tettem fel képet!:)

395. lúdanyó (válaszként erre: 392. - Gabilive)
2011. aug. 17. 16:02

Légyszi ird le a fánk tésztát de olyan aprólékosan..:)

Tehát először mit teszel a gépbemeg másodszor..Jó hátha nekem is sikerül..:)

394. Lisy50
2011. aug. 17. 14:14

Gabi!Szuper lett a fánkod!:))

A kiflijeim most kelnek még egyszer a tepsiben,nagyon guszták!

393. Mariann63 (válaszként erre: 392. - Gabilive)
2011. aug. 17. 12:29
Örülök,hogy sikerült a fánkot megsütni.Öröm az élet,mikor ilyesmi történik.Nálunk minden árammal működik,vihar esetén vagy az áramot kapcsolják ki,vagy tv-t nem tudunk nézni.(UPC van)
392. gabilive (válaszként erre: 391. - Lisy50)
2011. aug. 17. 12:11

Végül csak sikerült megsütni.Mire kiszaggattam,elmentek a szerelők.

Kicsivel tovább kelt,mint kellett volna,de még jót is tett neki,mert olyan gyönyörű szalagos lett,mint még soha:)

Tettem fel egy képet róla a naplómba.

391. Lisy50 (válaszként erre: 390. - Gabilive)
2011. aug. 17. 11:19
Takard le hogy ne száradjon a teteje, és mehet a hűtőbe!
2011. aug. 17. 10:52

Jaj,képzeljétek el,hogy jártam!

A fánktészta megkelt,kellene süssem,de közben jöttek a gázszerelők,és lekapcsolták a gázt.Szerintetek mit csináljak a tésztával?Kuka?Vagy tegyem a hűtőbe?

389. gabilive (válaszként erre: 388. - Mariann63)
2011. aug. 17. 09:48

Most egy adag fánkot raktam be a kenyérsütőbe dagasztani.Lecsó lesz ebédre,jól fog esni utána egy kis édes:)

A kiflit meg megsütöm vacsira,meg holnap reggelire.

388. Mariann63 (válaszként erre: 386. - Gabilive)
2011. aug. 17. 08:11
Janka biztos értékelni fogja,pont kisgyerekkézbe való kis kiflik lesznek.Nálunk a pacsni forma is nyerő.
387. Mariann63 (válaszként erre: 385. - Gabilive)
2011. aug. 17. 08:09
Azt hiszem,talán Limaránál olvastam,hogy a BL80 helyett jó a sima és rétesliszt 2/3-1/3 aránya.Gondolom,a kenyérliszt is valami ilyesmi keverék lehet.Csak azt nem tudom,milyen lisztből sütik az Alpesi Rozskenyeret,a Bakonyi Barnakenyeret,a gyökérkenyeret?Azért irom csak ezeket a neveket,mert nem tudom,nálatok milyet árulnak.Ahány hely,annyi szokás.Itt mellettünk Dunabogdányban árulják egy pékség jóizű kenyereit,ők PI vizzel készitik.Nem tudom,gogy a PI viz miatt-e,de fincsi,amit sütnek.
386. gabilive (válaszként erre: 383. - Mariann63)
2011. aug. 17. 07:56
Ezt a magos kiflit én is kipróbálom!Úgyis régen sütöttem már kiflit.
385. gabilive (válaszként erre: 383. - Mariann63)
2011. aug. 17. 07:55
A BL80-as az a kenyérliszt!Tescoban vettem régebben,úgy is volt ráírva,hogy kenyérliszt.Kicsivel drágább,mint a sima,és én nem vettem észre,hogy jobb lenne belőle a kenyér vagy bármi.Úgyhogy,ha fehéret akarok,inkább simát veszek(BL50).
384. Lisy50 (válaszként erre: 383. - Mariann63)
2011. aug. 17. 07:51
Köszönöm szépen!:)Ma meg is sütöm az egyiket!
2011. aug. 16. 22:17

Magos kifli:az ilyen kevert lisztkből készült kifliket mindig olyan lisztekből kutyulom,ami itthon van,mérőpohárban állitom össze,saccra,naggyából:

20dkg búzaliszt

10dkg rétesliszt

10-10-10dkgtelj.kiőrl.rozsliszt,tönköly,gahamliszt(ha nincs valamelyik kéznél,rusztikus,barnább fajta Lid's.Aldi's keverékkel pótolom,bár mostanában kezdem elhagyni őket,drágák)

Ha 65dkg-ra jön össze,az sem baj

1-1-1kávésk.szezámmag,lenmag,szotyi és zabpehely

2kism.só

1kism.cukor

1púp.kism.porélesztő

1 kávésk.sikér(elhagyható)

jó nagy evőkanál zsir(kacsa,liba,disznó)vagy 2ek.olaj

1 kávésk.ecet

3 dl viz

Dagaszt-keleszt program után lisztezett deszkán megdögönyözöm,2 adagban szétválasztva megformázom a kifliket,szilikonlapra tepsire teszem,hagyom kelni még 30-40 percig,majd felvert tojással lekenve sütöm kb.fél órát kb.180C'-on.A hőmérséklettel bajban vagyok,nekem egy amerikai tűzhelyem van,ez Fahrenheitben adja meg a hőmérsékletet,magától beáll 350'-ra,az kb 180C.

Nem volt se tűzhelyem,se sok pénzem,mikor beköltöztünk,valaki ajánlotta,hogy az amerikai nagykövetségen lesz árverés,ott vettük 20000Ft-ért.Nagyon praktikus,mert 6 tepsi fér bele,de rengeteg áramot eszik.


Fehér kifli:nem tudom,kié a recept,az elején csak mindenhonnan kimásoltam,ami tetszett.

50dkg BL80 liszt,Ti már láttatok ilyet? vagy 2/3finom 1/3rétesliszt

1 tojás

1dl kefir v. joghurt

1,2dltej+1-2ek viz,ha kell

5dkg vaj

1,5kk.só

1,5kk.cukor

késhegynyi aszkorbinsav(nálam pici ecet)

1/3 friss élesztő

Ugyanúgy csinálom,mint a magos kiflit,3-4 napig is puha,friss.Én ritkán sütöm,nekünk túl fehér.

Viszont tényleg nagyon jóizű,a barátnőm ma mesélte,hogy a férje az összeset felfalta a múltkor,mire ő észbekapott.

❮❮ ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook